Pronađeno 184 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira (MZOS-178-1782128-2127))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
2.Barać, Zdravko; Mioč, Boro; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPaška ovca : hrvatska izvorna pasmina. Novalja: Grad Novalja ; Ogranak Matice hrvatske u Novalji, 2008 (monografija)
-
1.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
2.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Zamberlin, ŠimunMlijeko - uzorkovanje i analitika
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2013 -
3.Antunac, Neven; Havranek, JasminaMlijeko - kemija, fizika i mikrobiologija
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, 2013 -
4.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
5.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
1.Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, SamirThe content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 26-33 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Oštarić, Fabijan; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Mikulec, NatašaUtjecaj sirila na kvalitetu paškog sira // Mljekarstvo, 65 (2015), 2; 101-110 doi:10.15567/mljekarstvo.2015.0204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir, Zubović, Marija; Tea, MarkovićChemical and Microbiological Characterization of Turoš Cheese // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 79 (2014), 3; 201-207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Čagalj, Mateja, Brezovečki, Andreja; Mikulec, Nataša; Antunac, NevenComposition and properties of mare´s milk of Croatian Coldblood horse breed // Mljekarstvo, 64 (2014), 1; 3-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Valkaj, Kristijan; Zimmermann, Boris; Kalit, Samir; Rako, Ante; Baranović, GoranSuitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese // Mljekarstvo, 64 (2014), 2; 94-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, SamirVariation in nitrogen components of sheep milk in sub-Mediterranean area // Mljekarstvo, 64 (2014), 1; 27-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, JasminaApplication of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 228-244 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0402 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Matić, Anto; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Ivanković, Stanko; Sarić, ZlatanConsumers’ preferences and composition of Livanjski cheese in relation to its sensory characteristics // Mljekarstvo, 64 (2014), 3; 170-177 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0304 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
10.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Wendorff, William L.Hygienic indicators and chemical composition of Prgica cheese produced from raw and pasteurised milks // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 3; 217-221 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Valkaj, Kristijan; Cerjak, Marija; Kalit, Samir; Rako, Ante; Wendorff, William L.Do consumers from Međimurje region recognize their autochthonous Turoš cheese? // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 211-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenProving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein // Mljekarstvo, 63 (2013), 3; 115-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, JasminaThe free amino acid profile of the Croatian ewe milk cheese "Krk cheese" during ripening // International journal of dairy technology, 66 (2013), 3; 390-395 doi:10.1111/1471-0307.12032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 36-41 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
16.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, JasminaUtjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 15-21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Pogačić, Tomislav; Šinko, Sanja; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaMicrobiota of kefir grains // Mljekarstvo, 63 (2013), 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaPhysicochemical differences between Croatian cheese matured in a lamb skin sack (Sir iz misine) and cheese matured in a rind throughout ripening // International journal of dairy technology, 65 (2012), 4; 555-560 doi:10.1111/j.1471-0307.2012.00851.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Maletić, Mirjana; Antunac, NevenThe influence of sample preservation and freezing of cow's, goat's and ewe's milk on the freezing point value // Milchwissenschaft, 67 (2012), 2; 169-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, TomislavPsychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, DubravkaProbiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaExperimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Vrdoljak, JosipEffects of flock, year and season on the quality of milk from an indigenous breed in the sub-Mediterranean area // Small ruminant research, 100 (2011), 2/3; 159-163 doi:10.1016/j.smallrumres.2011.06.009 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
25.Pogačić, Tomislav; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Corich, Viviana; Giacomini, Alessio; Baldan, Enrico; Čanžek Majhenič, Andreja; Obermajer, Tanja; Rogelj, Irena; Samaržija, Dubravka.Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 208-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Kelava, Nikolina; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Konjačić, Miljenko; Ivanković, AnteEffect of somatic cell count on milk composition from individual udder quarters // Milchwissenschaft, 66 (2011), 3; 237-238 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
27.Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Mikulec, Nataša; Ivkić, Zdenko; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenMilk urea concentration in Holstein and Simmental cows // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 45-55 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Pogačić, Tomislav; Kelava, Nikolina; Zamberlin, Šimun; Dolenčić-Špehar, Iva; Samaržija, DubravkaMethods for Culture-Independent Identification of Lactic Acid Bacteria in Dairy Products // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Blažek, Alen; Horvat, Iva; Havranek, JasminaInfluence of various types of preserving milk samples on the number of somatic cells // Milchwissenschaft, 65 (2010), 313-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of heat treatment of ovine milk on the compositional and sensory properties of set yoghurt // International journal of dairy technology, 63 (2010), 4; 587-592 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00614.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, JasminaUtjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira // Mljekarstvo, 60 (2010), 4; 219-227 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Pavlinić, Iva; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Havranek, Jasmina; Tudor, Milna; Antunac, NevenInfluence of starter culture on peptide profiles of Krk cheese // Milchwissenschaft, 65 (2010), 3; 262-266 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Havranek, JasminaAn overview of researches on cheeses ripening in animal skin // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 149-155 doi:http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=89040 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Bendelja, Darija; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Vnučec, Ivan; Mašek, Tomislav; Mikulec, Željko; Havranek, JasminaUrea concentration in sheep’ s milk // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Tudor, Milna; Havranek, JasminaNutritivna i zdravstvena vrijednost fermentiranih mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 85-91 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Tudor, Milna; Havranek, Jasmina; Serafini, MauroDairy foods and body weight management // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 88-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Samaržija, Dubravka; Tudor, Milna; Prtilo Tamara; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Havranek, JasminaProbiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 28-32 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
38.Ivanković, Ante; Ramljak, Jelena; Štulina, Ivana; Antunac, Neven; Bašić, Ivan; Kelava, Nikolina; Konjačić, MiljenkoCharacteristics of the lactation, chemical composition and milk hygiene quality of the Littoral-Dinaric ass // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 107-113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Mašek, Tomislav; Mikulec, Željko; Valpotić, Hrvoje; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Stojević, Zvonko; Filipović, Natalija; Pahović, SnježanThe Influence of Live Yeast Culture (Saccharomyces Cerevisiae) On Milk Production and Composition, and Blood Biochemistry of Grazing Dairy Ewes during the Milking Period // Acta Veterinaria Brno, 77 (2008), 4; 547-554 doi:10.2754/avb200877040547 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Barać, ZdravkoKarakterizacija i istraživanje kvalitete mlijeka u proizvodnji krčkog sira // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 203-222 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Horvat, Iva; Prpić, ZvonimirCharacteristics of traditional Croatian ewe's cheese from the island Krk // International journal of dairy technology, 61 (2008), 2; 126-132 doi:10.1111/j.1471-0307.2008.00400.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Vukašinović, Zoran; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Mioč, Boro; Barać, ZdravkoProizvodnja i kvaliteta mlijeka paških ovaca // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 5-20 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Samaržija, Dubravka, Damjanović, Sonja, PogačićTomislavStaphylococcus aureus u siru // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 31-48 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
44.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Kalit, Samir; Jasmina HavranekZnačaj tradicijskih sireva s posebnim osvrtom na Lećevački sir // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 49-65 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Tudor, Milna; Havranek, JasminaVažnost mlijeka u prehrani sa stanovišta zdravlja // Prehrambena industrija (1990), 18 (2007), 1/2; 12-17 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Mikulec, Nataša; Kalit, Samir; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavić, VesnaUtjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kvalitetu mlijeka istočnofrizijskih ovaca u Hrvatskoj // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 195-208 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Samaržija, Dubravka; Podoreški, Marijana; Sikora, Sanja; Skelin, Andrea; Pogačić, TomislavMikroorganizmi – uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 57 (2007), 4; 251-273 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
1.Antunac, Neven, Hudik, Silvija; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Havranek, JasminaProizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 326-335 (recenziran, članak, stručni)
-
2.Tudor, Milna; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaDodaci u proizvodnji jogurta // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 21-32 (recenziran, članak, stručni)
-
3.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Havranek, JasminaIskustva Referentnog laboratorija Zavoda za mljekarstvo u primjeni sustava upravljanja // Glasilo Hrvatskoga zavoda za norme, 3 (2008), 3; 15-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 209-218 (recenziran, članak, stručni)
-
5.Gligora, Šime; Antunac, NevenPrimjena HACCP sustava u proizvodnji Paškog sira // Mljekarstvo, 57 (2007), 2; 127-152 (recenziran, članak, stručni)
-
1.Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Horvat, Iva; Samaržija, DubravkaOrganization of Proficiency Testing for Dairy Laboratories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in Order to Improve Quality Assurance // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 141-147 (podatak o recenziji nije dostupan, stručni rad, stručni)
-
1.Zamberlin, Šimun; Mioč, Boro; Samaržija, DubravkaInfluence of yoghurt cultures on some chemical parameters of sheep's milk yoghurt during storage // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture, Proceedings
Zagreb, 2011. str. 908-911 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Gagić, Ružica; Antunac, NevenSenzorna procjena kvalitete hrvatskih tradicionalnih sireva // 22nd International Symposium food safety production. Proceedings
Trebinje: University of Novi Sad Serbia, Faculty of Agriculture, 2011. str. 31-33 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Škevin Sović, Jadranka; Antunac, Neven; Havranek, JasminaOrganizacija međulaboratorijskih ispitivanja u mljekarskim laboratorijima // Iskustva laboratorija u primjeni HRN EN ISO/IEC 17025 - Zbornik radova
Zagreb: Hrvatsko mjeriteljsko društvo, 2008. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Škevin Sović, Jadranka; Havranek, JasminaMjerna nesigurnost rezultata dobivenih određivanjem broja somatskih stanica u mlijeku fluoro-opto-elektronskom metodom // Kompetentnost laboratorija 2007 - novi pristup, Knjiga radova / Margeta, Karmen (ur.).
Zagreb: CROLAB, Udruga hrvatski laboratoriji, 2008. str. 125-135 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Havranek, JasminaProtocol of quality assurance and organization of proficiency testing in dairy laboratory // First International Proficiency Testing Conference-Proceeding / Guslicov, Graziela (ur.).
Bukurešt: Tiparit de Glame Media, 2007. str. 82-86 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Kelava Ugarković, Nikolina; Samaržija, DubravkaUtvrđivanje fiziološkog broja somatskih stanica u ovčjem mlijeku // 42. HRVATSKI simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2016. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, IvicaThe efficacy of electrolysed oxidising water as a disinfectant in the dairy industry. // Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid: Consulting and Training Centre KEY, 2015. str. 28-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Mikulec, NatašaProizvodnja i potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Republici Hrvatskoj: trenutno stanje i perspektiva // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 14-15 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, SamirPovezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 30-31 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Horvat Kesić, Iva; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Zamberlin, Šimun; Šandor, Hrvoje; Antunac, NevenDairy laboratories as part of milk chain integration // CEFood Congress Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 95-95 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
6.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, MarijaPreživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 96-97 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Bendelja Ljoljić, Darija; Antunac, Neven; Mašek, TomislavPraktični značaj određivanja koncentracije uree u kozjem mlijeku // 41. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 54-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Marie-Noelle, Madec; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic diversity of genetically closely Leuconostoc spp. isolated from Croatian cheese // 19ème édition du Club des Bactéries Lactiques
Bordeaux, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Tudor Kalit, Milna; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaSastav i količina slobodnih masnih kiselina tijekom zrenja sira iz mišine // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012.
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Antunac, NevenIskustva Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode u organiziranju međulaboratorijskih usporednih ispitivanja // Kompetentnost laboratorija 2012, Knjiga sažetaka / Lovorka Grgec Bermanac (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2012. str. 34-34 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
13.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Paripović, Nikola; Maletić, Mirjana; Samaržija, DubravkaUdjel laktoze u ovčjem jogurtu // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenDokazivanje patvorenja ovčjih i kozjih sireva kravljim mlijekom referentnom metodom izoelektričnog fokusiranja // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 86-87 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
15.Mikulec, Nataša; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Sarić, Zlatan; Popović Vranješ, Anka; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Hruškar, Mirjana; Antunac, Neven; Havranek, JasminaKarakterizacija tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 47-48 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana, Šandor, Hrvoje; Gašparović, DavorDeset godina rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka. / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 28-29 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
17.Kalit, SamirPrimjena znanosti u mljekarskoj praksi – hrvatska iskustva // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 15-15 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Horvat, Iva; Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, NevenU susret desetoj obljetnici rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // Laboratory Competence 2011 - Book of Abstracts / Margeta, Karmen ; Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2011. str. 97-98 (poster, sažetak, stručni) -
19.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Kalit, SamirAdvantages and disadvantages of the traditional production as opposed to highly sophisticated industrial production of cheese? // International Conference on Functional Dairy Foods / Singh, R.R.B. (ur.).
Karnal: Intech Printers & Publishers, 2011. str. 6-7 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
20.Radeljević, Biljana; Topalović, Antonio; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Antunac, NevenUtjecaj konzerviranja i zamrzavanja uzoraka kravljeg i ovčjeg mlijeka na vrijednost točke ledišta // Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 75-76 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Damjanović Dešić, Sonja; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Rončević, SandaNastajanje 5-hidroksimetilfurfurala u termički obrađenu mlijeku s aditivima // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Havranek, JasminaKemijski sastav i mikrobiološka kvaliteta prgice, sira s područja varaždinske regije // 39. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaFizikalno-kemijska razlika sira iz mišine i sira u priridnoj kori // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 83-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
24.Mikulec, Nataša; Havranek, JasminaFormiranje arome sira // Zbornik predavanja: 1. savjetovanje uzgajivača paške ovce / Barać, Zdravko (ur.).
Zagreb, 2010. str. 10-11 (predavanje, sažetak, stručni) -
25.Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Havranek, JasminaUtjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, V. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 67-68 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Bendelja, Darija; Prpić, Zvonimir; Mikulec, Nataša; Ivkić, Zdenko; Antunac, NevenKoncentracija ureje u mlijeku holstein i simentalskh krava // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Opatija: Hrvatska mljekarska udruga Zagreb, 2010. str. 49-49 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Mikulec, NatašaUtjecaj peptida i aminokiselina na formiranje arome sira // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, V. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. str. 17-17 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, MajaSize Distribution of Casein Micelles in Sheep Milk Studied by Dynamic Light Scattering // 4th IDF Dairy Science & Technology Week
Rennes: IDF, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, MarijaTehnologija proizvodnje i kvaliteta sira iz mišine // 44. hrvatski i 4. međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova = 44st Croatian and 4st International Symposium on Agriculture : proceedings / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek, 2009. str. 238-239 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, ZdravkoKemijski sastav mlijeka paških i istarskih ovaca // 44. Hrvatski i 4. Međunarodni znanstveni simpozij agronoma : zbornik radova / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.). (ur.).
Osijek, 2009. str. (215)-(216) (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Jurašin, Darija; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, MajaMethod for Measuring Casein Particles Size in Artisanal Fresh Sheep Cheese by Dynamic Light Scattering // 5th IDF Syposium on Cheese Ripening
Bern, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskozitet čvrstog jogurta tijekom pohrane mjeren različitim brzinama smicanja // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog i 3. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 249-250 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Škevin Sović, Jadranka; Diana Igrc, Marina; Antunac, NevenIzoelektrično fokusiranje i dokazivanje patvorenja sira // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 123-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Tudor, Milna; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Horvat, IvaFizikalno-kemijska karakterizacija autohtonog ovčjeg sira iz mišine // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 56-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Vitale, LjubinkaRP-HPLC Evaporative Light Scattering Detection Method for Determination of Free Amino Acids in Cheese // Book of abstract: 5th IDF Symposium on Cheese Ripening / Butikofer, Ueli (ur.).
Bern: Agroscope Liebefeld-Posieux Research Station ALP, 2008. str. 171-171 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjic, Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Tudor, Milna; Bašić, Zoran; Havranek, Jasmina; Volarić, VeraMilk as a basis of a healthy diet for schoolchildren // International healthy cities conference : Book of abstracts
Zagreb, Hrvatska, 2008. str. 139-140 (poster, sažetak, stručni) -
38.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Prpić, Zvonimir; Havranek, JasminaKakvoća ovčjeg mlijeka na području Dalmatinske Zagore // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanje, Zbornik sažetaka / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 97-98 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, MajaMetode izolacije kazeina iz sirovog ovčjeg mlijeka, sirnog gruša i svježeg ovčjeg sira za analizu dinamičkim raspršivanjem svjetlosti // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozija agronoma
Opatija, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Pogačić, Tomislav; Horvat, IvaUtjecaj toplinske obrade ovčjeg mlijeka na temperaturi od 60°C na preživljavanje bakterija jogurtne kulture, konzistenciju i okus ovčjeg jogurta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, Maja; Mioč, BoroVeličina kazeinskih micela u ovčjem mlijeku istočno frizijske pasmine ovaca // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2008. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Bendelja, Darija; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, ZvonimirKoncentracija ureje u ovčjem mlijeku // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, Zagreb, 2008. str. 39-40 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Mikulec, Nataša; Pavlinić, Iva; Kalit, Samir; Jakaša, Ivone; Tudor, Milna; Antunac, NevenUtjecaj mikrobne kulture na kromatografske profile peptida tijekom zrenja Krčkog sira // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 63-64 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Dolenčić Špehar, Iva; Antunac, Neven; Barać, ZdravkoUtjecaj redoslijeda laktacije na kakvoću mlijeka istarskih i paških ovaca // 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić, dipl. inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 95-96 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Kalit, Samir; Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina; Pavić, VesnaInfluence of some non-genetic parameters on production and quality of milk of East-Friesian sheep in Croatia // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Brajenović, NatašaThe application of the RP-HPLC method for determination of free amino acids in the ripening process of ewe cheese from the island Krk // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Škorput, Dubravko; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat, IvaStanje proizvodnje i kvalitete mliječnih proizvoda na tržnicama grada Zagreba // Zbornik sažetaka "42. hrvatski i 2. međunarodni simpozij agronoma" / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Kuliš d.o.o.-Zagreb, 2007. str. 210-211 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Mikulec, NatašaCroatian traditional cheeses // Book of Abstract "International Conference on Traditional Dairy Foods" / Arora, S., Singh, A. K., Singh, R.B.B., Sabhiki, L. (ur.).
Karnal: Intech Printers & Publisher, 2007. str. 17-18 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Kalit, Samir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Pavić, Vesna; Prpić, Zvonimir; Barač, ZdravkoThe concentration of urea in the milk of East-Friesian and Pag island sheep // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Mašek, Tomislav; Mikulec, Željko; Valpotić, Hrvoje; Kušće, Luana; Mikulec, NatašaUčinak živih stanica kvasca (Saccharomyces cerevisiae) na proizvodne rezultate mliječnih ovaca // Znanstveno-stručni sastanak Veterinarska znanost i struka : zbornik sažetaka / Cvrtil, Željka (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2005. str. 52-52 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Tudor Kalit, MilnaMlijeko voli djecu, mlijeko je za 10! // Festival znanosti 2012
Zagreb, Hrvatska, 23.-28.04.012..
(pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
2.Tudor Kalit, MilnaSir iz mišine – zlatna medalja za originalnost! // Festival znanosti 2015
Zagreb, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
3.Tudor Kalit, MilnaFunkcionalna hrana - hrana novog doba // Festival znanosti 2013
Zagreb, Hrvatska, 2013. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
4.Mikulec, Nataša10 najpoznatijih vrsta sireva // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (pozvano predavanje, pp prezentacija, ostalo) -
5.Tudor Kalit, MilnaPrehrana – put ka zdravlju ili bolesti. // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2010. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
6.Mikulec, NatašaSirevi svijeta // Festival znanosti 2010
Zagreb, Hrvatska, 2010. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
7.Mikulec, NatašaSir - jučer, danas, sutra // Festival znanosti 2009
Zagreb, Hrvatska, 2009. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
8.Tudor, MilnaMliječnom stazom do zdravlja // Festival znanosti 2009
Zagreb, Hrvatska, 2009. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
9.Tudor, MilnaDobre bakterije iz jogurta // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
10.Tudor, MilnaVažnost mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani // Festival zdravlja
Zagreb, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
11.Mikulec, NatašaZašto pijem mlijeko? // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
12.Tudor, Milna; Havranek, JasminaVažnost mlijeka u prehrani sa stanovišta zdravlja // XXII Savetovanje Savremeni pravci razvoja u tehnologiji mleka sa međunarodnim učešćem
Novi Sad, Srbija, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
13.Tudor, MilnaMršavi ljudi piju mlijeko - Mlijekom protiv pretilost // Festival znanosti 2007
Zagreb, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
14.Mikulec, NatašaTajne mirisa i okusa sira // Festival znanosti 2007
Zagreb, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
1.Dolenčić Špehar, IvaKoncentracija enzima katepsina D u ovčjem mlijeku, 2014., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Zamberlin, ŠimunFunkcionalni čvrsti ovčji jogurt: toplinska obrada mlijeka i dodatak Lactobacillus rhamnosus GG, 2013., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Pogačić, TomislavAuthenticity of Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac, 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Barać, ZdravkoČimbenici proizvodnosti i kemijskog sastava mlijeka paških ovaca, 2011., doktorska disertacija, Agronomski Fakultet, Zagreb
-
5.Mikulec, NatašaPromjene sadržaja topljivih peptida i aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira, 2010., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Grubešić, ToneStandardizacija tehnoloških procesa proizvodnje tradicionalnih ovčjih sireva Primorske Hrvatske, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Pavlović, NeraVodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Đogić, AmelaPrimjena znanstvenih spoznaja u mljekarskoj praksi, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Baniček, MirnaRezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Ivković, NinaSenzorno ocjenjivanje i mikrobiološka kvaliteta sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Vukman, DianaMliječni obroci hospitalizirane djece kao izvor energije, kalcija i fosfora u zadovoljenju njihovih dnevnih potreba, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Novaković, MatejaZakonodavstvo u području sigurnosti hrane, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Baniček, MirnaRezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Sinković, ŠteficaSomatske stanice u mlijeku i značaj njihovog određivanja, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Maržić, ZoranMogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Oštarić, FabijanUtjecaj sirila na kvalitetu Paškog sira, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Čagalj, MatejaSastav i svojstva kobiljeg mlijeka, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Komušar, LjudevitKemijska i mikrobiološka kvaliteta sladoledne smjese u proizvodnji sladoleda od vanilije, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Brezovečki, AndrejaHranidbena i terapeutska svojstva kobiljeg mlijeka, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Hudik, SilvijaProizvodnja, kemijski sastav i kvaliteta albuminskog sira, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Mihalić, IvanaKvaliteta mlijeka holstein krava na farmi "Rakovica", 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Cvitković, MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Bakija, TamaraKvaliteta tekućeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Šinko, SanjaTehnologija, mikrobiologija i funkcionalne karakteristike kefira, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Vrbos, IvanaUtjecaj broja somatskih stanica na kvalitetu mlijeka paških ovaca, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Brekalo, BožicaUtjecaj načina konzerviranja na koncentraciju ureje u ovčjem mlijeku., 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Ostojić, TanjaKemijski sastav mlijeka Alpina i sanskih koza na području Varaždinske županije, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Vidović, MarijaKontrola kvalitete mlijeka u Bjelovarsko-Bilogorskoj i Koprivničko-Križevačkoj županiji od 2005 do 2010. godine, 2011., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Spevec, MatijaOvčji jogurt proizveden korištenjem probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum, 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Bendelja, DarijaKoncentracija uree u ovčjem i kravljem mlijeku, 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet,, Zagreb
-
29.Brlečić, TomislavKemijski sastav i kiselost jogurta proizvedenog od mlijeka istočnofrizijske ovce, 2009., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Tudor Kalit, MilnaZašto se maslac opet vratio u prehrambenu modu?, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Tudor Kalit, MilnaViše mlijeka, veća sitost, optimalna tjelesna težina, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
3.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Trmčić, Aljoša; Čanžek Majhenić, Andreja; Sarić, Zlatan et al.Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, katalog).
-
4.Tudor Kalit, MilnaUz čašu mlijeka nazdravite dobrom imunitetu, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
5.Tudor Kalit, MilnaZanimljivosti u mliječnom svijetu, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
6.Tudor Kalit, MilnaI Zubić vila voli mlijeko, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
7.Tudor Kalit, MilnaPijte mlijeko, budite primjer, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
8.Tudor Kalit, MilnaBirajte namirnice prema nutritivnoj gustoći, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
9.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Havranek, Jasmina; Gagić, Ružica; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenIstraživanje kvalitete jogurta s dodatkom Broccolina (ekstrakt brokule), 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
10.Tudor Kalit, MilnaKako smanjiti rizik od lomova kostiju kod djece?, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
11.Tudor Kalit, MilnaMama, pij mlijeko!, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
12.Tudor Kalit, MilnaZašto, kako, je li istina…!, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
13.Tudor, MilnaUravnotežen doručak - Isprika da nemate vremena od danas više ne vrijedi, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
14.Tudor, MilnaTko se boji mliječnih masti još?, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
15.Tudor, MilnaUčite djecu piti mlijeko, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
16.Tudor, MilnaMliječnom stazom do zdravlja, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
17.Tudor, MilnaMlijekom do dobre linije, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
18.Tudor, MilnaSir - zlatna medalja za prehrambenu vrijednost, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
19.Tudor, MilnaMlijeko-čaša zdravlja, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
20.Tudor, MilnaMlijeko i čovjek, oduvijek zajedno, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).