Pronađeno 43 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Od nusproizvoda u preradi žitarica i uljarica do funkcionalne hrane primjenom inovativnih procesa (GbP-FFood) (IP-2016-06-3789))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.(University of Nottingham) Novotni, Dubravka; Nanjara, Ljiljana; Štrkalj, Lucija; Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaInfluence of Particle Size and Xylanase Pretreatment of Proso Millet Bran on Physical, Sensory and Nutritive Features of Gluten-Free Bread // Food Technology and Biotechnology, 61 (2022), 1; 73-84 doi:10.17113/ftb.61.01.23.7776 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaOptimization and Validation of a HS-SPME/GC–MS Method for the Analysis of Gluten-Free Bread Volatile Flavor Compounds // Food analytical methods, 7 (2021), 1, 16 doi:10.1007/s12161-021-02076-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaAlteration of phenolics and antioxidant capacity of gluten-free bread by yellow pea flour addition and sourdough fermentation // Food Bioscience, 44 (2021), Part B; 101424, 10 doi:10.1016/j.fbio.2021.101424 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
4.Habuš, Matea; Novotni, Dubravka; Gregov, Marija; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaHigh-intensity ultrasound treatment for prolongation of wheat bran oxidative stability // LWT Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 151 (2021), 112110, 7 doi:10.1016/j.lwt.2021.112110 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Radoš, Kristina; Čukelj Mustač, Nikolina; Benković, Maja; Kuzmić, Ivana; Novotni, Dubravka; Drakula, Saša; Habuš, Matea; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaThe quality and shelf life of biscuits with cryo-ground proso millet and buckwheat by-products // Journal of food processing and preservation, 15532 (2021), 15532, 12 doi:10.1111/jfpp.15532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Radoš, Kristina; Čukelj Mustač, Nikolina; Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Benković, Maja; Kraljić, Klara; Štifter, Sanja; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaThe effect of cryo-grinding and size separation on bioactive profile of buckwheat hulls // International journal of food science & technology, 15137 (2021), 15137, 9 doi:10.1111/ijfs.15137 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Habuš, Matea; Novotni, Dubravka; Gregov, Marija; Štifter, Sanja; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaInfluence of particle size reduction and high-intensity ultrasound on polyphenol oxidase, phenolics and technological properties of wheat bran // Journal of food processing and preservation, 45 (2021), 3; e15204, 12 doi:10.1111/jfpp.15204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Bogešić, IvaSenzorska svojstva keksa bez šećera i bezglutenskog kruha s dodatkom posija prosa i ksilanaze, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Voučko, Bojana; Radoš, Kristina; Novotni, Dubravka; Buratović, Andrea; Drakula, Saša; Habuš, Matea; Čukelj Mustač, Nikolina; Ćurić, DuškaInfluence of high-intensity ultrasound on bioactive compounds of buckwheat hulls // Proceedings of the 10th International Congress "Flour-Bread ’19", 12th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno-Kruh ’19" / Strelec, I. ; Jozinović, A. ; Budžaki, S. (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2020. str. 89-100 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
10.Habuš, Matea; Novotni, Dubravka; Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaInfluence of xylanase treatment and cryomilling on dietary fibre and phenolic compounds of wheat bran // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Radoš, Kristina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaImproving volatile compounds profile and flavour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // EFFoST 2020 International Conference
online, 2020. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Drakula, Saša; Prodanović, Ana-Marija; Tokić, Valentina; Rnjak, Viktorija; Voučko, Bojana; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaInfluence of enzymatic treatment and cryo- milling of buckwheat hulls on fibre solubility, free phenolic compounds and antioxidant capacity // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Drakula, Saša; Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaAgents for improving the odour of gluten-free bread enriched with yellow pea flour // Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption, Book of Abstracts / Tudoreanu, L. ; Schleining, G. ; Flynn, K. ; Habershuber, A. ; Cristea, S. (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, 2020. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Kuzmić, IvanaTRAJNOST KEKSA BEZ ŠEĆERA S DODATKOM NUSPROIZVODA PROSA I HELJDE, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Drakula, SašaRazvoj bezglutenskoga kruha poboljšane arome, povećane prehrambene vrijednosti i produljene trajnosti, 2020., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Prodanović, Ana-MarijaUtjecaj kriomljevenja i enzimskog tretmana na udjel vlakana u tretiranim uzorcima ljusaka heljde, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Čukelj Mustač, Nikolina; Novotni, Dubravka; Habuš, Matea; Drakula, Saša; Nanjara, Ljiljana; Voučko, Bojana; Benković, Maja; Ćurić, DuškaStorage stability, micronisation, and application of nutrient-dense fraction of proso millet bran in gluten-free bread // Journal of cereal science, 91 (2020), 102864, 7 doi:10.1016/j.jcs.2019.102864 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Buratović, AndreaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na bioaktivne spojeve heljdinih ljuskica, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Šišić, GabrijelaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna svojstva, aktivnost polifenol oksidaze i bioaktivni potencijal pšeničnih posija, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Habuš, MateaIskoristivost pšeničnih posija u pekarstvu // XIX. kongres pekarstva, mlinarstva i slastičarstva «Hrvatski pekar 2019.»
Varaždin, Hrvatska, 2019. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
21.Balbino, Sandra; Dorić, Martina; Vidaković, Silvija; Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Drakula, Saša; Voučko, Bojana; Čukelj, Nikolina; Obranović, Marko; Ćurić, DuškaApplication of cryogenic grinding pretreatment to enhance extractability of bioactive molecules from pumpkin seed cake // Journal of Food Process Engineering, 42 (2019), 8; e13300, 13 doi:10.1111/jfpe.13300 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Drakula, Saša; Novotni, Dubravka; Čukelj Mustač, Nikolina; Voučko, Bojana; Krpan, Marina; Hruškar, Mirjana; Ćurić, DuškaA Simple HS-SPME/GC-MS Method for Determination of Acrolein from Sourdough to Bread // Food Analytical Methods, 12 (2019), 11; 2582-2590 doi:10.1007/s12161-019-01612-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Voučko, Bojana; Novotni, Dubravka; Jarni, Kristina; Drakula, Saša; Čukelj, Nikolina; Balbino, Sandra; Ćurić, DuškaOptimization of pumpkin seed cake and proso millet flour level in gluten free bread of enhanced nutritive value // Book of abstracts of 5th International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages
Leuven, Belgija, 2019. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Poljanec, KlaraBiodostupnost mineralnih tvari u nusproizvodima žitarica i uljarica tretiranih kriomljevenjem i ultrazvukom visokog intenziteta, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Budimir, ValentinaKvaliteta i trajnost bezglutenskog kruha s dodatkom brašna žutog graška i kiselog tijesta, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb