Pronađeno 220 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (MZOS-113-1130473-0571))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Odobašić, Amra; Hadžimusić, Vedad; Toroman, Almir; Alihodžić, DamirČuvanje voća i povrća u hladnjačama s kontroliranom atmosferom, 2010 (prirucnik)
-
1.13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011 (zbornik)
-
2.Book of Abstracts 13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
1.Jašić, Midhat; Grujić, Radoslav; Šubarić, Drago; Stuhli, VedranProcjena okolišnih rizika // Održive tehnologije Knjiga 1 / Zavargo, Zoltan (ur.).
Novi Sad: Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2013. str. 109-145 -
2.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, JurislavAcetic Acid in the Food Industry // Acetic Acids, Chemical Properties, Production and Applications / Basile, Angelo (ur.).
New York (NY): Nova Publishers, 2013. str. 163-176 -
3.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, JurislavWheat starch // Wheat: Genetics, Crops and Food Production / Almeida, Maria T. (ur.).
Haupauge (NY): Nova Science Publishers, 2011. str. 253-278 -
1.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaHigijena i sanitacija, interna skripta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 -
1.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Sakač, Nikola; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetic anhydride and azelaic acid/acetic anhydride mixtures I. Thermophysical and pasting properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 10; 2616-2623 doi:10.1007/s13197-012-0790-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetanhydride and azelaic acid/acetanhydride mixtures II. Chemical and physical properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 8; 1463-1472 doi:10.1007/s13197-012-0642-y (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose on washed chicken meat (WCM) // Journal of food science and technology, 51 (2014), 5; 1006-1010 doi:10.1007/s13197-011-0553-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Petošić, Emil; Ačkar; Đurđica; Čačić, JasnaPrimjena fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca u proizvodnji vina iz različith sorti grožđa kutjevačkih vinograda // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 4; 76-85 (recenziran, članak, znanstveni)
-
5.Ačkar, Đurđica; Valek Lendić, Kristina; Valek, Marina; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Nedić, IlijaCocoa Polyphenols: Can We Consider Cocoa and Chocolate as Potential Functional Food? // Journal of Chemistry (Hindawi), 2013 (2013), 289392, 7 doi:10.1155/2013/289392 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, JelkaFizikalno-kemijska svojstva, tekstura i boja konjske salame // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 106 (143)-110 (147) (recenziran, članak, znanstveni)
-
7.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; Aličić, DamirPrimjena dodataka na bazi škroba u mesnoj industriji - Application of starch based additives in meat industry // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 209-228 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
8.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Čačić, Jasna; Prce, M.The effect of distillation systems on the quality of apple distillates // Technologica acta, 6 (2013), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Jozinović, AntunKemijski sastav eteričnih ulja biljke Artemisia vulgaris dobivenih različitim tehnikama ekstrakcije // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 3; 58-64 (recenziran, članak, znanstveni)
-
10.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Muhamedbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Keran, Husein; Budimlić, A.; Matas, InesModification of potato starch // Technologica acta, 5 (2012), 2; 1-6 (recenziran, članak, znanstveni)
-
12.Šereš I., Zita; Dokić P., Ljubica; Pajin S., Biljana; Šoronja Simović M., Dragana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Fišteš Z., AleksandarInfluence of the operating parameters on the flux during microfiltration of the steepwater in the starch industry // Acta Periodica Technologica, 43 (2012), 225-235 doi:10.2298/APT1243225S (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaModificiranje škroba radi proširenja primjene // Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 1 (2012), 247-258 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective Effect of Maltose on Washed and Frozen Stored Chicken Meat // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 18 (2012), 3; 429-434 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of fermentation process with immobilized yeast cells on quality of tangerine distillates // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 5; 60-75 (recenziran, članak, znanstveni)
-
16.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavStarch for health // Medicinski Glasnik, 9 (2012), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota VlastaGlukozinolati: Biodostupnost i utjecaj na zdravlje // Hrana u zdravlju i bolesti, 1 (2012), 1; 22-35 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 2; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, Đurđica; Miličević, DijanaAroma and sensory characteristics of Slavonian plum brandy // Technologica acta, 5 (2012), 1; 1-7 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Kopjar, Mirela; Valek Lendić, KristinaInfluence of buckwheat and chestnut flour addition on properties of corn extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 26-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šoštarec, Ana; Miličević, DijanaModification of barley starch with mixtures of organic dicarboxylic acids and acetanhydride // Technologica acta, 4 (2011), 2; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
22.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Selimović, Amel; Miličević, Dijana; Oručević, Sanja; Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavInfluence of buckwheat flour on the dough rheology and sensory properties of wheat bread // Technologica acta, 4 (2011), 1; 33-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Jašić, MidhatStability of α-thujone and β-thujone in bitter liquer "Pelinkovac" // Technologica acta, 4 (2011), 1; 27-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Ljubas, Igor; Ivanovska, SonjaEffect of galactomannan hydrocolloids on gelatinization and retrogradation of tapioca and corn starch // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 26-31 (recenziran, članak, znanstveni)
-
26.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Lalić, Alojzije; Ačkar, Đurđica; Kopjar, MirelaIsolation and Characterisation of Starch from Different Barley and Oat Varieties // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 4; 354-360 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, JasnaCryoprotective effect of polydextrose on chicken surimi // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 3; 226-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose and maltose on washed and frozen stored beef meat // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 15-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoSecondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 214-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoCharacterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition // Journal of agricultural and food chemistry, 58 (2010), 12; 7351-7360 doi:10.1021/jf100214k (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Kopjar, Mirela; Slačanac, VedranReološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled sa smanjenim udjelom masti i šećera // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 127-134 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
33.Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Herceg, ZoranUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i pastozna svojstva škroba pšenice // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 1; 1-8 (recenziran, članak, znanstveni)
-
34.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, ZoranTexture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 2; 83-93 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Kovačević , Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Jerković, Igor; Marijanović, ZvonimirPhysico-chemical, colour and textural properties of Croatian traditional dry sausage (Slavonian Kulen) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 5; 270-275 (recenziran, članak, znanstveni)
-
37.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Muhamedbegović, Benjamin; Jašić, Midhad; Budimlić, Asmir; Stanković, IvanaPriprava modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 1; 261-265 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Jerković, Igor; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Marijanović, Zvomimir; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaAuthentication study of volatile flavour compounds composition in Slavonian traditional dry fermented salami “kulen” // Food chemistry, 119 (2010), 2; 813-822 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Miličević, BorislavIsolation of starch from two wheat varieties and their modification with epichlorohydrin // Carbohydrate polymers, 81 (2010), 1; 76-82 doi:10.1016/j.carbpol.2010.01.058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Suman, KristinaPhysico-chemical and colour properties of homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 280-284 (recenziran, članak, znanstveni)
-
41.Kovačević , Dragan; Suman, Kristina; Šubarić, Drago; Mastanjević, Krešimir; Vidaček, SanjaInvestigation of homogeneity and physicochemical characterisation of the Homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 6; 338-344 (recenziran, članak, znanstveni)
-
42.Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Midhat Jašić, Nela Nedić TibanUtjecaj različitih šećera na viskoznost škroba kukuruza i tapioke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 59 (2009), 2; 135-142 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
43.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose, glucose, fructose and sucrose on gelatinization and retrogradation of corn and tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 27 (2009), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban NelaAcetylation and characterisation of corn starch // Journal of Food Science and Technology, 46 (2009), 5; 423-426 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sajdl, MajaStrawberry jams : influence of different pectins on colour and textural properties // Czech Journal of Food Science, 27 (2009), 1; 20-28 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Požrl, TomažInfluence of trehalose addition on instrumental textural properties of strawberry pastes // International Journal of Food Properties, 11 (2008), 3; 646-655 doi:10.1080/10942910701584278 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPreparation and characterization of acetylated tapioca starches // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 12; 580-585 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of different pectin addition and its concentration on colour and textural properties of raspberry jam // Deutche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 164-168 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Madjar Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavThe influence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Jukić, MarkoUtjecaj guara i pektina na reološka svojstva i topljivost kukuruznog škroba // Radovi poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 171-178 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Đugum, Jelena; Šubarić, Drago; Krsnik, ZoranFutureFood6 // Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme, 3 (2008), 36-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Hribar, Janez; Piližota, VlastaThermal Behaviour of Strawberry Cream Fillings in Presence of Trehalose Studied by Differential Scanning Calorimetry // Proceeding of 2013 4th International Conference on Food Engineering and Biotechnology / Liu Juan (ur.).
Singapur: IACSIT Press, 2013. str. 99-102 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Miličević, Dijana; Selimović, Amel; Oručević, S.; Hadžić, E.; Ačkar, ĐurđicaInfluence of ascorbic acid on quality bread from flour t-500 and wholegrain flour // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Keran, Husein; Odobašić, Amra; Ćatić, Sead; Salkić, Mirsad; Šubarić, Drago; Lukić, Tamara; Ahmetović, NihadaMonitoring of heavy metals in tomato grown in greenhouse conditions // 16th International Research/Expert Conference "Trends in the Development of Machinery and Associated Technology" TMT 2012
Dubai, 2012. str. 379-382 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 455-460 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, RadoslavUtjecaj mlijeka u prahu i čuvanja na stabilnost čokolada // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 418-430 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Drača, Nela; Jankuloski Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, V., Miličević, DijanaKontrola kvalitete tijekom proizvodnje šećera iz šećerne repe i sirovog šećera iz šećerne trske // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 196-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. str. 336-3 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Dijana Miličević, Amel Selimović, Đurđica Ačkar, Tijana Pešić, Alma Islamagić, Tamara Lukić, Mirna AljićDETERMINATION OF THE FLOUR TYPE IMPACT ON THE PASTA QUALITY PARAMETERS // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 116-125 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaPOLIFENOLI I ZDRAVLJE // Book of abstracts and full articles, International seminar "Food supplements in health and disease", Tuzla summer University, 2010. / Jašić, Mudhat ; Mujagić, Zlata ; Begić, Lejla (ur.).
Tuzla: PrintCom doo, 2010. str. 32-40 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread`09 7th Croatian Congress of Ceral Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Osijek Department of Cereal Technologies, 2010. str. 587-592 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Dijana; Tomesić, MajaPREPARATION AND CHARACTERIZATION OF MODIFIED TAPIOCA STARCH WITH EPYCLORHYDRIN // Proceedings of the 5th International congress Flour-Bread '09, 7th Croatian congress of cereal technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 557-561 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Škrabal, Svjetlana; Miličević, Radoslav; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavEVALUATION OF THE OPERATIONAL STABILITY OF BIOCHEMICAL OXYGEN DEMAND BIOSENSORS IN WASTEWATER CONTAMINATED BY HEAVY METAL IONS // PROCEEDINGS OF THE 9th ALPS-ADRIA SCIENTIFIC WORKSHOP / HARCSA MARIETTA (ur.).
Špičák: Hungarian Academy of Sciences, 2010. str. 227-230 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Đurđica Ačkar, Drago Šubarić, Jurislav Babić, Antun Jozinović, Mirela Kopjar, Borislav MiličevićIzolacija i modifikacija škroba iz ječma smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida // 45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik radova / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 647-651 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoClassification and differentiation of grape marc distillates according to varietal origin on the basis of volatile compounds analysis // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Brnčić, Mladen; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Tripalo, Branko; Jezek, Damir; Cerovec, Petra; Herceg, ZoranInfluence of power ultrasound on textural properties of corn starch gels // Proceedings of the 5th International Symposium of Food Rheology and Structure ISFRS 2009 / Fischer, Peter ; Pollard, Michael ; Windhab, Erich (ur.).
Zürich: Laboratory of Food Process Engineering, Institute of Food Science and Nutrition, Zurich, 2009. str. 500-501 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Mihić, Jelena; Pajin, Biljana; Šubarić, Drago; Petrović, Ljiljana; Tomović, VladimirCookies supplemented with chestnut flour // International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business ICoSTAF2008 / Cecilia Hodur ; Elisabeth T. Kovacs ; Jozsef Gal ; Erno Gyimes (ur.).
Segedin: University of Szeged Faculty of Engineering, 2008. str. 6-12 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavThe Influence of Various Distillation Techniques on Quality of Mandarins Distillates // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 197-203 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 169-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Mirela KopjarUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva voštanog kukuruznog škroba // 43rd Croatian and 3rd International Symposium on Agriculture. Proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2008. str. 558-562 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Miličević, Radoslav; Troha FerdinadEvaluation of the heavy metal resistant on biosensors for the purpose of biochemical oxygen demand measurements // Proceedings of the 1st International Conference "Vallis Aurea" / Andrlic, Berislav ; Manuel del Vechio (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic of Požega, Croatia ; DAAAM Int. Vienna, 2008. str. 0637-0641 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.M. Jašić, D. Šubarić, S. Blagojević, M. SalkićInfluence of pasteurisation parameters on the potassium sorbat share in dried plums // Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering. / Silvijo Košutić (ur.).
Zagreb: Hinus, 2007. str. 415-419 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Šubarić, D; Miličević, D., Pašalić, H.; Aljić, M.; Babić, J.; Šabanović, M.; Begić-Akagić, A.Utjecaj sorte i dodataka na udio polifenola i posmeđivanje soka jabuke i svježe narezanih jabuka // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech" Gradačac, 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2007. str. 49-58 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; jašić, Midhat; Gelemanović, MartaProperties of extrudates based on corn grits with addition of rye // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 133-134 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jašić, MidhatProperties of Corn Grits Extrudates with Addition of Chickpea Flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Miličević, Borislav; Stehlik Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Čačić, JAsnaSmjernice razvoja industrijske proizvodnje jakih alkoholnih pića // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 50-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Šubarić, Drago; Komes, Draženka; Nedić, Ilija; Babić, JurislavRazvoj industrije šećera u RH nakon ulaska u EU // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja Istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 34-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Šubarić, DragoNetermičke metode konzerviranja hrane // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka
Tuzla: Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. str. 8-8 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Ačkar, Đurđica; Komes, Draženka; Babić, Jurislav; Vojvodić, Aleksandra; Škrabal SvjetlanaStanje u konditorskoj industriji i trendovi njezina razvoja // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumasrstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 32-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jašić, MidhatInfluence of black oat and oat flour addition on properties of corn grits extrudates // Third International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages Book of Abstracts
Beč: ICC, 2013. str. 86-86 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Hodžić, Haris; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, DijanaInfluence of non-extruded and extruded spelt on dough properties and quality of cookies // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Nedić, IlijaStarch modification for food industry application // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 36-36 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Guberac, Vlado; Marić, Sonja; Vračević, RužicaProperties of extrudates produced from semolina // 48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik sažetaka / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 181-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Jašić, MidhatNusproizvodi iz prehrambene industrije kao sirovine u proizvodnji funkcionalne hrane // Zbornik sažetaka i radova sa šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University Colledge, 2013. str. 3-3 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; babić, Jurislav; Valek Lendić, Kristina; Jašić, MidhatProperties of corn grits extrudates with addition of wheat bran // EuroFoodChem XVII Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe University, Food Engineering Department, 2013. str. 376-376 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, DragoQuality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Vidović, Senka; Šubarić, Drago; Zeković, Zoran; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Ramić, Milica; Vladić, Jelena; Tepić, Aleksandra; Šumić, ZdravkoPotential of herbal waste material from the tea factory for dietetic supplements production // 2nd Middle East Congress of the American Society for Nutrition „Nutrition in Health & Disease“. Book of abstracts
Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Franić, Domagoj; Pozderović, Andrija; Šubarić, Drago; Džaja, VladimirProjekt "Vinka" - predstavljanje uspješne suradnje gospodarstva i industrije // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Aličić, Damir; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Pašalić, HatidžaAntioksidativnost polena // Zbornik sažetaka i radova sa Šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University Colledge, 2013. str. 20-21 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jokić, StelaJestivi filmovi i omotači - proizvodnja i primjena // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka
Tuzla: Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. str. 17-17 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Valek Lendić, KristinaINFLUENCE OF WHEAT STARCH MODIFICATION WITH DICARBOXYLIC ACID/ACETANHYDRIDE MIXTURES ON RESISTANT STARCH CONTENT // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Lahti: ICC, 2012. str. 139-139 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Šubarić, Drago; Poljak, Vedran; Ačkar, Đurđica; Vego, D.Aditivi u hrani // Hranom do zdravlja zbornik sažetaka i radova s petog međunarodnog simpozija / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Thenološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University College, 2012. str. 9-9 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Marinović, Marijana; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunMonitoring of chemical residues in sanitation equipment effluents and wastewater of food industries // EHEDG World Congress on Hygienic Engineering and Design 2012 Book of Abstracts
Valencia: EHEDG, ainia Centro Technologico, 2012. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Miličević, Dijana; Aljić, Mirna; Ačkar, Đurđica; Selimović, Amel; Iličković, Zoran; Ademović, Zahida; Pešić, DijanaUtjecaj ekstruzije na polifenolne spojeve i boju brašna i keksa // Zbornik sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnoločki fakultet Osijek, 2012. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Pajin, BiljanaInfluence of moisture content and particle size of corn grits on extrudates properties // Knjiga sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnoločki fakultet Osijek, 2012. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Guberac, Vlado; Jozinović, Antun; Pajin, Biljana; Muhamedbegović, BenjaminCrosslinking and acetylation of wheat and potato starches // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food TEchnology, 2012. str. 294-294 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.B. Pajin, D. Šoronj, Simović, D. Šubarić, Lj. Dokić, I. Lončarević, J. Babić, Z. ŠerešCookies enriched with chestnut flours as a source of dietery fibres // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Lahti: ICC, 2012. str. 147-147 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Pajin, Biljana; Jankulovska, Mirjana; Ljubas, IgorModification of starch from different sorts of rye // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Klarić, Ilija; Guberac, VladoInfluence of extrusion process on the properties of mixtures of corn meal with buckwheat and chestnut flour // 6th International Congress Flour-Bread '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 : Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2011. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Sadadinović, Jasminka; Jašić, Midhat, Budmlić, AsmirRezistentni škrob kao komponenta dijetetskih proizvoda // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 24-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
30.Mujkanović, Senahid; Hećimović, Enes; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Klarić, Ilija; Alihodžić, DamirPolifenoli i hidroksimetilfurfurol u pekmezu od autohtonih sorti jabuka // "With food to health" : International seminar under title "Dietetic products in health and disease" : Book of abstracts and papers / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet, 2011. str. 22-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota, VlastaGlukozinolati: biodostupnost i utjecaj na zdravlje ljudi // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 10-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
32.Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Srebrenkoska, VinetaEkološki održive tehnologije i proizvodnja hrane // Zbornik sažetaka Turističko-ugostiteljski i okolišni potencijali BiH / Ahmetbašić, Merima (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 15-15 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
33.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Jašić, Midhat; Miličević, BorislavThermophysical and physical properties of wheat starch modified with mixtures of dicarboxylic acids and acetanhydride // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2011. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Dokić, Lj.; Milašinović, M; Pajin, B.; Šubarić, D.; Babić, J.; Šoronja-Simović, D.Rheological properties of dough for cookies affected by addition of resistant starch // 6th international congress Flour-Bread '11 & 8th Croatian congress of cereal technologists Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 44-44 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jankuloski, Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, VeseljkoPasting and thermophysical properties of wheat starch modified with mixture of adipic acid and acetanhydride // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, JurislavAutohtoni prehrambeni proizvodi // Zbornik sažetaka naučno-stručnog savjetovanja "Turističko-ugostiteljski i okolišni potencijal FBiH" / Ahmetbašić, Merima (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2010. str. 13-13 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
37.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castanea sativa Mill.) // ISHS Acta Horticulturae 866 / G. Bounous, G.L. Beccaro (ur.).
Cuneo, Italija: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 635-645 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Šljivić, Maida; Haxhiu, AzizChemistry and functions of melatonin in the human body // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Škrabal, Svjetlana; Miličević, BorislavUTJECAJ VREMENA SKLADIŠTENJA ČOKOLADNE MASE NA PROMJENU REOLOŠKIH SVOJSTAVA ČOKOLADE // Sažetci radova sa znanstvenog skupa Požega i Požeština kroz stoljeća / Snježana Jakobović (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2010. str. 38-39 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Book of Abstaracts of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakutet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Crvenjak, Denijal; Selimović, AmelInfluence of extrusion on the quality of gluten-free raw material used for cream-soup production // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Drača, Nela; Jankuloski, Ljubče; Jankulovska, MirjanaQuality control during refining sugar from sugar beet and raw brown sugar from sugar cane // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 48-48 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
43.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaModificiranje škroba u cilju proširenja primjene // Sažetci radova sa znanstvenog skupa Požega i Požeština kroz stoljeća / Jakobović, Snježana (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2010. str. 37-38 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
44.Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, RadoslavInfluence of milk powder and storage conditions on stability of chocolates // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Šubarić, Drago; Muhamedbegović, Benjamin; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Ljubas, IgorIzolation and characterization of starches from different rye varieties // 44th Croatian & 4th International Symposium on Agriculture 44. hrvatski i 4. međunarodni simpozij agronoma Zbornik sažetaka/Book of abstracts / prof.dr.sc. Sonja Marić, prof.dr.sc. Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 107-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Jukić, Marko; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Koceva Komlenić, Daliborka; Babić, Jurislav; Piližota, VlastaSTALING KINETICS OF BREAD SUPPLEMENTED WITH ENZYMES, HYDROCOLLOIDS AND EMULSIFERS // Abstract book of the 5th International Congress and 7th Croatian Congress of Cereal Tehnologists Flour - Bread ’ 09 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, Departmen of Cereal Processing Technologies, 2009. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // bstract book 5th International congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Facuty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia Department pf Cereal Processing Technologies, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Borislav; Jašić, MidhatDIGESTIBILITY OF STARCHES MODIFIED BY ORGANIC ACID/ACETIC ANHYDRIDE MIXTURES // 4th International Dietary Fibre Conference 2009 / Van der Kamp, Jan Willem (ur.).
Beč: ICC, 2009. str. 131-131 (poster, sažetak, znanstveni) -
49.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castenea sativa) // Book of abstracts
Cuneo, Italija, 2009. (poster, sažetak, znanstveni) -
50.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Muhadbegović, Benjamin; Jašić, Midhat; Stanković, IvanaPriprava modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida // XX Naučno stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije - Zbornik sažetaka / Blesić, M. (ur.).
Neum, 2009. str. 206-207 (poster, sažetak, znanstveni) -
51.Miličević, D.; Selimović, A.; Ačkar, Đ.; Pešić, T.; Islamagić, A.; Lukić, T.; Aljić, M.Determination of the flour type impact on the pasta quality parameters // Abstract Book 5th International Congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2009. str. 33-33 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
52.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Dijana; Tomesić, MajaPreparation and characterization of modified tapioca starch with epiclorhydrin // Abstract book 5th International congress Flour- Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2009. str. 130-130 (poster, sažetak, znanstveni) -
53.Svjetlana Škrabal, Đurđica Ačkar, Jurislav Babić, Drago Šubarić, Borislav MiličevićInfluence of milk powder properties and storage conditions on fat bloom of chocolate // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Euro-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
54.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoUtjecaj sastava i uvjeta čuvanja na pojavu sivljenja čokola // Kondin / Ivan Veljača (ur.).
Zagreb: Kondin, 2008. str. 1-1 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Jašić, MidhatRheological and thermo physical properties of ice cream model mixtures with reduced fat content // Knjiga sažetaka II savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane s međunarodnim učešćem AgroTech 2007 / Milica Vilušić i Elvis Ahmetović (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2007. str. 18-18 (poster, sažetak, znanstveni) -
57.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaSvojstva želatinizacije i retrogradacije acetiliranog škroba kukuruza mjereno DMK // Abstracts of the C&A Spring meeting "Consumer driven cereal innovation : Where science meets industry" / Weegels, Peter (ur.).
Montpellier: AACC International, 2007. str. 30-30 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, MirelaUtjecaj glukoze, fruktoze, saharoze i trehaloze na želatinizaciju i retrogradaciju kukuruznog škroba // Abstract book / 4th International Congress Flour - Bread '07 [and] 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 24.-27.10.2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2007. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; MarinaProperties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // II. EUROPEAN CONGRESS ON CHESTNUT
Debrecen, Mađarska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Šubarić, Drago; Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavUtjecaj sastojaka na reološka svojstva čokoladnih masa // 17. savjetovanje stručnjaka konditorske industrije Hrvatske
Malinska, Hrvatska, 2010. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
3.Babić, JurislavŠkrob - svojstva i primjena // Sjednica Odjela za bioprocesno inženejrstvo Akademije tehničkih znanosti Hrvatske
Zagreb, Hrvatska, 2010. (plenarno, sažetak, ostalo) -
4.Sajdl, Maja; Šubarić, DragoUtjecaj prirodnih antioksidansa na trajnost crunchy muesli // 17. savjetovanja stručnjaka konditorske industrije Hrvatske
Malinska, Hrvatska, 2010. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
5.Šubarić, DragoAutohtoni prehrambeni proizvodi // 13. ljetni univerzitet Tuzla 2008.
Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2008. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Šubarić, DragoDostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // University ˝St. Climent Ohridski˝- Bitola, Faculty of Biotechnical Sciences
Bitola, Sjeverna Makedonija, 2007. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
7.Šubarić, DragoDostignuća u tehnologiji ugljikohidrata // Ss. Cyril and Methodius University
Skopje, 2007. str. 1-2 (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
1.Ljubić Herceg; IvanaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
2.Pichler, AnitaUtjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Mastanjević, KrešimirOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti trehaloze na različite uzorke mesa, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Ačkar, ĐurđicaIzoliranje, modificiranje i karakteriziranje škroba pšenice, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
5.Škrabal, SvjetlanaUtjecaj sastojaka na reološko ponašanje čokoladnih masa i stabilnost čokolada, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
6.Babić, JurislavUtjecaj acetiliranja i dodataka na reološka i termofikalna svojstva škroba kukuruza i tapioke, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Kišmartin, IrenaUvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Drača, NelaKontrola kvalitete tijekom rafinacije šećera iz šećerne repe i sirovog smeđeg šećera iz šećerne trske, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Zagrajšek, GoranHACCP sustav u pogonu za preradu mlijeka, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek, Hrvatska
-
4.Poljak, VedranProcjena sigurnosti unosa aspartama u odnosu na prihvatljivi dnevni unos, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Tanasković, IvanaUtjecaj dodatka zobi na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Roth, AnaSvojstva ekstrudiranih snack proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom posija, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Pušić, MarijaUtjecaj dodatka pira na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Džakić, MirelaKontrola higijene pogona prehrambene industrije, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Lendić, DraženSvojstva želatinizacije i retrogradacije dvostruko modificiranih škrobova pšenice i krumpira, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Miljević, DuškaUtjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Gelemanović, MartaSvojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom raži, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Zeko, JosipUtjecaj granulacije kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Petošić, EmilMogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
-
10.Klepić, MartinaHACCP sustav u preradi mlijeka, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Panak, JelenaCIP sustav, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
12.Pavoković, MarianaUtjecaj parametara ekstruzije kukuruzne krupice na reološka svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Varžić, AndreaUtjecaj vlažnosti kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Vanja RamljakHACCP sustav u preradi voća i povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Vračević, RužicaUtjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Bojanić, MariaUtjecaj konfiguracije puža na svojstva ekstrudata kukuruzne krupice, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Grec, MarijanaSanitacija i biofilmovi, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Prce, MateaUtjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Čolović, BojanaModifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Jozinović, AntunUtjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
21.Petrešin, TomislavSvojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Lučić, Slađana MarijaUtjecaj modifikacije smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida na udio rezistentnog škroba i stabilnost škroba pšenice, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Mladen ČengijaČišćenja difuznog soka u tvornici šećera „Sladorana“ u Županji, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Gregurek, DijanaModifikacija kukuruznog škroba smjesama jantrne kiseline i acetanhidrida te glutarne kiseline i acetanhidrida, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Bekavac, JoškoTermofizikalna i fizikalna svojstva škroba izoliranog iz pšenice sorte „Srpanjka“ modificiranog smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Hadrović, IvanModifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte „Golubica“ smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Hruškar, MargaretaModifikacija škroba iz pšenice sorte Golubica s epiklorhidrinom, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Žukić, BrankaModifikacija škroba pšenice smjesom azelainske kiseline i acetanhidrida, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
29.Ljubas, IgorReološka i termofizikalna svojstva različitih škrobova modificiranih natrijevim tripolifosfatom, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
30.Jelašac, AnitaSVOJSTVA PASTI UMREŽENIH I ACETILIRANIH ŠKROBOVA PŠENICE I KRUMPIRA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
31.Vračević, RužicaKontrola kvalitete konditorskih proizvoda, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, OSIJEK
-
32.Komar, MarijaKontrola kvalitete tijekom proizvodnje čaja od kamilice u tvornici Jan – Spider d.o.o., 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
33.Šaravanja, MarijaProizvodnja zelenog čaja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Jozinović, AntunProbavljivost nativnog i škroba ječma modificiranog smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
35.Oršolić, MartinaProvedba kristalizacije šećera u tvornici šećera „ Sladorana“ u Županji, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Šoštarec, AnaModifikacija škroba ječma smjesama organskih dikiselina i acetanhidrida, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Stanković, IvanaPriprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
38.Matas, InesAcetiliranje i karakteriziranje škroba iz pšenice i krumpira, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
39.Tomesić, MajaPriprava i karakteriziranje modificiranog škroba tapioke s epiklorhidrinom, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
40.Perak, SilvijaIzolacija i karakterizacija škroba iz različitih sorti pšenice, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
41.Popović, TamaraProizvodnja alkohola u tvornici šećera „Sladorana“ u Županji, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek