Pronađeno 72 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji (MZOS-058-0581846-0717))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Skupnjak, Ana; Troha, FerdinandPrimjena umjetne neuronske mreže i matematičko modeliranje sušenja jabuka prethodno obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 1-2; 36-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Dujmić, Filip; Džineva, IvaComparison of artificial neural network and mathematical models for drying of apple slices pretreated with high intensity ultrasound // Bulgarian journal of agricultural science, 19 (2013), 6; 1372-1377 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Mofardin, IrenaUltrasound-assisted infrared drying of pear slices : textural issue // Journal of food process engineering, 36 (2013), 3; 397-406 doi:10.1111/jfpe.12006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Jagušt, IvanaInfluence of high intensity ultrasound with different probe diameter on the degree of homogenization (variance) and physical properties of cow milk // African Journal of Biotechnology, 10 (2011), 1; 34-41 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, DraženInfluence of Whey Protein Addition and Feed Moisture Content on Chosen Physicochemical Properties of Directly Expanded Corn Extrudates // Food and bioprocess technology, 4 (2011), 7; 1296-1306 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Drača, Nataša; Tikvica, Ana; Eljuga, Domagoj; Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Vukičević, SlobodanBiomechanical Properties of Bones from Rats Treated with Sevelamer // Collegium Antropologicum, 35 (2011), 2; 557-563 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jurendić, Tomislav; Tripalo, BrankoBiot number - lag factor (Bi-G) correlation for tunnel drying of baby food // African journal of biotechnology, 10 (2011), 59; 12706-12713 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Rimac - Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoTextural properties of infra red dried apple slices as affected by high power ultrasound pre-treatment // African journal of biotechnology, 9 (2010), 41; 6907-6915 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, SvenFontanski sloj, teorija i primjena // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 5-9 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Brnčić, Mladen; Bradać, Ines; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Obradović, Valentina; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavUltrasonically Improved Sieving of Food Materials for Manufacturing of Direct Expanded Extrudates // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 74 (2009), 3; 1-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Šipušić, Jura; Pukec, DragoPorosity of Deep Fat Fried Breaded Chicken Meat // Food technology and biotechnology, 47 (2009), 4; 389-395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Blažić, Marijana; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Šimunek, MarinaInfluence of refrigeration and ageing time on textural characteristics of fresh meat // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Župan, A; Herceg, ZoranEvaluation of Textural Properties for Whey Enriched Direct Extruded and Puffed Corn Based Products // Bulgarian journal of agricultural sciences, 15 (2009), 204-214 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Cugelj, Ivana; Obradović, ValentinaObogaćivanje ekstrudiranih proizvoda proteinima sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 3; 275-295 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, BrankoUtjecaj dodatka koncentrata proteina sirutke na teksturalna svojstva izravno ekspandiranog kukuruznog ekstrudata // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 131-149 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Sampath, T. Kuber; Šimić, Petra; Moreno, Sarah; Bukanov, Nikolay; Drača, Nataša; Kufner, Vera; Tikvica, Ana; Blair, Andrew; Semenski, Damir; Brnčić, Mladen et al.Sevelamer Restores Bone Volume and Improves Bone Microarchitecture and Strength in Aged Ovariectomized Rats // Endocrinology, 149 (2008), 12; 6092-6102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Vikić-Topić, Dražen; Karlović, SvenDehydration of Celery by Infrared Drying // Croatica Chemica Acta, 81 (2008), 2; 325-331 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ukrainczyk, MarkoEffect of twin-screw extrusion parameters on mechanical hardness of direct-expanded extrudates // Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences, 31 (2006), 5; 527-536 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Karlović, Sven; Šimunek, Marina; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Blažić, MarijanaOdređivanje teksturnih svojstava Gouda sira // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2010), 3-4; 98-103 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Šimunek, MarinaInfluence of Frying Time and Addition of Rice Starch on Oil Uptake and Textural Properties of Fried Coated Chicken Meat // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2010), 3-4; 116-119 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Karlović, DamirPrimjena ultrazvuka niskog intenziteta ("puls-jeka") u otkrivanju oštećenja ambalažnog materijala i stranih tijela unutar pakovanja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 31-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavPrimjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 32-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Brnčić, Mladen; Markučič, Damir; Omelić, Miroslav; Tripalo, Branko; Ježek, DamirPrimjena ultrazvuka niskog intenziteta pri otkrivanju stranih tijela u prehrambenim sustavima // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 18-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Dujmić, Filip; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Troha, FerdinandInfluence of high intensity ultrasound as drying pretreatment on the texture properties of pears // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 840-844 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Dujmić, FilipUtjecaj visokog hidrostatskog tlaka na teksturna svojstva, boju i mikrobiološku ispravnost ukiseljenog povrća // Proceedings / Branko Katalinić (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi, 2012. str. 451-456 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoUltrasonic processing and mechanical testing in food technology and biotechnology // Proceedings ICEM15 - 15th International Conference on Experimental Mechanics / Silva Gomes, J.F. ; Vaz M.A.P. (ur.).
Porto: University of Porto, 2012. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, BrankoObrada prehrambenih namirnica visokim tlakovima // Proceedings - 13th Ružička Days / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek ; HDKI, 2011. str. 48-55 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Žutić, AnaInfracrveno sušenje jabuka tretiranih ultrazvukom visokog intenziteta // Proceedings of the 2nd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional development / Branko Katalinić (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 553-559 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, TomislavEffect of addition of dietary fiber in coating mixtures on a textural properties and oil uptake in deep fried chicken meat // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 945-950 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Semenski, Damir; Sitar, Ivan; Pucci, Gino; Ilijašević, Mislav; Baršun, Stjepan; Wolf, HinkoSHOCK AND VIBRATION OF TRANSFORMER FOR EMU TRAINS // Proceedings of 26th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics / Eichlseder, Wilfried (ur.).
Leoben: Montanuniversität Leoben, 2009. str. 209-210 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Badanjak, MarijaThermal gelation of whey protein at different pH values // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 831-836 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Ukrainczyk, Marko; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, SuzanaImpact of ultrasound-enhanced homogenization on physical properties of soybean milk // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 1029-1034 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir; Pukec, DragutinInfluence of various coating compositions to the textural properties of deep fried chicken // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 128-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, DamirExpression of influence of cohesion index like a function of oil absorption of frying mixture of deep fat fried coated chicken meat // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 122-128 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Semenski, Damir; Čičak, Nikola; Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčič, MladenBiomechanical study of primary fixation strength in sheep shoulder // Proceedings of 25th Danubia-Adria Symposium on Advances in Experimental Mechanics / Daniel, M. ; Holy, S. ; Ružička, M. (ur.).
Prag: Czech Technical University in Prague, Faculty of Mechanical Engineering, 2008. str. 233-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Semenski, Damir; Brnčić, Mladen; Drača, Nataša; Tikvica, Ana; Vukičević, SlobodanMECHANICAL TESTING OF THE BONES OF AGED OVARIECTOMIZED RATS // Proceedings of 24th Danubia-Adria Symposium on Developments in Experimental Mechanics
Sibiu: University, 2007. str. 207-208 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Miličić, M.; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavTwin-screw extrusion of whey protein concentrate/corn flour blends as affected by feed moisture // Proceedings of the 5th International Congress on Food Technology, Volume 1
Solun, Grčka, 2007. str. 153-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirDetermining of Granulometric Structure in Different Samples of Corn Flour // Proceedings of the 7th World Congress of Chemical Engineering-Congress Manuscripts
Glasgow, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2005. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Brnčić, mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Bosiljkov, TomislavDrying of Alcalyzed Cocoa-Bean // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2004. str. 292-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoDrying assisted with high intensity ultrasound // Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe Univeristy, 2013. str. 361-361 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost kozjeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 200-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Ježek, Damir; Brnčić, MladenKemijska i organoleptička svojstva kozjeg mlijeka obrađenog visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka / Hadžiev Andrea ; Blažeković Zdenko (ur.).
Osijek, 2013. str. 201-202 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Dujmić, Filip; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Pukec, DragutinApplication of high hydorstatic pressure to decontaminate pickled cucumbers from escherichia coli // Book of abstracts of 6th Central European Congress on Food / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 358-358 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo BrankoMatematičko modeliranje infracrvenog sušenja jabuka obrađenih ultrazvukom visokog intenziteta // Knjiga sažetaka - XXII hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. str. 239-239 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, FilipArtificial neural network and mathematical modeling of drying of apples treated with high intensity ultrasound // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 176-176 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Troha, Ferdinand; Menđel-Troha, VišnjaInfluence of high hydrostatic pressure treatment on pickled cucumbers // Book of abstracts of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 175-175 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoObrada kiselog kupusa visokim hidrostatskim tlakom // Knjiga sažetaka - XXII Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Vesna Tomašić, Karolina Maduna Valkaj (ur.).
Kutina: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. str. 235-235 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, MarkoUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na prijenos mase tijekom sušenja, teksturna svojstva i boju jabuka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2010. str. 75-75 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ukrainczyk, MarkoUtjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i temperaturu kravljeg mlijeka // Knjiga sažetaka VIII susreta mladih kemijskih inženjera 2010. / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2010. str. 71-71 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Čičak, Nikola; Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Matičić, Dražen; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Stejskal, Marko; Vnuk, Dražen; Ježek, DamirBiomechanical testing of arthroscopic transosseous versus double row technique of rotator cuff repair – in vitro and in vivo study in sheep // Abstract book of 10th EFORT Congress
Beč, 2009. str. 324-324 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Klobučar, Hrvoje; Tršek Denis; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Čičak, NikolaComparision of primary fixation strength in arthroscopic transosseous technique versus double row technique - a biomechanical study in sheep // Abstract book of 21th Congress of the European Society for Surgery of the Shoulder and Elbow
Briž, 2008. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Semenski, Damir; Karlović, Sven; Čičak, NikolaSMC knot versus SAK - an in vitro comparison of knot security // Abstract book of 21th Congress of the European Society for Surgery of the Shoulder and Elbow
Briž, 2008. str. 136-136 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Klobučar, Hrvoje; Tršek, Denis; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Čičak, NikolaUsporedba artroskopske transosealne tehnike i tehnike dvostrukog reda koštanih sidara na primarnu čvrstoću fiksacije rotatorne manšete – biomehanička studija na modelu ramena ovce // Hrvatski liječnik supl. / Anić, Branimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski liječnički zbor, 2008. str. 54-54 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
15.Drača, Nataša; Tikvica, Ana; Šimić, Petra; Brnčić, Mladen; Semenski, Damir; Sampath, K.T.; Vukičević, SlobodanSevelamer restores bone quality in ovariectomized rats // 34th European Symposium on Calcified Tissues : abstracts ; u: Calcified Tissue International 80 (2007) S1 ; S1-S192 / Civitelli, R. ; Ralston, S.H. (ur.).
New York (NY): Springer, 2007. doi:10.1007/s00223-007-9018-0 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoMogućnosti primjene ultrazvuka u prehrambenoj industriji // HAZU - Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Dujmić, Filip; Tripalo, Branko; Brnčić, MladenPrimjena visokog hidrostatskog tlaka u obradi prehrambenih namirnica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Travica, DraganaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna i reološka svojstva kravljeg i sojinog mlijeka, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Rogić, SanjaUtjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost sojinog mlijeka izraženog pomoću indeksa stabilnosti emulzije, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Hoško, TatjanaUtjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stabilnost kozjeg i ovčjeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Mirela ŠabaškićDestilacija kapljevite smjese etanol-voda, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Šipek, ŽeljkaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na emulgirajuća svojstva kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Žutić, AnaPrimjena ultrazvuka visokog intenziteta kao predobrade za unaprijeđeno sušenje jabuke sorte "granny smith", 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Džineva, IvaMatematičko modeliranje jabuke "zlatni delišes" uz predobradu ultrazvukom visokog intenziteta, 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Milutin, MajaDefiniranje optimalnih procesnih parametara ultrazvuka visokog intenziteta na promjenu fizikalnih svojstava sojinog mlijeka primjenom sondi različitog promjera, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Skupnjak, AnaIzvedba matematičkog modela sušenja jabuke "zlatni delišes" u infracrvenoj sušari uz predobradu ultrazvukom visokog intenziteta, 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Jagušt, IvanaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na temperaturu i stabilnost kravljeg mlijeka izraženog preko indeksa stabilnosti emulzije, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Onić, PetraUtjecaj ultrazvuka frekvencije 24kHz na fizikalna i reološka svojstva kravljeg i kozjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Sabljić, AnaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva kravljeg i ovčjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Pirija, ZinkaUtjecaj interakcije procesnih parametara ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva ovčjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Tot, KornelijaUtjecaj promjera sonde ultrazvuka visokog intenziteta na stupanj homogenizacije i fizikalna svojstva kravljeg mlijeka, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Horvat, AndrijanaSušenje jabuka potpomognuto ultrazvukom visokog intenziteta, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Žalac, DanijelaOdređivanje intenziteta ultrazvuka pri različitim snagama ultrazvučnog uređaja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb