Pregled po projektu: Formuliranje inkapsuliranih sustava bioaktivnih sastojaka tradicionalnih biljnih vrsta: trave ive i dobričice namijenjenih razvoju inovativnih funkcionalnih prehrambenih proizvoda (FUNCBIOCAP) (MB: HRZZ-IP-2019-04-5879)
Pronađeno 22 radova
-
1.Mandura Jarić, Ana; Miletić, Laura; Kuzmić, Sunčica; Sander, Aleksandra; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Komes, DraženkaElectrospun nanofibres as an emerging delivery system for phenylethanoid glycosides: preparation and in vitro evaluation // Proceedings - International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka ; Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 5-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Šeremet, Danijela; Mandura, Jarić, Ana; Benković, Vesna; Horvat Knežević, Anica; Balta, Vedran; Blažević, Sofia Ana; Žepić, Ivana; Komes, DraženkaIn vivo genotoxicity of ground ivy (Glechoma hederacea L.) and effect on hematological and biochemical blood parameters of rat // Book of Abstracts - 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY / Babić, J. (ur.).
Vukovar, Hrvatska, 2022. str. 124-124 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Doroci, ShefkijeRazvoj inkapsulacijskih sustava ekstrakta dobričice (Glechoma hederacea L.) i njihova inkorporacija u bombonske proizvode, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
4.Mandura Jarić, Ana; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Komes, DraženkaEmployment of response surface methodology in optimizing microwave-assisted extraction of bioactive compounds from Teucrium montanum and Glechoma hederacea // Book of Abstracts Nutricon / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2022. str. 86-86 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Šeremet, Danijela; Štefančić, Martina; Petrović, Predrag; Kuzmić, Sunčica; Doroci, Shefkije; Mandura Jarić, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Pjanović, Rada; Komes, DraženkaDevelopment, Characterization and Incorporation of Alginate-Plant Protein Covered Liposomes Containing Ground Ivy (Glechoma hederacea L.) Extract into Candies // Foods, 11 (2022), 12; 1816, 16 doi:10.3390/foods11121816 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Štefančić, MartinaFormuliranje inkapsuliranih sustava polifenolnog ekstrakta dobričice (Glechoma hederacea L.) primjenom liposoma i ionskog geliranja, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Šeremet, Danijela; Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Butorac, Ana; Lovrić, Marija; Jurinjak Tušek, Ana; Obranović, Marko; Mandura Jarić, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Carović- Stanko, Klaudija; Komes, DraženkaComprehensive Study of Traditional Plant Ground Ivy (Glechoma hederacea L.) Grown in Croatia in Terms of Nutritional and Bioactive Composition // Foods, 11 (2022), 5; 658, 19 doi:10.3390/foods11050658 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mandura Jarić, Ana; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Jokić, Stela; Komes, DraženkaThe multiple-response modeling of heat-assisted, microwave-assisted and subcritical water extraction on selected phenolics from traditional plant species Teucrium montanum // Preparative biochemistry & biotechnology, 52 (2022), 7; 809-822 doi:10.1080/10826068.2021.1998111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Šeremet, Danijela; Vugrinec, Kristina; Petrović, Predrag; Butorac, Ana; Kuzmić, Sunčica; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura, Ana; Lovrić, Marija; Pjanović, Rada; Komes, DraženkaFormulation and characterization of liposomal encapsulated systems of bioactive ingredients from traditional plant mountain germander (Teucrium montanum L.) for the incorporation into coffee drinks // Food chemistry, 370 (2022), 131257, 9 doi:10.1016/j.foodchem.2021.131257 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura Jarić, Ana; Komes, DraženkaValorisation of Teucrium montanum as a Source of Valuable Natural Compounds: Bioactive Content, Antimicrobial and Biological Activity – A Review // Pharmacognosy Reviews, 15 (2021), 191-198 doi:10.5530/phrev.2021.15.18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Burek, PatrickRazvoj formulacija pralina obogaćenih biljnim ekstraktima, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Sveučilište Sjever / Odjel prehrambene tehnologije, Koprivnica
-
12.Božac, NataliaKarakterizacija kemijskog i bioaktivnog sastava dobričice (Glechoma hederacea L.) s različitih prirodnih staništa u Republici Hrvatskoj, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Mandura, Ana; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Komes, DraženkaElucidating the bioactive potential of mountain germander (Teucrium montanum) by applying fractionation of phenolic compounds // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2021. str. 74-74 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Šeremet, Danijela; Mandura, Ana; Cazalens, Evan; Natucci Pasquino, Marion; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Komes, DraženkaBioactive and sensory evaluation of chocolate pralines enriched with polyphenolic compounds extracted from ground ivy and mountain germander // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2021. str. 84-84 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Grizelj, DianaOdređivanje bioaktivnog potencijala trave ive (Teucrium montanum L.) primjenom ekstrakcije mikrovalovima i subkritičnom vodom, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
16.Šeremet, Danijela; Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Božac, Natalia; Mandura, Ana; Komes, DraženkaOptimization of heat-, microwave-assisted and subcritical water extraction of phenolic compounds from ground ivy (Glechoma hederacea L.) using response surface methodology // Journal of applied research on medicinal and aromatic plants, 25 (2021), 100346, 9 doi:10.1016/j.jarmap.2021.100346 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Žepić, IvanaKarakterizacija bioaktivnog sastava dobričice (Glechoma hederacea L.) primjenom frakcioniranja polifenolnih spojeva, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
18.Šeremet, Danijela; Mandura, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Jokić, Stela; Komes, DraženkaInfluence of conventional and innovative extraction techniques on bioactive properties of ground ivy (Glechoma hederacea L.) // 18th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” : proceedings / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 125-131 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura, Ana; Žepić, Ivana; Marković, Ksenija; Komes, DraženkaAn insight into the chemical composition of ground ivy (Glechoma hederacea L.) by means of macrocomponent analysis and fractionation of phenolic compounds // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 15 (2020), 3-4; 133-138 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Vugrinec, KristinaTrava iva (Teucrium montanum L.) - ekstrakcija bioaktivnih spojeva, inkapsulacija liposomima i formulacija funkcionalnih napitaka, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Iveković, SofijaTrava iva - neiskorišteni funkcionalni potencijal tradicionalne biljne vrste Teucrium montanum L., 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Pranjić, DariaPrimjena konvencionalnih i inovativnih metoda u ekstrakciji bioaktivnih sastojaka dobričice (Glechoma hederacea L.), 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb