Pronađeno 152 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Stabilnost alkaloida i polifenola u proizvodima biljnog podrijetla (MZOS-058-0000000-3470))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Jurić, Slaven; Bušić, Arijana; Vojvodić, Aleksandra; Durgo, KsenijaConsumer acceptability of liquorice root (Glycyrrhiza glabra L.) as an alternative sweetener and correlation with its bioactive content and biological activity // International journal of food sciences and nutrition, 67 (2016), 1; 53-66 doi:10.3109/09637486.2015.1126563 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Dujmović, Marko; Karlović, Sven; Biškić, Matija; Brnčić, Mladen; Ježek, DamirPhysical, bioactive and sensory quality parameters of reduced sugar chocolates formulated with natural sweeteners as sucrose alternatives // Food chemistry, 167 (2015), 61-70 doi:10.1016/j.foodchem.2014.06.064 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Karlović, Sven; Djaković, Senka; Špoljarić, Igor; Mršić, Gordan; Ježek, DamirImproving the controlled delivery formulations of caffeine in alginate hydrogel beads combined with pectin, carrageenan, chitosan and psyllium // Food Chemistry, 167 (2015), 378-386 doi:10.1016/j.foodchem.2014.07.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Đorđević, Verica; Balanč, Bojana; Belščak-Cvitanović, Ana; Lević, Steva; Trifković, Kata; Kalušević, Kata; Kostić, Ivana; Komes, Draženka; Bugarski, Branko; Nedović, ViktorTrends in Encapsulation Technologies for Delivery of Food Bioactive Compounds // Food Engineering Reviews, 7 (2015), 4; 452-490 doi:10.1007/s12393-014-9106-7 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Komes, Draženka; Bušić, Arijana; Vojvodić, Aleksandra; Belščak-Cvitanović, Ana; Hruškar, MirjanaAntioxidative potential of different coffee substitute brews affected by milk addition // European food research and technology, 241 (2015), 1; 115-125 doi:10.1007/s00217-015-2440-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Belščak-Cvitanović, Ana; Durgo, Ksenija; Bušić, Arijana; Franekić, Jasna; Komes, DraženkaPhytochemical Attributes of Four Conventionally Extracted Medicinal Plants and Cytotoxic Evaluation of Their Extracts on Human Laryngeal Carcinoma (HEp2) Cells // Journal of medicinal food, 17 (2014), 2; 206-217 doi:10.1089/jmf.2013.0071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Ljubičić, Ivan; Durgo, Ksenija; Juranović Cindrić, Iva; Bušić, Arijana; Vojvodić, AleksandraFormulating blackberry leaf mixtures for preparation of infusions with plant derived sources of sweeteners // Food chemistry, 151 (2014), 385-393 doi:10.1016/j.foodchem.2013.11.087 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mihelj, Tea; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Tomašić, VlastaBioactive compounds and antioxidant capacity of yellow Yinzhen tea affected by different extraction conditions // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 3; 278-290 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Durgo, Ksenija; Končar, Mladen; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Franekić, Jasna; Jakopovich, Ivan; Jakopovich, Neven; Jakopovich, BorisCytotoxicity of Blended Versus Single Medicinal Mushroom Extracts on Human Cancer Cell Lines: Contribution of Polyphenol and Polysaccharide Content // International journal of medicinal mushrooms, 15 (2013), 5; 435-448 doi:10.1615/IntJMedMushr.v15.i5.20 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Ferentino, Giovanna; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Spilimbergo, SaraQuality Attributes of Fresh-Cut Coconut after Supercritical Carbon Dioxide Pasteurization // Journal of chemistry, 2013 (2013), 703057-1 doi:10.1155/2013/703057 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Spilimbergo, Sara; Komes, Draženka; Vojvodić, Aleksandra; Levaj, Branka; Ferrentino, GiovannaHigh pressure carbon dioxide pasteurization of fresh-cut carrot // Journal of supercritical fluids, 79 (2013), 92-100 doi:10.1016/j.supflu.2012.12.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Škrabal, Svjetlana; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, ArijanaThe influence of dried fruits enrichment on sensory properties of bitter and milk chocolates and bioactive content of their extracts affected by different solvents // LWT - Food Science and Technology, 53 (2013), 1; 360-369 doi:10.1016/j.lwt.2013.02.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Benković, Maja; Belščak-Cvitanović, Ana; Bauman, Ingrid; Komes, DraženkaPhysical properties of non-agglomerated cocoa drink powder mixtures containing various types of sugars and sweeteners // Food and Bioprocess Technology, 6 (2013), 4; 1044-1058 doi:10.1007/s11947-011-0742-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Drmic, Helena; Vojvodic, Aleksandra; Komes, Drazenka; Skrabal, Svjetlana; Busic, Arijana; Belscak-Cvitanovic, Ana; Milicevic, BorislavChanges in the content of polyphenols and antioxidant capacity of chocolate liqueurs influenced by composition and storage // Technologica acta, 6 (2013), 1; 1-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Mihailović-Stanojević, Nevena; Belščak-Cvitanović, Ana; Grujić Milanović, Jelica; Ivanov, Milan; Jovović, Đurđica; Bugarski, Dijana; Miloradović, ZoranAntioxidant and Antihypertensive Activity of Extract from Thymus Serpyllum L. in Experimental Hypertension // Plant foods for human nutrition, 68 (2013), 3; 235-240 doi:10.1007/s11130-013-0368-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Domitran, Zoran; Opalić, MilanThe content of saccharides, antioxidant and sensory properties of pear cultivar „Abate Fetel“ affected by ultrasound pre-treatment and air-drying duration // Journal of food and nutrition research, 52 (2013), 4; 239-250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Niseteo, Tena; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Budeč, MajaBioactive composition and antioxidant potential of different commonly consumed coffee brews affected by their preparation technique and milk addition // Food chemistry, 134 (2012), 4; 1870-1877 doi:10.1016/j.foodchem.2012.03.095 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Benković, Maja; Karlović, Sven; Hečimović, Ivana; Ježek, Damir; Bauman, IngridInnovative formulations of chocolates enriched with plant polyphenols from Rubus idaeus L. leaves and characterization of their physical, bioactive and sensory properties // Food research international, 48 (2012), 2; 820-830 doi:10.1016/j.foodres.2012.06.023 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Gorjanović, Stanislava; Komes, Draženka; Pastor, Ferenc T.; Belščak-Cvitanović, Ana; Pezo, Lato; Hečimović, Ivana; Sužnjević, DesankaAntioxidant Capacity of Teas and Herbal Infusions: Polarographic Assessment // Journal of agricultural and food chemistry, 60 (2012), 38; 9573-9580 doi:10.1021/jf302375t (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Horžić, Dunja; Režek Jambrak, Anet; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Lelas, VesnaComparison of Conventional and Ultrasound Assisted Extraction Techniques of Yellow Tea and Bioactive Composition of Obtained Extracts // Food and Bioprocess Technology, 5 (2012), 7; 2858-2870 doi:10.1007/s11947-012-0791-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Belščak-Cvitanović, Ana; Durgo, Ksenija; Gačina, Tea; Horžić, Dunja; Franekić, Jasna; Komes, DraženkaComparative study of cytotoxic and cytoprotective activities of cocoa products affected by their cocoa solids content and bioactive composition // European food research and technology, 234 (2012), 1; 173-186 doi:10.1007/s00217-011-1632-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Ksenija, Durgo; Belščak-Cvitanović, Ana; Stančić, Angela; Franekić, Jasna; Komes, DraženkaThe Bioactive Potential of Red Raspberry (Rubus idaeus L.) Leaves in Exhibiting Cytotoxic and Cytoprotective Activity on Human Laryngeal Carcinoma and Colon Adenocarcinoma // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 258-268 doi:10.1089/jmf.2011.0087 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Stojanović, Radoslava; Belščak-Cvitanović, Ana; Manojlović, Verica; Komes, Draženka; Nedović, Viktor; Bugarski, BrankoEncapsulation of thyme (Thymus serpyllum L.) aqueous extract in Ca-alginate beads // Journal of the science of food and agriculture, 92 (2012), 3; 685-696 doi:10.1002/jsfa.4632 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Drmić, Helena; Škrabal, Svjetlana; Miličević, BorislavBioactive and Sensory Properties of Herbal Spirit Enriched with Cocoa (Theobroma cacao L.) Polyphenolics // Food and Bioprocess Technology, 5 (2012), 7; 2908-2920 doi:10.1007/s11947-011-0630-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Durgo, Ksenija; Kostić, Sandra; Gradiški, Katarina; Komes, Draženka; Osmak, Maja; Franekić, JasnaGenotoxic effects of green tea extract on human laryngeal carcinoma cells in vitro // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 62 (2011), 2; 139-146 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Hečimović, Ivana; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Komes, DraženkaComparative study of polyphenols and caffeine in different coffee varieties affected by the degree of roasting // Food chemistry, 129 (2011), 3; 991-1000 doi:10.1016/j.foodchem.2011.05.059 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Rusak, Gordana; Likić, Saša; Berendika, MarijaPhenolic composition and antioxidant properties of some traditionally used medicinal plants affected by the extraction time and hydrolysis // Phytochemical analysis, 22 (2011), 2; 172-180 doi:10.1002/pca.1264 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Belščak-Cvitanović, Ana; Stojanović, Radoslava; Manojlović, Verica; Komes, Draženka; Juranović Cindrić, Iva; Nedović, Viktor; Bugarski, BrankoEncapsulation of polyphenolic antioxidants from medicinal plant extracts in alginate-chitosan system enhanced with ascorbic acid by electrostatic extrusion // Food research international, 44 (2011), 4; 1094-1101 doi:10.1016/j.foodres.2011.03.030 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Belščak-Cvitanović, Ana; Benković, Maja; Komes, Draženka; Bauman, Ingrid; Horžić, Dunja; Dujmić Filip; Matijašec, MateaPhysical Properties and Bioactive Constituents of Powdered Mixtures and Drinks Prepared with Cocoa and Various Sweeteners // Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58 (2010), 12; 7187-7195 doi:10.1021/jf1005484 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Vulić, IvanaGreen tea preparation and its influence on the content of bioactive compounds // Food research international, 43 (2010), 1; 167-176 doi:10.1016/j.foodres.2009.09.022 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Iveković, Damir; Karlović, DamirThe composition of polyphenols and methylxanthines in teas and herbal infusions // Food Chemistry, 115 (2009), 2; 441-448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Baljak, AnaDetermination of Caffeine Content in Tea and Maté Tea by Using Different Methods // Czech journal of food sciences, 27 (2009), S.I.; S213-S216 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Belščak, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirComparative study of commercially available cocoa products in terms of their bioactive composition // Food Research International, 42 (2009), 5-6; 707-716 doi:10.1016/j.foodres.2009.02.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Rusak, Gordana; Komes, Draženka; Likić, Saša; Horžić, Dunja; Kovač, MajaPhenolic content and antioxidative capacity of green and white tea extracts depending on extraction conditions and the solvent used // Food Chemistry, 110 (2008), 4; 852-858 doi:10.1016/j.foodchem.2008.02.072 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Petravić Tominac, Vlatka; Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Banović, Mara; Marić, VladimirInfluence of media composition and temperature on volatile aroma production by various wine yeast strains // Czech Journal of Food Sciences, 26 (2008), 5; 376-382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Rajka , BožanićMlijeko u prahu kao sirovina za proizvodnju mliječne čokolade // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3-4; 109-115 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Mihelj, Tea; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Vojvodić, Aleksandra; Cvrtila, IvanaEffect of multiple extractions and water-ethanol ratio on the bioactive composition and antioxidant capacity of Yinzhen tea // Proceedings of the 1st International Conference on Food Properties (iCEO 2014) / Rahman, Mohammad Shafiur (ur.).
Kuala Lumpur: Universiti Kebangsaan Malaysia, 2014. str. 510-516 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Chassaing, Anaïs; Komes, Draženka; Bušić, Arijana; Belščak-Cvitanović, Ana; Aleksandra, VojvodićPreservation of polyphenolic antioxidants from Goji berries (Lycium barbarum L.) affected by different drying techniques // Proceedings of the 1st International Conference on Food Properties / Rahman, Mohammad Shafiur (ur.).
Kuala Lumpur: Universiti Kebangsaan Malaysia, 2014. str. 600-606 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Belščak-Cvitanović, Ana; Barić, Tihana; Kušt, Josipa; Komes, Draženka; Djakovic, Senka; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, ArijanaAssessment of encapsulation efficiency of caffeine in alginate hydrogel beads blended with natural biopolymers // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 279-284 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Belščak-Cvitanović, Ana; Bušić, Arijana; Ljubić, Anita; Vojvodić, Aleksandra; Komes, DraženkaEvaluation of the nutraceutical potential of medicinal plants from the Lamiaceae family: HPLC profiling, antioxidant capacity and sensory acceptability // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 42-47 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bušić, Arijana; Vojvodić, Aleksandra; Komes Draženka; Akkermans, Cynthia; Belščak-Cvitanović, Ana; Stolk, Maarten; Hofland, GerardCharacterization of Red Raspberry (Rubus idaeus L.) Quality Attributes Affected by Freeze Drying and CO2 Drying // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 59-64 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Horvat, Andrijana; Horžić, Dunja; Karlović, Sven; Komes, Draženka; Vojvodić, Aleksandra; Belščak-Cvitanović, Ana; Hečimović, Ivana; Ježek, DamirPhysical and sensory properties of chewing gums prepared with various sweeteners // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 750-755 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Belščak-Cvitanović, Ana; Durgo, Ksenija; Juranović Cindrić, Iva; Vojvodić, Aleksandra; Komes, Draženka; Franekić, JasnaBioactive compounds content, cytotoxic and antioxidant/prooxidant activity of different cocoa products on human laryngeal carcinoma cell line // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 108-113 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Belščak-Cvitanović, Ana; Đorđević, Verica; Komes, Draženka; Stojanović, Radoslava; Bušić, Arijana; Ljubičić, Ivan; Nedović, Viktor; Bugarski, BrankoEncapsulation and release profiles of caffeine from microparticles // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1040-1045 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Cosic, Sanja; Skrabal, Svjetlana; Komes, Drazenka; Busic, Arijana; Vojvodic, Aleksandra; Milicevic, Borislav; Belscak-Cvitanovic, Ana; Hecimovic, IvanaEffect of composition on bioactive profile of chocolate liqueurs // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 97-102 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Bilić, Josipa; Benković, Maja; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Bauman, IngridThe effect of agglomeration on physical properties and bioactive compounds of cocoa drink mixtures prepared with various sweeteners. // Proceedings of 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists. / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: BARIS d.o.o., 2011. str. 202-208 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Ljubičić, Ivan; Legac, Ana; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Dujmić, Filip; Komes, DraženkaBioactive potential of herbal infusions prepared from traditional medicinal plants // Proceedings of the 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. str. 343-352 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Babahmetović, LanaApplication of different methods for carbohydrates determination in raw materials and confectionery products enriched with dietary fibres // Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food / Taoukis, Petros S. ; Stoforos, Nikolaos G. ; Karanthanos, Vaios T. ; Saravacos, George D. (ur.).
Atena: Cosmosware, 2011. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Belščak-Cvitanović, AnaFood polymers as gelatine replacers in confectionary industry // Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food / Taoukis, Petros S. ; Stoforos, Nikolaos G. ; Karanthanos, Vaios T. ; Saravacos, George D. (ur.).
Atena: Cosmosware, 2011. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Marković, Ksenija; Kovačević Ganić, KarinCharacterisation of pigments and antioxidant properties of three medicinal plants dried under different drying conditions // Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food / Taoukis, Petros S. ; Stoforos, Nikolaos G. ; Karanthanos, Vaios T. ; Saravacos, George D. (ur.).
Atena: Cosmosware, 2011. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Belščak-Cvitanović, A; R. Stojanović; Manojlović, Verica; Komes, Draženka; Nedović, Viktor; Bugarski, BrankoComparative analysis of different alginate-based immobilization systems for encapsulation of polyphenolic antioxidants from red raspberry leaves (Rubus idaeus L.) by electrostatic extrusion // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zaprešić: BARIS d.o.o., 2011. str. 100-105 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Horžić, Dunja; Frece, Jadranka; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Markov, KsenijaAntioxidant and anti-microbial properties of Camellia sinensis products // Proceedings of 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: BARIS d.o.o., 2011. str. 144-150 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Smoković, Beatrisa; Belščak-Cvitanović, Ana; Tušek, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Kurtanjek, ŽelimirIdentification of polyphenols and methylxanthines in teas, herbal infusions, coffee and cocoa products by near infrared spectroscopy (NIRS) compared to high performance liquid chromatography (HPLC). // Proceedings of 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists. / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: BARIS d.o.o., 2011. str. 173-178 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Marković, Ksenija; Kovačević Ganić, Karin; Dujmić, FilipThe effect of drying procedure on the content of pigments and antioxidant properties of some medicinal plants // Proceedings of the 6th International Congress Pigments in Food Chemical, Biological and Technological Aspects,
Budimpešta, 2010. str. 131-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Belščak-Cvitanović, Ana; Stojanović, Radoslava; Dujmić, Filip; Horžić, Dunja; Manojlović, Verica; Komes, Draženka; Nedović, Viktor; Bugarski, BrankoEncapsulation of polyphenols from Rubus idaeus L. leaves extract by electrostatic extrusion // Book of Full Papers of the 5th Central European Congress on Food
Bratislava: VÚP Food Research Institute, 2010. str. 7-13 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Manojlovic, Verica; Stojanovic, Radoslava; Belscak-Cvitanovic, Ana; Komes, Drazenka; Nedovic, Viktor; Bugarski, BrankoEncapsulation of thyme (Thymus serpyllum L.) aqueous extract in Ca-alginate microbeads // Proceedings of the XVIII International Conference on Bioencapsulation / Sarmento, Bruno ; Fonseca, Luis (ur.).
Porto: Bioencapsulation Research Group, 2010. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Kosić, Urška; Komes, Draženka; Gracin, LeoDetermination of Biogenic amines in red Croatian Wines // Final papers of 32nd world congress of vine and wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministry of Agricultural, Fisheries and Rural Development, 2009. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Kosić, UrškaComposition of biogenic amines in selected food products // Book II of Proceedings of the Euro Food Chem XV - Food for the Future - The Contribution of Chemistry to Improvement of Food Quality / Sø rensen, Hilmer i sur. (ur.).
Kopenhagen: CRC Press ; Taylor & Francis, 2009. str. 52-55 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, KarinHPLC Analysis of Bioactive Compounds in Unfermented Products of Camellia Sinensis // Book II of Proceedings of the Euro Food Chem XV - Food for the Future - The Contribution of Chemistry to Improvement of Food Quality / Sø rensen, H. i sur. (ur.).
Kopenhagen: CRC Press ; Taylor & Francis, 2009. str. 60-63 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Horžić, Dunja; Malešević, Jelena; Komes, Draženka; Vukšić Zidar, Ksenija; Karlović, DamirComparison of the quality of intermediate and final products of sugar beet and sugar cane processing // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirCompositional analysis of white teas // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 239-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, Arijana; Đorđević, Verica; Bugarski, BrankoImprovement of functional quality of chocolates by enrichment with microencapsulated bioactive compounds from traditional medicinal plants // Book of abstracts: 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Centar KEY, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Belščak-Cvitanović, Ana; Nedović, Viktor; Đorđević, Verica; Pravilović, Radoslava; Karlović, Sven; Komes, Draženka; Bugarski, BrankoComparative evaluation of different natural biopolymers and proteins for encapsulation of green tea (Camellia sinensis L.) bioactive compounds // Book of Abstracts of the 1st Congress on Food Structure Design / Vicente, Antonio ; Silva, Christina ; Piazza, Laura (ur.).
Braga: Universidade do Minho, Departamento de Engenharia Biológica, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Chassaing, Anaïs; Bušić, Arijana; Vojvodić, AleksandraComparative study of carbohydrates and polyphenols in carob (Ceratonia siliqua L.) and cocoa husk (Theobroma cocoa L.) affected by different extraction techniques and solvents // Book of abstracts: 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Centar KEY, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Bušić, Arijana; Belščak-Cvitanović, Ana; Vojvodić, Aleksandra; Ljubić, Anita; Komes DraženkaBioactive profile and sensory properties of goat milk enriched with mint (Mentha piperita L.) and rosemary (Rosmarinus officinalis L.) extracts // Book of abstracts: 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Bušić, Arijana : Vojvodić, Aleksandra; Komes, Draženka; Akkermans, Cynthia; Belščak-Cvitanović, Ana; Stolk, Maarten; Hofland, GerardEffect of different drying techniques on bioactive profile and antioxidant capacity of basil (Ocimum basilicum L.) // EuroFoodChem XVII Book of Abstracts / Köksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe University, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Bušić, Arijana; Komes, Draženka; Vojvodić, Aleksandra; Belščak-Cvitanović, Ana; Škrabal, SvjetlanaChanges in the bioactive potential of chocolate liqueurs during 6 months of storage // Book of abstracts: The 20th Young Investigators' Seminar on Analytical Chemistry / Brodnjak Vončina, Darinka ; Kolar, Mitja (ur.).
Maribor: University of Maribor, 2013. str. 38-39 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
7.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, Arijana; Nedović, Viktor; Dorđević, Verica; Bugarski, BrankoBioactive, physical and sensory properties of chocolates enriched with microencapsulated yarrow (Achillea millefolium L.) bioactive compounds // Program and abstracts of the 5th International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems / Livney, Y.D. ; Garti, N. (ur.).
Haifa: Technion Israel Institute of Technology, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, ArijanaSensory acceptability and contribution of differently prepared teas, cocoa drinks, coffee and coffee substitute brews to the polyphenolic antioxidants intake of Croatian student population // Book of abstracts of the Second International Congress on Cocoa, Coffee and Tea / Fogliano, Vincenzo ; Arlorio, Marco (ur.).
Napulj, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Režek-Jambrak, Anet; Vojvodić, Aleksandra; Bušić, Arijana; Lelas, VesnaBioactive potential of medicinal plant extracts obtained by employing combined conventional and innovative extraction techniques // EuroFoodChem XVII Book of Abstracts / Köksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe University, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Vojvodić, Aleksandra; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Bušić, Arijana; Hećimović, IvanaHPLC analysis of polyphenols and methylxanthines and antioxidant properties of conventionally and high hydrostatic pressure (HHP) extracted teas // Book of abstracts: The 20th Young Investigators' Seminar on Analytical Chemistry / Brodnjak Vončina, Darinka ; Kolar, Mitja (ur.).
Maribor: University of Maribor, 2013. str. 14-15 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bušić, Arijana; Vojvodić, Aleksandra; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, DamirThe association of cocoa parts content of chocolate with their textural, bioactive and sensory properties // Book of abstracts of the Second International Congress on Cocoa, Coffee and Tea / Fogliano, Vincenzo ; Arlorio, Marco (ur.).
Napulj, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Durgo, Ksenija; Stančić, Angela; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Curcic, Marijana; Antonijević, Biljana; Dinter, Domagoj; Franekić, JasnaCompositional analysis, cytotoxic and cytoprotective activity of red raspberry leaves extract // FIP 2011 abstracts
Hyderābād, Indija, 2011. 6107, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Durgo, Ksenija; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Horžić, Dunja; Franekić, Jasna; Jakopović, IvanGrowth inhibition of human tumor cell lines of different origins with medicinal mushroom preparations // The 6th International Medicinal Mushroom Conference Book of Abstracts / Wasser, Solomon P. ; Jakopović, Ivan (ur.).
Zagreb, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Durgo, Ksenija; Jakopović, IvanBioactive potential of preparations made from various medicinal mushrooms in terms of their polyphenolic and polysaccharides content // The 6th International Medicinal Mushroom Conference Book of Abstracts / Wasser, Solomon P. ; Jakopović, Ivan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 13-14 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Kovačević Ganić, Karin; Gracin Leo; Komes, Draženka; Banović, Mara; Ćurko, NatkaPhenolic content and antioxidant capacity in organic and conventional red wine Babić // Presentation summaries of 32nd world congress of vine and wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministry of Agricultural, Fisheries and Rural Development, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirPhenolic composition of methanolic extracts and hydrolysates of chocolate // First European Food Congress Delegate Manual
Ljubljana: EFFoST, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Belščak, Ana; Komes, Draženka; Piljac Žegarac, JasenkaAntioxidant potential of Mediterranean herbs and herb-based honeys // Book of abstracts / 15th Young Investigators´ Seminar on Analytical Chemistry / Prosen, Helena (ur.).
Ljubljana: Faculty of Chemistry and Chemical Technology, University of Ljubljana, 2008. str. 46-49 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Belščak, Ana; Karlović, DamirHealth promoting effects of stimulant food products // Program Book and Abstracts of the tenth International Congress on Engineering and Food
Viña del Mar: International Congress on Engineering and Food, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Belščak-Cvitanović, Ana; Nedović, Viktor; Lević, Steva; Kalušević, Ana; Đorđević, Verica; Komes, Draženka; Bugarski, BrankoSpray drying microencapsulation of green tea (Camellia sinensis L.) phytochemicals: potential of colour retention and improvement of sensory properties // 28th EFFoST International Conference: Innovations in attractive and sustainable food for health / Ahrne, Lilia (ur.).
Uppsala: Elsevier, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Belščak-Cvitanović, AnaUtjecaj dodatka polifenolnih ekstrakata biljnoga podrijetla na funkcionalna svojstva čokolade, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Ložnjak, PetraMikroinkapsulacija polifenolnih spojeva zelenog čaja primjenom sušenja raspršivanjem, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Buneta, AnamarijaRogač i mak kao izvori funkcionalnih sastojaka, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Barić, TihanaInkapsulacija kurkumina ionotropnim geliranjem u pektinski matriks sa različitim surfaktantima, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Vidović, PetraKinetika difuzije polifenola i proteina tijekom inkapsulacije ekstrakta zelenog čaja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Tišlarić, ZrinkaEkstrakcija i karakterizacija pektinskih tvari iz sekundarnih biljnih sirovina, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Iva FinderlePromjene udjela metilksantina i polifenola tijekom šestomjesečnog skladištenja čokoladnih likera, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Ljubić, AnitaBioaktivni potencijal i senzorska svojvstva napitaka na bazi kozjeg mlijeka obogaćenih biljnim ekstraktima, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Radošević, AndreaUtjecaj vrste nosača na učinkovitost inkapsulacije bioaktivnih spojeva zelene kave, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Danček, MirnaBioaktivni sastav, antiksidacijski kapacitet i senzorska svojstva napitaka na bazi rogača (Ceratonia siliqua L.), 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Stipaničev, MirtaOdređivanje funkcionalnih svojstava sladila biljnoga podrijetla, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Suić, DanijelaPotencijal primjene proteina sirutke za poboljšanje inkapsulacijske učinkovitosti polifenola zelenog čaja, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Španić, IvanaUtjecaj uvjeta pripreme na senzorske svojstva zelenog čaja, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Dević, DorotejaAntioksidacijski potencijal različito pripremljenih ekstrakata majčine dušice, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Karača, SaraEkstrakcija i karakterizacija pektina iz kore citrusa, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Dujmović, Ana-MarijaUtjecaj tehnika sušenja na sastav polifenola i ugljikohidrata te antioksidacijski kapacitet plodova murve (Morus sp.), 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Britvec, NikolinaBioaktivni potencijal i reološka svojstva čokoladnih likera nakon četveromjesečnog skladištenja, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Biškić, MatijaUtjecaj dodatka zamjenskih sladila na udjel ugljikohidrata, teksturalna i senzorska svojstva čokolade, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Horvat, AndrijanaUtjecaj sastava na senzorska i teksturalna svojstva guma za žvakanje, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Drmić, HelenaUtjecaj tromjesečnog odležavanja na polifenolni sastav i reološka svojstva čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Banjeglav, BojanaReološka i antioksidacijska svojstva čokoladnih likera nakon jednomjesečnog odležavanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Bitunjac, JelenaUtjecaj vrste čokolade na polifenolni sastav čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Ćosić, SanjaUtjecaj sastava čokolade i udjela etanola na antioksidacijski kapacitet i reološka svojstva čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Bajalica, AnjaSenzorska i teksturalna svojstva novo kreiranih funkcionalnih guma za žvakanje, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Premoša, TeaUtjecaj sastojaka na antioksidacijski kapacitet čokoladnih likera, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Petras, MarijaBioaktivni potencijal kavovina, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Milenković, TomislavFunkcionalna svojstva čokolada obogaćenih suhim voćem, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Stipić, KatarinaUtjecaj načina sušenja na udio pigmenata u biljnim ekstraktima, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Špišić, IvanaUtjecaj metoda sušenja na antioksidacijska svojstva biljnih ekstrakata, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Bušić, ArijanaOdređivanje udjela polisaharida i polifenolnih spojeva u odabranim biljnim ekstraktima, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Martinac, MiaKreiranje čajnih mješavina uz dodatak prirodnih sladila, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Gačina, TeaUsporedba udjela polifenola i metilksantina u vodenim i metanolnim ekstraktima čokolada, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Ljubičić, IvanKarakterizacija nutritivnog sastava i biološke aktivnosti čajnih mješavina lista kupine s prirodnim sladilima, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Polović, IvanaUtjecaj sastava čokolada na udio antioksidansa, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Dora, MirnaAntioksidacijska svojstva čokolada obogaćenih probioticima, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Đurđek, DorotejaUtjecaj dodatka ekstrakta lista maline na bioaktivni potencijal čokolade, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Cuki, IvanaPrimjena različitih metoda u određivanju antioksidacijskog kapaciteta ekstrakata kave, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Klarić, NikolinaUsporedba polifenolnog sastava različitih vrsta čokolada, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Todorić, MarijaBioaktivni potencijal infuzija matičnjaka, preslice, lista kupine i cvijeta lipe, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Vuković, AnaUtjecaj dodatka ekstrakta stolisnika na bioaktivni potencijal čokolade, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Mofardin, IrenaPolifenolni sastav infuzije lista maline, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Labrović, IvnaKarakterizacija polifenolnog sastava biljnih infuzija, dekokta i macerata, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Berendika, MarijaUtjecaj duljine trajanja ekstrakcije i hidrolize na polifenolni sastav i antioksidacijska svojstva biljnih infuzija, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Zelenika, DanijelaKarakterizacija sastava pigmenata, vitamina i polifenolnih spojeva u različito pripremljenim biljnim ekstraktima, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Mučan, NikolinaUtjecaj dodataka probiotika na polifenolni sastav čokolada, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Lacković, IvanaAntioksidacijska svojstva čajeva i biljnih infuzija, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Japec, MateaAntioksidacijska svojstva preparata gljiva, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Kostanjski, ValentinaPromjena bioaktivnog sastava ekstrakata žutog čaja ovisno o uvjetima ekstrakcije, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Matijašec, MatejaFizikalna i antioksidacijska svojstva mješavina prahova kakaa i sladila te pripremljenih napitaka, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Radovanić, PetraUtjecaj temperature sušenja na udjel pigmenata i antioksidacijska svojstva biljnih ekstrakata, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Babahmetović, LanaPrimjena različitih metoda određivanja ugljikohidrata u sirovinama i proizvodima konditorske industrije, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Prčić, IvanaUdjel polifenola i antioksidacijski kapacitet različito pripremljenih ekstrakata yinzhien čaja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Hasaničević, IldaUtjecaj stupnja prženja na udjel kafeina u kavi, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Juričko, MartinaUtjecaj otapala i duljine trajanja ekstrakcije na antioksidacijska svojstva žutog čaja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Solar, MateaAntioksidacijski kapacitet i senzorska svojstva kavovina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Smojver, BornaPromjena udjela polifenola mikroinkapsuliranog ekstrakta majčine dušice tijekom jednodnevnog stajanja u vodi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Živković, NatašaPromjena antioksidacijskog kapaciteta mikroinkapsuliranog ekstrakta majčine dušice tijekom jednodnevnog stajanja u vodi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Gačina, TeaOdređivanje udjela polifenola u kavovinama, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Mihelj, TeaUdjel polifenola i antioksidacijska svojstva vodenih i etanolnih ekstrakata Yinzhien čaja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Vrbanić, ŽeljkaPromjene fizikalno-kemijskih parametara štrudli tijekom skladištenja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Sulejmanović, LeaSpektrofotometrijsko određivanje pigmenata u biljnim čajevima, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Krajina, AnaUtjecaj uvjeta ekstrakcije na antioksidacijska svojstva žutog čaja, 2009., diplomski rad, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Martinac, MiaOdređivanje udjela ugljikohidrata u kavovinama, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Donjerković, PetraEkstrakcija polifenola žutog čaja primjenom ultrazvuka visoke snage, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Sobota, DomagojUtjecaj temperature prženja na polifenolni sastav kave, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Lisjak Besedić, MajaAntioksidacijska svojstva kavovina, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Marković, VanjaOdređivanje bioaktivnih sastojaka ekstrakata žutog čaja primjenom tekućinske kromatografije visoke djelotvornosti, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Baljak, AnaOdređivanje udjela kafeina u čaju, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Kirin, IvanaUtjecaj uvjeta skladištenja na migraciju masti u čokoladnom desertu, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Niseteo, TenaOdređivanje kafeina i klorogenske kiseline u napicima kave, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Bohatka, BlankaAntioksidacijska svojstva biljnih čajeva, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Tominić, MajaStabilnost kakvoće komprimata tijekom jednomjesečnog skladištenja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb