Pronađeno 185 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (MZOS-113-1130475-2722))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik)
-
2.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
3.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
4.6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 (zbornik)
-
5.6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 (zbornik)
-
6.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
7.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (zbornik)
-
8.Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (zbornik)
-
9.4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 (zbornik)
-
1.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of acidification on dough rheological properties // Rheology / Vicente, Juan De (ur.).
Rijeka: IntechOpen, 2012. str. 265-292 doi:10.5772/35829 -
1.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija proizvodnje i prerade brašna - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
2.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaTehnologija prerade sirovina biljnog podrijetla I (žitarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaSirovine biljnog podrijetla (žitarice, leguminoze i uljarice) - Upute za laboratorijske vježbe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
1.Strelec, Ivica; Šarkanj, Bojan; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaChemical Composition, Quality Parameters, Exopeptidase and Oxidoreductase Activity Changes During Temporal Development of Wheat Grain Infestation by Sitophilus granarius // Journal of food biochemistry, 38 (2014), 2; 175-183 doi:10.1111/jfbc.12036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat grains infested by Sitophilus granarius // Journal of stored products research, 50 (2012), 42-48 doi:10.1016/j.jspr.2012.04.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, LjubinkaComparative electrophoretic patterns of albumins/globulins extracted from dry grains and green malts of barley varieties // Poljoprivreda (Osijek), 18 (2012), 2; 36-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Strelec, Ivica; Has-Schön, Elizabeta; Vitale, LjubinkaDifferentiation of Croatian barley varieties by gradient gel SDS-PAGE and isoelectric focusing of dry grains and green malt hordeins // Poljoprivreda (Osijek), 17 (2011), 1; 23-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, IvicaWheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 7; 1417-1425 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02282.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Strelec, Ivica; Koceva Komlenic, Daliborka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, ŽanetaQuality parameter changes in wheat varieties during storage at four different storage conditions // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 75 (2010), 3; 105-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaInfluence of temperature and relative humidity on grain moisture, germination and vigour of three wheat cultivars during one year storage // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 2; 20-24 (recenziran, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
8.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Gorički, Zrinka; Kuleš, AnđaUtjecaj različitih vrsta žitarica i količine dodane vode u procesu ekstruzije na strukturu žitarica za doručak // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 2; 1-10 (recenziran, članak, znanstveni)
-
9.Oručević, Sanja; Ugarčić-Hardi, ŽanetaKompozicija subjedinica glutenina velike molekulske težine (HMW GS) u aktuelnim sortama pšenice (Tr. aestivum L.) u BiH // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 2; 161-175 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoKoličina soli u hrvatskim pekarskim proizvodima // Hrvatski časopis za javno zdravstvo, 6 (2010), 21. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Strelec, Ivica; Vukelić, Bojana; Vitale, LjubinkaAminopeptidases of Germinated and Non-Germinated Barley // Food Technology and Biotechnology, 47 (2009), 3 (SI); 296-303 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
12.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Jurkin, IvanaQuality properties of white bread with native and extruded wheat bran supplements // Chech Journal of Food Sciences, 27 (2009), Special Issue; S285-S289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Hlevnjak, MarioAccumulation of Amadori and Maillard Products in wheat seeds aged under different storage conditions // Croatica Chemica Acta, 81 (2008), 131-137 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Balkić, Jelena; Šimunić, NedaEnzymatic Activity in Wheat Seeds of Different Protein Content // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS), 72 (2007), 3; 239-243 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Hrvatski Pekar, 91 (2007), 39-41 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
17.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, DaliborkaColour changes of pasta produced with different supplements during drying and cooking // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 159-163 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaQuality Parameters of Noodles made with Different Supplements // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Jukić, MarkoUtjecaj guara i pektina na reološka svojstva i topljivost kukuruznog škroba // Radovi poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 171-178 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Ugarčić-Hardi, ŽanetaImportance of salt content reduction in bakery products // Annual 2010/2011 of the Croatian Academy of Engineering, 2010/2011 (2011), 213-219 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Ugarčić-Hardi, ŽanetaPekari trostruko presolili zdravlje // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 110 (2010), 26-33 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoGorak okus soli // Novi pekar, 55 (2010), 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs // Proceedings of the 7^th International Congress FLOUR-BREAD'13, 9^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 218-223 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 455-460 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, AnđaEvaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 336-344 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2012. str. 442-448 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, ZlataResearch on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 593-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, Damir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Tosenberger, Mihaela; Krstanović, VinkoEffect of sourdough fermentation processing parameters on pH values changes during bread dough fermentation // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 385-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, MirjanaThe salt content in bakery products in Osječko-baranjska county // Proceedings of 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2010. str. 551-556 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Lukić, Marko; Pinotić, Ljerka; Šegec, Ana; Šegec, Igor; Koceva Komlenić, DaliborkaGluten-free flour and product in dietary gluten-sensitive enteropathy // Proceedings of of 4th International Congress and 6th Croatian Congress of cereal tehnologists "Flour - bread ’07" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University, 2008. str. 471-477 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Oručević, S.; Ugarčić-Hardi, Ž; Begić-Akagić, A.; Spaho, N.Wheat hardness index in relation to the other wheat quality parameters // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2008. str. 183-189 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec IvicaPolyphenolic Content and Antioxidant Changes During Storage of Wheat Grain // Proceedings of 4^th International Congress Flour-Bread'07. and 6^th Croatian Congress of Cereal Technologists
Osijek, 2008. str. 234-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaEffect of reduced tillage on wheat rheological properties // Proceedings of 4. International Congress FLOUR – BREAD ’ 07 and 6. Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, 2007. str. 154-161 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Kosović, Indira; Jukić, Marko; Lončarić, Ante; Piližota, Vlasta; Koceva Komlenić, DaliborkaEFFECT OF APPLE BY-PRODUCT AS A SUPPLEMENT ON ANTIOXIDANT ACTIVITY AND QUALITY PARAMETERS OF THE SPELT PASTA // Book of Abstracts 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Tkalec, Davor; Kuleš, AnđaInfluence of the degree of starch damage on the amylographic evaluation of wheat flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. str. 145-145 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, DragoQuality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Škoro, Vedrana; Kosović, Indira; Lončarić, AnteUnos soli prehranom kod studentske populacije Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku // 4. međunarodni studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija, Zbornik sažetaka
Rijeka, Hrvatska, 2013. str. 48-49 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQUALITY INSPECTION OF COOKIES USING COMPUTER VISION // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoINFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Kučko, Lucija; Molnar, Maja; Čačić, Milan; Kovač, Tihomir; Strelec, IvicaAntioxidant activity, protein, peptide and polyphenol content of barley as affected by extraction pH // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
8.Strelec, Ivica; Kovač, Tihomir; Kučko, LucijaFree amino group distribution between barley albumin and globulin protein and non-protein fractions // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 101-101 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Torbica, Aleksandra; Tomić, Jelena; Strelec, Ivica; Popović, Ljiljanja; Vaštag, Žužana; Živančev, Dragan; Pojić, MilicaWheat enzymes status influenced by climate changes // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2013. str. 24-24 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
11.Lončarić, Ante; Kosović, Indira; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Piližota, VlastaEffect of apple by-product as a supplement on antioxidant activity and quality parameters of the pasta // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, Indira; Pitlik, GabrijelaDetermination of mineral content of flour and semolina by modified conductometric method // Book of abstracts. 23rd International Scientific - Experts Congress on Agriculture and Food Industry
İzmir, Turska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Lalić, Alojzije, Kuleš, AnđaINFLUENCE OF BARLEY FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF DOUGH AND QUALITY OF BREAD AND PASTA // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Rim, Italija: ICC, 2012. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ugarčić, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kosović, Indira; Kuleš, AnđaKvaliteta tjestenine obogaćene različitim funkcionalnim sastojcima // Zbornik sažetaka. XIV Ružičkini dani. Danas znanost - sutra industrija / Jukić, Ante (ur.).
Osijek, 2012. str. 8-8 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kosović, Indira; Šimonji, Kristina; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, AnđaEvaluation of the pasta quality made from mixture of Triticum durum and Triticum aestivum wheat semolina // Brašno - kruh '11 : book of abstracts of the 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Strelec, Ivica; Kučko, Lucija; Roknić, Dragica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaSpectrofluorimetric, spectrophotometric and chemometric analysis of wheat seeds infested by Sitophilus granarius // 6th International Congress FLOUR – BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists - Book of Abstracts / Koceva Komlenic, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Lukinac, Jasmina; Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jokić, Stela; Tadić, VjekoslavOptimization of bread quality properties applying response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. str. 59-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Miškulin, Maja; Periš, Danijela; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, GabrijelaSkrivena sol u prehrani djece školske dobi – ima li mjesta zabrinutosti? // 34. stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravstvena ekologija u praksi - Prehrambene i zdravstvene tvrdnje. Zbornik radova
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Sekcija za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog farmaceutskog društva, Hrvatsko društvo za zdravstvenu ekologiju Hrvatskog liječničkog zbora, 2010. str. 103-109 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Hasenay, DamirMONITORING OF pH VALUES DURING FERMENTATION OF BREAD DOUGH WITH ADDITION OF SOURDOUGH // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, MarkoEFFECT OF SOURDOUGH PROCESS PARAMETERS ON BREAD QUALITY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, VlastaSTALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Kovačević, Josip; Horvat, Daniela; Abičić, Ivan; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBARLEY MALT PROTEIN MODIFICATION OF SELECTED WINTER AND SPRING CULTIVARS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Kovačević, Josip; Novoselović, Dario; Abičić, Ivan; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, ŽanetaANALYSIS OF GRAIN YIELD AND CYTOLYTIC DEGRADATION OF WINTER AND SPRING BARLEY CULTIVARS UNDER GROWING CONDITIONS IN THE REPUBLIC OF CROATIA // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Strelec, Ivica; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Ugarčić-Hardi, ŽanetaFalling number changes during wheat seeds ageing under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Strelec, Ivica; Popović, Ruža; Ivanišić, Ilonka; Jurković, Vlatka; Jurković, Zorica; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaGermination and germination energy of wheat seeds aged under different storage conditions // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Pitlik, Nada; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Kuleš, Anđa; Sabo, Mirjana; Hardi, JovicaTHE SALT CONTENT IN BAKERY PRODUCTS IN OSJEČKO-BARANJSKA COUNTY // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Jukić, M.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Koceva Komlenić, D.; Kuleš, M.; Pitlik, G.Influence of extraction time and particle size on conductometric determination of flour and semolina mineral content // CERWORLD 21st, Book of abstracts / Collar, Concha (ur.).
Madrid: AETC-Spanish Association for Cereal Science and Technology, Madrid, Spain, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaCarboxypeptidase II, Catalase, and Polyphenol oxidase Activities as Potential Indicators of Wheat Seeds Infestation by Sitophilus Granarius // Book of Abstracts of the 13th ICC Cereal and Bread Congress / Collar, Concha (ur.).
Madrid: Spanish Association for Cereal Science and Technology, 2008. str. 170-170 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Strelec, Ivica; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaBiochemical indicators of wheat seeds infestation by Sitophilus granarius // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Lj (ur.).
Osijek: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. str. 133-133 (poster, sažetak, znanstveni) -
31.Strelec, Ivica; Vitale LjubinkaAminopeptidases of germinated and non-germinated barley grains // Book of Abstracts of the HDBMB2008, Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2008. str. 134-134 (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Koceva Komlenić, D.; Ugarčić-Hardi, Ž.; Jukić, M.; Turk, I.; Nađ, J.Effect of acidification on dough rheology and bread quality // BOOK OF ABSTRACTS, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Mrša VladimirLoss of oxidoreductase activities during ageing of wheat seeds // The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 229-229 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Hasenay, Damir; Slačanac, Vedran; Strelec, IvicaPraćenje promjena pH vrijednosti tijekom fermentacije kiselog tijesta: utjecaj temperature, udjela vode i udjela minerala // Abstract Book of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Kuleš, AnđaUtjecaj zakiseljavanja i karboksimetilceluloze na neka fizikalna svojstva svježih kruhova i kruhova koji su čuvani u smrznutom stanju i odmrzavani mikrovalovima // Flour - Bread ’ 07 : abstract book of the 4th International Congress and 6th Croatian Congress of Cereal Tehnologists = Zbornik sažetaka 4. međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2007. str. 13-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Lukić, Marko; Pinotić, Ljerka; Šegec, Ana; Šegec, Igor; Koceva Komlenic, DaliborkaBezglutensko brašno i proizvodi u dijetoterapiji glutenske enteropatije // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, SrećkoOdređivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Halt, Marija; Pavlović, Hrvoje; Lenart, Lidija; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Žinić, RomanaOnečišćenje brašna i pšenice bakterijama porodice Enterobacteriaceae // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Jug, Danijel; Jug, Irena; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Sabo, MirjanaUtjecaj reducirane obrade na reološka svojstva pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno- Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
40.Ugarčić-Hardi, ŽanetaRedukcija soli u hrvatskim pekarskim proizvodima: da ili ne? // 4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik sažetaka / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 31-31 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Jukić, Marko; Begerhofer, Emerich; Schoenlechner, RegineTvorba rezistentnog škroba i promjene omjera amiloze i amilopektina u neprobavljivoj frakciji pšeničnog kruha tijekom starenja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 14-14 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Strelec, Ivica; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jurković, Zorica; Jurković VlatkaFizikalno-kemijske promjene u zrnu pšenica tijekom starenja pri različitim uvjetima skladištenja // Zbornik sažetaka 4. Međunarodnog kongresa Brašno-Kruh '07 i 6. Hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Ugarčić-Hardi, ŽanetaAkrilamid u pekarskim proizvodima // Zbornik sažetaka 6. međunarodnog stručnog simpozija "Hrvatski pekar 2007."
Zagreb: Robinson d.o.o., 2007. str. 12-13 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Skender, Kristina; Lalić, Alojzije; Lenart, Lidija; Jukić, MarkoKakvoća ozimog ječma u odnosu na okolinu ispitivanja // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Đaković, NatašaPhysical and sensory characteristics of wheat-barley bread // Book of abstracts Agrotech 2007 / Vilušić, Milica ; Ahmetović, Elvis (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. str. 17-17 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec, IvicaPolyphenolic content and antioxidant changes during storage of wheat grain // Abstract Book, 4th International Congress Flour-Bread '07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
47.Debelić, Ivana; Drezner, Georg; Lenart, Lidija; Jukić, MarkoKakvoća različitih sorti ozime pšenice // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; MarinaProperties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // II. EUROPEAN CONGRESS ON CHESTNUT
Debrecen, Mađarska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ugarčić, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, IndiraFunkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
3.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, Marko; Miškulin, MajaPekarski proizvodi i sol // 9. međunarodni stručni simpozij "Hrvatski pekar 2010."
Opatija, Hrvatska, 2010. (plenarno, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
4.Ugarčić-Hardi, ŽanetaTjestenina s dodacima // I. hrvatski festival tjestenine
Vodice, Hrvatska, 2010. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
5.Ugarčić-Hardi, Žaneta; Dumančić, Gabrijela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jukić, MarkoNužnost smanjenja utroška soli u pekarskim proizvodima // Sol i zdravlje
Osijek, Hrvatska, 2010. (plenarno, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
6.Ugarčić-Hardi, ŽanetaMogućnosti smanjenja soli u pekarskim proizvodima // Hipertenzija i sol
Osijek, Hrvatska, 2009. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
7.Strelec, IvicaMolekularni mehanizmi starenja zrna žitarica // Društvo kemičara i tehnologa
Osijek, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
8.Strelec, IvicaBiokemijska dijagnostika hrane // 13th International Tuzla Summer University
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2008. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
9.Strelec, IvicaElektroforeza // Stručni skup nastavnika kemije
Osijek, Hrvatska, 2007. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
1.Jukić, MarkoUtjecaj enzima, hidrokoloida i emulgatora na dinamiku procesa starenja kruha, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Šimić, GordanaUtjecaj genotipa i okolišnih uvjeta na parametre sladarske kakvoće ozimog ječma (Hordeum vulgare L.), 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje utjecaja različitog načina zakiseljavanja i dodatka karboksimetilceluloze na parametre kakvoće svježih i zamrzavanih kruhova, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
4.Oručević, SanjaSvojstva i kompozicija pšeničnog glutena u odnosu na karakteristike slobodno pečenog hljeba od različitih tipova brašna, 2007., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
-
5.Strelec, IvicaKemijske i biokemijske promjene starenja zrna pšenice, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Večenaj, MajaUtjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Gorički, ZrinkaUtjecaj različitih vrsta žitarica i vode na strukturu ekstrudiranih proizvoda, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Dorbić, IvoSenzorska kvaliteta polupečenih pekarskih proizvoda s dodatkom pšeničnog kiselog tijesta, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Jurić, DinoUtjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Kopić, IvanaPostupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Petrović, ManjaPromjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Jurić, TenaSorte pšenica Bc-instituta priznate od 2010. do 2014. godine, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Ivić, IvanaModeliranje promjene boje čajnog peciva tijekom pečenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Kerekeš, AnitaIspitivanje kvalitete proteina pšenice u laboratoriju Poljoprivrednog instituta Osijek, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Kožul, ŽeljkoPraćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Grgić, IlijaKvarenje pekarskih proizvoda uzrokovano plijesnima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
9.Sermek-Marčec, IvanUpotreba šećera u pekarstvu, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Jonjić, MajaAmilografsko ispitivanje pšeničnog brašna, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Rukavina, MatejPrimjena enzimskih preparata u pekarstvu, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Lucić, MartinaProizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Tkalec, DavorUtjecaj stupnja oštećenosti škroba na amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Kolaković, AnitaUtjecaj različitih otapala na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Kajić, DraganaSDS-PAGE albumina i globulina sorti ječma, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Balentović, MartinaPogreške pri proizvodnji tjestenine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Mlinar, MirelaKvalitativna i senzorska svojstva čokoladiranog čajnog peciva, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Vujeva, DražanaOdređivanje kvalitete i senzorskih svojstava različitih vrsta napolitanki, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Vuçitërna, FehimOdređivanje teksturalnih i senzorskih svojstava različitih vrsta funkcionalnih kruhova, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
20.Jocić, VlatkaMetode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Petrović, ManjaVrste transporta u mlinu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Kuzmanović, MelitaIspitivanje reoloških svojstava tijesta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Torčić, IvanaPrimjena kiselog tijesta u pekarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Hajek, DoraOznačavanje i prehrambena vrijednost kruha, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Bošnjaković, NikolinaMarketing u pekarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Stanković, JelenaMasnoće u pekarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Bjelobrk, KristinaObogaćivanje brašna u mlinarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Matić, MatejaKvarenje kruha i zaštita od kvarenja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
29.Pritišanac, BarbaraPraćenje amilografskih parametara ovisno o lokalitetu i sorti pšenice uroda 2008./09. godine, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
30.Popović, TamaraOdređivanje ß-glukana u domaćim sortama ječma, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
31.Ratkajec, DaliaUpotreba aditiva u pekarskoj industriji, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
32.Krnić, JosipaUtjecaj vremena miješanja i udjela vode u zamjesu na kvalitetu tjestenine, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.Kovačević, MarijaUtjecaj udjela proteina i vlažnog glutena na pecivna svojstva brašna pšenice s osječkog područja uroda 2010. i 2011. godine, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Čakarun, JosipaIspitivanje amilolitičke aktivnosti pšeničnog brašna mikro visko-amilografom, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Viljevac, MarinaFluorescentna i UV/VIS svojstva glavnih polifenola vina, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Blaško, IvanaPrimjena gel filtracije Sephadexom G-25 u razdvajanju biomolekula meda, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Salaj, MarijaSpektrofluorimetrijska analiza meda, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Brodar, LidijaElektroforetske analize proteina meda, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Burić, PetarInhibicijski učinak derivata kumarina na aktivnost polifenol oksidaze, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
40.Kučko, LucijaKoličina proteina i reaktivnih amino skupina u zrnima pšenice zaraženim žitnim žiškom, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Miljić, GoranUV/VIS svojstva klorogenske i cimetne kiseline, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Popadić, IvanaKikiriku u prehrani, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
43.Kožul, ŽeljkoPrehrambeni proizvodi od soje, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
44.Tomić, IvanaKvaliteta, nutritivna vrijednost i zdravstvena ispravnost kruha, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
45.Kobaš, AndreaIspitivanje reoloških i kemijskih svojstava različitih genotipa pšenice s osječkog područja uroda 2008., 2009. i 2010. godine, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
46.Gelemanović, MartaProizvodnja kruha iz prekrupe i brašna cjelovitog zrna, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
47.Šimonji, KristinaIspitivanje kvalitete tjestenine proizvedene od mješavina krupica pšenica Triticum durum i Triticum aestivum, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
48.Knežević, SanjaSkladištenje žitarica i oprema u skladištu, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
49.Šimunić, NedaAktivnost polifenol oksidaze u ekstraktima brašna od cjelovitog zrna različitih sorti pšenice, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
50.Zeko, JosipProizvodi bez glutena, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
51.Tosenberger, MihaelaUtjecaj promjene procesnih parametara tijekom fermentacije kiselog tijesta na parametre kvalitete kruha, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
52.Kovač, TihomirUtjecaj predobrade micelija plijesni Aspergillus flavus na učinkovitost ultrazvučne homogenizacije, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
53.Škarica, MarijaSkladištenje kukuruza i proizvodnja kukuruznog brašna i krupice u PIK-u vinkovci, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
54.Eškit, MarinaFluorescencija peptidne frakcije kravljeg i kozjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
55.Krnjak, MarinaIspitivanje kvalitete tjestenine s dodatkom brašna ječma sorte „bingo“ uroda 2008./2009. godine, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
56.Jurišić, BlankaKvalitativna svojstva kruha s dodatkom brašna ječma sorte „Bingo“ uroda 2008./2009. godine, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
57.Bojanić, MariaPoboljšivači u proizvodnji kruha i peciva, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
58.Dujković, BojanMeđunarodna klasifikacija enzima, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
59.Ister, Ana-MarijaUdio β-glukana u različitim sortama ječma uroda 2008./2009. godine i utjecaj ječmenog brašna na reološka svojstva tijesta, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
60.Vranješ, DubravkaPraćenje kvalitete pšeničnog brašna i kruha s dodatkom posija, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
61.Mihić, ĐurđicaReološka svojstva brašna s dodatkom karboksimetilceluloze, mliječne kiseline i starter kulture, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
62.Jurkin, IvanaPraćenje kvalitete pšeničnog kruha s dodatkom nativnih i ekstrudiranih posija, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
63.Blažek, HrvojeKvaliteta pšeničnog kruha s dodatkom kiselog tijesta, mliječne kiseline i karboksimetilceluloze, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki akultet, Osijek
-
64.Juranić, SanjaPekarski kvasac, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
65.Fegeš, MatejaSoja u prehrani: za i protiv, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
66.Jurković, VlatkaKlijavost pšenice u ovisnosti o uvjetima skladištenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
67.Gradvol, VedranIzoelektrično fokusiranje proteina stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
68.Čalić, SandraLaboratorijsko mljevenje različitih sorti ječma i kvaliteta ječmenog brašna, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
69.Jug, NikolinaTehnologija skladištenja žitarica u silosima Virovitica d.o.o., 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
70.Balkić, JelenaAktivnost endopeptidaza u zrnu pšenica podvrgnutih različitim režimima skladištenja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
71.Đaković, NatašaFizikalna i senzorska svojstva miješanog ječmenog kruha, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
72.Pitlik, GabrijelaUtjecaj vremena ekstrakcije i veličine čestica na konduktometrijsko određivanje udjela mineralnih tvari u pšeničnom brašnu i krupici, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
1.Večenaj, MajaUtjecaj pakiranja u modificiranoj atmosferi na kemijska i senzorska svojstva pahuljica od kukuruza i riže s dodatkom vitamina, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).