Pregled po CROSBI profilu: Andrijana Ščavničar (CROSBI Profil: 5796, MBZ: 218370)
-
1.Lovrić, Mila; Glasovac, Dubravka; Jelić, Matej; Ščavničar, Andrijana; Bilić, Ernest; Rogić, DunjaAsparaginase activity in all treatment // Pharmaca, 52 (2022), Suppl 2; 153-153 (recenziran, pregledni rad, ostalo)
-
2.Turković, Lu; Mlinarić, Zvonimir; Koraj, Natan; Ščavničar, Andrijana; Lovrić Mila; Silovski, Tajana; Sertić, MirandaDevelopment and Clinical Application of a Novel DLLME-HPLC-DAD-FLD Method for the Determination of CDK4/6 Inhibitors in Patient Plasma Samples // 33rd International Symposium on Chromatography Book of Abstracts / Felinger, Attila (ur.).
Budimpešta: Hungarian Society for Separation Sciences, 2022. P-053, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Turković, Lu; Koraj, Natan; Silovski, Tajana; Ščavničar, Andrijana; Lovrić, Mila; Nigović, Biljana; Sertić, MirandaDevelopment of a novel dispersive liquid-liquid microextraction method for the simultaneous analysis of six anticancer drugs in human plasma // 27th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers, Book of Abstracts / Marković, Dean ; Meštrović, Ernest ; Namjesnik, Danijel ; Tomašić, Vesna (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo, 2021. str. 224-224 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Lovrić, Mila; Ščavničar, Andrijana; Rešić, Arnes, Rogić, DunjaIngestion of magic mushrooms: A case report // 57th Annual Meeting of the International Association of Forensic Toxicologists
Birmingham, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2019. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.ŠČAVNIČAR, ANDRIJANA; GRANIĆ, PAULA; LOVRIĆ, MILA; ROGIĆ, DUNJAToxicological screening - Experience from University Hospital Centre Zagreb Emergency Medical Service // Signa vitae : journal for intesive care and emergency medicine, 10 (2015), Suppl. 1; 92-96 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Ščavničar, Andrijana; Granić, Paula; Lalić, Zdenka; Kos, RinaUsporedba CMIA i ECLIA metode za određivanje koncentracije ciklosporina // Lokus 2015
Mali Lošinj, Hrvatska, 2015. str. 20-20 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaTryptophan stability during dietetic biscuits production // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 102 (2006), 4; 166-170 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaAvailable methionine and tryptophan stability in biscuits production // 2nd Central European Congress on Food, Programme and Book of Abstracts / Banati, D. ; Farkas, J. ; Gelencser, E. (ur.).
Budimpešta: CFRI, Hungary, 2004. str. 92-92 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Ščavničar, AndrijanaStabilnost metionina i triptofana u proizvodnji dijetalnih keksa, 2002., magistarski rad, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
10.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, IrenaChanges of tryptophan amount during production of dietetic products // Abstract of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Faculty of Food Technology and Biotechnology (ur.).
Zagreb: Studio HRG d.o.o., 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, IrenaAvailable methionine during production of dietetic products // Abstract of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritions / Faculty of Food Technology and Biotechnology (ur.).
Zagreb: Studio HRG d.o.o., 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaPromjene količine metionina tijekom proizvodnje različitih vrsta keksa // Sažeci radova Brašno-kruh 99
Opatija, 1999. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, AndrijanaAvailable lysine content during production of some dietetic products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 710-710 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaEffect of technological treatment on tryptophan stability in confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sarkadi, L. ; Tomoskozi, S. (ur.).
Budimpešta: Publishing Company of TUB, 1999. str. 709-709 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Horvatić, Marija; Šebečić, BlaženkaUtjecaj tehnološkog procesa na stabilnost iskoristivog niacina u proizvodima cerealija // Sažeci radova 16. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Ž. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 267-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaRelationship between the tryptophan and nicotinic acid in hydrothermic treated cereal products // Cereal science - its contribution to health and well being
Beč: ICC Secretariat General, Austria, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, AndrijanaPromjene količine triptofana tijekom proizvodnje pahuljica cerealija // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)