Pronađeno 191 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (MZOS-058-0580696-2808))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Delaš Aždajić, Marija; Delaš, Ivančica; Aždajić, Stjepan; Štimac Grbić, Danijela; Vahčić, NadaA cross sectional study of salt content in bakery bread in Zagreb, Croatia // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 70 (2019), 3; 219-223 doi:10.2478/aiht-2019-70-3277 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Halamić, Josip; Šorša, Ajka; Cvetković, Želimira; Šabarić, Jasenka; Brkić, DanijelTHE CORRELATION OF MINERAL ELEMENTS SHARES IN THE SOIL AND BLACK LOCUST HONEY WITHIN FIVE CROATIAN REGIONS AND SEASONS // International Conference 16th Ružička days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE) ; Faculty of Food Technology Osijek, 2017. str. 209-224 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Puntarić, Dinko; Levanić, DavorThe Confirmation of Botanic Origin of the Croatian Black Locust Honey from the Krapina-Zagorje Region // Honey: Geographical Origins, Bioactive Properties and Health Benefits / Ramirez, Ruben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2016. str. 31-51 -
4.Tolić, Mandica-TamaraZAŠTITNI UČINAK POLIFENOLA IZ SOKA I PRAHA ARONIJE (Aronia melanocarpa) NA OKSIDACIJSKI STRES I HIPERKOLESTEROLEMIJU U C57BL MIŠA, 2016., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Gačić, Milica; Bilandžić, Nina; Ivanec Šipušić, Đurđica; Petrović, Marinko; Kos, Blaženka; Vahčić, Nada; Šušković, JagodaDegradation of Oxytetracycline, Streptomycin, Sulphathiazole and Chloramphenicol Residues in Different Types of Honey // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 154-162 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Lasić, Dario; Šušnić, VesnaDETERMINATION OF GEOGRAPHICAL ORIGIN OF BLACK LOCUST HONEY OF FIVE CROATIAN REGIONS BY APPLYING THE PCA METHOD // Journal of Hygienic Engineering and Design, 13 (2015), 68-74 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Lasić, Dario; Šušnić, VesnaDETERMINATION OF GEOGRAPHICAL ORIGIN OF BLACK LOCUST HONEY OF FIVE CROATIAN REGIONS BY APPLYING THE PCA METHOD // Food Quality & Safety, Health & Nutrition / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2015. str. 87-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Tolić, Mandica-Tamara; Landeka Jurčević, Irena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaPhenolic Content, Antioxidant Capacity and Quality of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Products // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 171-179 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Dugonjić, Aldin; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Šušnić, Vesna(P001) THE SPECIFICS OF HALAL STANDARD-HRN BAS 1049:2010 // Hygienic Engineering and Design, Food Quality and Safety / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Centre KEY, 2015. str. 36-37 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Primorac, Ljiljana; Bošnir, Jasna; Vahčić, Nada; Šarić, GoranMineral profile of croatian honey and differences due to its geographical origin // Czech journal of food sciences, 33 (2015), 2; 156-164 doi:10.17221/502/2014-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Saša; Šušnić, Vesna; Lasić, DarioPRIKAZ UTJECAJA SEZONA NA KVALITETU FIZIKALNO-KEMIJSKOG PROFILA MEDA PRIMJENOM ANOVA-METODE // Kvaliteta upravljanja / Zečević, Mirela (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu, 2015. str. 243-252 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
12.Major, NikolaRazvoj i primjena metode senzorskoga sustava u karakterizaciji prehrambenih proizvoda, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Šušnić, Vesna; Šušnić, SašaPROFILE AND DIVERSITY OF PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS OF THE BLACK LOCUST HONEY FROM EASTERN CROATIA REGION GIVEN THE TESTING SEASONS // Journal of Hygienic Engineering and Design, 9 (2015), 1; 26-34 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
14.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Primorac, Ljiljana; Šušnić, Vesna; Šušnić, Saša(QS-P-7) Profile and diversity of physicochemical parameters of the black locust honey from Krapina-Zagorje region given the testing seasons // Internationa Symposium on Bee Products, 3rd edition = Annual meeting of the International Honey Commission (IHC) (abstracts / Brčić Karačonji, Irena ; Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Faculty of Medicine, 2014. str. 40-40 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Levanić, Davor; Galić, Antonija; Barušić, Lidija; Jurica, Karlo; Vahčić, NadaCONFIRMING THE BOTANICAL ORIGIN OF THE CROATIAN BLACK LOCUST HONEY (ISTRIA REGION) USING PHYSICOCHEMICAL PARAMETERS DURING TWO SEASONS // Journal of Hygienic Engineering and Design, 8 (2014), 124-128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Lovrić, DamirProcjena učinkovitosti senzorskog panela, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kušan, JasminaKemijski sastav maruna, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Margetić, LanaUČINKOVITOST PANELA ZA SENZORSKU PROCJENU MEDA BAGREMA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Mačković, NinaODREĐIVANJE FENOLNIH SPOJEVA U RAZLIČITIM VRSTAMA PROIZVODA OD ARONIJE TEKUĆINSKOM KROMATOGRAFIJOM VISOKE DJELOTVORNOSTI, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kodrnja, AnaODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE I ANTIOKSIDACIJSKOG POTENCIJALA RAZLIČITIH PROIZVODA OD ARONIJE, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Shabanaj, KujtesaODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE, UDJELA UKUPNIH FENOLNIH SPOJEVA I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI SOKOVA OD ARONIJE, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Milardović, AndrejaOdređivanje antioksidacijske aktivnosti ploda i soka aronije iz berbe 2013. godine, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Coce, MarinaKvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Janči, MarijanaAFLATOKSIN B1 I OKRATOKSIN A U ŽITARICAMA S PODRUČJA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Janči, SanelaKVALITETA I ZDRAVSTVENA ISPRAVNOST DOMAĆIH ISTARSKIH I SLAVONSKIH TRAJNIH KOBASICA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Jazbec, JanaSENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Kolaček, MateaPROCJENA UČINKOVITOSTI PANELA ZA SENZORSKU PROCJENU MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Čalopek, BrunoPARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Hrga, Ivana; Stjepanović, Barbara; Dragojlović, Dragoslav; Levanić, DavorDetermination of botanic origin of the Croatian black locust honey (Istria region) using melissopalynological analysis // Journal of Hygienic Engineering and Design, 4 (2013), 122-126 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Vukičević, Darija; Lež, Ena; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaChanges of antioxidant activity in honey after heat treatment // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 6; 601-606 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Pandža, NevenaSENZORSKE ZNAČAJKE MEDA LIPE, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
32.Lež, EnaUTJECAJ ZAGRIJAVANJA NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BAGREMOVOG MEDA, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
33.Volarić, MateaRazine nitrita u fermentiranim i toplinski obrađenim kobasciama, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Vraneš, InesRazine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić, Saša; Neuberg, Marijana; Veronek, Jurica; Levanić, DavorTHE SPECIFICS OF THE SYSTEM APPLICATION IN HONEY PRODUCTION // Abstract Book Proceedings of 6th Central EuropeanCongress on Food, Novi Sad / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institue of Food Technology, 2012. str. 1414-1419 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Uršulin-Trstenjak, NatalijaMakro i mikro elementi u karakterizaciji bagremovog meda, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Major, Nikola; Krpan, Marina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaChanges of Antioxidant Activity and Phenolic Content in Acacia and Multifloral Honey During Storage // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 4; 434-441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Lovrić, DamirBOJA MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
39.Jelovečki, MelitaTestovi sklonosti u senzorskoj procjeni hrane, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
40.Margetić, LanaUTJECAJ TEMPERATURE NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
41.Mačković, NinaSENZORSKA PROCJENA MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
42.Vukičević, DarijaUTJECAJ ZAGRIJAVANJA NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST KESTENOVOG MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
43.Hodak, LjubicaSTATISTIČKA KONTROLA PARAMETARA PROIZVODNOG PROCESA I ZAVRŠNE KVALITETE DODATAKA PREHRANI, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
44.Mihaljević, IvkaUVOĐENJE I VREDNOVANJE HACCP SUSTAVA U ŠKOLSKIM KUHINJAMA, 2012., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
45.Šilić, IvanaANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST CVJETNOG I BAGREMOVOG MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
46.Mareković, NikolinaUKUPNI FENOLI I FLAVONOIDI TE ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST CVJETNOG MEDA S VARAŽDINSKOG PODRUČJA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
47.Vuglec-Dmitrašinović, DinaPROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
48.Buntak, IvanaODREĐIVANJE UDJELA PROLINA, AKTIVNOSTI INVERTAZE I UDJELA HMF-a U UZORCIMA BAGREMOVOG MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
49.Tuđa, LeaODREĐIVANJE KEMIJSKIH KARAKTERISTIKA MEDLJIKOVCA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
50.Lucić, LidijaODREĐIVANJE MASENOG UDJELA PROLINA TE AKTIVNOSTI INVERTAZE I DIJASTAZE U RAZLIČITIM UZORCIMA MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb