Pronađeno 190 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Tehnološki parametri proizvodnje tradicijskih sireva u funkciji njihove zaštite (MZOS-178-1782128-2121))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Tudor Kalit, MilnaMlijeko kao funkcionalna hrana, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
2.Milna Tudor KalitPunomasni mliječni proizvodi kao saveznici zdravlja, 2017. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
3.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Tudor Kalit, MilnaUz čašu mlijeka do zdravog odlikaša, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
5.Tudor Kalit, MilnaUtjecaj slobodnih masnih kiselina na senzorska svojstva i nutritivnu vrijednost sira // 42. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2016. (plenarno, domaća recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
6.Kalit, Samir; Matić, Ante; Salajpal, Krešimir; Sarić, Zlatan; Tudor Kalit, MilnaProteolysis of Livanjski cheese during ripening // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 4; 1320-1330 doi:10.5513/JCEA01/17.4.1852 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tudor Kalit, MilnaKako očuvati unikate tradicionalnog sirarstva? // Festival znanosti 2016
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
9.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaHranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 360-363 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, SamirThe content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 26-33 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Tudor Kalit, MilnaPriča o siru iz mišine, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
13.Tudor Kalit, MilnaVeliko DA za mliječnu mast u prehrani djece!, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
14.Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, IvicaThe efficacy of electrolysed oxidizing water as a disinfectant in the dairy industry // Journal of Hygienic Engineering and Design, 12 (2015), 28-32 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Tudor Kalit, MilnaSir iz mišine – zlatna medalja za originalnost! // Festival znanosti 2015
Zagreb, Hrvatska, 2015. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
16.Tudor Kalit, MilnaZašto se maslac opet vratio u prehrambenu modu?, 2015. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
17.Kalit, Samir; Kos, Tomislav; Tudor Kalit, Milna; Kos, IvicaThe efficacy of electrolysed oxidising water as a disinfectant in the dairy industry. // Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Ohrid: Consulting and Training Centre KEY, 2015. str. 28-29 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Baniček, MirnaRezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
20.Đogić, AmelaPrimjena znanstvenih spoznaja u mljekarskoj praksi, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
22.Vukman, DianaMliječni obroci hospitalizirane djece kao izvor energije, kalcija i fosfora u zadovoljenju njihovih dnevnih potreba, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Baniček, MirnaRezidue i kontaminanti u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
24.Sinković, ŠteficaSomatske stanice u mlijeku i značaj njihovog određivanja, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Maržić, ZoranMogućnosti razvoja ekološke proizvodnje ovčjeg mlijeka na otoku Pagu, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
26.Pavlović, NeraVodič dobre higijenske prakse u mini – siranama na OPG-u, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Novaković, MatejaZakonodavstvo u području sigurnosti hrane, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Ivković, NinaSenzorno ocjenjivanje i mikrobiološka kvaliteta sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, JasminaApplication of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 228-244 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0402 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
30.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
31.Mikulec, NatašaProizvodnja i potrošnja mlijeka i mliječnih proizvoda u Republici Hrvatskoj: trenutno stanje i perspektiva // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 14-15 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Bendelja Ljoljić, Darija; Antunac, Neven; Mašek, TomislavPraktični značaj određivanja koncentracije uree u kozjem mlijeku // 41. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 54-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, MarijaPreživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 96-97 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Kalit, SamirPovezanost katepsina D sa somatskim stanicama u ovčjem mlijeku // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran ; Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 30-31 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Dolenčić Špehar, IvaKoncentracija enzima katepsina D u ovčjem mlijeku, 2014., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir, Zubović, Marija; Tea, MarkovićChemical and Microbiological Characterization of Turoš Cheese // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 79 (2014), 3; 201-207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Matić, Anto; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Ivanković, Stanko; Sarić, ZlatanConsumers’ preferences and composition of Livanjski cheese in relation to its sensory characteristics // Mljekarstvo, 64 (2014), 3; 170-177 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0304 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
38.Horvat Kesić, Iva; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Zamberlin, Šimun; Šandor, Hrvoje; Antunac, NevenDairy laboratories as part of milk chain integration // CEFood Congress Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 95-95 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
39.Čagalj, Mateja, Brezovečki, Andreja; Mikulec, Nataša; Antunac, NevenComposition and properties of mare´s milk of Croatian Coldblood horse breed // Mljekarstvo, 64 (2014), 1; 3-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Grubešić, ToneStandardizacija tehnoloških procesa proizvodnje tradicionalnih ovčjih sireva Primorske Hrvatske, 2014., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
41.Valkaj, Kristijan; Zimmermann, Boris; Kalit, Samir; Rako, Ante; Baranović, GoranSuitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese // Mljekarstvo, 64 (2014), 2; 94-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Matutinović, Siniša; Salajpal, Krešimir; Kalit, SamirVariation in nitrogen components of sheep milk in sub-Mediterranean area // Mljekarstvo, 64 (2014), 1; 27-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Delaš, Ivančica; Kelava, Nikolina; Karolyi, Danijel; Kaić, Dubravka; Vrdoljak, Marija; Havranek, JasminaChanges in the composition and sensory properties of Croatian cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) during ripening // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 255-264 doi:10.1111/1471-0307.12117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Valkaj, Kristijan; Cerjak, Marija; Kalit, Samir; Rako, Ante; Wendorff, William L.Do consumers from Međimurje region recognize their autochthonous Turoš cheese? // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 211-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Komušar, LjudevitKemijska i mikrobiološka kvaliteta sladoledne smjese u proizvodnji sladoleda od vanilije, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
47.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Marie-Noelle, Madec; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic diversity of genetically closely Leuconostoc spp. isolated from Croatian cheese // 19ème édition du Club des Bactéries Lactiques
Bordeaux, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenProving the adulteration of ewe and goat cheeses with cow milk using the reference method of isoelectric focusing of γ-casein // Mljekarstvo, 63 (2013), 3; 115-121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Hudik, SilvijaProizvodnja, kemijski sastav i kvaliteta albuminskog sira, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
52.Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanProcjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. str. 770-774 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Valkaj, Kristijan; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Wendorff, William L.Hygienic indicators and chemical composition of Prgica cheese produced from raw and pasteurised milks // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 3; 217-221 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Tudor Kalit, MilnaFunkcionalna hrana - hrana novog doba // Festival znanosti 2013
Zagreb, Hrvatska, 2013. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
55.Pogačić, Tomislav; Šinko, Sanja; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaMicrobiota of kefir grains // Mljekarstvo, 63 (2013), 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
56.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Maletić, Mirjana; Havranek, JasminaUtjecaj mikrobne kulture na koncentraciju ukupnih slobodnih aminokiselina tijekom zrenja Krčkog sira // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 15-21 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Dolenčić Špehar, Iva, Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetection of cathepsin D in ewe milk by Western Blotting method // Mljekarstvo, 63 (2013), 1; 36-41 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
58.Mikulec, Nataša; Habuš, Ivan; Antunac, Neven; Vitale, Ljubinka; Havranek, JasminaThe free amino acid profile of the Croatian ewe milk cheese "Krk cheese" during ripening // International journal of dairy technology, 66 (2013), 3; 390-395 doi:10.1111/1471-0307.12032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Kalit, SamirPrimjena znanosti u mljekarskoj praksi – hrvatska iskustva // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 15-15 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
61.Cvitković, MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
62.Bakija, TamaraKvaliteta tekućeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
63.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Trmčić, Aljoša; Čanžek Majhenić, Andreja; Sarić, Zlatan et al.Atlas ovčjih sireva zemalja zapadnog Balkana, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, katalog).
-
64.Milna Tudor KalitOdređivanje sastava i udjela slobodnih masnih kiselina sira iz mišine te njegova fizikalno- kemijska i senzorska svojstva, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
66.Tudor Kalit, MilnaIstraživanja na siru iz mišine - što o njemu dosad znamo? // 1. izložba sira iz mišine
Knin, Hrvatska, 2012. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
67.Dolenčić Špehar, Iva; Martinković, Franjo; Havranek, Jasmina; Marinculić, Albert; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirDetekcija katepsina D u ovčjem mlijeku // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.). - Zagreb : Hrvatska mljekarska udruga , 2012.
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Šinko, SanjaTehnologija, mikrobiologija i funkcionalne karakteristike kefira, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
69.Brekalo, BožicaUtjecaj načina konzerviranja na koncentraciju ureje u ovčjem mlijeku., 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
70.Ostojić, TanjaKemijski sastav mlijeka Alpina i sanskih koza na području Varaždinske županije, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
71.Mihalić, IvanaKvaliteta mlijeka holstein krava na farmi "Rakovica", 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
72.Vrbos, IvanaUtjecaj broja somatskih stanica na kvalitetu mlijeka paških ovaca, 2012., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
73.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Paripović, Nikola; Maletić, Mirjana; Samaržija, DubravkaUdjel laktoze u ovčjem jogurtu // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Špoljarić, Jasminka; Mikulec, Nataša; Plavljanić, Dijana; Radeljević, Biljana; Havranek, Jasmina; Antunac, NevenDokazivanje patvorenja ovčjih i kozjih sireva kravljim mlijekom referentnom metodom izoelektričnog fokusiranja // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 86-87 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
75.Mikulec, Nataša; Rogelj, Irena; Perko, Bogdan; Sarić, Zlatan; Popović Vranješ, Anka; Iveković, Damir; Jakaša, Ivone; Hruškar, Mirjana; Antunac, Neven; Havranek, JasminaKarakterizacija tradicionalnih sireva zemalja zapadnog Balkana // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 47-48 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
76.Antunac, Neven; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Plavljanić, Dijana, Šandor, Hrvoje; Gašparović, DavorDeset godina rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // 40. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka. / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 28-29 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
77.Tudor Kalit, MilnaViše mlijeka, veća sitost, optimalna tjelesna težina, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
78.Tudor Kalit, MilnaUz čašu mlijeka nazdravite dobrom imunitetu, 2012. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
79.Tudor Kalit, Milna; Delaš, Ivančica; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaSastav i količina slobodnih masnih kiselina tijekom zrenja sira iz mišine // Zbornik sažetaka / Vera Volarić, dipl.inž. (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Mikulec, Nataša10 najpoznatijih vrsta sireva // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (pozvano predavanje, pp prezentacija, ostalo) -
81.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, TomislavPsychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
82.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
83.Radeljević, Biljana; Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Maletić, Mirjana; Antunac, NevenThe influence of sample preservation and freezing of cow's, goat's and ewe's milk on the freezing point value // Milchwissenschaft, 67 (2012), 2; 169-172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanPrirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
85.Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Kelava, Nikolina; Havranek, JasminaPhysicochemical differences between Croatian cheese matured in a lamb skin sack (Sir iz misine) and cheese matured in a rind throughout ripening // International journal of dairy technology, 65 (2012), 4; 555-560 doi:10.1111/j.1471-0307.2012.00851.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, DubravkaProbiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
87.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
88.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
89.Vidović, MarijaKontrola kvalitete mlijeka u Bjelovarsko-Bilogorskoj i Koprivničko-Križevačkoj županiji od 2005 do 2010. godine, 2011., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
90.Tudor Kalit, MilnaI Zubić vila voli mlijeko, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
91.Tudor Kalit, MilnaPijte mlijeko, budite primjer, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
92.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Kalit, SamirAdvantages and disadvantages of the traditional production as opposed to highly sophisticated industrial production of cheese? // International Conference on Functional Dairy Foods / Singh, R.R.B. (ur.).
Karnal: Intech Printers & Publishers, 2011. str. 6-7 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
93.Antunac, Neven, Hudik, Silvija; Mikulec, Nataša; Maletić, Mirjana; Horvat, Iva; Radeljević, Biljana; Havranek, JasminaProizvodnja i kemijski sastav Istarske i Paške skute // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 326-335 (recenziran, članak, stručni)
-
94.Matutinović, Siniša; Kalit, Samir; Salajpal, Krešimir; Vrdoljak, JosipEffects of flock, year and season on the quality of milk from an indigenous breed in the sub-Mediterranean area // Small ruminant research, 100 (2011), 2/3; 159-163 doi:10.1016/j.smallrumres.2011.06.009 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
95.Horvat, Iva; Zamberlin, Šimun; Mikulec, Nataša; Radeljević, Biljana; Maletić, Mirjana; Špoljarić, Jasminka; Antunac, NevenU susret desetoj obljetnici rada Referentnog laboratorija za mlijeko i mliječne proizvode // Laboratory Competence 2011 - Book of Abstracts / Margeta, Karmen ; Grgec Bermanec, Lovorka (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2011. str. 97-98 (poster, sažetak, stručni) -
96.Pogačić, TomislavAuthenticity of Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac, 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
97.Pogačić, Tomislav; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Corich, Viviana; Giacomini, Alessio; Baldan, Enrico; Čanžek Majhenič, Andreja; Obermajer, Tanja; Rogelj, Irena; Samaržija, Dubravka.Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 208-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Gagić, Ružica; Antunac, NevenSenzorna procjena kvalitete hrvatskih tradicionalnih sireva // 22nd International Symposium food safety production. Proceedings
Trebinje: University of Novi Sad Serbia, Faculty of Agriculture, 2011. str. 31-33 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
99.Tudor Kalit, MilnaZanimljivosti u mliječnom svijetu, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
100.Kelava, Nikolina; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Konjačić, Miljenko; Ivanković, AnteEffect of somatic cell count on milk composition from individual udder quarters // Milchwissenschaft, 66 (2011), 3; 237-238 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)