Pronađeno 40 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima (MZOS-058-0580696-0702))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
-
1.Čukelj, Nikolina; Putnik, Predrag; Novotni, Dubravka; Ajredini, Saša; Voučko, Bojana; Ćurić, DuškaMarket potential of lignans and omega-3 functional cookies // British food journal, 118 (2016), 10; 2420-2433 doi:10.1108/BFJ-03-2016-0117 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kopeć, Aneta; Borczak, Barbara; Pysz, Mirosław; Sikora, Elżbieta; Sikora, Marek; Ćurić, Duška; Novotni, DubravkaAN ADDITION OF SOURDOUGH AND WHEY PROTEINS AFFECTS THE NUTRITIONAL QUALITY OF WHOLEMEAL WHEAT BREAD // Acta Scientiarum Polonorum. Technologia Alimentaria, 13 (2014), 1; 43-54 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Čukelj, NikolinaObogaćeni proizvodi iz žitarica kao izvor bioaktivnih spojeva i njihova prihvatljivost kod potrošača, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Ćurić, DuškaQuality attributes and firming kinetics of partially baked frozen wholewheat bread with sourdough // International journal of food science & technology, 48 (2013), 10; 2133-2142 doi:10.1111/ijfs.12197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Škara, Nikica; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Ćurić, DuškaCombined effects of inulin, pectin and guar gum on the quality and stability of partially baked frozen bread // Food hydrocolloids, 30 (2013), 1; 428-436 doi:10.1016/j.foodhyd.2012.06.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Smerdel, Bojana; Pollak, Lea; Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Benković, Maja; Lušić, Dražen; Ćurić, DuškaImprovement of gluten-free bread quality using transglutaminase, various extruded flours and protein isolates // Journal of food and nutrition research, 51 (2012), 4; 242-253 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Novotni, Dubravka; Škara, Nikica; Tušak, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Ćurić, DuškaEffect of inulin, guar gum and pectin blend on dough rheology // Proceedings of 6th International Congress Flour- Bread’11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh’11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 281-288 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Novotni, Dubravka; Tušak, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Drobac, Lidija; Ćurić, DuškaEffect of sourdough addition on rheology of whole wheat and gluten-free dough // Proceedings of 6th International Congress Flour- Bread '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 173-179 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Čukelj, Nikolina; Jankec, Igor; Kraljić, Klara; Novotni, Dubravka; Smerdel, Bojana; Ćurić, DuškaEnrichment of Gluten-free Extrudates with Flaxseed // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: “Futura” – Novi Sad, 2012. str. 209-214 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Novotni, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Bituh, Martina; Dujmić, Filip; Ćurić, DuškaGlycemic index and firming kinetics of partially baked frozen gluten-free bread with sourdough // Journal of cereal science, 55 (2012), 2; 120-125 doi:10.1016/j.jcs.2011.10.008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Sarajlija, Hrvoje; Čukelj, Nikolina; Novotni, Dubravka; Mršić, Gordan; Brnčić, Mladen; Ćurić, DuškaPreparation of Flaxseed for Lignan Determination by Gas Chromatography-Mass Spectrometry Method // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 1; 45-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Jankec, IgorUTJECAJ DODATKA MLJEVENIH SJEMENKI LANA NA POVEĆANJE KVALITETE EKSTRUDIRANOG SNACK PROIZVODA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Novotni, Dubravka; Škara, Nikica; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Tušak, Dubravka; Ćurić, DuškaEffect of inulin, guar gum and pectin on dough rheology // 6th International Congress and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Flour-Bread’11 = Brašno-Kruh’11" : Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2011. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Novotni, Dubravka; Tušak, Dubravka; Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Drobac, Lidija; Ćurić, DuškaEffect of Sourdough Addition on Rheology of Whole Wheat and Gluten-Free Dough // Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, Universitiy of Osijek, Croatia, 2011. str. 43-43 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Čukelj, Nikolina; Smerdel, Bojana; Novotni, Dubravka; Ćurić, DuškaLignans, Total Phenols and Antioxidant Activity of Selected Cereal Grains Compared to Flaxseed // Proceedings of 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 120-124 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Škara, NikicaUTJECAJ DODATKA HIDROKOLOIDA NA SENZORSKA SVOJSTVA I TRAJNOST SMRZNUTIH POLUPEČENIH PECIVA, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Pollak, LeaUTJECAJ DODATKA TRANSGLUTAMINAZE NA KAKVOĆU PROIZVODA IZ ŽITARICA NAMIJENJENIH OBOLJELIMA OD CELIJAKIJE, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Novotni, DubravkaPREHRAMBENA VRIJEDNOST I KINETIKA STARENJA KRUHOVA PROIZVEDENIH BAKE-OFF TEHNOLOGIJOM UZ DODATAK KISELOG TIJESTA, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Gabrić, Domagoj; Ben-Aissa, Fadhel; Le-Bail, Alain; Monteau Yves; Ćurić, DuškaImpact of process conditions on the structure of pre-fermented frozen dough // Journal of food engineering, 105 (2011), 2; 361-366 doi:10.1016/j.jfoodeng.2011.02.046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Bubalo, PetarUtjecaj dodatka kiselog tijesta na trajnost integralnih polupečenih kruhova, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Galić, Kata; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Gabrić, Domagoj; Ježek, DamirInfluence of frozen storage and packaging on oxidative stability and texture of bread produced by different processes // LWT - Food Science & Technology, 44 (2011), 3; 643-649 doi:10.1016/j.lwt.2010.11.020 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Bituh, Martina; Colić Barić, Irena; Škevin, Dubravka; Čukelj, NikolinaGlycemic index and phenolics of partially-baked frozen bread with sourdough // International Journal of Food Sciences and Nutrition, 62 (2011), 1; 26-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Čukelj, Nikolina; Jakaša, Ivone; Sarajlija, Hrvoje; Novotni, Dubravka; Ćurić, DuškaIdentification and quantification of lignans in wheat bran by gas chromatography-electron capture detection // Talanta, 84 (2011), 127-132 doi:10.1016/j.talanta.2010.12.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Gabrić, Domagoj; Galić, Kata; Ćurić, DuškaPackaging of cereals and bakery products // Food engineering & ingredients, 35 (2010), 1; 19-22 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
25.Schmitlechner, MarkoVisoko-temperaturna ekstruzija leguminoza, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb