Toggle navigation
CROSBI
Hrvatska znanstvena bibliografija
O CROSBI-ju
Pregledavanje
Pregled po
CROSBI profilu
Pregled po
ustanovi
Pregled po
projektu
Pregled po
znanstvenom području
Pregled po
vrsti rada
Pregled po temi
COVID-19
Pregled po temi
Otvorena znanost
Novosti
Pomoć
Česta pitanja
|
EN
Pretraga
Osoba
Naslov/Ključne riječi
CROSBI ID rada
DOI
Ustanova
Projekt
Pretraži
Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja
Napredna pretraga
Pretraži
Označi/odznači sve
Obuhvati u pretragu
Izuzmi iz pretrage
Odustani
Opcije za filter projekt
Prikazuje se prvih 100 rezultata filtera projekt
Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja
(212)
Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji
(210)
Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice
(175)
Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem
(170)
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije za razvoj funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva
(162)
Stabilnost alkaloida i polifenola u proizvodima biljnog podrijetla
(151)
Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane
(144)
Sinergističke smjese u antifungalnoj i antimikotoksigenoj zaštiti hrane
(140)
Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća
(129)
Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima
(120)
Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane
(119)
Prehrana, homocistein i kvaliteta koštanog tkiva
(110)
Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane
(102)
Biološki aktivni spojevi u nekim vrstama samoniklog i kultiviranog bilja
(90)
Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane
(86)
Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka
(85)
Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro
(84)
Modeliranje i simuliranje procesa sušenja i ekstrakcije u proizvodnji hrane
(81)
Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala
(71)
Primjena inovativnih tehnika ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz nusproizvoda biljnoga podrijetla
(70)
Bioaktivne molekule ljekovitog bilja kao prirodni antioksidansi, mikrobiocidi i konzervansi
(66)
Mikotoksini u hrvatskim tradicionalnim mesnim proizvodima: molekularna identifikacija plijesni producenata i procjena izloženosti potrošača
(64)
Primjena kakaove ljuske u proizvodnji čokolade i srodnih proizvoda
(63)
Primjena ultrazvuka u prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji
(63)
Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda
(61)
Tehnologija preprekama i 3D printanje za okolišno prihvatljivu proizvodnju funkcionalnih voćnih sokova
(55)
Razvoj održivog integriranog procesa proizvodnje biološki aktivnih izolata iz proizvodnih ostataka prehrambene industrije
(54)
Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
(53)
Genotipizacija i razvoj germplazme pivarskog i krmnog ječma
(53)
Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane
(52)
Ostaci kemijskih kontaminanata u hrani: Farmakokinetika i toksikologija
(50)
Stabilnost ulja i bioaktivnih spojeva u ulju tijekom prerade i skladištenja
(50)
Inovativne tehnike u minimalnoj preradi krumpira (Solanum tuberosum) i njegova zdravstvena ispravnost nakon pripreme
(46)
Istraživanje bioaktivnih spojeva iz dalmatinskog bilja: njihov antioksidacijski karakter i utjecaj na enzimsku inhibiciju i zdravlje
(44)
Razvoj integriranih postupaka i procesa dehidratacije bioloških materijala
(43)
Zelene tehnologije u sintezi heterocikličkih spojeva
(43)
Centar za sigurnost i kvalitetu hrane
(42)
Od nusproizvoda u preradi žitarica i uljarica do funkcionalne hrane primjenom inovativnih procesa
(42)
Razgradnja huminskih kiselina podzemnih voda naprednim oksidacijskim procesima
(42)
Biotehnološki parametri proizvodnje vrhunskog dalmatinskog desertnog vina-prošek
(40)
Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima
(40)
Trehaloza: poboljšanje kvalitete proizvoda na bazi voća
(39)
Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi
(37)
Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina
(35)
Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite
(35)
Unapređenje zdravstvene sigurnosti u proizvodnji i preradbi žitarica
(35)
Izolacija i enkapsulacija bioaktivnih molekula samonikle i kultivirane koprive i komorača i učinci na fiziologiju organizma
(33)
Bioprospecting Jadranskog mora
(32)
Elementi ekološke proizvodnje i analitičke metode za dokazivanje izvornosti sira
(32)
Funkcionalni mliječni proizvodi od ovčjeg mlijeka
(32)
Mineralima obogaćene funkcionalne starter kulture u prehrambenoj industriji
(32)
Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske
(31)
Biljke kao izvor bioaktivnih sumporovih spojeva te njihova sposobnost hiperakumulacije metala
(30)
Ekstrakcije bioaktivnih spojeva iz mediteranskog bilja sa “zelenim otapalima” primjenom visokonaponskog pražnjenja
(30)
Razvoj nove germplazme u oplemenjivanju kvantitativnih svojstava pšenice
(29)
Unapređenje procesa proizvodnje hrane
(29)
Bio-protective cultures and bioactive extracts as sustainable combined strategies to improve the shelf-life of perishable Mediterranean food
(27)
Formuliranje, priprema i testiranje biopolimernih gelova kao nositelja bioaktivnih i hlapljivih komponenata u inovativnim funkcionalnim proizvodima
(27)
Mogućnost iskorištavanja tradicionalnih sorti jabuka za proizvodnju jabuka i soka od jabuka sa smanjenim udjelom patulina
(26)
Imobilizacija lipaza na funkcionalizirane nosače na bazi odabranih otpada iz poljoprivredno-prehrambene industrije
(25)
Valorizacija resursa vinove loze (Vitis sp.) i banka gena
(25)
Fiziologija stresa i gospodarska svojstva različitih kultivara pšenice i ječma
(24)
Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke
(24)
Novi enološki postupci kao alternativa sumporovom dioksidu u proizvodnji visokokvalitetnih vina
(24)
Kardiovaskularni učinci vina i njegovih sastojaka
(23)
Razjašnjavanje sortne tipičnosti vina i maslinovog ulja od hrvatskih domaćih sorti
(23)
Formuliranje inkapsuliranih sustava bioaktivnih sastojaka tradicionalnih biljnih vrsta: trave ive i dobričice namijenjenih razvoju inovativnih funkcionalnih prehrambenih proizvoda
(22)
Matematičko modeliranje, optimiranje i upravljanje biotehnoloških procesa
(22)
Vlakna i proteini kao osnova za razvoj novih bioaktivnih dodataka hrani
(22)
Izloženost metalima i njihovi učinci u graviditetu i postnatalnom razdoblju
(21)
JUICE3DTEC: Tehnologija preprekama za 3D tiskane sokove
(19)
Održiva proizvodnja biokemikalija iz sekundarnih lignoceluloznih sirovina
(19)
Hibridno sušenje i valorizacija biljnog prehrambenog otpada i nusproizvoda
(18)
Bioaktivne prirodne tvari: izolacija, karakterizacija i biološki učinci
(17)
Interakcije galija(III) i željeza(III) s antiproliferativnim lijekovima
(17)
Razvoj nove generacije snack proizvoda namijenjenih potrošačima s posebnim prehrambenim potrebama primjenom tehnologija 3D tiskanja
(17)
Karakterizacija autohtonih sorti maslina u Istri
(16)
Transfer tehnologije i komercijalizacija inovacija u sektoru hrane Šibensko-kninske županije
(16)
Utjecaj čimbenika iz općeg i radnog okoliša na mišićno-koštani sustav
(16)
Biološki aktivni spojevi domaćih sorta brokule i kakao zrna.
(15)
Masne kiseline i polifenoli u regeneraciji i reparaciji tkiva.
(15)
Proizvodnja biološki aktivnih tvari pomoću selekcioniranih kvasaca
(15)
Antioksidacijski sastojci i inhibitori kolinesteraza iz aromatičnog bilja
(14)
Bioimpedancijska spektroskopija u sustavu kontrole kvalitete i sigurnosti hrane
(14)
Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj
(14)
Vrednovanje, zaštita i upotreba genetskih resursa masline
(14)
Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita
(13)
Održiva proizvodnja bioetanola i biokemikalija iz otpadnih poljoprivrednih lignoceluloznih sirovina
(13)
Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske
(13)
Elektroanalitička istraživanja mikrokristala i tragova otopljenih supstanci
(12)
Molekularna regulacija biljnog razvitka
(12)
Primjena inovativnih tehnologija u proizvodnji biljnih ekstrakata kao sastojaka funkcionalne hrane
(12)
Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline
(12)
Ekološke priprave i elektrokemijska karakterizacija biološki aktivnih spojeva
(11)
Eliminacija patogena agruma i vinove loze metodama in vitro
(11)
Toksični učinci mikotoksina na ljude i životinje
(11)
Numerička i eksperimentalna istraživanja nelinearnih mehaničkih sustava
(10)
Primjena vakuumskog hlađenja u proizvodnji hrane produljene trajnosti i svježine
(10)
Razvoj QTL pomoću molekularnih markera za svojstva kvalitete pšenice
(10)
Strukturne i dinamičke promjene u sustavima makromolekula
(10)
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font
CROSBI koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.
Slažem se