Pronađeno 231 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (MZOS-058-0582184-0432))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaInactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation // Food control, 54 (2015), 79-85 doi:10.1016/j.foodcont.2015.01.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 244-247 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneWhite, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-179 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pugelnik, JelenaPLEMENITA PLIJESAN Penicillium nalgiovense KAO MOGUĆI PRODUCENT AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Stipetić, TenaGama zračenje kao fizikalna metoda za spriječavanje rasta plijesni i biosinteze alflatoksina B1, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pudić, IvaUtjecaj gama zračenja na rast i biosintezu aflatoksina B1 plijesni Aspergillus niger 388, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Mikulin, AnaSASTAV MIKROBNE POPULACIJE „SIRA IZ MIŠINE“, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, JelkaIn situ reduction of aflatoxin B1 level by gamma irradiation // Book of abstracts / Ristić, Goran (ur.).
Niš, 2014. str. 172-172 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.Reduction of aflatoxin B1 in naturaly contaminated corn samples by gamma irradiation // Proceedings RAD 2014, The Second International Conference on Radiation and Dosimetry in Various Fields of Research / Ristić, Goran (ur.).
Niš: University of Niš, Faculty of Electronic Engineering, 2014. str. 151-155 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Rysha, A., Markov, K., Frece, J., Čvek, D., Delaš, F.A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 277-282 doi:10.1111/1471-0307.12080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Ćubela, DubravkaPojavnost okratoksina a u uzorcima bijelih, crnih i desertnih vina, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Merkaš Poslončec, GordanaMikrobiološki pokazatelji ispravnosti i kakvoće vode na izvorištima u Krapinsko-zagorskoj županiji, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Sečen, MarinaANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Šimović, MirelaUtjecaj karvakrola i eugenola na odabrane plijesni, kontaminante voća, 2013., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kovačević, Dragan; Frece, JadrankaApplication of autochthonous starter cultures for improving production technology of "Slavonski kulen" // Power of Microbes in industry and environment 2013, Book of Abstracts / Teparić, R. ; Frece, J. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 62-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, FraneInactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 67-67 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneGame meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. str. 117-118 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, JadrankaMikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači // Veterinarska stanica, 44 (2013), 3; 177-186 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Longo, KsenijaZDRAVSTVENA ISPRAVNOST TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA DOSTUPNIH NA TRŽNICAMA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Bevardi, MartinaIn vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Vahčić, Nada; Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, JadrankaNatural occurrence of aflatoxin B1, ochratoxin A and citrinin in Croatian fermented meat products // Food control, 34 (2013), 2; 312-317 doi:10.1016/j.foodcont.2013.05.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Sokolić-Mihalak, DarjaAntifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Janković, Tamara; Frece, Jadranka; Abram, Maja; Gobin, IvanaAggregation ability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Miškulin, Ena; Holjevac, Josipa; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneGluconobacter oxydans from apple surface as biocontrol agent against Penicillium expansum // Book of Abstracts / Černi S., Šeruga Musić M., Škorić D. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2012. str. 86-86 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneThe Effect of Experimental Fungal Emulation on Colonization of Soybeans by Moulds of the Genus Aspergillus and Fusarium and on Aflatoxin B1 Accumulation in Relation to Temperature and Moisture Content in vitro // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 159-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
32.Kasavica, NatašaBAKTERIOLOŠKA KAKVOĆA VODE ZA PIĆE IZ IZVORIŠTA VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Horvat, MarijaODREðIVANJE UKUPNIH AFLATOKSINA U ZAČINIMA ELISA METODOM, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Jurić, MarijaRast patogenih mikroorganizama u prisutnosti čajeva biljke Camellia sinensis i čajnih mješavina, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Miškulin, EnaKRIVULJA RASTA BAKTERIJE Gluconobacter oxydans U PRISUSTVU PATULINA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Mesarek, DraganaAntifungalni i antipatulinski učinak bakterije Gluconobacter oxydans 1J izolirane s jabuka, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Marković, MarinaODREĐIVANJE PARAMETARA KAKVOĆE TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Adanić, AndreaPRIKAZ MIKROBIOLOŠKIH, KEMIJSKIH I MOLEKULARNIH METODA ZA ODREĐIVANJE ZDRAVSTVENE ISPRAVNOSTI HRANE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Kučan, Martina; Gobin, Ivana; Markov, Ksenija; Jurčić Momčilović, Diana; Frece, JadrankaTesting the adhesion and colonization ability of Lactobacillus plantarum strain S1 to the mice intestinal epithelium // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 23-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
40.Janković, Tamara; Frece, Jadranka; Abram, Maja; Gobin, IvanaAggregation ability of potential probiotic Lactobacillus plantarum strains // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
41.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanRemoval of aflatoxin M1 from artificially contaminated yoghurt by using of new synthesized dehydroacetic acid analogues // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 179-191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Holjevac, JosipaANTIFUNGALNI UČINAK Gluconobacter oxydans IZOLIRANE S JABUKA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Šimunek, MarinaUtjecaj ultrazvuka visoke snage na aromatski profil bistrih voćnih sokova i inaktivaciju mikroorganizama, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Friganović, Maja; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone to the Surface of Lactic Acid Bacteria Cells // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 49-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Jergović-Gaši, TihanaThe effect of fungal competition on colonization of soybeans by moulds of the genus Aspergillus, Trichothecium and Fusarium and the ochratoxin A accumulation as related to temperature and moisture content // African journal of biotechnology, 11 (2012), 32; 8092-8102 doi:10.5897/AJB11.3707 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Huić-Babić, KatarinaSchiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanAssessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 14-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Memudu, Folashade SabinaIn-situ INHIBICIJA Staphylococcus aureus U MLIJEKU, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanIncidence of aflatoxin M1 in milk used for the production of Istrian cheese // Proceedings of the 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, SA 2012. / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 679-683 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Lovrić, HelenaIzolacija i identifikacija Cronobacter spp. iz dječje hrane, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Eleršek, NivesProcjena bakteriološke kakvoće vode u bazenima za rekreaciju i rehabilitaciju zadarske županije i sukladnost s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Kovač, EvaODREĐIVANJE MINIMALNE INHIBITORNE I BAKTERIOCIDNE KONCENTRACIJE ETERIČNIH ULJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Čebušnik, IvanaANTIMIKROBNA AKTIVNOST EKSTRAKATA KADULJE I MAJČINE DUŠICE NA RAST PATOGENIH MIKROORGANIZAMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Andrić, MarijaIn vitro i in vivo ispitivanja funkcionalnih svojstava izolata bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Martinić, FraneMIKROBIOLOŠKA SLIKA AKTIVNOG MULJA IZ UREĐAJA ZA PROČIŠĆAVANJE OTPADNE VODE VINARIJE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Babić, IvonaKARAKTERIZACIJA MIKROBNIH KULTURA IZ AUTOHTONOGA SLAVONSKOGA KULENA U SVRHU NJIHOVE PRIMJENE KAO STARTER KULTURA, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Petrović, IvankaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST KREMASTIH I NEKREMASTIH SLASTIČARSKIH PROIZVODA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Saršon-Žarkovac, IvonaProcjena higijenskih uvjeta u vrtićima na području grada rijeke na temelju mikrobioloških pokazatelja, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnoški fakultet, Zagreb
-
59.Mirkov, MatejaMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST NAREZAKA TRAJNIH KOBASICA PAKIRANIH U MODIFICIRANOJ ATMOSFERI, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Bobetić, IvanaUTJECAJ ODABRANIH ANTIBIOTIKA NA RAST BAKTERIJA IZ RODA Lactobacillus, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Kučan, Martina; Frece, Jadranka; Rebić, Danica; Gobin, IvanaIspitivanje adhezije i kolonizacije bakterije Lactobacillus plantarum na crijevni epitel miševa // Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Gobin, Ivana ; Lušić, Dražen (ur.). - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo , 2011. (ISBN: 978-953-7785-01-7).
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani proizvodi – izvor autohtonih starter kultura za adsorbciju mikotoksina // Programme and Abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, Zagreb, 2011. str. 114-115 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
63.Markov, Ksenija; Frece Jadranka; Delaš, FraneUklanjanje mikotoksina iz namirnica autohtonim funkcionalnim starter kulturama // Programme and abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease" / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. str. 116-117 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
64.Linzbauer, MajaUTJECAJ ODABRANIH ETERIČNIH ULJA NA RAST PLIJESNI Fusarium graminearum I BIOSINTEZU F – 2 TOKSINA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Anđić, MarijanaAntifungalno djelovanje eteričnih ulja i njihovih komponenti, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
66.Uglešić, IvaPREŽIVLJAVANJE AUTOHTONE STARTER KULTURE U FERMENTIRANIM TRAJNIM KOBASICAMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Radošević, ValerijaIZOLACIJA I KARAKTERIZACIJA PRIRODNE MIKROFLORE I KEMIJSKI PARAMETRI U SVJEŽEM SIRU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Bunjevac, ŽeljkaIn-situ INHIBICIJA Listeria monocytogenes BAKTERIJAMA MLIJEČNE KISELINE, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Miljanović, GordanMIKROBIOLOŠKA ISPRAVNOST GAZIRANE PRIRODNE MINERALNE VODE I IZOTONIČNOG NEGAZIRANOG NAPITKA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Vuglešić, NikolinaMIKROBIOLOŠKA KVALITETA VODE SA IZVORA NA PODRUĈJU PARKA PRIRODE „ŽUMBERAK – SAMOBORSKO GORJE“, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Lončar, ZdenkoPRIRODNA MIKROBNA POPULACIJA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA I NJIHOVA ANTIMIKROBNA SVOJSTVA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Krcivoj, TihanaAdhezijska svojstva potencijalnih probiotičkih sojeva u in vitro i in vivo uvjetima te njihov utjecaj na smanjenje intestinalne Salmonella sp. infekcije u miševa, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Filipčić, MijaMikrobiološka kakvoća ovčje mišine i sira iz ovčje mišine, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Delaš, FraneImpact of essential oils on the biosynthesis of ochratoxin A during the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in pure and mixed culture // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Delaš, FraneDetection of toxicity of aflatoxin M1 and F-2 toxin by lethal action of Artemia salina larvae // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Ereš, TinaIzolacija i identifikacija starter kultura iz fermentiranih trajnih kobasica, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Friganović, Maja; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Duraković, Lejla; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Blažinkov, MihaelaImpact of new synthesized analogues of dehydroacetic acid on growth rate and vomitoxin accumulation by Fusarium graminearum under different temperatures in maize hybrid // African journal of biotechnology, 10 (2011), 52; 10798-10810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani mesni proizvodi – izvor autohtonih funkcionalnih starter kultura // Četvrti stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ" / Komes, Draženka ; Šimić, Valentina ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora ; Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2011. str. 6-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
80.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 254-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
81.Uroić, ValentinaMIKROBIOLOŠKI MONITORING SIROVINA ZA PROIZVODNJU DJEČJE HRANE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Crnković Milić, IzabelPRISUTNOST MIKOTOKISNA U KONVENCIONALNO I EKOLOŠKI UZGOJENIM ŽITARICAMA DOMAĆEG I UVOZNOG PODRIJETLA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
83.Mojzeš, TamaraISTRAŽIVANJE ANTIMIKROBNOG UČINKA ODABRANIH DEZINFEKCIJSKIH SREDSTAVA NA MIKROBIOLOŠKU ČISTOĆU RADNIH POVRŠINA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Friganović, MajaAdsorpcija mikotoksina zearalenona s bakterijama mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Ursić, IvanaMIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U SLAVONSKOM KULENU, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Erdelja, TamaraSINERGISTIČKI UČINAK ETERIČNIH ULJA RUŽMARINA I KADULJE NA RAST BAKTERIJA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Cvrtila, JelenaMIKROBIOLOŠKA KAKVOĆA KOBASICE OD KONJSKOG MESA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Smoković, AlenkaUTJECAJ ODABRANIH PARAMETARA NA RAST PLIJESNI Aspergillus ochraceus I BIOSINTEZU OKRATOKSINA A, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Ivančić, MarijaAUTOHTONA MIKROBNA POPULACIJA I MIKOTOKSINI U VINU, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
90.Gaić, PetarInhibicija rasta patogenih mikroorganizama pomoću cvijeta bazge, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
91.Barbir, TinaIZOLACIJA PLEMENITE PLIJESNI IZ SIRA CAMEMBERT I MOGUĆA SINTEZA AFLATOKSINA B1, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
92.Pijerov, TanjaODREĐIVANJE ZEARALENONA U ZOBENOM KRUHU, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
93.Dukić, VesnaMikrobiološka i kemijska analiza domaćih kobasica, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
94.Kašaj, Ana MarijaODREĐIVANJE ZEARALENONA ELISA METODOM, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
95.Steiner, IvanaODREIVANJE VIRULENTNOSTI I MOLEKULARNA TIPIZACIJA IZOLATA Bacillus anthracis, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
96.Hanousek, KarlaAntimikrobni učinak eteričnih ulja borovih iglica i češera, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
97.Bučan, DoraVEZANJE ZEARALENONA POMOĆU BAKTERIJA IZ RODA Lactobacillus, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
98.Lončar, ZdenkoPRIRODNA MIKROBNA POPULACIJA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA I NJIHOVA ANTIMIKROBNA SVOJSTVA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
99.Topić, IvanaPREŽIVLJAVANJE DOMINANTNE MIKROFLORE IZ KOBASICA OD KONJSKOG MESA U CRIJEVNOM TRAKTU MIŠA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
100.Duraković, Lejla; Blažinkov, Mihaela; Skelin-Vujić, Andrea; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanTemperature-dose relationships with aflatoxin M1 in milk on the brine shrimp (Artemia salina) larvae // Mljekarstvo, 61 (2011), 2; 145-153 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)