Pronađeno 95 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (MZOS-053-0531854-1851))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Folia veterinaria, 56 (2012), Supplementum 1; 60-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
2.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXXIII / Nagy, Jozef ; Popelka, Peter (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Kosice, 2012. str. 283-287 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, Željka; Marić, Aleks; Jankuloski, Dean; Kozačinski, Lidija; Njari, BelaAntimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from fermented sausages and raw cheese // Veterinarski arhiv, 81 (2011), 133-141 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Zdolec, Nevijo; Marić, Aleks; Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila-Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Fumić, TihanaOsjetljivost na antimikrobne tvari Leuconostoc spp. iz svježeg kravljeg sira // Zbornik sažetaka 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Tiskara HLAD, 2010. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Ekert Kabalin, Anamaria; Ćorić-Alagić, GlorijaCharacterisation of horse meat sausage produced in Croatia // Book of Full Papers, 5th Central European Congress on Food
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 50-56 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Trpčić, IvonaMikrobiološka kakvoća i održivost konzumnih jaja, 2010., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
7.Zdolec, NevijoEuropsko zakonodavstvo o hrani - nekad i danas // Mljekarski list, 47 (2010), 3; 12-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Abramović, AdrijanaSelektivnost hranjivih podloga pri izolaciji bakterije Listeria monocytogenes iz usitnjenog mesa, 2009., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
9.Zdolec, NevijoMlijeko i zdravlje - kobilje i magaričino mlijeko // Mljekarski list, 45 (2009), 12; 24-26 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcincak, SlavomirUpgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Zdolec, NevijoDobre bakterije u mliječnim proizvodima // Mljekarski list, 45 (2009), 11; 40-42 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
12.Zdolec, NevijoMikrobiološki kriteriji za mliječne proizvode // Mljekarski list, 45 (2009), 10; 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Zdolec, NevijoImaju li antibiotici alternativu // Mljekarski list, 45 (2009), 8; 20-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Zdolec, NevijoPropisi o reziduama u hrani životinjskog podrijetla // Mljekarski list, 45 (2009), 7; 36-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Marić, AleksOtpornost bakterija mliječne kiseline iz hrane prema antibioticima, 2009., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
16.Florijančić, Tihomir; Opačak, Anđelko; Bošković, Ivica; Jelkić, Dinko; Ozimec, Siniša; Bogdanović, Tanja; Listeš, Irena; Škrivanko, Mario; Puškadija, ZlatkoHeavy metal concentrations in the liver of two wild duck species : influence of species and gender // Italian journal of animal science, 8 (2009), S3; 222-224 doi:10.4081/ijas.2009.s3.222 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kuzmanović Grubešić, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Elabjer, Esmat; Zdolec, NevijoInfluence of pre-slaughter resting time on shelf life and ammonia level of young bull meat during the storage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 5; 165-167 doi:10.2376/0003-925X-60-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Zdolec, NevijoOtpornost bakterija na antibiotike // Mljekarski list, 45 (2009), 6; 6-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Njari, BelaAntimikrobna rezistencija bakterija mliječne kiseline iz hrane // Meso, 11 (2009), 2; 130-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kuzmanović, Željka; Mitak, Mario; Samac, DamirThe antimicrobial effect of lactobacilli on some foodborne bacteria // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 3; 115-119 doi:10.2376/0003-925X-60-115 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Njari, BelaKvaliteta mesa lubina tijekom pohrane na ledu // Meso, 11 (2009), 1; 44-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Pinter, Nino; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Mioković, Branimir; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Zdolec, NevijoKakvoća i zdravstvena ispravnost mesnih konzervi // Meso, 11 (2009), 1; 40-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Meso, 11 (2009), 1; 37-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Zdolec, NevijoSljedivost u proizvodnji mlijeka // Mljekarski list, 44 (2008), 9; 41-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Zdolec, NevijoTrenutna regulativa o bioreziduama u animalnim namirnicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 4; 245-248 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
26.Filipović, Ivana; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Mioković, Branimir; Zdolec, Nevijo; Dobranić, VesnaSustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji // Meso, 10 (2008), 6; 435-438 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, stručni)
-
27.Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, IvanaKriteriji za mikroorganizme i rezidue veterinarsko-medicinskih pripravaka u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Tiskara HLAD, 2008. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
28.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Savić, Vladimir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaIdentification of Lactobacillus spp. from fermented sausages by PCR method // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2008 / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 45-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaImplementation of bacteriocin-producing culture Lactobacillus sakei and bacteriocin mesenterocin Y in the production of fermented sausages // Proceedings of the 2008 Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 301-308 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Pinter, Nino; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Mioković, Branimir; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Zdolec, NevijoKakvoća i zdravstvena ispravnost mesnih konzervi // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 315-321 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Filipović, Ivana; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Mioković, Branimir; Zdolec, Nevijo; Dobranić, VesnaSustavi upravljanja kvalitetom u prehrambenoj industriji // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 285-290 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
32.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 255-260 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
33.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Njari, BelaIn vitro inhibition of foodborne pathogens by lactobacilli // Programme and Abstracts 4th Croatian Microbiological Congress with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., 2008. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Samac, DamirAntimikrobni učinak laktobacila prema nekim patogenim bakterijama iz hrane, 2008., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
35.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaSigurnost krmiva kao uvjet zdravstvene ispravnosti hrane na tržištu // XV međunarodno savjetovanje, Krmiva 2008
Opatija, 2008. str. 67-67 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 3; 200-203 (recenziran, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
37.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirPoboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica // Meso, 10 (2008), 3; 203-206 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
38.Zdolec, NevijoZdravlje krava muzara i kakvoća mlijeka // Mljekarski list, 44 (2008), 7; 33-34 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
39.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaThe hygiene and quality of hare meat (Lepus europaeus Pallas) from Eastern Croatia // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 5; 180-184 doi:-10.2376/0003-925X-59-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMicrobial changes during ripening of fermented horsemeat sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 149-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirUpgrading the safety and quality of traditional fermented sausages // Proceeding of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 154-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
42.Hadžiosmanović, MirzaUpotrebljivost mesa kloniranih životinja za prehranu ljudi // Meso, 10 (2008), 1; 3-4 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
43.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Budimir, DarkoImplementacija europskog veterinarskog zakonodavstva o hrani // Zbornik radova 32. Stručni skup Zdravstvena ekologija u praksi
Opatija, Hrvatska, 2008. str. 107-113 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
44.Zdolec, NevijoNačela sustava HACCP // Mljekarski list, 44 (2008), 3; 30-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
45.Zdolec, NevijoPreduvjeti za primjenu sustava HACCP u proizvodnji hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 2; 52-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
46.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, ZvonimirKakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
47.Vusilović, Renata; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Hadžiosmanović, MirzaHigijensko značenje histamina u ribi // Meso, 10 (2008), 1; 40-45 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
48.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, KristinaBakteriocinogene starter kulture vs. Listeria monocytogenes // Meso, 10 (2008), 1; 34-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Vusilović, RenataHigijensko značenje histamina u ribi, 2008., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
50.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, Mario; Leskovar, KristinaMicrobial and physicochemical succession in fermented sausages produced with bacteriocinogenic culture of Lactobacillus sakei and semi-purified bacteriocin mesenterocin Y // Meat science, 80 (2008), 2; 480-487 doi:10.1016/j.meatsci.2008.01.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, MarioInfluence of protective cultures on Listeria monocytogenes in fermented sausages : a review // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 2; 60-64 doi:10.2377/0003-925X-59-60 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
52.Zdolec, NevijoNovi propisi o higijeni i službenim kontrolama hrane // Mljekarski list, 44 (2008), 1; 22-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
53.Konjević, Dean; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, MirzaKemijski sastav mesa mošusnih pataka (Cairina moschata) iz ekstenzivnog uzgoja – preliminarni rezultati // Meso, 9 (2007), 6; 331-335 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
54.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaInhibition of Listeria monocytogenes growth in dry fermented sausages // Veterinarski arhiv, 77 (2007), 6; 507-514 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Hadžiosmanović, MirzaPonovno klasična svinjska kuga // Meso, 9 (2007), 6; 290-290 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
56.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Vragović, Natalija; Budimir, DarkoFermentirane kobasice proizvedene u domaćinstvu - mikrobiološka kakvoća // Meso, 9 (2007), 6; 318-324 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
57.Hadžiosmanović, MirzaUsvojen "Higijenski paket" EU // Meso, 9 (2007), 5; 244-245 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
58.Filipović, Ivana; Benussi-Skukan, Andrea; Zdolec, NevijoArcobacter spp. // Meso, 9 (2007), 5; 281-286 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
59.Jagica, Miroslav; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaKakvoća smrznutog mesa peradi // Meso, 9 (2007), 5; 273-281 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
60.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaInvestigation of quality of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. str. 79--- (poster, sažetak, znanstveni) -
61.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaEvaluation of safety of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
62.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPrimjena zaštitnih starter kultura i bakteriocina u proizvodnji fermentiranih kobasica // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
63.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoKvaliteta mesa lubina tijekom pohrane na ledu // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 53-54 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
64.Jagica, MiroslavKakvoća smrznutog mesa peradi, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
65.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaEffect of bacteriocin-producing Lactobacillus sakei on microbiological quality of traditional fermented sausages. // Power of microbes in industry and environment 2007, Programme and Abstracts / Kosalec Ivan, Pigac Jasenka, Vujaklija Dušica (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaOdrživost mesa peradi na tržištu // Program i sažeci radova Krmiva 2007
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2007. str. 109-110 (poster, sažetak, znanstveni) -
67.Fleck, Alan; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, LidijaKakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja // Meso, 9 (2007), 4; 229-233 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
68.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Marcinčak, Slavomir; Kuzmanović, Željka; Hussein, KhalledProtective effect of Lactobacillus sakei in fermented sausages // Archiv für Lebensmittelhygiene, 58 (2007), 4; 152-155 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Meso, 9 (2007), 3; 148-151 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
70.Hadžiosmanović, MirzaŠto donosi novi Zakon o veterinarstvu // Meso, 9 (2007), 3; 126-127 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
71.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Zbornik VII simpozij Peradarski dani 2007. s međunarodnim sudjelovanjem / Mirta Balenović (ur.).
Zagreb: GRAFO 900, 2007. str. 209-212 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
72.Severin, Krešimir; Mašek, Tomislav; Horvatek, Danijela; Konjević, Dean; Janicki, Zdravko; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Barić-Rafaj, RenataThe effects of castration on the growth parameters, carcass yield and meat chemical composition of intensively reared Common Pheasant (Phasianus colchicus colchicus L.) // Italian Journal of Animal Science, 6 (2007), 2; 213-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Zdolec, NevijoUtjecaj zaštitnih kultura i bakteriocina na sigurnost i kakvoću fermentiranih kobasica, 2007., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
74.Fleck, AlanKakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja, 2007., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
75.Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Lazić, SanjaMicrobiological and chemical quality of home-made soft cow’ s cheeses. // Hygiena alimentorum XXVIII. Proceedings of lectures and posters of international conference "Safety and Quality of milk and milk products" / Bireš, Jozef ; Baranova, Maria ; Burdova, Olga (ur.).
Košice, 2007. str. 188-191 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
76.Zdolec, NevijoUredbe Europske unije o higijeni namirnica (II) - zadaci veterinarsko-sanitarnog nadzora // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 2; 66-69 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
77.Hadžiosmanović, MirzaKonačno prihvaćen novi Zakon o hrani // Meso, 9 (2007), 2; 62-62 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
78.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaKakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
79.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoOmamljivanje riba // Meso, 9 (2007), 2; 109-113 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
80.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPostupak biokonzerviranja u proizvodnji fermentiranih kobasica // Meso, 9 (2007), 2; 103-109 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
81.Zdolec, Nevijo; Lazić, Sanja; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 5-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoEU - zoonoze i alimentarne infekcije i intoksikacije u 2005. godini // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 1; 2-2 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, stručni)
-
83.Zdolec, NevijoHigijena mlijeka i mliječnih proizvoda u okviru Europske unije // Mljekarski list, 43 (2007), 2; 25-27 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
84.Zdolec, NevijoUredbe Europske unije o higijeni namirnica (I) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 1; 6-9 (podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopcenje, stručni)
-
85.Hadžiosmanović, MirzaOpasnosti i rizici sigurnosti hrane u mliječnoj i industriji mesa // Prva konferencija o sigurnosti hrane u RH
Opatija, Hrvatska, 2007. str. - (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
86.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza"Higijenski paket" EU o sigurnosti namirnica životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica, 37 (2006), 5-6; 129-134 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
87.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka"Higijenski paket" EU - nove mjere u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (plenarno, sažetak, stručni) -
88.Popelka, PeterAnte mortem inspection in respect of new hygiene legislation // Meso, 8 (2006), 4; 234-239 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
89.Popelka, PeterFood Chain Information // Meso, 8 (2006), 3; 153-158 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
90.Krznarić, Marko; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaProsuđivanje mesa zahvaćenog kvarenjem // Meso, 8 (2006), 2; 89-92 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
91.Majić, Tomislav; Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, MirzaKrvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
92.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (poster, sažetak, znanstveni) -
93.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mas, Nora; Zdolec, NevijoZnačenje hranidbe životinja u ocjeni zdravstvene ispravnosti hrane // Krmiva, 48 (2006), 4; 217-220 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
94.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hussein, KhalledZnačenje ostataka veterinarskih lijekova u namirnicama životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 37 (2006), 2; 95-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
95.Drosinos, Eleftherios H.; Mataragas, Marios; Veskovic-Moracanin, Slavica; Gasparik-Reichardt, Judith; Hadžiosmanović, Mirza; Alagić, DavorQuantifying nonthermal inactivation of Listeria monocytogenes in European fermented sausages using bacteriocinogenic lactic acid bacteria or their bacteriocins: A case study for risk assessment // Journal of Food Protection, 69 (2006), 11; 2648-2663 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)