Pronađeno 59 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane (MZOS-058-1252971-2805))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie; FavierR, Coralie; Voilley, Andree; Galić, Kata; Ddebeaufort, FrédéricAntimicrobial efficiency of carvacrol vapour related to mass partition coefficient when incorporated in chitosan based films aimed for active packaging // Industries Alimentaires et Agricoles, 132 (2015), 1/2; 5-7 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
2.Galić, KataBarrier packaging materials, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
3.Ščetar, MarioUtjecaj ultrazvuka visoke snage na fizikalno-kemijske karakteristike barijernih filmova za pakiranje hrane, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Baranović, Goran; Galić, Kata; Valić, SrećkoInfluence of high doses γ-irradiation on oxygen permeability of linear low-density polyethylene and cast polypropylene films // Radiation physics and chemistry (1993), 97 (2014), 304-312 doi:10.1016/j.radphyschem.2013.12.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kurek, Mia; Guinault, Alain; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, FredericEffect of relative humidity on carvacrol release and permeation properties of chitosan based films and coatings // Food chemistry, 144 (2014), 9-17 doi:10.1016/j.foodchem.2012.11.132 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Musa, MarijanaUtjecaj ultrazvuka visoke snage na propusnost kisika kroz polipropilenski film za pakiranje hrane, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Ščetar, Mario; Ptiček Siročić, Anita; Hrnjak- Murgić, Zlata; Galić, KataPreparation and properties of low density polyethylene film modified by zeolite and nanoclay // Polymer-plastics technology and engineering, 52 (2013), 15; 1611-1620 doi:10.1080/03602559.2013.828234 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Kurek, Mia; Moundanga, Sylvie, Favier, Coralie; Galić, Kata; Debeaufort, FredericAntimicrobial efficiency of carvacrol vapour related to mass partition coefficient when incorporated in chitosan based films aimed for active packaging // Food control, 32 (2013), 1; 168-175 doi:10.1016/j.foodcont.2012.11.049 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Ščetar, Mario; Kovačić, Edita; Kurek, Mia; Galić, KataShelf life of packaged sliced dry fermented sausage under different temperature // Meat science, 93 (2013), 4; 802-809 doi:10.1016/j.meatsci.2012.11.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Mallon, Peter E.; Luyt, Adriaan S.; Galić, Kata; Valić, SrećkoOxygen permeability, electron spin resonance, differential scanning calorimetry and positron annihilation lifetime spectroscopy studies of uniaxially deformed linear low-density polyethylene film // Polymer international, 62 (2013), 3; 474-481 doi:10.1002/pi.4338 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Galić, KataPlastic packaging for fish and seafood, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
12.Kurek, MiaComprehensive study of the effects of formulation and processing parameters on structural and functional properties of active bio-based packaging films, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Galić, KataRequirements for innovative food packaging // Innovation in healthy and functional foods / Ghosh, Dilip ; Das, Shantanu ; Bagchi, Debasis ; Smarta, R. B. (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press, 2012. str. 215-247 -
14.Kurek, Mia; Brachais, Claire-Helene; Nguimjeu, Christelle; Bonnotte, Aline; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, FredericStructure and thermal properties of a chitosan coated polyethylene bilayer film // Polymer degradation and stability, 97 (2012), 8; 1232-1240 doi:10.1016/j.polymdegradstab.2012.05.039 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Čanadi Jurešić, Gordana; Galić, Kata; Milin, Čedomila; Valić, SrećkoRadical scavenging potential of pumpkin seed oil // 6th CEFood Congress, Book of Abstracts / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Klepac, DamirUtjecaj strukture na barijerne karakteristike polimernih materijala za pakiranje hrane, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Valić, SrećkoGas permeability of gamma-irradiated polyethylene and polypropylene films // POLYCHAR 20, World Forum on Advanced Materials, Book of Abstracts / Rogošić, Marko ; Macan, Jelena (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Chemical Engineering and Technology, 2012. str. 256-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Valić, Srećko; Galić, KataEffect of gamma-irradiation and thermal aging on gas barrier of polyolephines // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas, VesnaOxygen permeability of high barrier food packaging film after ultrasound treatment // Proceedings MATBIM2012 / Debeaufort, Frédéric (ur.).
Dijon, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Kurek, Mia; Ščetar, Mario; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, FredericBarrier properties of chitosan coated polyethylene // Journal of membrane science, 403/404 (2012), 162-168 doi:10.1016/j.memsci.2012.02.037 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Kurek, Mia; Voilley, Andree; Galić, Kata; Debeaufort, FredericDrying temperature influence on the aroma retention in biopolymer based-edible films // Book of abstracts 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zaprešić: Baris, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Galić, KataThe quality and safety of flexible packaging materials, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
23.Ščetar, Mario; Režek Jambrak, Anet; Galić, Kata; Lelas VesnaUltrasound effect on oxygen barrier properties of two different polypropylenes aimed for food packaging // Proceedings of the EFFoST Conference 2011 EFFoST Annual Meeting - Process-Structure-Funcion Relationships / Dietrich Knorr (ur.).
Berlin, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Ščetar, MarioUtjecaj ambalažnih materijala na prehrambene proizvode // Godišnja skupština Društva kemičara i tehnologa Koprivnice
Koprivnica, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
25.Ogrinec, MaricaKARAKTERIZACIJA BARIJERNIH SVOJSTAVA MODIFICIRANE POLIETILENSKE FOLIJE, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
26.Čatić, Igor; Barić, Gordana; Galić, Kata; Grancarić, Anamarija; Rogić, Ana; Rujnić- Sokele, Maja; Karavanić, IvorThe basic systematisation of macromolecular compounds // Proceedings of 8th International Conference on Industrial Tools and Material Processing Technologies / Ed, J., Slabe, M. (ur.).
Celje: Tecos, 2011. str. 261-268 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Kurek, Mia; Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Galić, Kata; Valić, Srećko; Liu, Yong; Yang, WeiminGas barrier and morphology characteristics of linear low-density polyethylene and two different polypropylene films // Polymer bulletin, 67 (2011), 7; 1293-1309 doi:10.1007/s00289-011-0494-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Čatić, Igor; Barić, Gordana; Galić, Kata; Grancarić, Anamarija; Rogić, Ana; Rujnić- Sokele, Maja; Karavanić, IvorDraft of the basic systematization of inorganic and organic macromolecular compounds // Proceedings of ANTEC 2011
Boston (MA), Sjedinjene Američke Države: Curran Associates, Inc., 2011. str. 2102-2107 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Ščetar, Mario; Galić, KataInterakcija ambalaže i hrane // Modernpak 2011, Zagrebački Velesajam
Zagreb, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, stručni) -
30.Ščetar, MarioJestiva ambalaža // Shop in professional, 2 (2011), 3; 28-29 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
31.Ščetar, MarioInteligentnim pakiranjem i nanotehnologijom do sigurne i zdrave hrane // Shop in professional, 2 (2011), 2; 28-29 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
32.Galić, Kata; Ščetar, Mario; Kurek, MiaThe benefits of processing and packaging // Trends in food science & technology, 22 (2011), 2-3; 127-137 doi:10.1016/j.tifs.2010.04.001 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Tovunac, Ivan; Galić, Kata; Prpić, Tihana; Jurić, SuzanaEffect of packaging conditions on the shelf-life of chicken frankfurters with and without lactate addition // Food science and technology international, 17 (2011), 2; 167-175 doi:10.1177/1082013210381952 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, KataTrends in fruit and vegetable packaging – a review // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 3-4; 69-86 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
35.Galić, KataOnečišćivači iz materijala i predmeta u dodiru s hranom: Metali i slitine // Onečišćivači iz materijala i predmeta u dodiru s hranom: Metali i slitine / Marinculić, Albert ; Galić, Kata ; Habrun, Boris ; Delaš, Frane ; Vasić-Rački, Đurđa ; Brlek-Gorski, Diana (ur.).
Osijek: Hrvatska agencija za hranu, 2010. str. 150-169 -
36.Čatić, Igor; Barić, Gordana; Cvjetičanin, Nenad; Galić, Kata; Godec, Damir; Grancarić, Ana Marija; Katavić, Ivan; Kovačić, Tonka; Raos, Pero; Rogić, Ana et al.Polimeri - od prapočetka do plastike i elastomera // Polimeri, 31 (2010), 2; 59-70 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Lelas, Vesna; Galić, KataGas permeation properties of modified PE-LD with zeolite and nanoclay aimed for food packaging // Proceedings of the EFFoST Conference 2010 EFFoST Annual Meeting - Food and Health / Brian M. McKenna (ur.).
Dublin, Irska, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, KataTrends in meat and meat products packaging – a review // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 32-48 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
39.Klepac, Damir; Ščetar, Mario; Valić, Srećko; Kurek, Mia; Galić, KataMechanical Degradation of Food Packaging Polymeric Materials // 15th World Congress of Food Science and Technology : Book of Abstracts / Sigge, Gunnar (ur.).
Cape Town: South African Associateion for Food Science and Technology, 2010. str. 290-290 (poster, sažetak, znanstveni) -
40.Ščetar, Mario; Kovačić, Edita; Kurek, Mia; Galić, KataThe influence of packaging on dry meat sausage shelf-life // Book of abstracts 5th Central European Congress on food / Peter Simko (ur.).
Bratislava: VUP, 2010. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Radičević, AdrianaPermeacija kisika kroz poliolefinske filmove za pakiranje hrane, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
42.Galić, KataFood Packaging in Croatia, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, izvještaj).
-
43.Galić, KataA fresh perspective: looking at the shelf life of packaged food // Food engineering & ingredients, 34 (2009), 3; 17-19 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
44.Galić, KataThe Benefits of Processing and Packaging // New Challenges in Food Preservation
Budimpešta, Mađarska, 2009. (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
45.Ščetar, Mario; Kurek, Mia; Galić, KataSchematic overview of dry food packaging material selection // Proceedings of the EFFoST Conference New Challenges in Food Preservation-Processing-Safety-Sustainability
Budimpešta, Mađarska, 2009. (poster, sažetak, znanstveni) -
46.Galić, KataJestiva ambalaža u prehrambenoj industriji // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 1-2; 23-31 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
47.Galić, Kata; Ćurić, Duška; Gabrić, DomagojShelf Life of Packaged Bakery Goods : A Review // Critical reviews in food science and nutrition, 49 (2009), 5; 405-426 doi:10.1080/10408390802067878 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Galić, KataZnanstveni projekt Permeacijska svojstva nekih polimernih materijala za pakiranje hrane // Polimeri, 29 (2008), 3; 189-191 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, stručni)
-
49.Kurek, Mia; Lalović, Marinela; Špralja, Amalija; Galić, KataAbsorption of food simulants in polyolephinic packaging materials // Book of Abstracts. 14th World Congress of Food Science and Technology
Shanghai, 2008. str. 491-491 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Kurek, Mia; Galić, KataEffect of External Parameters on Barrier Characteristics of Polyethylene Film for Food Packaging, // Book of Abstracts.Symposium on Food Packaging Scientific Developments supporting Safety and Quality, Associations: International Life Sciences Institute-ILSI Europe
Prag, 2008. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)