Pregled po projektu: Modifikacija procesa zrenja sira i razvoj proizvoda na bazi sirutke (SIRENA) (MB: EK-EFRR-KK.01.1.1.04.0096)
Pronađeno 24 radova
-
1.Herljević, Dora; Zandona, Elizabeta; Blažić, Marijana; Rendulić, Ema; Matković Melki, Karmen; Belavić, ValentinaNanotechnology in the food industry: Nanofood safety and potential negative effects on human health // BOOK OF PROCEEDINGS of 8th International Professional and Scientific Conference “Occupational Safety and Health” / Kirin, S. ; Štedul, I. ; Bubaš, M. (ur.).
Karlovac: KARLOVAC UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, 2022. str. 190-196 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Krmelić, Matea; Matijević, Bojan; Mabić, MirelaSirutka – stavovi potrošača i navike konzumacije // Zbornik sažetaka 44. međunarodni simpozij mljekarskih stručnjaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 76-76 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Blažić, Marijana; Zandona, Elizabeta; Herljević, Dora; Paić, Antonela; Barukčić, IrenaPoboljšanje mikrobiološke kvalitete sira primjenom ozonizirane atmosfere u zrionama // Zbornik sažetaka 44. Međunarodnog simpozija mljekarskih stručnjaka / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 60-60 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Lukenda, ValentinaPROMJENE STVOJSTAVA I KVALITETE MLIJEKA MAGARICE OBRAĐENOG RAZLIČITIM REŽIMIMA TOPLINSKE OBRADE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Blažević, IvanaUTJECAJ RAZLIČITIH REŽIMA TOPLINSKE OBRADE NA KVALITETU KOBILJEG MLIJEKA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Vranković, LucijaOPTIMIRANJE POSTUPKA PROIZVODNJE SIREVA OD KRAVLJEG MLIJEKA S DODATKOM EKSTRAKTA LISTA MASLINE (Olea europaea L.), 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić Jurina, Irena; Božanić, RajkaProizvodnja sira tipa feta sa smanjenim udjelom soli // Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2022. str. 38-38 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Lisak Jakopović, Katarina; Repajić, Maja; Rumora Samarin, Ivana; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Barukčić Jurina, IrenaFortification of Cow Milk with Moringa oleifera Extract: Influence on Physicochemical Characteristics, Antioxidant Capacity and Mineral Content of Yoghurt // Fermentation, 8 (2022), 545-562 doi:10.3390/fermentation8100545 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Hovjecki, Marina; Miloradovic, Zorana; Barukčić, Irena; Blažić, Marijana; Miocinovic, JelenaRheological Properties of Goat Milk Coagulation as Affected by Rennet Concentration, pH and Temperature // Fermentation, 8 (2022), 6; 291, 12 doi:10.3390/fermentation8060291 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Barukčić, Irena; Filipan, Katarina; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, Rajka; Blažić, Marijana; Repajić, MajaThe Potential of Olive Leaf Extract as a Functional Ingredient in Yoghurt Production: The Effects on Fermentation, Rheology, Sensory, and Antioxidant Properties of Cow Milk Yoghurt // Foods, 11 (2022), 5; 11-00701, 18 doi:https://.org/10.3390/foods11050701 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Zadravec, RominaUTJECAJ UVJETA PAKIRANJA NA ROK TRAJNOSTI KRAVLJE SKUTE S DODATKOM PROTEINSKOG PRAHA INDUSTRIJSKE KONOPLJE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Veleučilište u Karlovcu/Odjel prehrambene tehnologije, Karlovac
-
12.Kvesić, IvanaMIKROBNE KULTURE U SIRARSTVU I NEKI POSTUPCI OČUVANJA NJIHOVE STABILNOSTI, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel prehrambene tehnologije, Karlovac
-
13.Zandona, Elizabeta; Zavadlav, Sandra; Herljević, Dora; Zadravec, Romina; Perković, IrenaOLIVE LEAF EXTRACT (OLE) AS BIOACTIVE CONSTITUENT IN CHEESE MANUFACTURING // Book of Abstracts of 13th International Scientific and Professional Conference "WITH FOOD TO HEALTH" / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Faculty of Food Technology Osijek (University of Osijek) and Faculty of Technology (University of Tuzla), 2021. str. 159-159 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
14.Škegro, Marko; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Kovač, Ana Petra; Salkić, Lidija; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Zavadlav, Sandra; Ježek, DamirChemometric Comparison of High-Pressure Processing and Thermal Pasteurization: The Nutritive, Sensory, and Microbial Quality of Smoothies // Foods, 10 (2021), 6; 1-17 doi:10.3390/foods10061167 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Zandona, Elizabeta; Blažić, Marijana; Režek Jambrak, AnetWhey Utilization: Sustainable Uses and Environmental Approach // Food technology and biotechnology, 59 (2021), 2; 147-161 doi:10.17113/ftb.59.02.21.6904 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Anamarija AntićISKORIŠTAVANJE SIRUTKE - DOSTIGNUĆA I INOVATIVNI NAČINI PRIMJENE, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Odjel prehrambene tehnologije, Karlovac
-
17.Duralija, Boris; Putnik, Predrag; Brdar, Dora; Bebek Markovinović, Anica; Zavadlav, Sandra; Pateiro, Mirian; Domínguez, Rubén; Lorenzo, José M.; Bursać Kovačević, DanijelaThe Perspective of Croatian Old Apple Cultivars in Extensive Farming for the Production of Functional Foods // Foods, 10 (2021), 4; 708, 30 doi:10.3390/foods10040708 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Barišić, Veronika; Petrović, Jovana; Lončarević, Ivana; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Blažić, Marijana; Ačkar, ĐurđicaPhysical Properties of Chocolates Enriched with Untreated Cocoa Bean Shells and Cocoa Bean Shells Treated with High-Voltage Electrical Discharge // Sustainability, 13 (2021), 5; 2620, 14 doi:10.3390/su13052620 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Antonela PaićTRETMAN OZONOM U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Odjel prehrambene tehnologije, Karlovac
-
20.Zavadlav, Sandra; Blažić, Marijana; Van de Velde, Franco; Vignatti, Charito; Fenoglio, Cecilia; Piagentini, Andrea M.; Elida Pirovani, María; Perotti, Cristina M.; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, PredragSous-Vide as a Technique for Preparing Healthy and High-Quality Vegetable and Seafood Products // Foods, 9 (2020), 1-28 doi:10.3390/foods9111537 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Zandona, Elizabeta; Perković, Irena; Aladić, Krunoslav; Blažić, MarijanaQuality and shelf life of Skuta whey cheese packed under vacuum and modified atmosphere in presence or absence of the hemp seed powder // Scientific Study & Research. Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry (University of Bacău) = Studii şi cercetări ştiinţifice, 21 (2020), 4; 483-495 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Lončarić, Ante; Celeiro, Maria; Jozinović, Antun; Jelinić, Josip; Kovač, Tihomir; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Moslavac, Tihomir; Zavadlav, Sandra; Lores, MartaGreen Extraction Methods for Extraction ofPolyphenolic Compounds from Blueberry Pomace // Foods, 9 (2020), 11; 1521, 22 doi:10.3390/foods9111521 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Miloradovic, Zorana; Kljajevic, Nemanja; Miocinovic, Jelena; Levic, Steva; Pavlovic, Vladimir B.; Blažić, Marijana; Pudja, PredragRheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk // Foods, 9 (2020), 3; 283, 12 doi:10.3390/foods9030283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Blažić, Marijana; Kralj, Elizabeta; Cindrić, Ines; Halambek, Jasna; Matijević, Bojan, Zavadlav, SandraDevelopment of an online educational platform as support to the small dairy producers facing the problems during cheese production // Book of abstracts 18th Ružička days "Today Science-Tomorrow Industry" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), Faculty of Food Technology Osijek University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2020. str. 94-94 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)