Pronađeno 88 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Modeliranje i simuliranje procesa sušenja i ekstrakcije u proizvodnji hrane (MZOS-113-1130471-0338))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Bucić-Kojić, Ana; Sovová, Helena; Planinić, Mirela; Tomas, SrećkoTemperature-dependent kinetics of grape seed phenolic compounds extraction: experiment and model // Food chemistry, 136 (2013), 3/4; 1136-1140 doi:10.1016/j.foodchem.2012.09.087 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Simándi, BélaEffects of supercritical CO2 extraction parameters on soybean oil yield // Food and bioproducts processing, 90 (2012), 4; 693-699 doi:10.1016/j.fbp.2012.03.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Bilić, Mate; Velić, DarkoEffect of Extraction Conditions on the Extractability of Phenolic Compounds from Lyophilised Fig Fruits (Ficus Carica L.) // Polish journal of food and nutrition sciences, 61 (2011), 3; 195-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Velić, Darko; Bucić- Kojić, Ana; Bilić, MateKinetički modeli za ekstrakciju uljarica superkritičnim CO2 - pregledni rad // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 39-54 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoSecondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 214-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Jokić, Stela; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Sudar, Rezica; Nemet, Ivana; Bilić, Mate; Velić, DarkoSupercritical CO2 extraction of soybean oil: process optimization and triacylglycerol composition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 9; 1939-1946 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02358.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoCharacterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition // Journal of agricultural and food chemistry, 58 (2010), 12; 7351-7360 doi:10.1021/jf100214k (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, SrećkoModelling of the process of solid-liquid extraction of total polyphenols from soybeans // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 206-212 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, IvicaWheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 7; 1417-1425 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02282.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanInfluence of Solvent and Temperature on Extraction of Phenolic Compounds from Grape Seed, Antioxidant Activity and Colour of Extract // International Journal of Food Science and Technology, 44 (2009), 12; 2394-2400 doi:10.1111/j.1365-2621.2008.01876.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Martinov, Milan; Velić, Darko; Bilić, Mate; Lukinac, JasminaInfluence of drying procedure on colour and rehydration characteristic of wild asparagus // Czech journal of food sciences, 27 (2009), 3; 171-177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Magdić, Damir; Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Čačić Kenjerić, Frane; Bilić, Mate; Velić, DarkoImpact analysis of different chemical pre- treatments on colour of apple discs during drying process // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 1; 31-35 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Lukinac, Jasmina; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, AnaInfluence of Process Parameters and Pre-treatments on Quality and Drying Kinetics of Apple Samples // Czech journal of food sciences, 27 (2009), 88-94 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Jasmina Lukinac; Stela Jokić; Damir Magdić; Mirela Planinić; Darko Velić; Mate Bilić; Srećko Tomas; Ana Bucić-KojićAn Application of Image Analysis and Colorimetric Methods on Color Change of Dehydrated Asparagus (Asparagus maritimus L.) // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 74 (2009), 3; 233-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Lenardić, MirjanaKriprotektosko djelovanje polidekstroze i k- karagena na surimi srdele // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 5; 352-355 (recenziran, članak, znanstveni)
-
18.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Qetaj LinditaEffect of Polydextrose and k-Carrageenan on Initial Freezing Point of Chicken Surimi // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 1; 201-205 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, DarkoStudy of Solid-Liquid Extraction Kinetics of Total Polyphenols from Grape Seeds // Journal of Food Engineering, 81 (2007), 1; 236-242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Aladić, KrunoslavStudy of the drying kinetics of "Granny Smith" apple in tray drier // Agriculturae Conspectus Scientificus, 72 (2007), 4; 323-328 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Jokić, StelaStudy of the drying kinetics of "Granny Smith" apple in fluid bed dryer // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 72 (2007), 4; 329-334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Čačić, MilanTechnological Solution for the Sustainability of the Destructive Distillation of Wood in Classic Horizontal Retorts // Chemical and biochemical engeenering quartely, 23 (2009), 4; 555-561 (recenziran, članak, stručni)
-
1.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Sudar, Rezica; Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Sudarić, Aleksandra; Keleković, Snježana; Zec Zrinušić, SanjaDetermination of isoflavones in soybean meal after supercritical carbon dioxide extraction // Proceedings of 47th Croatian & 7th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2012. str. 561-564 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2012. str. 442-448 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Velić, Darko; Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Velić, Natalija; Kresoja, DejanMathematical modeling of total flavonoid compounds extraction from conventionally grown soybeans // Proceedings of 46^th Croatian & 6^th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 690-694 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Bešvir, ŽeljkaThe effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Proceedings of 5^th International Congress „Flour-bread ’09“ and 7^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 293-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoClassification and differentiation of grape marc distillates according to varietal origin on the basis of volatile compounds analysis // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Velić, DarkoOdrživost proizvodnje drvenog ugljena u klasičnim vodoravnim retortama // Zbornik radova i sažetaka. XII Ružičkini dani. Znanost nove tehnologije u razvoju gospodarstva / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2008. str. 66-77 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec IvicaPolyphenolic Content and Antioxidant Changes During Storage of Wheat Grain // Proceedings of 4^th International Congress Flour-Bread'07. and 6^th Croatian Congress of Cereal Technologists
Osijek, 2008. str. 234-239 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Šarić, DamirCryoprotective Effect of Polydextrose on Adriatic Surimi // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatina Congress of Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists : proceedings / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 255-258 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko Bilić, Mate; Velić, Darko; Smrček, InaThe effect of process conditions on the extraction yield of total polyphenols from grape seeds // Proceedings of 2nd International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 614-618 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Mežnarić, NikolaInfluence of temperature on extraction kinetics and effective diffusivity of total polyphenols from grape seeds // Proceedings of 2nd International Symposium on Agriculture, / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 619-622 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Svržnjak, Kristina; Suman Jovanović, MandaDržavno poljoprivredno zemljište kao čimbenik razvoja poljoprivrede // Proceedings of the 1st International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic of Požega, Croatia & DAAAM International Vienna, Austria, 2008. str. 933-937 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Ana Bucić-Kojić, Marina Tišma, Melita Kuzmanović, Nikolina Pavić, Srećko Tomas, Mirela PlaninićInfluence of biological pretreatment of grape pomace on phenolic compounds extraction // Book of abstract of 7th Central European Congress on Food
Ohrid, Sjeverna Makedonija, 2014. (poster, sažetak, ostalo) -
2.Bucić-Kojić, Ana; Casazza, Alessandro A.; Paini, Marco; Planinić, Mirela; Perego, PatriziaExtraction of total flavonoids from barley grain using high-temperature/high-pressure reactor // 7th International Congress Flour-Bread'13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.).
Osijek, 2013. str. 92-92 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Ana Bucić-Kojić, Mirela Planinić, Marina Tišma, Srećko Tomas, Mate BilićTrop grožđa - otpad i visokovrijedna sirovina // 3.zbornik sažetaka. Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Gordana Kralik (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 51-52 (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Srećko Tomas, Nikolina Pavić, Jelena VukovićUtjecaj uvjeta ekstrakcije na određivanje udjela lignina u različitim uzorcima biomase // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; Zeković, Zoran; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Velić, Darko; Marić, Branimir; Simándi, BélaEffects of supercritical fluid extraction parameters on yield and tocopherol composition of soybean oil // Abstract book of 6th Central European Congress on Food
Novi Sad, Srbija, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; VidovićSenka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Zeković, Zoran; Sudarić, AleksandraTriacylglycerols composition of soybean oil fractions obtained with supercritical CO2 // International Scientific and Professional Conference 14th Ruzicka Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Pavić, Nikolina; Hubalek, IvanNobelovac Ružička kao izvor nadahnuća // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2012. str. 2-4 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Lukinac, Jasmina; Mujić, Ibrahim; Velić, Darko; Magdić, Damir; Bilić, Mate; Jokić, Stela; Prgomet, ŽeljkoAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Proceedings of the Southeast Asia Symposium on the Quality Management in Postharvest Systems.
Bangkok, Tajland, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Lukinac, Jasmina; Velić, Darko; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Bucić-Kojić, Ana; Molnar, Maja; Jokić, StelaCentral composite experimental design and fatty acids profile determination of soybean oil obtained by supercritical CO2 extraction // 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry. Book of Abstracts
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak, JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Ana Bucić-Kojić, Mirela Planinić, Srećko Tomas, Stela Jokić, Ibrahim Mujić, Mate Bilić, Darko VelićEffect of conditions of solid-liquid extraction on the extractability of phenolic compounds from lyophilized fig fruits (Ficus carica L.) // XXII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga Sažetaka / Tomašić Vesna, Maduna Valkaj Karolina (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
12.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castanea sativa Mill.) // ISHS Acta Horticulturae 866 / G. Bounous, G.L. Beccaro (ur.).
Cuneo, Italija: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 635-645 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić-Kojić, AnaDetermination of moisture and heat transfer parameters for clay plate subjected to convection drying // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, HDKI, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Jokić, Stela; Svilović, Sandra; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Lukinac, JasminaNew model for predicting the solubility of soybean oil and fatty acids in supercritical CO2 // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeo-tehnološki fakultet Osijek, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Lukinac, Jasmina; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, AnaInfluence of process parameters and pre-treatments on quality and drying kinetics of organic apple samples // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : knjiga sažetaka = XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 225-225 (poster, sažetak, znanstveni) -
16.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castenea sativa) // Book of abstracts
Cuneo, Italija, 2009. (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Prgomet, Željko; Bucić-Kojić, Ana; Velić, Darko; Bilić, Mate; Lukinac, Jasmina; Planinić, MirelaInfluence of extraction type on the total phenolics, total flavonoids and total color change from five varieties of figs // Book of abstracts - The Fourth International Symposium on Fig
Meknès, Maroko, 2009. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Bešvir, ŽeljkaThe effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Abstract Book. 5th International congress Flour-Bread '09. 7th Croatian congress of cereal tehnologists Brašno-Kruh '09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2009. str. 75-75 (poster, sažetak, znanstveni) -
19.Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Čačić, Frane; Magdić, Damir; Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, SrećkoApplying of image analysis for determination of visual features change at "Gold Rush" dried apple discs // XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts
Trogir, Hrvatska, 2009. str. 230-230 (poster, sažetak, znanstveni) -
20.Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Magdić, Damir; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Bucić-Kojić, AnaAn application of image analysis and colorimetry methods on colour change on dried asparagus (Asparagus maritimus L.) // Zrnko : 20th Croatian and 3rd International Congress of Technologists for Post-harvest Technology : Book of Abstracts = Zrnko : 20. hrvatski i 3. međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju : knjiga sažetaka / Plijestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport, 2008. str. 110-111 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Planinić, Mirela; Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Bucić-Kojić, Ana; Tomas, Srećko; Lukinac, Jasmina; Magdić, DamirThe effect of drying temperatures on the color, rehydration and chlorophyll content of asparagus (Asparagus maritimus L.) // Book of Abstracts International Congress of Technologists for Post-harvest Technology Zrnko / Pliestić, S (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju skladištenje i transport, 2008. str. 108-109 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
22.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Knez, Željko; Škerget, MojcaSolid-Liquid Extraction of Total Polyphenols and Proanthocyanidins from Solid Residue of Grape Seed after Supercritical Fluid Extraction of Oils // Book of Abstracts, 4^thCentral European Congress on Food.6^thCroatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: Euro-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 146-146 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
23.Horvat, Mirjana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, AnaUtjecaj koncentracije glikana na reološka svojstva sredstava za čišćenje tvrdih površina // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga sažetaka / Vasič-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI, 2007. str. 321-321 (poster, sažetak, ostalo) -
24.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Strelec, IvicaPolyphenolic content and antioxidant changes during storage of wheat grain // Abstract Book, 4th International Congress Flour-Bread '07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Pavetić, Tanja; Pitlik, Nada; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenic, Daliborka; Tomas, SrećkoOdređivanje hidroksi-metil-furfurala (HMF) u različitim vrstama tamnih kruhova // Zbornik sažetaka/4. međunarodni kongres Brašno-Kruh '07. i 6. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna, Opatija, 24.-27. 10. 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Kujavić, Marina; Bilić, Mate; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, AnaUtjecaj koncentracije ksantana na reološka svojstva sredstava za čišćenje tvrdih površina // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - knjiga sažetaka / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI, 2007. str. 323-323 (poster, sažetak, ostalo) -
1.Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Velić, DarkoReconstruction of wood distillation process in horisontal retorts // The expert consultation: "Sustainable charcoal produstion, trade and use in Europe" - FAO TCP/CRO3101(A). Development of a sustainable charcoal industry
Zagreb, Hrvatska, 2007. (predavanje, pp prezentacija, stručni) -
1.Jokić, StelaMatematičko modeliranje ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Planinić, MirelaModeliranje procesa i određivanje efektivnog koeficijenta difuzivnosti vlage tijekom sušenja mrkve i krumpira, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
3.Bucić-Kojić, AnaUtjecaj procesnih uvjeta i načina kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz sjemenki grožđa, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
4.Lukić, IgorKarakterizacija sortnih rakija komovica na osnovi sastava hlapivih spojeva arome, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
1.Ćurić, AnaGranulometrijski sastav zrna kao čimbenik skladištenja žitarica, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Jovanovac, MarkoIzmjenjivači topline u prehrambenoj industriji, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Vuković, JelenaUtjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Varga, LanaPermeabilizacija stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću različitih organskih otapala, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Jocić, VlatkaMetode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Fegeš, MatejaPermeabilizacija stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću Tritona X-100 i Tweena 80, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Thes, IvanaUtjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Matanović, MarijaPrimjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Kovač MarijaPločasti izmjenjivači topline, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Grbec, ValentinaOptimiranje sastava paste za pranje ruku s dodatkom zemlje za bijeljenje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
11.Juras, SanelaUtjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Pejić, MaraUtjecaj uvjeta sušenja i ekstrakcije na sadržaj fenolnih tvari u ekstraktima ploda divlje ruže (Rosa canina L.), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Kresoja, DejanMatematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Sandra, KalićRazvoj paste za pranje ruku s dodatkom infuzorijske zemlje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Šutak, JosipaUtjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
16.Đalić, SanelaOptimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
17.Hadžić, DraganaKinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
18.Kirić, LeonardKinetika konvekcijskog sušenja i rehidratacije smrznute˝Oblačinske˝ višnje, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
19.Tokić, MarkoUtjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja glinene pločice, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Siladi, StjepanOptimiranje procesa sušenja bučinih sjemenki u procesu proizvodnje bučinog ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Kristek, EmilijaRazvoj procesa za proizvodnju jestivih funkcionalnih ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Jajčanin, SanelaOptimiranje proizvodnje maltodekstrina u procesu sušenja raspršivanjem, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
23.Mežnarić, NikolaModeliranje kinetike kruto-tekuće ekstrakcije ukupnih polifenola iz sjemenki grožđa, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek