Pronađeno 88 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Modeliranje i simuliranje procesa sušenja i ekstrakcije u proizvodnji hrane (MZOS-113-1130471-0338))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Ana Bucić-Kojić, Marina Tišma, Melita Kuzmanović, Nikolina Pavić, Srećko Tomas, Mirela PlaninićInfluence of biological pretreatment of grape pomace on phenolic compounds extraction // Book of abstract of 7th Central European Congress on Food
Ohrid, Sjeverna Makedonija, 2014. (poster, sažetak, ostalo) -
2.Jovanovac, MarkoIzmjenjivači topline u prehrambenoj industriji, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Ćurić, AnaGranulometrijski sastav zrna kao čimbenik skladištenja žitarica, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Bucić-Kojić, Ana; Casazza, Alessandro A.; Paini, Marco; Planinić, Mirela; Perego, PatriziaExtraction of total flavonoids from barley grain using high-temperature/high-pressure reactor // 7th International Congress Flour-Bread'13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists : Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.).
Osijek, 2013. str. 92-92 (poster, sažetak, znanstveni) -
5.Ana Bucić-Kojić, Mirela Planinić, Marina Tišma, Srećko Tomas, Mate BilićTrop grožđa - otpad i visokovrijedna sirovina // 3.zbornik sažetaka. Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Gordana Kralik (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 51-52 (poster, sažetak, znanstveni) -
6.Bucić-Kojić, Ana; Sovová, Helena; Planinić, Mirela; Tomas, SrećkoTemperature-dependent kinetics of grape seed phenolic compounds extraction: experiment and model // Food chemistry, 136 (2013), 3/4; 1136-1140 doi:10.1016/j.foodchem.2012.09.087 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jocić, VlatkaMetode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Thes, IvanaUtjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost proteina iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Srećko Tomas, Nikolina Pavić, Jelena VukovićUtjecaj uvjeta ekstrakcije na određivanje udjela lignina u različitim uzorcima biomase // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Pavić, Nikolina; Hubalek, IvanNobelovac Ružička kao izvor nadahnuća // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2012. str. 2-4 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
12.Vuković, JelenaUtjecaj načina ekstrakcije akcesornih tvari na određivanje udjela lignina u različitim lignoceluloznim materijalima, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD'11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2012. str. 442-448 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; VidovićSenka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Zeković, Zoran; Sudarić, AleksandraTriacylglycerols composition of soybean oil fractions obtained with supercritical CO2 // International Scientific and Professional Conference 14th Ruzicka Days „Today Science – Tomorrow industry“
Vukovar, Hrvatska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Varga, LanaPermeabilizacija stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću različitih organskih otapala, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Fegeš, MatejaPermeabilizacija stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae pomoću Tritona X-100 i Tweena 80, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Jokić, Stela; Sudar, Rezica; Zeković, Zoran; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Velić, Darko; Marić, Branimir; Simándi, BélaEffects of supercritical fluid extraction parameters on yield and tocopherol composition of soybean oil // Abstract book of 6th Central European Congress on Food
Novi Sad, Srbija, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Simándi, BélaEffects of supercritical CO2 extraction parameters on soybean oil yield // Food and bioproducts processing, 90 (2012), 4; 693-699 doi:10.1016/j.fbp.2012.03.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Lukinac, Jasmina; Mujić, Ibrahim; Velić, Darko; Magdić, Damir; Bilić, Mate; Jokić, Stela; Prgomet, ŽeljkoAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Proceedings of the Southeast Asia Symposium on the Quality Management in Postharvest Systems.
Bangkok, Tajland, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Sudar, Rezica; Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Sudarić, Aleksandra; Keleković, Snježana; Zec Zrinušić, SanjaDetermination of isoflavones in soybean meal after supercritical carbon dioxide extraction // Proceedings of 47th Croatian & 7th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2012. str. 561-564 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Matanović, MarijaPrimjena ultrazvuka u postupku dobivanja enzima iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Kovač MarijaPločasti izmjenjivači topline, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Jokić, StelaMatematičko modeliranje ekstrakcije ulja iz zrna soje superkritičnim CO2, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Jokić, Stela; Nagy, Bence; Velić, Darko; Bucić- Kojić, Ana; Bilić, MateKinetički modeli za ekstrakciju uljarica superkritičnim CO2 - pregledni rad // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 39-54 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Velić, Darko; Strelec, Ivica; Šutak, JosipaOptimization of extraction conditions of flavonoids from wheat flour using response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Lukinac, Jasmina; Velić, Darko; Bilić, Mate; Vidović, Senka; Bucić-Kojić, Ana; Molnar, Maja; Jokić, StelaCentral composite experimental design and fatty acids profile determination of soybean oil obtained by supercritical CO2 extraction // 22nd International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry. Book of Abstracts
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jokić, Stela; Mujić, Ibrahim; Bilić, Mate; Velić, DarkoEffect of Extraction Conditions on the Extractability of Phenolic Compounds from Lyophilised Fig Fruits (Ficus Carica L.) // Polish journal of food and nutrition sciences, 61 (2011), 3; 195-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Grbec, ValentinaOptimiranje sastava paste za pranje ruku s dodatkom zemlje za bijeljenje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
31.Ana Bucić-Kojić, Mirela Planinić, Srećko Tomas, Stela Jokić, Ibrahim Mujić, Mate Bilić, Darko VelićEffect of conditions of solid-liquid extraction on the extractability of phenolic compounds from lyophilized fig fruits (Ficus carica L.) // XXII. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera - Knjiga Sažetaka / Tomašić Vesna, Maduna Valkaj Karolina (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Hrvatsko kemijsko društvo, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Velić, Darko; Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Bilić, Mate; Planinić, Mirela; Velić, Natalija; Kresoja, DejanMathematical modeling of total flavonoid compounds extraction from conventionally grown soybeans // Proceedings of 46^th Croatian & 6^th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2011. str. 690-694 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoSecondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 214-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić-Kojić, AnaDetermination of moisture and heat transfer parameters for clay plate subjected to convection drying // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, HDKI, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Hadžić, DraganaKinetika kruto–tekuće ekstrakcije fenolnih tvari iz liofiliziranih smokava, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
36.Đalić, SanelaOptimiranje postupka razgradnje stanične stjenke svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae) metodom odzivnih površina, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
37.Juras, SanelaUtjecaj ultrazvuka i detergenata na ekstrakciju proteina iz stanica svježeg pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
38.Šutak, JosipaUtjecaj uvjeta kruto-tekuće ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih tvari iz pšeničnog brašna s različitim udjelom mineralnih tvari, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
39.Sandra, KalićRazvoj paste za pranje ruku s dodatkom infuzorijske zemlje iz procesa rafinacije suncokretovog ulja, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
40.Kresoja, DejanMatematičko modeliranje ekstrakcije ukupnih flavonoidnih spojeva iz konvencionalno uzgojenog zrna soje, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Jokić, Stela; Svilović, Sandra; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Bilić, Mate; Velić, Darko; Lukinac, JasminaNew model for predicting the solubility of soybean oil and fatty acids in supercritical CO2 // Book of abstracts / Šubarić, D. (ur.).
Osijek: Prehrambeo-tehnološki fakultet Osijek, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Bešvir, ŽeljkaThe effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Proceedings of 5^th International Congress „Flour-bread ’09“ and 7^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 293-299 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Velić, Darko; Ačkar, Đurđica; Mujić, Ibrahim; Šubarić, Drago; Bilić, Mate; Jokić, StelaInfluence of drying temperature on drying kinetics and physico-chemical properties of two Chestnut varieties (Castanea sativa Mill.) // ISHS Acta Horticulturae 866 / G. Bounous, G.L. Beccaro (ur.).
Cuneo, Italija: International Society for Horticultural Science, 2010. str. 635-645 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Jokić, Stela; Zeković, Zoran; Vidović, Senka; Sudar, Rezica; Nemet, Ivana; Bilić, Mate; Velić, DarkoSupercritical CO2 extraction of soybean oil: process optimization and triacylglycerol composition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 9; 1939-1946 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02358.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Koceva Komlenić, Daliborka; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Jukić, Marko; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, Ana; Strelec, IvicaWheat dough rheology and bread quality effected by Lactobacillus brevis preferment, dry sourdough and lactic acid addition // International journal of food science & technology, 45 (2010), 7; 1417-1425 doi:10.1111/j.1365-2621.2010.02282.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, SrećkoModelling of the process of solid-liquid extraction of total polyphenols from soybeans // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 206-212 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoCharacterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition // Journal of agricultural and food chemistry, 58 (2010), 12; 7351-7360 doi:10.1021/jf100214k (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Pejić, MaraUtjecaj uvjeta sušenja i ekstrakcije na sadržaj fenolnih tvari u ekstraktima ploda divlje ruže (Rosa canina L.), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
49.Jokić, Stela; Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Bešvir, ŽeljkaThe effect of solvent and temperature on extraction yield of phenolic compounds from soybeans, antioxidant activity and colour of extracts // Abstract Book. 5th International congress Flour-Bread '09. 7th Croatian congress of cereal tehnologists Brašno-Kruh '09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2009. str. 75-75 (poster, sažetak, znanstveni) -
50.Tokić, MarkoUtjecaj procesnih parametara na kinetiku sušenja glinene pločice, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek