Pronađeno 49 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Mikrobiološka kontrola kvalitete autohonih mekih i tvrdih ovčijih sireva (MZOS-178-1782128-2123))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, SamirThe content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 26-33 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Bogovič Matijašić, Bojana; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelIndependent Quantitative Approach to Monitoring the Dynamics of Bacterial Population During Istrian Cheese Ripening // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 414-421 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
3.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Huić-Babić, KatarinaSchiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanRemoval of aflatoxin M1 from artificially contaminated yoghurt by using of new synthesized dehydroacetic acid analogues // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 179-191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Čanžek Majhenič, Andreja; Redžepović, Sulejman; Samaržija, Dubravka; Bogovič Matijašić, BojanaPhenotypic and genotypic characterization of indigenous Lactobacillus community from traditional Istrian ewe's cheese // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 362-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mrkonjić Fuka, Mirna; Radl, Viviane; Bogovič Matijašić, Bojana; Schloter, MichaelEvaluation of a molecular fingerprinting method based on the diversity of the ribosomal 16S rRNA gene to describe the dynamic of bacterial communities in Istrian cheese // African journal of biotechnology, 11 (2012), 101; 16650-16654 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanAssessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 14-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanTemperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 145-153 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Duraković, Lejla; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Blažinkov, MihaelaImpact of new synthesized analogues of dehydroacetic acid on growth rate and vomitoxin accumulation by Fusarium graminearum under different temperatures in maize hybrid // African journal of biotechnology, 10 (2011), 52; 10798-10810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Uher, Darko; Štafa, Zvonimir; Blažinkov, Mihaela; Pisačić, Ana; Kmet, Martina; Ščavničar, MajaZnačenje zrna ozimog graška cv. Maksimirski rani u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima // Mljekarstvo, 60 (2010), 1; 37-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelBacterial communities associated with the production of artisinal Istrian cheese // International journal of food microbiology, 142 (2010), 1/2; 19-24 doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2010.05.008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Uher, Darko; Blažinkov, Mihaela; Pisačić, Ana; Gršić, Kristina; Županac, GordanaZnačenje novog genotipa ozimoga graška u proizvodnji mlijeka na obiteljskim gospodarstvima // Mljekarstvo, 59 (2009), 4; 319-329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Skelin, Andrea; Čvek, DomagojMikrobne zajednice i biofilmovi // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
14.Samaržija, Dubravka; Podoreški, Marijana; Sikora, Sanja; Skelin, Andrea; Pogačić, TomislavMikroorganizmi – uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 57 (2007), 4; 251-273 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
1.Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanProcjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. str. 770-774 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanIncidence of aflatoxin M1 in milk used for the production of Istrian cheese // Proceedings of the 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, SA 2012. / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 679-683 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanPrirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Čanžek Majhenič, AndrejaCharacterisation of cultivable community of Non-Starter Lactic Acid Bacteria from traditional Istrian ewe's cheese // 5th Croatian Congress of Microbiology with International Paticipation / Černi, S., Šeruga Musić, M., Škorić, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2012. str. 47-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepovic, Sulejman; Schloter, MichaelAntibiotic resistance pattern among the cheese related enterococci // 4th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance (CESAR), Book of Abstracts / Maravić Vlahoviček, Gordana ; Šegvić Klarić, Maja ; Abram, Maja (ur.).
Zagreb: Recedo, 2012. str. 51-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Mrkonjic Fuka, Mirna; Engel, Marion; Wallisch, Stefanie; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelMicrobial diversity pattern during the cheese ripening: study on traditional Croatian cheeses // Abstract Book, Isme14
Kopenhagen, Danska, 2012. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman, Čanžek Majhenič, Andrea; Bogović Matijašić BojanaPhenotypic and genotypic characterisation of indigenous lactobacilli from traditional Istrian ewe’s cheese // Book of abstracts, 7th International Congress of Food Technologiists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Baris doo, Zaprešić, 2011. str. 72-72 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Čanžek Majhenič, Andreja2Karakterizacija laktobacila izoliranih iz autohtonoga istarskog sira // 39. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 2010. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelStrukturalna i funkcionalna raznolikost bakterijskih zajednica u istarskom siru // 39. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 2010. str. 37-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Blažinkov, Mihaela; Schloter, MichaelBacterial communities associated with the production of artisinal Istrian cheese // Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Mrkonjić Fuka, Mirna; Janković, Štefica; Skelin, Andrea; Redžepović, SulejmanIsolation and characterisation of autochthonous population of enterococci in Istrian cheese // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, Karoly (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2009. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Bogović Matijašić, Bojana; Blažinkov, Mihaela; Sulejman RedžepovićGenetic diversity of the Lactobacillus community in autochthonous Istrian ewe’s cheese // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, K (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2009. str. 240-241 (poster, sažetak, znanstveni) -
10.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Bogovič Matijašić, Bojana; Čanžek Majhenič, AndreaStructural and functional diversity of microbiota in Istrian cheese: analysis of indigenous Enterococcus community // 5th IDF Symposium on cheese ripening / Ueli Buetikofer (ur.).
Bern, 2008. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Bogovič Matijašić, Bojana; Čanžek Majhenič, AndrejaEvaluation of virulence factors and antibiotic resistances in Enterococcus community isolated from autochthonous Istrian ewe's cheese // 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2008. str. 49-49 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Radl, Viviane; Schloter, MichaelEvaluation of DGGE method as a tool to study dynamic of microbial communities in Istrian cheese // 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2008. str. 44-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Havranek, Jasmina; Redžepović, SulejmanIstarski sir – tehnologija i kvaliteta // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 59-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Bogovič Matijašić, Bojana; Čanžek Majhenič, AndreaGenetic diversity of Enterococcus species isolated from autochthonous Istrian ewe's cheese // 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation, programme and Abstracts / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2008. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Škorput, Dubravko; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Horvat, IvaStanje proizvodnje i kvalitete mliječnih proizvoda na tržnicama grada Zagreba // Zbornik sažetaka "42. hrvatski i 2. međunarodni simpozij agronoma" / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Kuliš d.o.o.-Zagreb, 2007. str. 210-211 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Skelin, AndreaGenetska raznolikost bakterija mliječne kiseline izoliranih iz autohtonog Istarskog ovčjeg sira, 2010., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Strizić, DoraRaznolikost prirodne populacije enterokoka u Siru iz mišine, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Jospi KaićTehnološki i probiotički potencijal sojeva roda Lactococcus izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Stanić, AnjaPOPULACIJSKA DINAMIKA SOJEVA RODA ENTEROCOCCUS U SIRU IZ MIŠINE, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Đurić, ŽeljkicaGenotipska i fenotipska karakterizacija sojeva E. faecalis i E. feacium izoliranih iz mlijeka i mladog Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Orlović, JelenaTehnološki i probiotički potencijal sojeva E. faecium izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Mutak, VišnjaProcjena antibiotske rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Tanuwidjaja, IrinaGENOTIPSKA I FENOTIPSKA KARAKTERIZACIJA AUTOHTONE POPULACIJE LAKTOKOKA IZOLIRANE IZ TRADICIONALNOG ISTARSKOG SIR, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Marić, VedranaKarakterizacija bakterija roda Lactococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Filipović, ZrinkaRAZNOLIKOST AUTOHTONIH SOJEVA ENTEROKOKA IZOLIRANIH IZ SIRA IZ MIŠINE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Špoljar, MartinaPopulacijska dinamika enterokoka u Istraskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Gavran, JelenaRaznolikost populacije enterokoka u mlijeku i svježem Istarskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Dulikravić, MirelaFenotipska i genotipska karakterizacija enterokoka u Istraskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Maksimović Žgomba, AnaIzolacija i karakterizacija autohtone populacije enterokoka iz Sira iz misine, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Agović, AlmaGenetička karakterizacija prirodne populacije enterokoka izolirane iz sira iz mišine, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagrebu
-
15.Jensterle, AnjaGenetička karakterizacija autohtone populacije laktobacila izolirane iz Istarskog sira, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Tanuwidjaja, IrinaIZOLACIJA I GENETIČKA KARAKTERIZACIJA ENTEROKOKA IZOLIRANIH IZ AUTOHTONOG ISTARSKOG SIRA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb