Pregled po CROSBI profilu: Marija Vrdoljak (CROSBI Profil: 35548, MBZ: 375001)
-
1.Ercegovac, IvanaUsporedba senzorskih svojstava kuhanog sira uz dodatak kopra i kima, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambena tehnologija, Knin, Hrvatska
-
2.Ercegovac, Ivana; Mandinić, Sandra; Pamuković, Anita; Vrdoljak, Marija; Dorbić, BorisKomparacija senzorskih svojstava kuhanog sira obogaćenog koprom i kimom // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno– stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022. str. 3-3 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Dorbić, Boris; Friganović, Emilija; Stipanović, Branka; Vrdoljak, Marija; Mandinić, Sandra; Davitkovska, MargaritaSenzorska procjena odabranih voćnih oparaka // Zbornik sažetaka: II. Međunarodna znanstveno– stručna konferencija "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva – 2022." / Vrdoljak, Marija (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2022. str. 7-7 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Mandinić, Sandra; Kopilaš, Katja; Dorbić, Boris; Vrdoljak, MarijaProizvodnja, svojstva i upotreba magarećeg mlijeka (u prehrambene i kozmetičke svrhe) // Glasilo Future, 5 (2022), 1-2; 64-73 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
5.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vrdoljak, Marija; Blažević, Lovorka; Mandinić, Sandra; Pamuković, Anita; Friganović, Emilija; Dorbić, BorisCheese maturing in lamb skin sacks on Dinara Mountain – the traditional that is dying out // CONGRESS on food quality and safety, health and nutrition - NUTRICON BOOK OF ABSTRACTS / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2021. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Blažević, Lovorka; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka; Dorbić, Boris; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Mandinić, Sandra; Očić, VesnaEconomic performance of production of Croatian cheese ripened in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 72-76 (recenziran, članak, stručni)
-
8.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Vrdoljak, Marija„Mlijeko i mliječni proizvodi“
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2019 -
10.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83 -
11.Kegalj, Andrijana; Marković, Martina; Vrdoljak, Marija; Kozačinski, Lidija; Mioč, BoroMikrobiološki profil trupova ovaca na liniji klanja // Veterinarska stanica, 50 (2019), 3; 247-254 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Alfirević, Ana Marija; Blažević, Lovorka; Vrdoljak, Marija; Ljubičić, Iva; Željka, GrgićPreliminarna analiza razvijenosti primjene triple helix modela u malim poljoprivrednim gospodarstvima Dalmatinske zagore // Zbornik sažetaka I. Međunarodna znanstveno – stručna konferencija "Društveni i gospodarski razvoj ruralnih krajeva u zemljama Jugoistočne Europe – izazovi i razvojne mogućnosti / Marija, Boban (ur.).
Knin: Veleučilište Marko Marulić u Kninu, 2018. 14, 1 (predavanje, sažetak, stručni) -
13.Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, JadrankaAromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview // Journal of Central European agriculture, 19 (2018), 2; 318-334 doi:10.5513/JCEA01/19.2.2154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Kegalj, Andrijana; Blažević, Marta; Mladenka, Šarolić; Marija, VrdoljakUsporedba kvalitete vodovodne vode kninskog i krčkog područja // Knjiga sažetaka II. međunarodnog i VI. hrvatskog znanstveno-stručnog skupa "Voda za sve" / Habuda Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 70-70 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Kegalj, Andrijana; Blažević, Marta; Šarolić, Mladenka; Vrdoljak, MarijaComparison of quality of water Knin and the Island Krk // 2. međunarodni i VI. hrvatski znanstveno-stručni skup Voda za sve = 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference : knjiga sažetaka = Book of Abstracts / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 70-70 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
17.Vrdoljak, MarijaProbiotičke kulture Lactobacillus plantarum B i Lactococcus lactis subsp. lactis S1 u poboljšanju funkcionalnih svojstava sira iz mišine, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Frece, Jadranka; Vrdoljak, Marija; Filipčić, Mija; Jelić, Marko; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Pleadin, Jelka; Gobin, Ivana; Landeka Dragičević, Tibela; Markov, KsenijaMicrobiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks // Food Technology and Biotechnology, 54 (2016), 2; 129-134 doi:10.17113/ftb.54.02.16.4418 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, JadrankaChemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack // Journal of food composition and analysis, 46 (2016), 70-77 doi:10.1016/j.jfca.2015.11.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kegalj, Andrijana; Konjačić, Miljenko; Vrdoljak, Marija; Krvavica, MarinaGenomska selekcija u govedarstvu // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 69 (2015), 3-4; 59-71 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
21.Vrdoljak, Marija; Kegalj, Andrijana; Pamuković, Anita; Dorbić, BorisStanje i trendovi proizvodnje ovčjeg mlijeka u Europskoj Uniji i Hrvatskoj // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 64 (2014), 1; 107-120 (recenziran, članak, znanstveni)
-
22.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Dorbić, Boris; Frua, Ljubica; Zubac, Josip; Šuste, Marko; Pamuković, Anita; Vrdoljak, MarijaVrt Veleučilišta u Kninu - Ugoda i istraživački rad // Agronomski glasnik, 75 (2013), 5-6; 305-317 (recenziran, članak, stručni)
-
24.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, MarijaDimljenje - postupci i učinci na mesne proizvode // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 202-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Vrdoljak, Marija; Konjačić, Miljenko; Kegalj, Andrijana; Madir, Ante; Pamuković, AnitaMogućnosti uporabe novijih biotehnoloških dostignuća u unaprijeđenju kvalitete mlijeka // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 67 (2013), 2; 69-75 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)