Pregled po projektu: Određivanje biološke aktivnosti biljnih ekstrakata i metabolita (MB: UNIN--UNIN-BIOTEH-21-1-1)
Pronađeno 18 radova
-
1.Šalić, Anita; Šamec, DunjaChanges in the content of glucosinolates, polyphenols and carotenoids during lactic-acid fermentation of cruciferous vegetables: a mini review // Food Chemistry: X, 16 (2022), 100457, 6 doi:10.1016/j.fochx.2022.100457 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Vrban, MarinelaKarakteristike proizvodnje vina u ludbreškom vinogorju, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
3.Kurtanjek, BarbaraKupina kao sirovina za proizvodnju voćnog vina, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
4.Tihelka, TamaraUpotreba divljeg šipka (Rosa canina L.) u prehrani i tradicionalnoj medicini, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
5.Jozinović, AndreaEkološka proizvodnja i ekološki proizvodi od lješnjaka u Hrvatskoj, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
6.Boršćak, DoraSličnosti i razlike u proizvodnji vina muškat žuti na primjeru članova udruge vinogradara VIV-BER, Beretinec, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
7.Hajdinjak, HelenaFitoestrogeni iz soje i žensko zdravlje, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
8.Pintarić, LucijaOdređivanje ukupnih polifenola te indeksa posmeđenja međimurskih vina Pušipel, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
9.Jelušić, ValentinaKopriva (Urtica dioica L.): kemijski sastav , biološka aktivnost i upotreba, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
10.Jaković, MartinaPaprena metvica (Mentha piperita L.): botaničke karakteristike, uzgoj, biološka aktivnost i upotreba, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica
-
11.Šamec, Dunja; Loizzo, Monica Rosa; Gortzi, Olga; Çankaya, İ. İrem Tatlı; Tudis, Rosa; Suntar, Ipek; Shirooie, Samira; Zengin, Gokhan; Devkota, Hari Prasad; Reboredo-Rodríguez, Patricia et al.The potential of pumpkin seed oil as a functional food - a comprehensive review of chemical composition, health benefits and safety // Comprehensive reviews in food science and food safety, 21 (2022), 4422-4446 doi:10.1111/1541-4337.13013 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Karalija, Erna; Selović, Alisa; Bešta-Gajević, Renata; Šamec, DunjaThinking for the future: Phytoextraction of cadmium using primed plants for sustainable soil clean-up // Physiologia plantarum, 174 (2022), e13739, 10 doi:10.1111/ppl.13739 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Parrish, Amber N.; Lange, Iris; Šamec, Dunja; Lange, Bernd MarkusDifferential Accumulation of Metabolites and Transcripts Related to Flavonoid, Styrylpyrone, and Galactolipid Biosynthesis in Equisetum Species and Tissue Types // Metabolites, 12 (2022), 5; 403, 18 doi:10.3390/metabo12050403 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Šudomová, Miroslava; Kateřina Berchová-Bímová; Alena Mazurakova; Dunja Šamec; Peter Kubatka; Sherif T.S. HassanFlavonoids Target Human Herpesviruses That Infect the Nervous System: Mechanisms of Action and Therapeutic Insights // Viruses-Basel, 14 (2022), 3; 592, 19 doi:10.3390/v1403059 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Petrić, Ines; Šamec, Dunja; Karalija, Erna; Salopek Sondi, BrankaBeneficial Microbes and Molecules for Mitigation of Soil Salinity in Brassica Species: A Review // Soil systems, 6 (2022), 1; 18, 22 doi:10.3390/soilsystems6010018 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Šamec, Dunja; Ljubej, Valentina; Radojčić Redovniković, Ivana; Fistanić, Stjepana; Salopek-Sondi, BrankaLow Temperatures Affect the Physiological Status and Phytochemical Content of Flat Leaf Kale (Brassica oleracea var. acephala) Sprouts // Foods, 11 (2022), 3; 264, 13 doi:10.3390/foods11030264 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Šubašić, Mirel; Šamec, Dunja; Selović, Alisa; Karalija, ErnaPhytoremediation of Cadmium Polluted Soils: Current Status and Approaches for Enhancing // Soil systems, 6 (2022), 1; 3, 21 doi:10.3390/soilsystems6010003 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Kos, AnaAntioksidacijska aktivnost eteričnog ulja lavande, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel za prehrambenu tehnologiju, Koprivnica