Pronađeno 91 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Biološki aktivni spojevi u nekim vrstama samoniklog i kultiviranog bilja (MZOS-058-0000000-3488))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Dent, Maja; Bursać Kovačević, Danijela; Bosiljkov, Tomislav; Dragović-Uzelac, VericaPolyphenolic Composition and Antioxidant Capacity of Indigenous Wild Dalmatian Sage (Salvia officinalis L.) // Croatica chemica acta, 90 (2017), 3; 451-459 doi:10.5562/cca3231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Elez Garofulić, Ivona; Zorić, Zoran; Pedisić, Sandra; Dragović-Uzelac, VericaRetention of polyphenols in encapsulated sour cherry juice in dependence of drying temperature and wall material // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 83 (2017), 110-117 doi:10.1016/j.lwt.2017.05.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Radojčin, M.; Dragović-Uzelac, VericaInfluence of Acidity and Extraction Time on the Recovery of Flavonoids from Grape Skin Pomace Optimized by Response Surface Methodology // Chemical and biochemical engeenering quaterly, 30 (2016), 4; 455-464 doi:10.15255/CABEQ.2016.914 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Penić, Marija; Fegeš, Maja; Dragović-Uzelac, VericaMicrowave-Assisted Extarction (MAE) of Dalmatian Sage Leaves for the Optimal Yield of Polyphenols : HPLC_DAD Identification and Quantification // Food Analytical Methods, 9 (2016), 8; 2385-2394 doi:10.1007/s12161-016-0428-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Dragović-Uzelac, VericaOptimizing acidity and extraction time for polyphenolic recovery and antioxidant capacity in grape pomace skin extracts with response surface methodology approach // Journal of food processing and preservation, 40 (2016), 6; 1256-1263 doi:10.1111/jfpp.12710 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Elez Garofulić, Ivona; Zorić, Zoran; Pedisić, Sandra; Dragović-Uzelac, VericaOptimization of Sour Cherry Juice Spray Drying as Affected by Carrier Material and Temperature // Food technology and biotechnology, 54 (2016), 4; 441-449 doi:10.17113/ftb.54.04.16.4601 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Dragović-Uzelac, VericaProanthocyanidin content in Stevia rebaudiana Bertoni leaves obtained by accelerated solvent extraction (ASE) // FECH Abstract Book / Đuragić, Olivera (ur.).
Novi Sad: Futura - Novi Sad, 2016. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Dragović-Uzelac, VericaAccelerated solvent extraction (ase) of total phenols from stevia rebaudiana bertoni leaves // FECH Congress, Abstract Book / Đuragić, Olivera (ur.).
Novi Sad: Futura - Novi Sad, 2016. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Bursać Kovačević, Danijela; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Putnik, Predrag; Vukušić, Tomislava; Herceg, Zoran; Dragović-Uzelac, VericaStability of polyphenols in chokeberry juice treated with gas phase plasma // Food chemistry, 212 (2016), 323-331 doi:10.1016/j.foodchem.2016.05.192 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Plazibat, Vanja; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Jukić, Marijana; Tranfić Bakić, Marina; Dragović Uzelac, VericaThe effect of Microwave Assisted Extraction (MAE) on the isolation of Polyphenols from Hawthorn // Annals of Nutrition and Metabolism, 67 (2015), 527-527 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Elez Garofulić, IvonaOPTIMIRANJE PROIZVODNJE PRAHA SOKA VIŠNJE MARASKE (Prunus cerasus var. Marasca) PRIMJENOM SUŠENJA RASPRŠIVANJEM, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Pedisić, Sandra; Zorić, Zoran; Pelaić, Z; Jokić, Stela; Dragović-Uzelac, Verica.Polyphenol extraction from grape seed winery waste (cv. Merlot) using different solvents and extraction time // Book of Abstracts of the 26th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Drkenda, P. ; Dučić, B. (ur.). (ur.).
Sarajevo: TMP d.o.o., 2015. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Plazibat, Vanja; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Jukić, Marijana; Tranfić Bakić, Marina; Dragović-Uzelac, VericaThe effect of Microwave Assisted Extraction (MAE) on the isolation of Polyphenols from Hawthorn // 12th FENS European Nutrition Conference : Abstracts / Annals of Nutrition and Metabolism 67 (suppl. 1) / Boeing, H. ; Oberritter, N.H. ; Daniel, H. (ur.).
Basel: S. Karger Medical and Scientific Publishers, 2015. str. 527-527 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Penić, Marija; Dragović Uzelac, VericaOptimizing microwave-assisted extraction parameters for polyphenols recovery from sage (Salvia officinalis L.) // 12th FENS European Nutrition Conference-Book of Abstracts / Boeing, H., Oberritter, N.H., Daniel, H. (ur.).
Basel: S. Karger Medical and Scientific Publishers, 2015. str. 523-524 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Dragović-Uzelac, Verica; Putnik, Predrag; Zorić, Zoran; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Bursać Kovačević, DanijelaWinery by-products : anthocyanins recovery from red grape skin by high hydrostatic pressure extraction (HHPE) // 12th European Nutrition Conference (FENS) : Abstracts / Boeing, H. ; Oberritter, N.H. ; Daniel, H. (ur.).
Basel: S. Karger Medical ; Scientific Publishers, 2015. str. 522-523 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Pedisić, Sandra; Ježek, Damir; Karlović, Sven; Dragović-Uzelac, VericaHigh Hydrostatic Pressure Extraction of Flavonoids from Freeze-Dried Red Grape Skin as Winemaking By-product // 12th European Nutrition Conference (FENS)- Abstracts / Boeing, H., Oberritter, N.H., Daniel, H. (ur.).
Basel: S. Karger Medical and Scientific Publishers, 2015. str. 522-523 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Balbino, Sandra; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Bursać Kovačević, Danijela; Pedisić, Sandra; Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, VericaSupercritical CO2 extraction of grape seed oil from wine production organic waste // Book of Abstracts of the 26th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Drkenda, P. ; Dučić, B. (ur.).
Sarajevo: TMP d.o.o., 2015. str. 176-176 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Putnik; Herceg, Zoran; Vukušić, Tomislava; Horvatić, Kristina; Dragović-Uzelac, VericaHigh Voltage Electrical Discharges for Polyphenols Extraction from Grape Skin Pomace // Book of Abstracts 26th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Drkenda, P., Dučić, B. (ur.).
Sarajevo: TMP d.o.o. Sarajevo, 2015. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Dragović-Uzelac, Verica; Putnik, Predrag; Herceg, Zoran; Vukušić, Tomislava; Živković, Marija; Bursać Kovačević, DanijelaExtraction of Flavonoids from Grape Skin Pomace by High Voltage Electrical Discharges // Book of Abstracts 26th International Scientific- Expert Conference of Agriculture and Food Industry / Drkenda, P., Dučić, B. (ur.).
Sarajevo: TMP d.o.o. Sarajevo, 2015. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Elez Garofulić, Ivona; Režek Jambrak, Anet; Milošević, Slobodan; Dragović-Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Herceg, ZoranThe effect of gas phase plasma treatment on the anthocyanin and phenolic acid content of sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) juice // LWT-Food Science and Technology, 62 (2015), 1/2; 894-900 doi:10.1016/j.lwt.2014.08.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Budimir, IrenaSenzorska svojstva sokova jabuke obogaćenih biljnim ekstraktima, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnoločki fakultet, Zagreb
-
22.Sarajlić, LanaBiološki potencijal soka jabuke obogaćenog biljnim ekstraktima, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnoločki fakultet, Zagreb
-
23.Pehar, DanijelaOdređivanje fenolnih spojeva u različitim ekotipovima češnjaka, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnoločki fakultet, Zagreb
-
24.Krišto, AnđelaOdređivanje i stabilnost organosumpornih spojeva i njihovih derivata u ekstraktu češnjaka, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnoločki fakultet, Zagreb
-
25.Danijela, Bursać Kovačević; Verica, Dragović-Uzelac; Predrag, Vujević; Dragana, ObradovićEffect of Dipping Treatments on the Quality of Dried Plums // Proceedings of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists), 2014. str. 285-290 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Danijela, Bursać Kovačević; Paulina, Šaravanja; Vedrana, Antolić; Verica, Dragović-UzelacPhenolic Compounds and Antioxidant Capacity of Pomegranate // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists), 2014. str. 135-141 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Dent, Maja; Dragović-Uzelac VericaEffect of an acid treatment on polyphenols and antioxidant activity of sage extracts (Salvia officinalis L.) // Book of Abstracts 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranka Frece (ur.).
Koprivnica: 978-953-99725-5-2, 2014. str. 101-101 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Dragović-Uzelac, Verica; Bursać Kovačević Danijela; Pedisić Sandra; Levaj, Branka; Elez Garofulić, Ivona; Zorić, Zoran; Repajić, MajaPolyphenolic composition and antioxidant capacity of Croatian wild fruits // Book of Abstract, 7th Central European Congress on Food/Food Chain Integration / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Zorić, ZoranStabilnost biološki aktivnih spojeva dehidratiranih proizvoda višnje Maraske tijekom skladištenja, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Zorić, Zoran; Dragović-Uzelac, Verica; Pedisić, Sandra; Kurtanjek, Želimir; Elez Garofulić, IvonaKinetics of Anthocyanins, Phenolic Acids and Flavonols Degradation During Heat Treatments of Freeze-dried Sour Cherry Marasca Paste // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 101-108 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Banić, BrankaUSPOREDNO ODREĐIVANJE ANTOCIJANA U SOKU VIŠNJE MARASKE PRIMJENOM RAZLIČITIH METODA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Pavlović, MargaretaUSPOREDBA METODA ODREĐIVANJA UKUPNIH ANTOCIJANA U PLODOVIMA VIŠNJE MARASKE, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Mučan, NikolinaANTOCIJANI U NARU (Punica granatum L.) S RAZLIČITIH LOKACIJA UZGOJA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Paradinović, SlavicaUTJECAJ VRSTE PODLOGE NA FENOLNE SPOJEVE TREŠNJE SORATA KORDIA I REGINA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Pilić, MarijaUTJECAJ VRSTE PODLOGE I RAZMAKA SADNJE NA FENOLNE SPOJEVE TREŠNJE SORTE REGINA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Anušić, SandraELAGINSKA KISELINA I DERIVATI ELAGINSKE U NARU (Punica granatum L.) S RAZLIČITIH LOKACIJA UZGOJA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Antolić, VedranaFENOLNI SPOJEVI I ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET ŠIPKA (Punica granatum L), 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Stančir, MajaVAŽNOST KISELO-LUŽNATIH NAMIRNICA U PREHRANI, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Vaško, MarijaODREĐIVANJE MELATONINA U RAZLIČITIM SORTAMA VIŠNJE, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Dent, MajaUtjecaj postupka ekstrakcije na sastav i količnu fenolnih spojeva kadulje, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Vidrih, Rajko; Terpinc, Petra; Pedisić, Sandra; Elez Garofulić, Ivona; Tojnko, S; Zlatić, Emil; Hribar, JanezUse of chitosan on the storability of strawberry (Fragaria ananassa Duch.) // XI international controlled & modified atmosphere research conference, Book of abstracts
Trani, Italija, 2013. str. 60-61 (poster, sažetak, znanstveni) -
42.Dent, Maja; Dragović-Uzelac, Verica; Penić, Marija; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Levaj, BrankaThe Effect of Extraction Solvents, Temperature and Time on the Composition and Mass Fraction of Polyphenols in Dalmatian Wild Sage (Salvia officinalis L.) Extracts // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 1; 84-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Lisak Jakopović, KatarinaOptimiranje uvjeta selektivne enzimske hidrolize proteina sirutke u svrhu njihove izolacije, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Elez Garofulić, Ivona; Dragović-Uzelac, Verica; Režek Jambrak, Anet; Jukić, MarijanaThe effect of microwave assisted extraction on the isolation of anthocyanins and phenolic acids from sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) // Journal of food engineering, 117 (2013), 4; 437-442 doi:10.1016/j.jfoodeng.2012.12.043 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Pleša, IvanaANTIMIKROBNA SVOJSTVA ETERIČNIH ULJA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Ilić, AnaBiološki aktivni spojevi liofilizirane pulpe i sjemenki kiwana (Cucumis metuliferus), 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Roko, PetraODREĐIVANJE POLIFENOLNIH SPOJEVA PRAHA ROGAČA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Vladišković, SandraBIOLOŠKI POTENCIJAL PRAHA ODABRANIH EGZOTIČNIH BILJAKA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Kvakan, KristinaUtjecaj uvjeta sušenja raspršivanjem na stabilnost antocijana i antioksidacijski kapacitet praha soka višnje Maraske, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Čmrlec, IvanaUtjecaj sušenja raspršivanjem na stabilnost ukupnih fenola i fenolnih kiselina u prahu soka višnje Maraske, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Štrbac, AndrejUTJECAJ EKSTRAKCIJE POTPOMOGNUTE MIKROVALOVIMA NA IZOLACIJU FENOLNIH KISELINA I FLAVONOLA IZ TALOGA VINA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Plazibat, VanjaUTJECAJ EKSTRAKCIJE POTPOMOGNUTE MIKROVALOVIMA NA IZOLACIJU ANTOCIJANA IZ TALOGA VINA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
53.Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Pedisić, Sandra; Bursać Kovačević, Danijela; Elez Garofulić, Ivona; Zorić, Zoran; Repajić, Maja; Lončarić, SanjaBiološki potencijal i mogućnosti prerade višnje maraske // 7. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara : knjiga sažetaka / Čuljat, Vanda (ur.).
Slatina, Hrvatska, 2012. str. 73-73 (predavanje, sažetak, stručni) -
54.Elez Garofulić, Ivona; Kvakan, Kristina; Zorić, Zoran; Pedisić, Sandra; Dragović-Uzelac, VericaTotal phenolic content and antioxidant activity of spray-dried sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) juice // Proceedings of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 308-311 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
55.Elez Garofulić, Ivona; Dragović-Uzelac, Verica; Čmrlec, Ivana; Zorić, ZoranThe influence of the carrier agent and temperature on anthocyanins and phenolic acids of spray-dried sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) juice // Abstract book of the 6th Central European Congress on Food / Nedović, Viktor ; Ilić, Nebojša ; Tumbas, Vesna ; Kalušević, Ana (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 297-297 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Dragović-Uzelac, Verica; Elez Garofulić, Ivona; Jukić, Marijana; Penić, Marija; Dent, MajaThe Influence of Microwave-Assisted Extraction on the Isolation of Sage (Salvia officinalis L.) Polyphenols // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 377-383 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Elez Garofulić, Ivona; Kovačević Ganić, Karin; Galić, Ivana; Dragović-Uzelac, Verica; Savić, ZvonimirThe influence of processing on phyico-chemical parameters, phenolics, antioxidant capacity and sensory attributes of elderberry (Sambucus nigra L.) fruit wine // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 9-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
58.Perkušić, AnaBIOLOŠKI AKTIVNI SPOJEVI I ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET ODABRANIH VRSTA ZAČINSKOG BILJA, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
59.Dumbović, SanjaUtjecaj mikrovalova na koncentraciju polifenola u mandarini (Citrus reticulata L.), 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Čuljak, DarijaOdređivanje ukupnih antocijana u plodovima trešnje (Prunus avium L.), 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Perkušić, AnaBiološki aktivni spojevi i antioksidacijski kapacitet odabranih vrsta začinskog bilja, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Đapić, MarinaUtjecaj sortimenta i mikroklimatskih uvjeta na sastav ukupnih fenola i ukupnih flavonoida mandarine (C. reticulata L.), 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Kalajžić, NensiUtjecaj sortimenta i mikroklimatskih uvjeta na karotenoide mandarine (Citrus reticulata l.), 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Ćerić, JasnaOdređivanje fenolnih spojeva i antioksidativnog kapaciteta u zamrznutim plodovima voća ledo i euro alfa distributera(višnja, jagoda, brusnica, kupina, crveni ribiz), 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Savić, ZvonimirUtjecaj kultivara na količinu i sastav biogenih elemenata, polifenolnih spojeva te na prirod kultivara borovnice (Vaccinium spp.), 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
66.Antolić, VedranaUtjecaj vremena i temperature na ekstrakciju polifenola mente (Mentha x piperita L.), 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Pilić, MarijaPrimjena eteričnih ulja u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Greblo, KristinaUtjecaj ekstrakcije potpomognute mikrovalovima na antocijane u višnji Maraski, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Vidović, MarijaValidacija metode za određivanje antocijana u višnjama, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Dragović-Uzelac, Verica; Vahčić, Nada; Levaj, Branka; Bursać Kovačević, Danijela; Pedisić, Sandra; Lukić, VesnaEvaluation of melatonin of blueberry cultivars (Vaccinium corymbosum L.) grown in the northwest Croatia // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 111-111 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Dragović-Uzelac, Verica; Elez, Ivona; Bursać Kovačević, Danijela; Levaj, Branka; Mišetić, MartinaPhisico-chemical parameters and phenolic compounds of elder flower (Sambucus nigra L.) and elder flower extracts // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 198-198 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Kovačević Ganić, Karin; Elez, Ivona; Galić, Ivana; Dragović-Uzelac, VericaThe influence of processing on phyico-chemical parameters, phenolics, antioxidant capacity and sensory attributes of elderberry (Sambucus nigra L.) fruit wine // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Čavlović, KristinaPRIMJENA BILJNIH EKSTRAKATA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Dragosavljević, JelenaUtjecaj vrste otapala i temperature na ekstrakciju polifenola kadulje (Salvia officinalis L.), 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Dolenec, MartinaUtjecaj antioksidacijskog kapaciteta različitih vrsta aromatskog bilja, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Štrbac, AndrejUtjecaj procesa proizvodnje na udio polifenolnih spojeva soka jagode (Fragaria x ananassa Duch.), 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Orešnik, IvanaOdređivanje fenolnih spojeva u vinima bazge (Sambucus nigra L.), 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Dragović-Uzelac, Verica; Milanović, Ivana; Elez, Ivona; Jukić, Marijana; Levaj, Branka; Halambek, JasnaComparative study of polyphenols and antioxidant capacity of sage (Salvia officinalis L.) from Mediterranean part of Croatia // IUFOST 2010 15th World Congress of Food Science and Technology / Robertson, Gordon ; Lupien, John (ur.).
Cape Town, Južnoafrička Republika: IUFOST, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Elez, Ivona; Dragović-Uzelac, Verica; Milanović, Ivana; Jukić, Marijana; Levaj, Branka; Halambek, JasnaMicrowave Assisted Extraction of Phenolic Compounds from Sage (Salvia officinalis L.) // IUFOST 2010 15th World Congress of Food Science and Technology / Robertson, Gordon ; Lupien, John (ur.).
Cape Town, Južnoafrička Republika: IUFOST, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Dragović-Uzelac, Verica; Frece, Jadranka; Greblo, Kristina; Markov, Ksenija; Elez, IvonaAntioxidant and antimicrobial activity of essential oils and extracts of lavender (Lavandula angustifolia L.) // Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 68-68 (poster, sažetak, znanstveni) -
81.Dent, Maja; Dragović-Uzelac, Verica; Penić, Marija; Jukić, Marijana; Halambek, Jasna; Levaj, BrankaDetermination of total phenols and flavonoids from sage (Salvia officinalis L.) using acid hydrolysis // 15th World Congress of Food Science and Technology (IUFOST 2010 ) : Proceedings / Robertson, Gordon ; Lupien, John (ur.).
Cape Town, Južnoafrička Republika: IUFOST, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Dragović-Uzelac, Verica; Savić, Zvonimir; Brala, Ana; Levaj, Branka; Bursać Kovačević, Danijela; Biško, AnteEvaluation of Phenolics Content and Antioxidant Capacity of Blueberry Cultivars (Vaccinium corymbosum L) Grown in Northwest Croatia // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 2; 214-221 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Dragović-Uzelac, VericaPrimjena modificirane atmosfere u pakiranju voća i povrća, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
84.Šarić, Ana; Sobočanec, Sandra; Balog, Tihomir; Kušić, Borka; Šverko, Višnja; Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Čosić, Zrinka; Mačak Šafranko, Željka; Marotti, TatjanaImproved antioxidant and anti-inflamatory potential in mice consuming sour cherry juice (Prunus Cerasus cv. Maraska) // Plant foods for human nutrition, 64 (2009), 4; 231-237 doi:10.1007/s11130-009-0135-y (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Bursać Kovačević, Danijela; Repajić, MajaPrimjena modificirane atmosfere u pakiranju voća i povrća // Zbornik sažetaka, 4. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem / Čuljat, Vanda (ur.).
Rovinj, Hrvatska, 2009. str. 106-106 (predavanje, sažetak, stručni) -
86.Jelovac, NušaAntioksidativno i antimikrobno djelovanje ekstrakta cvijeta samonikle i kultivirane bazge(Sambucus nigra L.), 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Šćulac, ElenaAntioksidativno i antimikrobno djelovanje kadulje i majčine dušice, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Greblo, KristinaAntioksidativno i antimikrobno djelovanje eteričnog ulja i ekstrakta lavande, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Galić, Ante; Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Bursać Kovačević Danijela; Pliestić, Stjepan; Arnautović, SabinaThe Polyphenols Stability, Enzyme Activity and Physico-Chemical Parameters During Producing Wild Elderberry Concentrated Juice // Agriculturae Conspectus Scientificus (ACS), 74 (2009), 3; 181-186 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Ivana MilanovićPolifenolni spojevi i antioksidacijski kapacitet kadulje (Salvia officinalis L.) s mediteranskog dijela Republike Hrvatske, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
91.Elez, IvonaIzolacija fenolnih spojeva iz kadulje (Salvia officinalis L.) primjenom konvencionalnih otapala i ekstrakcije potpomognute mikrovalovima, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb