Pregled po projektu: Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima (MB: 113-1130475-0336)
Pronađeno 74 radova
-
1.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Gagula, GoranPredictive modeling of Bifidobacterium animalis subsp. lactis Bb-12 growth in cow’s, goat’s and soy milk // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 220-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Slačanac, Vedran; Lučan, Mirela; Hardi, Jovica; Krstanović, Vinko; Koceva Komlenić, DaliborkaFermentation of Honey- Sweetened Soymilk with Bifidobacterium Lactis Bb-12 and Bifidobacterium Longum Bb-46 : Fermentation Activity of Bifidobacteria and in Vitro Antagonistic Effect Against Listeria Monocytogenes FSL N1-017 // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 4; 321-329 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Jalšić, ValentinaOPTIMIRANJE SASTAVA PROBIOTICKIH MLIJECNIH DESERATA S KESTEN PIREOM, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Kvesić, IvanaUTVRDIVANJE PROIZVODNIH PARAMETARA AUTOHTONIH MLIJECNIH PROIZVODA OBITELJSKOG POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Tomas, AnaKARAKTERIZACIJA PROIZVODNJE AUTOHTONIH SIREVA NA OBITELJSKOM POLJOPRIVREDNOM GOSPODARSTVU, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Tadić, IvanaIZRADA NOVIH TIPOVA NAMAZA NA OSNOVI SVJEŽEG SIRA I VRHNJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Biškup, NikolaRAZVOJ NOVIH PROIZVODA SA SIRNIM NAMAZIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Gvozdanović, AndreaPROIZVODNJA NOVOG TIPA FETA SIRA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
9.Gradinjan, MajaPROIZVODNJA SVJEŽEG ZRNATOG SIRA S PROBIOTICIMA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
10.Plavšić, JosipaPARAMETRI PROIZVODNJE I SVOJSTVA KOZJEG SIRA PROIZVEDENOG NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU U BOŠNJACIMA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Koceva Komlenić, Daliborka; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoConcentration of nutritional important minerals in Croatian goat and cow milk and some dairy products made of these // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 21-25 (recenziran, članak, znanstveni)
-
12.. Slačanac*, J. Hardi, V. Krstanović, Ž. MarketanovićTexture profile analysis of artisanal Croatian ewe's hard cheeses // Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days
Vukovar, Hrvatska, 2011. str. 412-414 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šimunović, Ivan; Tišma, Marina; Slačanac, Vedran; Velić, NatalijaStudy on spent brewer's yeast hydrolysis by acid // Međunarodna znanstveno'stručna konferencija 13. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" : zbornik radova = International Scientific and Professional Conference 13th Ružička days "Today science-tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2011. str. 290-292 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Berger, NataliaPROIZVODNJA POLUTVRDIH SIREVA NA OBITELJSKOM GOSPODARSTVU BERGER IZ VARAŢDINA, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Kocijan, IvanaPROIZVODNJA SIRNE ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Fundak, TamaraPROIZVODNJA SIRNE MOZAIK ROLADE SA ŠUNKOM, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Presečan, SenkaPREBIOTICKI UCINAK MEDA I ANTAGONIZAM PROBIOTICKE BAKTERIJE Lactobacillus casei PREMA Listeria monocytogenes TIJEKOM CUVANJA FERMENTIRANIH MLIJEKA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Marketanović, ŽeljkaANALIZA TEKSTURE POLUTVRDIH SIREVA RAZLIČITIH PROIZVOĐAČ NA HRVATSKOM TRŽIŠTU, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Marketanović, MarijaODREĐIVANJE TEKSTURE AUTOHTONIH OTOČNIH OVČJIH SIREVA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Krstanović, Vinko; Grozaj, Krunoslav; Habschied, Kristina; Slačanac, Vedran; Koceva Komlenić, Daliborka; Milaković, ZlataResearch on malting properties of wheat variety Adriana // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 593-599 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Kun, Sz.; Havas, P.; Krstanović, VinkoEffect of honey addition on fermentation activity of Lactobacillus casei Lc-01 in cow’s and goat’s milk: A kinetic study // Acta alimentaria, 40 (2010), 2; 270-281 doi:10.1556/AAlim.40.2011.2.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Kanižai, Gabriella; Lučan, Mirela; Gagula, GoranStudy on Influence of Process Parameters During Malting on Protein Solubility in Bread-Wheat Varieties // Proceedings of the 5th International Congress "Flour-Bread '09" and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of J.J. Strossmayer, 2010. str. 224-225 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Lučan, Mirela; Božanić, Rajka; Galić, Sabina; Koceva-Komlenić, DaliborkaPrevention of urogenital infections by oral administration of probiotic lactobacilli // Mljekarstvo, 60 (2010), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
24.Slačanac, Vedran; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Rezessyne Szabo, Judit; Lučan, Mirela; Krstanović, VinkoNutritional and therapeutic value of fermented caprine milk // International journal of dairy technology, 63 (2010), 2; 171-189 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00575.x (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
25.Buljević, MarinaDomaći kozji sir obiteljskog gospodarsta Buljević iz Osijeka, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek