Pronađeno 231 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (MZOS-058-0582184-0432))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Delaš, FraneMikrobni toksini // Kemijske i fizikalne opasnosti u hrani / Hengl, Brigita (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 31-49 -
2.Bošnjak, Marijan; Hajsig, Danko; Duraković, Lejla; Alfirević, Z.; Cihlar, D.; Vandamme, E.; Kurtanjek, ŽelimirMathematical Modelling of Kinetics and Pharmacokinetics of Microbial Processes In Vivo (Theoretical Consideration and Engineering Aspects) // Uvod u kinetiku mikrobnih procesa / Benčić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Graphis, 2009. str. 275-306 -
3.Delaš, Ivančica; Petrović Tomislav; Popović, Milivoj; Delaš, FraneEffect of a Fat Free Diet on Fatty Acid Composition of Phospholipids in Rat Erythrocytes // Advances in food science and food biotechnology in developing countries / Soto-Cruz, Oscar ; Angel, Peggi M. ; Gallegos-Infante, Alberto ; Rodriguez-Herrera, Raul (ur.).
Mexico City: Asociación Mexicana de Ciencia de los Alimentos, 2008. str. 244-250 -
1.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaInactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation // Food control, 54 (2015), 79-85 doi:10.1016/j.foodcont.2015.01.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Rysha, A., Markov, K., Frece, J., Čvek, D., Delaš, F.A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 277-282 doi:10.1111/1471-0307.12080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, JadrankaMikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači // Veterinarska stanica, 44 (2013), 3; 177-186 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Vahčić, Nada; Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, JadrankaNatural occurrence of aflatoxin B1, ochratoxin A and citrinin in Croatian fermented meat products // Food control, 34 (2013), 2; 312-317 doi:10.1016/j.foodcont.2013.05.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Huić-Babić, KatarinaSchiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Friganović, Maja; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone to the Surface of Lactic Acid Bacteria Cells // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 49-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanAssessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 14-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Jergović-Gaši, TihanaThe effect of fungal competition on colonization of soybeans by moulds of the genus Aspergillus, Trichothecium and Fusarium and the ochratoxin A accumulation as related to temperature and moisture content // African journal of biotechnology, 11 (2012), 32; 8092-8102 doi:10.5897/AJB11.3707 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Janković, Tamara; Frece, Jadranka; Abram, Maja; Gobin, IvanaAggregation ability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanRemoval of aflatoxin M1 from artificially contaminated yoghurt by using of new synthesized dehydroacetic acid analogues // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 179-191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Janković, Tamara; Frece, Jadranka; Abram, Maja; Gobin, IvanaAggregation ability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Kučan, Martina; Gobin, Ivana; Markov, Ksenija; Jurčić Momčilović, Diana; Frece, JadrankaTesting the adhesion and colonization ability of Lactobacillus plantarum strain S1 to the mice intestinal epithelium // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 23-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneThe Effect of Experimental Fungal Emulation on Colonization of Soybeans by Moulds of the Genus Aspergillus and Fusarium and on Aflatoxin B1 Accumulation in Relation to Temperature and Moisture Content in vitro // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 159-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Duraković, Lejla; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Blažinkov, MihaelaImpact of new synthesized analogues of dehydroacetic acid on growth rate and vomitoxin accumulation by Fusarium graminearum under different temperatures in maize hybrid // African journal of biotechnology, 10 (2011), 52; 10798-10810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanTemperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 145-153 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Šeol, Branka; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Skelin-Vujić, Andrea; Huić-Babić, Katarina; Duraković, ZijadMould Growth and Afl atoxin Accumulation Aff ected by Newly Synthesized Derivative of Coumarine Treatment of Maize Hybrid // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 75 (2010), 4; 169-174 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Lovrić, Nikolina; Delaš, FraneAflatoksin M1 u sirovom mlijeku i vezanje aflatoksina pomoću bakterija mliječne kiseline // Mljekarstvo, 60 (2010), 4; 244-251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Friganović, Maja; Delaš, FraneAntifungalni učinak bakterije Lactobacillus plantarum K1 na rast plijesni Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kolarec, Kristina; Delaš, FraneComparison of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes in milk products produced domestically in Croatia // Journal of dairy research, 77 (2010), 112-116 doi:10.1017/S0022029909990379 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneInfluence of four essential oils on growth of biomass of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 191-196 doi:10.2478/10004-1254-61-2010-2009 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Blažinkov, Mihaela; Šećerkadić, Lejla; Frece, Jadranka; Redžepović, Sulejman; Bošnjak, Marijan; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Zijad; Duraković, SenadinAflatoxin Accumulation During the Growth of Mould Aspergillus flavus ATCC 26949 on Corn in Pure and Mixed Culture as Related to Various Temperature and Moisture Content. // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 10-17 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, DraganODREĐIVANJE AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE I MIKOTOKSINA TE KARAKTERIZACIJA POTENCIJALNIH STARTER KULTURA U SLAVONSKOM KULENU // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 2; 92-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, DraganStafilokoki kao potencijalne izvorne starter kulture iz slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 3; 156-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
28.Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Tihana, K.; Markov KsenijaKarakterizacija bakterijskog soja Lactobacillus plantarum 1k izoliranog iz “slavonskog kulena” kao probiotičke funkcionalne starter kulture // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (2010), 4; 108-114 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
29.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Skelin-Vujić, Andrea; Tudić, Alma; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Bošnjak, MarijanA Study of Antifungal and Antiaflatoxigenic Action of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 3-4; 127-135 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneGrowth Inhibition of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 by Four Essential Oils // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 2; 191-195 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
31.Duraković, Zijad; Mišigoj-Duraković, Marjeta; Škavić, Josip; Duraković, LejlaPhysical exercise and cardiac death due to pneumonia in male teenagers // Collegium antropologicum, 33 (2009), 2; 387-390 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Skelin, Andrea; Čvek, DomagojMikrobne zajednice i biofilmovi // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
33.Domijan, Ana-Marija; Peraica, Maja; Markov, Ksenija; Fuchs, RadovanURINE OCHRATOXIN A AND SPHINGANINE/ SPHINGOSINE RATIO IN RESIDENTS OF THE ENDEMIC NEPHROPATHY AREA IN CROATIA // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 60 (2009), 387-393 doi:10.2478/10004-1254-60-2009-1938 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneListeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 225-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Duraković, Senadin; Duraković, Lejla; Vahčić, Nada; Skelin, Andrea; Duraković, ZijadAffect of Moulds Growth in Mixed Cultures on Production of Aflatoxins on Maize Hybrid // Cereal Research Communications, 36 (2008), 3 (S5); 1615-1618 doi:2008-373IA-0056 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Delaš, Ivančica; Popović, Milivoj; Petrović, Tomislav; Delaš, Frane; Ivanković, DavorChanges in the Fatty Acid Composition of Brain and Liver Phospholipids from Rats Fed Fat-Free Diet // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 3; 278-285 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinMikrobi kao hrana. Proteini jednostaničnih organizama : podrijetlo i primjena // Kemija u Industriji, 51 (2001), 5; 287-291 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
1.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 244-247 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.Reduction of aflatoxin B1 in naturaly contaminated corn samples by gamma irradiation // Proceedings RAD 2014, The Second International Conference on Radiation and Dosimetry in Various Fields of Research / Ristić, Goran (ur.).
Niš: University of Niš, Faculty of Electronic Engineering, 2014. str. 151-155 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanIncidence of aflatoxin M1 in milk used for the production of Istrian cheese // Proceedings of the 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, SA 2012. / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 679-683 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 254-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Ćurko, Josip, Mijatović, IvanSIRUTKA-SIROVINA ZA PROIZVODNJU FUNKCIONALNOG NAPITKA // Zbornik radova 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 177-182 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Dragović-Uzelac, Verica; Đugum, Jelena; Delaš, FraneKADULJA I RUŽMARIN:NJIHOVA ANTILISTERIJSKA SVOJSTVA I MOGUĆNOSTI PRIMJENE U ZAŠTITI NAMIRNICA // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu - Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 169-175 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAutochthonous functional starter cultures and mycotoxins in "SLAVONSKI KULEN" // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference, 13 th Ružička days-"TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer, Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, Zagreb, 2010. str. 263-273 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Delaš, Ivančica; Petrović, Tomislav; Delaš, Frane; Popović, MilivojFatty Acid Composition of Spleen and Adipose Tissue in Rats Fed Fat-Free Diet // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 335-341 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Frane Delaš, Senadin Duraković, Iva Ana Sviben, Sunčica Martinko, Ksenija Markov, Lejla Duraković, Domagoj ČvekAntifungalna aktivnost kumarina // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress, Volume 2 / prof. dr.sc. Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Croatian Chamber of Economy, Zagreb, Croatia, 2008. str. 397-401 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Duraković, LejlaInhibition of Growth and Aflatoxin Accumulation of Aspergillus flavus by Using Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of An International Scientific Congress Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries (FSFB2-2006) / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 206-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinAffect of Molds Growth in Mixed Cultures on Production of Aflatoxins on Maize Hybrid // Proceedings of An International Scientific Congress Food Science & Food Biotechnology in Developing Countries (FSFB2-2006) / Rocha-Guzman, N. (ur.).
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 192-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Govori, S.; Kaljaj, V.; Rapić, Vladimir; Kaljaj, L.; Halt, Marija; Duraković, LejlaAntifungal and antimycotoxigenic properties of newly synthesized derivatives of coumarine // Food science and food biotechnology in developing countries
Saltillo: Mexican Association of Food Science, AMECA AC, 2006. str. 201-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, D. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, Zagreb, Croatia, 2004. str. 366-370 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Current Studies of Biotechnology, Volume III.Food / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. str. 219-227 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Duraković, Senadin; Pavlaković, Zlatko; Filipović-Kovačević, Željka; Duraković, Lejla; Šarac-Arneri, Ruža; Lalić, Ljerka Marija; Colić, IrenaAntifungal and Antimycotoxigenic Properties of Newly Synthesized Derivatives of Tetraketone // EURO FOOD CHEM VIII, Current Status and Future Trends in Analytical Food Chemistry
Beč: Technical University, Freihaus, A-1040 Vienna, Wiedner Hauptstrasse 8-10, 1995. str. 320-323 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani mesni proizvodi – izvor autohtonih funkcionalnih starter kultura // Četvrti stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ" / Komes, Draženka ; Šimić, Valentina ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora ; Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2011. str. 6-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneWhite, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-179 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, JelkaIn situ reduction of aflatoxin B1 level by gamma irradiation // Book of abstracts / Ristić, Goran (ur.).
Niš, 2014. str. 172-172 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneGame meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. str. 117-118 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, FraneInactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 67-67 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Kovačević, Dragan; Frece, JadrankaApplication of autochthonous starter cultures for improving production technology of "Slavonski kulen" // Power of Microbes in industry and environment 2013, Book of Abstracts / Teparić, R. ; Frece, J. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 62-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Miškulin, Ena; Holjevac, Josipa; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneGluconobacter oxydans from apple surface as biocontrol agent against Penicillium expansum // Book of Abstracts / Černi S., Šeruga Musić M., Škorić D. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2012. str. 86-86 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kučan, Martina; Frece, Jadranka; Rebić, Danica; Gobin, IvanaIspitivanje adhezije i kolonizacije bakterije Lactobacillus plantarum na crijevni epitel miševa // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Gobin, Ivana ; Lušić, Dražen (ur.). - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo , 2011. (ISBN: 978-953-7785-01-7).
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Friganović, Maja; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Delaš, FraneDetection of toxicity of aflatoxin M1 and F-2 toxin by lethal action of Artemia salina larvae // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Delaš, FraneImpact of essential oils on the biosynthesis of ochratoxin A during the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in pure and mixed culture // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Markov, Ksenija; Frece Jadranka; Delaš, FraneUklanjanje mikotoksina iz namirnica autohtonim funkcionalnim starter kulturama // Programme and abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease" / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. str. 116-117 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani proizvodi – izvor autohtonih starter kultura za adsorbciju mikotoksina // Programme and Abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, Zagreb, 2011. str. 114-115 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
15.Delaš, Frane; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, DomagojWhey – raw material for production of functional drink // Abstract Book
Cape Town: IUFoST, SAAFoST (South African Association for Food Science&Technology, 2010. str. P0167-P0167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Delaš, FraneAutochtonous functional starter cultures and mycotoxins in "Slavonski kulen" // Book of Abstracts, Ružička days 13th Today Science- Tomorrow Industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 59-59 (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K from "Slavonski kulen" as natural probiotic starter culture // Book of Abstracts, 13th Ružička Days "Today Science- Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 60-60 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneStaphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen" // Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2010. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Duraković, Lejla; Delaš, FraneBiodegradation of Aflatoxin M1 by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology-Power of Microbes in Industry and Environment, 2010. / Frece, J. ; Kos, B. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Delaš, Ivančica; Dražić, Tonko; Stojaković, Stjepan; Čačić Hribljan, Melita; Delaš, Marija; Delaš, FraneL-Carnitine supplementation and body mass reduction // 15th World Congress of Food Science & Technology (IUFoST 2010) : abstracts
Cape Town: South African Association for Food Science & Technology, 2010. str. P0524-P0524 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Duraković, Lejla; Skelin, AndreaThe effect of fungal competition on colonization of maize grain by Aspergillus flavus, Trichothecium roseum and Fusarium sp. and on aflatoxin B1 and total aflatoxins accumulation // Abstracts of the 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (CEFood) / Galić, K. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, IvančicaBakterije mlječne kiseline u sprečavanju rasta odabranih plijesni // Programme and Abstract 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Dušica Vujaklija, Jasenka Pigac, Suzana Hađina, Ivan Kosalec (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2008. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojInhibicija rasta plijesni Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina in vitro pomoću derivata kumarina // Abstracts 14th World Congress of Food Science and Technology
Shanghai: College Bioscience and Biotechnology, Fuzhou University, and Food and Life Magazine, 2008. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Delaš, Ivančica; Beganović, Jasna; Bogdanović, Tanja; Delaš, FraneEffects of dietary supplementation of Shiitake mushroom on fatty acid composition and cholesterol content of hen egg yolks // 14th World Congress of Food Science and Technology Abstracts / Technical Program Committee (ur.).
Shanghai: Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Duraković, Senadin; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Skelin, Andrea; Delaš, Frane; Duraković, LejlaIn-vitro activity of dehydroacetic acid and the newly synthesized Schiff base against mycotoxigenic fungus Aspergillus flavus ATCC 26949 growth and aflatoxin accumulation // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Duraković, Lejla; Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Skelin, Andrea; Delaš, Frane, Duraković, SenadinThe effect of fungal competition on colonization of soybean by Aspergillus flavus and Trichothecium roseum and on production of aflatoxins // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol.54, Supplement, 2007. / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 26-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Duraković, Senadin; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Skelin, Andrea; Delaš, Frane; Duraković, LejlaIn-vitro activity of dehydroacetic acid and the newly synthesized Schiff base against mycotoxigenic fungus Aspergillus flavus ATCC 26949 growth and aflatoxin accumulation // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology, Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol. 54, Supplement, 2007. / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojPatulin production by Penicillium expansum ZMPBF 565 in apple juice // Abstract- Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Markov, KsenijaDetermination of biomass of Aspergillus flavus ATCC 26949 grown on corn grains // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 100-100 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Glancer-Šoljan, Margareta; Čvek, Domagoj; Markov, KsenijaInhibition of aflatoxin accumulation by newly synthesized analogues of coumarine in Aspergillus flavus ATCC 26949 // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Duraković, Lejla; Glancer-Šoljan, Margareta; Delaš, Frane; Skelin, AndreaDegradation of aflatoxin B1 by Trichothecium roseum and Fusarium sp. // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Duraković, Lejla; Redžepović, Sulejman; Orlić, Sandi; Skelin, Andrea; Delaš, Frane, Duraković, SenadinThe effect of fungal competition on colonization of soybean by Aspergillus flavus and Trichothecium roseum and on production of aflatoxins // Proceedings of 15th International Congress of the Hungarian Society for Microbiology / Nagy, K. ; Marialigeti, K. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2007. str. 26-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Duraković, SenadinInhibition of mould growth and aflatoxin accumulation by food additives // Proceedings of 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM), Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, Vol.52., Supplement 1., 2005. / Marialigeti, K. ; Sipos, R. (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2005. str. 32-32 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Duraković, Senadin; Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Horvat, Dražen; Lalić, LjerkaRelation of Aspergillus parasiticus and Fusarium graminearum Biomass to the accumulation of Aflatoxins in Soy-Beans // Abstracts of the Ninth European Conference on Food Chemistry (EURO FOOD CHEM IX) / Amado, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Interlaken: Druckerei Sailer, Winterthur, Switzerland, 1997. str. 735-735 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Duraković, Senadin; Pavlaković, Zlatko; Filipović-Kovačević, Željka; Duraković, Lejla; Šarac-Arneri, Ruža; Lalić, Ljerka Marija; Colić, IrenaAntifungal and Antimycotoxigenic Properties of Newly Synthesized Derivatives of Tetraketone // Abstracts of EURO FOOD CHEM VIII, Current Status and Future Trends in Analytical Food Chemistry
Beč: Technical University, Freihaus, A-1040 Vienna, Wiedner Hauptstrasse 8-10, 1995. str. 320-320 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, IvančicaLactic acid bacteria in the prevention of growth of selected fungi // 4th Croatian Congress of Microbiology
Zadar, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Bevardi, MartinaIn vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Sokolić-Mihalak, DarjaAntifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Šimunek, MarinaUtjecaj ultrazvuka visoke snage na aromatski profil bistrih voćnih sokova i inaktivaciju mikroorganizama, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Babić, IvonaKARAKTERIZACIJA MIKROBNIH KULTURA IZ AUTOHTONOGA SLAVONSKOGA KULENA U SVRHU NJIHOVE PRIMJENE KAO STARTER KULTURA, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Čvek, DomagojBIOSINTEZA I BIORAZGRADNJA F-2 TOKSINA I OKRATOKSINA A U TIJEKU RASTA PLIJESNI Fusarium graminearum ZMPBF 1244 I Aspergillus ochraceus NRRL 3174 U MJEŠOVITOJ KULTURI, 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Longo, KsenijaZDRAVSTVENA ISPRAVNOST TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA DOSTUPNIH NA TRŽNICAMA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Lovrić, HelenaIzolacija i identifikacija Cronobacter spp. iz dječje hrane, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Crnković Milić, IzabelPRISUTNOST MIKOTOKISNA U KONVENCIONALNO I EKOLOŠKI UZGOJENIM ŽITARICAMA DOMAĆEG I UVOZNOG PODRIJETLA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Gobin, IvanaProtektivna uloga bakterija mliječne kiseline na sustavnu Salmonella enterica serotip Typhimurium infekciju u miševa, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Saršon-Žarkovac, IvonaProcjena higijenskih uvjeta u vrtićima na području grada rijeke na temelju mikrobioloških pokazatelja, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnoški fakultet, Zagreb
-
6.Petrović, IvankaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Eleršek, NivesProcjena bakteriološke kakvoće vode u bazenima za rekreaciju i rehabilitaciju zadarske županije i sukladnost s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Marušić, NatašaTVORBA ENTEROTOKSINA BAKTERIJE Staphylococcus aureus U KOLAČIMA, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Rysha, AgimMIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA ŠARSKOG SIRA, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Baljkas, IvaValidacija ELISA metode za određivanje ukupnih aflatoksina i okratoksina A, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Lovrić, HelenaPrisutnost bakterije Cronobacter spp. (Enterobacter sakazakii) u dječjoj hrani, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Pozaić, SanjaIdentifikacija različitih sojeva Listeria spp.u hrani i okolišu primjenom konvencionalnih metoda i PCR metode, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Kiš, GordanaBiofilm-otpornost Pseudomonas aeruginosa ATCC 9027 i Listeria monocytogenes 4ab tretiranih dezinficijensima, 2008., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Peša, IrenaBakteriološka kakvoća vode za piće Zadarskog vodoopskrbnog sustava, 2007., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
15.Knežević-Jonjić, NedaPrednosti metode lančane reakcije polimerazom za dokazivanje Salmonella vrsta u namirnicama, 2007., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
1.Mikulin, AnaSASTAV MIKROBNE POPULACIJE „SIRA IZ MIŠINE“, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Pudić, IvaUtjecaj gama zračenja na rast i biosintezu aflatoksina B1 plijesni Aspergillus niger 388, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Stipetić, TenaGama zračenje kao fizikalna metoda za spriječavanje rasta plijesni i biosinteze alflatoksina B1, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Pugelnik, JelenaPLEMENITA PLIJESAN Penicillium nalgiovense KAO MOGUĆI PRODUCENT AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Sečen, MarinaANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Marković, MarinaODREĐIVANJE PARAMETARA KAKVOĆE TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Adanić, AndreaPRIKAZ MIKROBIOLOŠKIH, KEMIJSKIH I MOLEKULARNIH METODA ZA ODREĐIVANJE ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI HRANE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Holjevac, JosipaANTIFUNGALNI UČINAK Gluconobacter oxydans IZOLIRANE S JABUKA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Horvat, MarijaODREðIVANJE UKUPNIH AFLATOKSINA U ZAČINIMA ELISA METODOM, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Memudu, Folashade SabinaIn-situ INHIBICIJA Staphylococcus aureus U MLIJEKU, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kasavica, NatašaBAKTERIOLOŠKA KAKVOĆA VODE ZA PIĆE IZ IZVORIŠTA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Jurić, MarijaRast patogenih mikroorganizama u prisutnosti čajeva biljke Camellia sinensis i čajnih mješavina, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Miškulin, EnaKRIVULJA RASTA BAKTERIJE Gluconobacter oxydans U PRISUSTVU PATULINA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Mesarek, DraganaAntifungalni i antipatulinski učinak bakterije Gluconobacter oxydans 1J izolirane s jabuka, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Cvrtila, JelenaMIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA KOBASICE OD KONJSKOG MESA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Alajbegović, DorisUSPOREDBA KLASIČNIH MIKROBIOLOŠKIH I BIOKEMIJSKIH METODA U ODREĐIVANJU MIKROBNE POPULACIJE IZ NAMIRNICA ŽIVOTINJSKOG PODRIJETLA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Topić, IvanaPREŽIVLJAVANJE DOMINANTNE MIKROFLORE IZ KOBASICA OD KONJSKOG MESA U CRIJEVNOM TRAKTU MIŠA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Lončar, ZdenkoPRIRODNA MIKROBNA POPULACIJA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA I NJIHOVA ANTIMIKROBNA SVOJSTVA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Bučan, DoraVEZANJE ZEARALENONA POMOĆU BAKTERIJA IZ RODA Lactobacillus, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Hanousek, KarlaAntimikrobni učinak eteričnih ulja borovih iglica i češera, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Steiner, IvanaODREIVANJE VIRULENTNOSTI I MOLEKULARNA TIPIZACIJA IZOLATA Bacillus anthracis, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Kašaj, Ana MarijaODREĐIVANJE ZEARALENONA ELISA METODOM, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Dukić, VesnaMikrobiološka i kemijska analiza domaćih kobasica, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Pijerov, TanjaODREĐIVANJE ZEARALENONA U ZOBENOM KRUHU, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Barbir, TinaIZOLACIJA PLEMENITE PLIJESNI IZ SIRA CAMEMBERT I MOGUĆA SINTEZA AFLATOKSINA B1, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Gaić, PetarInhibicija rasta patogenih mikroorganizama pomoću cvijeta bazge, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Ivančić, MarijaAUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Smoković, AlenkaUTJECAJ ODABRANIH PARAMETARA NA RAST PLIJESNI Aspergillus ochraceus I BIOSINTEZU OKRATOKSINA A, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Erdelja, TamaraSINERGISTIČKI UČINAK ETERIČNIH ULJA RUŽMARINA I KADULJE NA RAST BAKTERIJA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Ursić, IvanaMIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U SLAVONSKOM KULENU, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Friganović, MajaAdsorpcija mikotoksina zearalenona s bakterijama mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Mojzeš, TamaraISTRAŽIVANJE ANTIMIKROBNOG UČINKA ODABRANIH DEZINFEKCIJSKIH SREDSTAVA NA MIKROBIOLOŠKU ČISTOĆU RADNIH POVRŠINA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Uroić, ValentinaMIKROBIOLOŠKI MONITORING SIROVINA ZA PROIZVODNJU DJEČJE HRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Ereš, TinaIzolacija i identifikacija starter kultura iz fermentiranih trajnih kobasica, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Filipčić, MijaMikrobiološka kakvoća ovčje mišine i sira iz ovčje mišine, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Krcivoj, TihanaAdhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Lončar, ZdenkoPRIRODNA MIKROBNA POPULACIJA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA I NJIHOVA ANTIMIKROBNA SVOJSTVA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Vuglešić, NikolinaMIKROBIOLOŠKA KVALITETA VODE SA IZVORA NA PODRUĈJU PARKA PRIRODE „ŽUMBERAK – SAMOBORSKO GORJE“, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Miljanović, GordanMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST GAZIRANE PRIRODNE MINERALNE VODE I IZOTONIČNOG NEGAZIRANOG NAPITKA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Bunjevac, ŽeljkaIn-situ INHIBICIJA Listeria monocytogenes BAKTERIJAMA MLIJEČNE KISELINE, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Radošević, ValerijaIZOLACIJA I KARAKTERIZACIJA PRIRODNE MIKROFLORE I KEMIJSKI PARAMETRI U SVJEŽEM SIRU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Uglešić, IvaPREŽIVLJAVANJE AUTOHTONE STARTER KULTURE U FERMENTIRANIM TRAJNIM KOBASICAMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Anđić, MarijanaAntifungalno djelovanje eteričnih ulja i njihovih komponenti, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
44.Linzbauer, MajaUTJECAJ ODABRANIH ETERIČNIH ULJA NA RAST PLIJESNI Fusarium graminearum I BIOSINTEZU F – 2 TOKSINA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Bobetić, IvanaUTJECAJ ODABRANIH ANTIBIOTIKA NA RAST BAKTERIJA IZ RODA Lactobacillus, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Mirkov, MatejaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST NAREZAKA TRAJNIH KOBASICA PAKIRANIH U MODIFICIRANOJ ATMOSFERI, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Martinić, FraneMIKROBIOLOŠKA SLIKA AKTIVNOG MULJA IZ UREĐAJA ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNE VODE VINARIJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Andrić, MarijaIn vitro i in vivo ispitivanja funkcionalnih svojstava izolata bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Čebušnik, IvanaANTIMIKROBNA AKTIVNOST EKSTRAKATA KADULJE I MAJČINE DUŠICE NA RAST PATOGENIH MIKROORGANIZAMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Kovač, EvaODREĐIVANJE MINIMALNE INHIBITORNE I BAKTERIOCIDNE KONCENTRACIJE ETERIČNIH ULJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Klarić, MirnaODREĐIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM KRAVLJEM SIRU IMUNOENZIMSKOM METODOM, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Posavec, SanjaIZOLACIJA AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE IZ SLAVONSKOG KULENA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Džajkić, JelenaIZOLACIJA I IDENTIFIKACIJA AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE IZ TRADICIONALNIH VINA SA PODRUCJA REPUBLIKE HRVATSKE, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Adanić, AndreaOdredivanje okratoksina A u slavonskom kulenu ELISA metodom, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Sambol, DanijelaODREĐIVANJE AFLATOKSINA M1 U MLIJEKU I MLIJEĈNIM PROIZVODIMA ELISA METODOM, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Bojić, VanaISTRAŽIVANJE MIKROBIOLOŠKE ISPRAVNOSTI GOTOVIH JELA IZ DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Vidović, SašaUtjecaj UV svjetla na rast odabranih sojeva plijesni, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Dušević, MajaDOKAZIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM SIRU METODAMA KULTIVACIJE I ELFA-e, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Želehovski, KristinaUTJECAJ RAZLIČITIH ETERIČNIH ULJA NA RAST ODABRANIH PLIJESNI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Srzić, MarinaIDENTIFIKACIJA Staphylococcus VRSTA KLASIČNIM MIKROBIOLOŠKIM I BIOKEMIJSKIM METODAMA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Križanac, SilviaMikrobiološka kontrola Istarskog pršuta, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Ereš, MajaUTJECAJ EKSTRAKATA BAZGE I MAJCINE DUŠICE NA RAST PATOGENOG KVASCA Candida albicans, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Poljaček, IrenaRast patogenih mikroorganizama u prisutnosti eteričnog ulja ružmarina, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Tintor, JovanaUTJECAJ RAZLIČITIH ETERIČNIH ULJA NA RAST ODABRANIH KVASACA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Markota, MarijaANTILISTERIJSKO DJELOVANJE AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE IZ DOMAĆIH MLIJEČNIH PROIZVODA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Celinić, IdaUTJECAJ ETERIČNOG ULJA I AROMATIČNE BILJKE LAVANDE NA RAST PATOGENIH MIKROORGANIZAMA, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Barišić, AntoniaIzolacija, identifikacija i karakterizacija prirodne mikrobne populacije iz tradicionalnih mesnih proizvoda, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Blažević, MagdalenaODREĐIVANJE AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A U KOBASICAMA DOMAĆE PROIZVODNJE ELISA METODOM, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Havrda, TenaODREĐIVANJE PRISUTNOSTI BAKTERIJE Listeria monocytogenes U SVJEŽEM KRAVLJEM SIRU STANDARDNIM METODAMA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Koričan, MartinaTermička inaktivacija kvasaca iz roda Brettanomyces/Dekkera i razvoj specifične selektivne podloge, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Pavlović, IvanaANTIBAKTERIJSKO DJELOVANJE ETERIČNIH ULJA KADULJE, RUŽMARINA, CIMETA I LAVANDE NA BAKTERIJU Listeria monocytogenes, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Kolarec, KristinaUSPOREDBA KLASIČNIH MIKROBIOLOŠKIH I MOLEKULARNIH METODA U RUTINSKOJ POTVRDI BAKTERIJE Listeria monocytogenes IZ TRADICIONALNO MLIJEČNIH PROIZVODA S PODRUČJA GRADA ZAGREBA, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Bičanić, NikolinaODREĐIVANJE AFLATOKSINA (B1+B2+G1+G2) ELISA METODOM U PROIZVODU FLIPS S KIKIRIKIJEM I NJEGOVIM ULAZNIM SIROVINAMA, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Majica, MateaANTIFUNGALNI UČINAK ETERIČNIH ULJA NA RAST BIOMASE PLIJESNI Aspergilus ochraceus I Penicillium expansum, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Brenko, TinaMIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA VODE VODOOPSKRBNOG SUSTAVA ISTARSKE ŽUPANIJE, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Ivančić, MarijaBaktericidno i fungicidno djelovanje različitih dezinficijenasa na odabrane mikroorganizme, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Adžić, NikolinaOdređivanje mikrobiološke ispravnosti ulaznih sirovina u proizvodnji kakao-proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Zelenika, LidijaUtjecaj bakterija mliječne kiseline na rast plijesni u čistoj i mješovitoj kulturi, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
79.Žanko, MajaAntimikrobna aktivnost bakterija mliječne kiseline na rast bakterije Escherichia coli, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
80.Šerković, DubravkaDinamika rasta i metaboličke karakteristike Brettanomyces spp. izolata iz vina, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
81.Lovrić, NikolinaMikrobiološka ispravnost svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača sa područja grada Zagreba, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Gulin, IvanaAntibakterijsko djelovanje dalmatinske kadulje (Salvia officinalis) na odabrane sojeve bakterija, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
83.Dragović, SanjaAntifungalni učinak bakterija mliječne kiseline na rast odabranih sojeva plijesni, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Krstulja, AleksandraOdređivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni, 2009., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Krstulja, AleksandraOdređivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Krstulja, AleksandraOdređivanje minimalne inhibitorne (MIK) i fungicidne (MFK) koncentracije eteričnog ulja cimeta na rast odabranih plijesni, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Bunjevac, ŽeljkaPotvrđivanje bakterije Listeria monocytogenes izolirane iz mlijeka standardnim mikrobiološkim metodama, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb