Pronađeno 44 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Potencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre (MZOS-335-0000000-0221))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Giacometti, Jasminka; Buretić-Tomljanović, AlenaPeptidomics as a tool for characterizing bioactive milk peptides // Food chemistry, 230 (2017), 91-98 doi:10.1016/j.foodchem.2017.03.016 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Sobol, SilviaOdređivanje aktivnosti α-glukozidaze u bubregu dijabetičnih i polifenolima tretiranih štakora, 2016., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
3.Nikolić, LeaRazina glutamata u jetri dijabetičnih i polifenolima tretiranih štakora, 2016., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
4.Nikolić, Marina; Bajek, Snježana; Šoić-Vranić, Tamara; Đudarić, Luka; Giacometti JasminkaCocoa polyphenols increase catalase, superoxide dismutase and glutathione peroxidase activities of skeletal muscles in diabetic rats // 8th International Symposium of Clinical and Applied Anatomy / Székely, D Andrea (ur.).
Budimpešta: Hungarian Anatomical Society, 2016. str. 34-34 (poster, sažetak, znanstveni) -
5.Nikolić, Marina; Bajek, Snježana; Šoić-Vranić, Tamara; Arbanas, Juraj; Giacometti, JasminkaEffect of treatment with olive leaf polyphenols on catalase, superoxide dismutase, and glutathione peroxidase activities in skeletal muscles of diabetic rats // 8th International Symposium of Clinical and Applied Anatomy / Székely, D Andrea (ur.).
Budimpešta: Hungarian Anatomical Society, 2016. str. 33-33 (poster, sažetak, znanstveni) -
6.Imširović, VannaAntioksidacijski status bubrega u dijabetičnih i polifenolima tretiranih štakora, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
7.Kraljić, ArianaOdređivanje aktivnosti alfa-glukozidaze u jetri dijabetičnih i polifenolima tretiranih štakora, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
8.Giacometti, Jasminka; Bučević-Popović, Viljemka; Markić, Joško; Šupraha, Vjekoslava; Bilušić, TeaGastrointestinal stability of oleuropein from wild olive leaf extract after simulated digestion process using human digestive enzymes // 40th Anniversary HDBMB2016 / Katalinić, Maja ; Kovarik, Zrinka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2016. str. 79-79 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Giacometti, Jasminka; Muhvić, Damir; Bajek, Snježana; Nikolić, Marina; Šoić-Vranić, TamaraOleuropein-rich olive leaves extract inhibited alpha-glucosidase in diabetic rat liver and kidney // 40th Anniversary HDBMB2016, Book of the Abstracts on the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology / Katalinić, Maja ; Kovarik, Zrinka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2016. str. 80-80 (poster, sažetak, znanstveni) -
10.Giacometti, Jasminka; Muhvić, Damir; Pavletić, Adriano; Đudarić, LukaCocoa polyphenols exhibit antioxidant, anti-inflammatory, anticancerogenic and anti-necrotic activity in carbon tetrachloride-intoxicated mice // Journal of Functional Foods, 23 (2016), 177-187 doi:10.1016/j.jff.2016.02.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Đudarić, Luka; Bajek, Snježana; Šoić-Vranić, Tamara; Nikolić, Marina; Giacometti, JasminkaOlive leaf polyphenols attenuate oxidative stress in rat skeletal muscle after streptozotocin- induced type 1 diabetes // 7th International Symposium of Clinical and Applied Anatomy - Book of abstracts / Miko, M ; Polak, Š ; Varga, I (ur.).
Bratislava: Comenius University in Bratislava, 2015. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Đudarić, Luka; Fužinac-Smojver, Ariana; Muhvić, Damir; Giacometti, JasminkaThe role of polyphenols on bone metabolism in osteoporosis // Food research international, 77 (2015), Part 2; 290-298 doi:10.1016/j.foodres.2015.10.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Martina, MatešićSELEKTIVNO ODJELJIVANJE I PROČIŠĆAVANJE OLEUROPEINA I HIDROKSITIROSOLA IZ EKSTRAKTA LIŠĆA MASLINE, 2015., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
14.Pavletić, AdrianoUČINAK KAKAO POLIFENOLA NA MODULACIJU TETRAKLOR UGLJIKOM (CCl4) IZAZVANOG OŠTEĆENJA JETRE U MIŠA, 2015., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
15.Giacometti, Jasminka; Pavletić, Adriano; Muhvić, Damir; Fužinac-Smojver, ArianaHepatoprotective effect of cocoa polyphenols (Theobroma cacao L.) against carbon tetrachloride-induced hepatic damage in mice // Molecules of Life, FEBS3+ Meeting / Janko Kos, Nataša Poklar Ulrih (ur.).
Ljubljana: Slovenian Biochemical Society, 2015. str. 256-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Giacometti, JasminkaPlant lectins in cancer prevention and treatment // Medicina fluminensis, 51 (2015), 2; 211-229 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Giacometti, Jasminka; Mazor Jolić, Slavica; Josić, DjuroCocoa Processing and Impact on Composition // Processing and Impact on Active Components in Food / Victor Preedy (ur.).
Oxford: Academic Press ; Elsevier, 2015. str. 605-612 -
18.Jovanović, Marko; Gumbarević, Darko; Giacometti, JasminkaComparison of polyphenol content and antioxidative properties of fresh and processed domestic rhubarb // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists, 2014. str. 119-119 (poster, sažetak, znanstveni) -
19.Jovanović, Marko; Gumbarević, Darko; Giacometti, JasminkaComparison of polyphenol content and antioxidative properties of fresh and processed Asparagus officinalis L. // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists, 2014. str. 120-120 (poster, sažetak, znanstveni) -
20.Lovreković, VandaAntocijanini u bobičastom voću, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka, Hrvatska
-
21.Markovinović, Andrea; Jovanović, Marko; Gumbarević, Darko; Giacometti, JasminkaFractionation and characterization of major bovine and goat whey proteins // The Interplay of Biomolecules, HDBMB2014 / Katalinić, Maja ; Kovarik, Zrinka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2014. str. 113-113 (poster, sažetak, znanstveni) -
22.Milovanović, Sanja; Bubonja Šonje, Marina; Jovanović, Marko; Abram, Maja; Jurčić Momčilović, Dijana; Giacometti, JasminkaAntioxidant and antimicrobial properties of the extracts from plant leaves as a potential rich sources of bioactive phenolics // The Interplay of Biomolecules, HDBMB2014 / Katalinić, Maja ; Kovarik, Zrinka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2014. str. 115-115 (poster, sažetak, ostalo) -
23.Andrea MarkovinovićOdjeljivanje i karakterizacija proteina sirutke, 2014., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka, Hrvatska
-
24.Sanja MilovanovićKarakterizacija i antimikrobna aktivnost polifenola potencijalno iskoristivih lišća, 2014., diplomski rad, diplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka, Hrvatska
-
25.Giacometti, JasminkaSva lica čokolade // 12. festival znanosti | valovi
Rijeka, Hrvatska, 2014. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
26.Josic, Djuro; Giacometti, JasminkaFood Authenticity and Safety in China ; What about the Western World? // Peptidomics, 1 (2014), 43-46 doi:: 10.2478/ped-2014-0004 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
27.Ana CvitanBioaktivni peptidi mlijeka i mliječnih proizvoda i njihova primjena u očuvanju zdravlja ljudi, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
28.Tadić, DariaIzolacija i identifikacija bioaktivnih peptida mlijeka i mliječnih proizvoda, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Odjel za biotehnologiju, Rijeka
-
29.Giacometti, Jasminka; Josić, DjuroFoodomics in microbial safety // TrAC - trends in analytical chemistry, 52 (2013), 16-22 doi:10.1016/j.trac.2013.09.003 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
30.Giacometti, Jasminka; Buretić-Tomljanović, AlenaPrevalencija dislipidemije u studentskoj populaciji Sveučilišta u Rijeci // Medicina fluminensis, 49 (2013), 2; 184-192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Josić, Đuro; Giacometti, JasminkaFoodomics-Use of Integrated Omics in Nutrition, Food Technology and Biotechnology // Journal of data mining in genomics & proteomics, 4 (2013), 2; 1-3 doi:10.4172/2153-0602.1000e106 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Giacometti, Jasminka; Josić, DjuroProtein and Peptide Separations // Liquid Chromatography, 1st Edition, Applications / Fanali, Salvatore ; Haddad, Paul R., Poole, Colin F. and Schoenmakers Peter J. (ur.).
Amsterdam: Elsevier, 2013. str. 149-184 -
33.Giacometti, Jasminka; Josić, DjuroMicrobial proteomics for food safety // Proteomics in Foods / Toldrá, Fidel ; Nollet, Leo M. L. (ur.).
New York (NY): Springer, 2013. str. 515-545 -
34.Šrajer Gajdošik, Martina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Clifton, James; Breen, Lucas; Cao, Lulu; Giacometti, Jasminka; Josić, ĐuroSample preparation and further proteomic investigation of the inhibitory activity of pyridinium oximes to Gram-positive and Gram-negative food pathogens // Food research international, 51 (2013), 1; 46-52 doi:10.1016/j.foodres.2012.11.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Giacometti, Jasminka; Buretić Tomljanović, Alena; Josić, ĐuroApplication of proteomics and metabolomics for investigation of food toxins // Food research international, 54 (2013), 1; 1042-1051 doi:10.1016/j.foodres.2012.10.019 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Josić, Đuro; Clifton, James; Giacometti, JasminkaApplication of Proteomics in Food Technology and Biotechnology // BIT's 1st Annual World Congress of SQ Foods-2012 / Mei, Xiaodan (ur.).
Shenzhen, 2012. str. 69-69 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
37.Malenica Staver, Mladenka; Jerković, Igor; Giacometti, Jasminka; Malenica, Ante; Marijanović, ZvonimirFatty-Acid Profile of Total and Polar Lipids in Cultured Rainbow Trout(Oncorhynchus mykiss) Raised in Freshwater and Seawater (Croatia) Determined by Transmethylation Method // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 8; 1591-1598 doi:10.1002/cbdv.201200011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Breen, Lucas; Cao, Lulu; Eom, Kirsten; Šrajer Gajdošik, Martina; Camara, Lila; Giacometti, Jasminka; Dupuy, E. Damian; Josić, DjuroHigh-throughput fractionation of human plasma for fast enrichment of low- and high-abundance proteins // Blood Transfusion, 10 (2012), S2; S89-S100 doi:10.2450/2012.013S (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Giacometti, Jasminka; Buretić Tomljanović, Alena; Milin, Čedomila; Ćuk, Mira; Radošević Stašić, BiserkaOlive- and corn oil enriched diets changed the phospholipid fatty acid composition in mice liver after one-thirds hepatectomy // Food and nutrition sciences, 3 (2012), 2; 240-248 doi:10.4236/fns.2012.32035 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
40.Giacometti, JasminkaNove metodologije u procjeni sigurnosti i kakvoći hrane // 18.Savjetovanje stručnjaka konditorske industrije 19-21. listopada 2011. Opatija, hotel Milenij
Opatija, Hrvatska, 2011. (pozvano predavanje, pp prezentacija, znanstveni) -
41.Bubonja Sonje, Marina; Giacometti, Jasminka; Abram, MajaAntioxidant and antilisterial activity of olive oil, cocoa and rosemary extract polyphenols // Food chemistry, 127 (2011), 4; 1821-1827 doi:10.1016/j.foodchem.2011.02.071 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Giacometti, JasminkaPotencijalna primjena kakao polifenola u inhibiciji fibroze jetre // 17.Savjetovanje stručnjaka konditorske industrije
Malinska, Hrvatska, 2010. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
43.Mazor Jolić, Slavica; Giacometti, Jasminka; Radojčić Redovniković, Ivana; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, JasnaPolyphenolic compounds, antioxidative capacity and biological activity of chololates // 5th Central European Congress on Food, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava, 2010. str. 382-387 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Maria, JuretićZaščitni učinek polifenolov iz kakava na s CCl4 povzročeno poškodbo jeter, 2010., diplomski rad, Fakultet za kemijo in kemijsko tehnologijo, Ljubljana