Pronađeno 41 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Održivi razvoj inovacije u hrani - valorizacija otpada masline (NutriOliWa) (HRZZ-UIP-2014-09-9143))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Turčić, Petra; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaFood (Matrix) Effects on Bioaccessibility and Intestinal Permeability of Major Olive Antioxidants // Foods, 9 (2020), 12; 1831, 17 doi:10.3390/foods9121831 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Radić, Kristina; Jurišić Dukovski, Bisera; Vitali Čepo, DubravkaInfluence of Pomace Matrix and Cyclodextrin Encapsulation on Olive Pomace Polyphenols’ Bioaccessibility and Intestinal Permeability // Nutrients, 12 (2020), 3; 669, 16 doi:10.3390/nu12030669 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Radić, Kristina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaCellular antioxidant activity of olive pomace extracts: impact of gastrointestinal digestion and cyclodextrin encapsulation // Molecules, 25 (2020), 12; 5027, 15 doi:10.3390/molecules25215027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Safner, Toni; Radić, Kristina; Domijan, Ana-Marija; Pedisić, Sandra; Šimić, Sanja; Jablan, Jasna; Vitali čepo, DubravkaUtilization of olive pomace as a source of polyphenols : Optimization of microwave-assisted extraction and characterization of spray-dried extract // Journal of food and nutrition research, 58 (2019), 1; 51-62 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Pedisić, Sandra; Moslavac, Tihomir; Albahari, PetraValorization of olive pomace-based nutraceuticals as antioxidants in chemical, food, and biological models // Molecules, 23 (2018), 8; 1-22 doi:10.3390/molecules23082070 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Albahari, Petra; Jug, Mario; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaCharacterization of olive pomace extract obtained by cyclodextrin-enhanced pulsed ultrasound assisted extraction // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 92 (2018), 22-31 doi:10.1016/j.lwt.2018.02.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Vitali Čepo, Dubravka; Albahari, Petra; Zovko Končić, Marijana; Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Jug, MarioSolvent extraction and chromatographic determination of polyphenols in olive pomace // Hrana u zdravlju i bolesti, 6 (2017), 1; 7-14 (recenziran, članak, znanstveni)
-
1.Radić, KristinaBioaccessibility of olive -derived nutraceuticals determined by novel standardized protocols // 7th workshop : specific methods for food safety and quality proceedings / Čolović, Mirjana ; Petrović, Sandra (ur.).
Beograd, 2021. str. 151-156 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Dominko, Lucija; Vitali Čepo, Dubravka; Grdić Rajković, MarijaImpact of cyclodextrin encapsulation on biological activity of olive pomace extracts // Knjiga sažetaka - 7. Simpozij studenata farmacije i medicinske biokemije
Zagreb: Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2018. str. 23-23 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
2.Radić, Kristina; Jug, Mario; Grdić Rajković, Marija; Šćur, Valentina; Vinković Vrček, Ivana; Pavičić, Ivan; Vitali Čepo, DubravkaUtjecaj inkapsulacije ciklodekstrinima na antiradikalnu učinkovitost nutriceutika iz komine masline u biološkim modelima // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vitali Čepo, Dubravka; Radić, kristina; Jug, Mario; Moslavac, Tihomir; Albahari, Petra; Krajinović, Rahela; Vuletić, Mara; Knežević, MarijaAntioksidativna aktivnost polifenola iz komine masline u modelima hrane // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference With Food To Health / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. 66, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jurmanović, Sanja; Jurišić Dukovski, Bisera; Jug, Mario; Lovrić, Jasmina; Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaImpact of cyclodextrin encapsulation on in vitro bioavailability of hydroxytyrosol and tyrosol from olive pomace extract // Bioavailability 2018 - Understanding the bioavailability of micronutrients and bioactive compounds for improved public health
Norwich, Ujedinjeno Kraljevstvo, 2018. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Radić, Kristina; Vitali Čepo, DubravkaOlive waste derived nutraceuticals: sustainable formulation and biological characterization // Proceedings of 17th World Congress on Nutrition and Food Chemistry & 14th Euro Obesity and Endocrinology Congress
London : Delhi: Conference Series Ilc LTD - UK, 2018. str. 95-95 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Jurmanović, Sanja; Antolić, Nikolina; Srbić, Marija; Radić, Kristina; Domijan, Ana-Marija; Vitali Čepo, DubravkaEffects of in vitro gastro-intestinal digestion on the stability and bioaccessibility of olive polyphenols // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA
Osijek, Hrvatska: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Radić, Kristina; Jurmanović, Sanja; Teskera, Martina; Matak, Andrea; Medić, Ante; Jug, Mario; Vitali Čepo, DubravkaFood-compatible method for stabilization of olive pomace polyphenols // 10th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Radić, Kristina; Bučela, Ines; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaEffect of cyclodextrins on the physical properties and stability of crude olive pomace extract // 11th World Congress on Polyphenols Applications
Beč, Austrija: International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2017. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Jurmanović, Sanja; Safner, Toni; Radić, Kristina; Teskera, Martina; Domijan, Ana-Marija; Vitali Čepo, DubravkaOptimization of microwave-assisted extraction of polyphenols from olive pomace // Book of abstracts 25th CROATIAN MEETING OF CHEMISTS AND CHEMICAL ENGINEERS with International participation 3rd symposium “VLADIMIR PRELOG” / Đaković, M. ; Miljanić, S. ; Šantić, A. ; Vianello, R. (ur.).
Poreč, Hrvatska: Hrvatsko kemijsko društvo, 2017. str. 254-254 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Vitali Čepo, Dubravka; Jug, Mario; Albahari, Petra; Živko, Tomislav, Koščica, PetraCyclodextrins as potent enhancers of olive secoiridoid extraction – the case of oleuropein in olive waste // Journal of International Society of Antioxidants in Nutrition & Health Journal of ISANH Volume 3: Special Issue for Porto Polyphenols 2016
Porto, Portugal, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Vitali Čepo, Dubravka; Brnčić, Mladen; Trgovčević, Maja; Albahari, Petra; Knežević, Nada; Jug, Mario; Rimac Brnčić, SuzanaCombination of ultrasound assisted extraction (UAE) and cyclodextrin encapsulation for the isolation of antioxidants from olive pomace // IUFoST World Congress of Food Science and Technology, Book of Abstracts
Dublin: Institute of Food Science & Technology of Ireland, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Albahari, Petra; Vujić, Lovorka; Filipović Grčić, Goran; Jablan, Jasna; Vitali Čepo, DubravkaEVALUATION OF OLIVE POMACE AS A SOURCE OF POTENT BIOACTIVE COMPOUNDS // Abstract Book / Sekeroglu, Nazim ; Cetinkaya, Hakan (ur.).
Antalya: Republic of Turey Ministry of Forestry and Water Affairs, General Directorate of Forestry, Ankara, Turkey, 2015. str. 533-533 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Albahari, Petra; Jug, Mario; Brnčić, Mladen; Vitali Čepo, DubravkaAPLICATION OF ULTRASOUND-ASSISTED EXTRACTION FOR THE ISOLATION OF TYROSOL, HYDROXITYROSOL AND OLEUROPEIN FROM OLIVE POMACE // WITH FOOD TO HEALTH, Book of abstract and papers of 8th International symposium / Šubarić, D ; Jašić M. (ur.).
Tuzla: Farmacutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Radić, Kristina; Vitali Čepo, Dubravka; Golub, Nikolina; Anić, Dora; Komar, Barbara; Šalov, MirelaInteractions of food with olive-pomace derived polyphenols: Targeting improved polyphenol bioaccessibility in designer-foods and nutraceuticals // 3rd International Conference on FOOD BIOACTIVES & HEALTH
Parma, Italija, 2022. str. 333-333 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Radić, Kristina; Bučela, Ines; Jurmanović, Sanja; Jug, Mario; Rimac Brnčić, Suzana; Vitali Čepo, DubravkaEffect of cyclodextrins on the physical properties and stability of crude olive pomace extracts // Archives of the International Society of Antioxidants in Nutrition and Health (ISANH)
Beč, Austrija, 2017. str. 44-46 doi:10.18143/AISANH_v5i2_3 (ostalo, međunarodna recenzija, kratko priopćenje, znanstveni) -
1.Albahari, PetraUltrazvučna izolacija antioksidansa iz komine masline i razvoj visokovrijednoga nutraceutika, 2022., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
2.Radić, KristinaBiodostupnost, permeabilnost i antioksidacijska aktivnost nutraceutika iz komine masline, 2021., doktorska disertacija, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
1.Bagarić, MarijaBiodostupnost hidroksitirosola i tirosola iz ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
2.Domin, AnaPrimjena kombiniranog postupka mikrovalne ekstrakcije i inkapsulacije ciklodekstrinima u izradi ekstrakta komine masline, 2020., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
3.Horvat, MartinaUtjecaj ciklodekstrina na bioraspoloživost hidroksitirosola, tirosola i oleuropeina iz ekstrakta komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
4.Šćur, ValentinaAntioksidacijski učinak komine masline na model- sustavu liposoma, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
5.Kljakić, TeaIspitivanje inhibicije α-glukozidaze ekstraktima komine masline, 2019., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
6.Krajnović, RahelaOdređivanje antioksidativne aktivnosti komine masline metodom izbjeljivanja β-karotena, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
7.Košutić, MatejaUtjecaj ekstrakta komine masline na aktivnost α-amilaze, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
8.Antolić, NikolinaGastrointestinalna stabilnost ekstrakata komine masline, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
9.Medić, AnteUtjecaj različitih vrsta ciklodekstrina na antioksidativni kapacitet i ukupni sadržaj fenola suhih ekstrakata komine masline, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
10.Dominko, LucijaORAC antioksidacijska učinkovitost različitih ekstrakata komine masline i zaštita DNA od štetnog djelovanja radikala, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
11.Knežević, MarijaUčinkovitost ekstrakta komine masline u zaštiti mesa od oksidativnog kvarenja tijekom skladištenja, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
12.Srbić, MarijaIn vitro bioraspoloživost polifenola komine, 2018., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
13.Bučela, InesUtjecaj ciklodekstrina na fizikalna svojstva i stabilnost ekstrakata komine masline, 2017., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
14.Trgovčević, MajaOptimizacija kombiniranog postupka ultrazvučne ekstrakcije i enkapsulacije za ekstrakciju polifenola masline, 2016., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
15.Spaić, MarkonijaUtjecaj ciklodekstrina na antioksidacijsku učinkovitost ekstrakta komine masline, 2016., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
16.Koščica, PetraUtjecaj enkapsulacije ciklodekstrinima na udio polifenola u ekstraktu komine masline, 2016., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb, Hrvatska