Pregled po projektu: Centar za sigurnost i kvalitetu hrane (MB: EK-EFRR-KK.01.1.1.02.0004)
Pronađeno 76 radova
-
1.Mlinar, Zdenko; Kostelac, Deni; Kovaček, Ivančica; Klobučar, Ana; Tešić, Vanja; Prahin, Vedran; Frece, JadrankaInvestigation of SARS-CoV-2 Detection Method Applicability and Virus Occurrence in Food and Food Packaging // Food Technology and Biotechnology, 61 (2023), 2; 250-258 doi:10.17113/ftb.61.02.23.8018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kiš, Marta; Zdolec, Nevijo; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Jurić, Slaven; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Marić, Ivan; Mikulec, NatašaImplementation of Novel Autochthonous Microencapsulated Strains of Lactiplantibacillus plantarum, Lactococcus lactis, and Lamb’s Rennet in the Production of Traditional “Paški Sir” Cheese // Fermentation, 9 (2023), 5; 441, 17 doi:10.3390/fermentation9050441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Krivohlavek, Adela; Mikulec, Nataša; Budeč, Maja; Barušić, Lidija; Bošnir, Jasna; Šikić, Sandra; Jakaša, Ivone; Begović, Tajana; Janda, Rea; Vitale KsenijaMigration of BPA from Food Packaging and Household Products on the Croatian Market // International journal of environmental research and public health, 20 (2023), 4; 2877, 11 doi:.org/10.3390/ijerph20042877 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Biondić Fučkar, Vedran; Božić, Angela; Jukić, Anita; Krivohlavek, Adela; Jurak, Gordana; Tot, Ana; Serdar, Sonja; Žuntar, Irena; Režek Jambrak, AnetCoffee Silver Skin—Health Safety, Nutritional Value, and Microwave Extraction of Proteins // Foods, 12 (2023), 3; 518-533 doi:10.3390/foods12030518 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Bošnir, Jasna; Barbarić, Franka; Lasić, Dario; Šikić, SandraDetermination of stable isotope ratios of 13C/12C in honey samples by LC/EA-IRMS – preliminary results // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 47-47 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Krivohlavek, Adela; Ivešić, Martina; Tolić, Sonja; Šikić, SandraWHAT WE CAN LEARN ABOUT GROUNDWATER BY ANALYTICAL COMPOSITION ANALYSIS // BOOK OF ABSTRACTS 9th International Conference Water for all / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana ; Šuvak-Pirić, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 41-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Palac Bešlić, Iva; Krivohlavek, Adela; Mandić Andačić, Ivana; Ivešić, Martina; Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, DanijelaDevelopment and optimization of a method for determining the aroma profile of strawberries // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Vnučec, Ivan; Mirić, MilijanaThe effect of incubation temperature and duration on the sensory attributes of semi-durable sausages // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mirić, MilijanaUtjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Prelec, KarloKlaonički pokazatelji i kakvoća mesa kopuna, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Krivohlavek A, Barbarić F, Ivešić M, Šikić S, Bošnir J, Jakaša I, Oštarić F, Mikulec NIsotopic analysis of native cheese samples collected in the Republic of Croatia during 2021-2022 // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada. Zagreb, 2022. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Jurak, Gordana; Tot, Ana; Bošnir, JasnaMonitoring of pesticide residues in honey, olive oil, and soil samples colected as part of project “Center for Food Safety” – preliminary results // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Dubrovnik, Hrvatska, 2022. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Krivohlavek, Adela; Šikić, Sandra; Bošnir, Jasna; Mikulec, Nataša; Jakasa, Ivone; Janda, Rea; Vitale KsenijaMigration of Bisphenol A from new unused plastic packaging and various household products to food simulants // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada Ksaverska cesta 2, HR-10001 Zagreb, 2022. str. 36-36 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Šikić, Sandra; Krivohlavek, Adela; Mikulec, Nataša; Bošnir, JasnaStable isotope ratio of native honey and cheese from the Republic of Croatia // Book of Abstracts 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition Imeko Foods - Food on global market / Jakovčić, Mladen ; Šikić, Sandra ; Fernandes-Whaley, Maria (ur.).
Zagreb: IMEKO (TC23), 2022. str. 45-45 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
16.Jagić, Luka; Mlinar, Zdenko; Prahin, Vedran; Vasiljević, Ana; Kovaček, IvančicaExamination of sprouts for the presence of STEC using the polymerase chain reaction method in real-time (real-time PCR) // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 38-38 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
17.Kovaček, Ivančica; Vasiljević, Ana; Findrik, Ksenija; Mlinar, ZdenkoForgotten pathogen // The Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition / Jakovcic, Mladen ; Sikic, Sandra ; Fernandes-Whaley, Maria (ur.).
Dubrovnik, Croatia: IMEKO (TC23). Lajos utca 74-76 Budapest H-1036 HUNGARY & Croatian Metrology Society, Berislavića 8, 10 000 Zagreb, Croatia, 2022. str. 59-59 (poster, sažetak, stručni) -
18.Prđun, Saša; Flanjak, Ivana; Svečnjak, Lidija; Primorac, Ljiljana; Lazarus, Maja; Orct, Tatjana; Bubalo, Dragan; Bilić Rajs, BlankaCharacterization of Rare Himalayan Balsam (Impatiens glandulifera Royle) Honey from Croatia // Foods, 11 (2022), 19; 3025, 14 doi:10.3390/foods11193025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Jurak Gordana, Bošnir Jasna, Krivohlavek Adela, Bešlić P. IvaAnalysis and validation of multiresidue pesticides in honey - followed by GC-MS/MS // 14th European Pesticide Residues Workshop
Bologna, Italija, 2022. str. 176-177 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
20.Vujić, MarioKvaliteta i sigurnost dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda, 2022., doktorska disertacija, Zagreb
-
21.Alispahić, AmraStabilnost i toksični učinci specija arsena u uzorcima voda, 2022., doktorska disertacija, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
22.Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, AndrijaFizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja // Zbornik radova s 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 477-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Dergestin Bačun, Lidija; Polak, Tomaž; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Vahčić, NadaSensory profile and likeability of Croatian traditional dry meat products from different regions // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 3; 238-248 doi:10.31727/m.24.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Mlinar, Zdenko; Kovaček, Ivančica; Prahin, VedranIspitivanje svježeg porcioniranog pilećeg mesa u maloprodaji na prisutnost Listeria monocytogenes // XIV. Simpozij Peradarski dani 2022. s međunarodnim sudjelovanjem Hrvatska, Poreč, 11.-14. svibnja 2022. / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, 2022. str. 223-229 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Širić, IvanNitrite from vegetable sources: a promising “clean label” strategy in heat-treated sausages? // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 124-131 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Vujić, Mario; Lušić, Dražen; Bošnir, Jasna; Pezo, Lato L.; Kuharić, Željka; Lasić, Dario; Šabarić, Jasenka; Barušić, Lidija; Vukić Lušić, DarijaAssessment of Metal Intake by Selected Food Supplements Based on Beehive Products // Foods, 11 (2022), 1279; 11091279, 16 doi:10.3390/foods11091279 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Škrlec, AndrijaFizikalna i senzorska svojstva suhe pečenice sa smanjenim udjelom natrija, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Maturanec, HrvojeUtjecaj trajanja zrenja na prinos i kakvoću goveđeg vrata, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Stvorić, MartinaUpotreba cikle i poriluka kao izvora nitrata u proizvodnji polutrajnih kobasica, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
30.Stojanović, TenaVarijabilnosti fizikalnih i senzorskih svojstava jaja iz slobodnog uzgoja, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
31.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Barbarić, Franka; Šikić, SandraTHE ROLE OF STABLE ISOTOPES IN THE ANALYSIS OF FOOD // Book of Abstracts/Knjiga Sažetaka / Grgec Bermanec, L (ur.).
Zagreb: CROLAB Hrvatski laboratoriji, 2021. str. 67-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Kos, Ivica; Škrlec, Andrija; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Bendelja Ljoljić, Darija; Kiš, Goran; Vnučec, IvanEffect of partial replacement of NaCl with KCl on physical and sensory traits of dry-cured loin // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 5; 389-399 (recenziran, članak, znanstveni)
-
33.Kovaček, Ivančica; Mlinar, Zdenko; Bogdan, VesnaReview of testing foreign proteins in the Republic of Croatia – horse meat, pork // 61st International Meat Industry Conference (Meatcon2021) - Healthy Food For Present And Future
Zlatibor, Srbija, 2021. str. - (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
34.Alispahić, Amra; Krivohlavek, Adela; Galić, NivesArticle Novel Preservation Methods for Inorganic Arsenic Speciation in Model and Natural Water Samples by Stripping Voltammetric Method // Applied Sciences-Basel, 11 (2021), 8811, 14 doi:10.3390/app11198811 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Lozica, ElaMinerali i teški metali u plodovima samonikle mirte (Myrtus communis L.) na otoku Korčuli, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Mlinar, Zdenko; Kovaček, Ivančica; Bogdan, VesnaUspostava metode za otkrivanje SARS-CoV-2 u zraku // Dvanaesti hrvatski znanstveno-stručni skup "Zaštita zraka '21" - zbornik sažetaka / Pehnec, Gordana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko udruženje za zaštitu zraka (HUZZ), 2021. str. 120-121 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
37.Kos, Ivica; Kocek, Matea; Širić, Ivan; Juzl, Miroslav; Langova, Radka; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Vnučec, IvanUtjecaj dodatka ovčjeg mesa na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva tradicionalnih trajnih kobasica // 56. hrvatski i 16. međunarodni simpozij agronoma - zbornik radova / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 625-630 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Kos, Ivica; Smrček, Sanja; Širić, Ivan; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Vnučec, IvanMineral content variability of two dry-cured ham types // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 123-132 doi:10.31727/m.23.2.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Krivohlavek, Adela; Kuharić, Željka; Marjanović Čermak, Ana Marija; Šikić, Sandra; Pavičić, Ivan; Domijan, Ana-MarijaAssessment of intracellular accumulation of cadmium and thallium // Journal of pharmacological and toxicological methods, 110 (2021), 107087; 1-5 doi:10.1016/j.vascn.2021.107087 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Bažant, MarioOdređivanje koncentracije bakra u uzorcima humane plazme pomoću UV-VIS spektrofotometra i induktivno spregnute plazme vezane na spektrometar masa (ICP-MS), 2021., diplomski rad, diplomski, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Zagreb
-
41.Krvavica, Marina; Lasić, Dario; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đugum, Jelena; Janović, Špiro; Milovac, Srđan; Bošnir, JasnaChemical Characteristics of Croatian Traditional Istarski pršut (PDO) Produced from Two Different Pig Genotypes // Molecules, 26 (2021), 14; 4140, 18 doi:10.3390/ molecules26144140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kelava Ugarković, Nikolina; Konjačić, Miljenko; Malnar, Josip; Tomljanović, Kristijan; Šprem, Nikica; Ugarković, DamirProximate Chemical Composition, Fatty Acid Profile, and Lipid Qualitative Indices of Brown Bear Meat // Foods, 10 (2021), 1; 10010036, 11 doi:10.3390/foods10010036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Vasiljević, Ana; Kovaček, Ivančica; Mlinar, Zdenko; Bogdan VesnaPresence of sulfite-reducing Clostridia in bee pollen // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, vol. 71, Suppl.1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 49-49 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
44.Palac Bešlić, Iva; Mandić Andačić, Ivana; Ivešić, Martina; Perunović, Ana Lana; Krivohlavek, AdelaMethod optimization for fatty food sample preparation for GC-ECD analysis of organochlorine pesticides // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, vol. 71, Suppl.1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Krivohlavek, Adela; Ivešić, MartinaDetermination of metals in honey // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, vol. 71, Suppl.1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Bošnir, Jasna; Lasić, Dario; Ivešić, Martina; Prskalo, Ivana; Brkić, DanijelThe main objectives of Project P- K.K.05.1.1.02.0023: Investigation of the impact of climate change on the development of molds, mycotoxins, and grain quality with proposed measures // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, vol. 71, Suppl.1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 26-26 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Šikić, SandraThe regulatory framework for mycotoxins and plant toxins in the service of health protection // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, vol. 71, Suppl.1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 26-26 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Večenaj, Ana; Stjepanović, Barbara; Hrga, Ivana; Krivohlavek, AdelaPollen spectrum of Hedera helix (Common ivy) honey // Abstract of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality "Food, Health and Climate Changes" / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Jukić, Mirela; Cvetković, Želimira; Prgić, Dejan; Malenica, Davor; Dangubić Renata; Hrga, IvanaSoil sampling within the project “Food Safety and Quality Center” // Abstract of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality "Food, Health and Climate Changes" / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
50.Milovac, Srđan; Mandić Andačić, Ivana; Ivešić, Martina; Broz, Marija; Berić, Ivan; Krivohlavek, AdelaDetermination of cannabinoid content in industrial hemp // Archives of industrial hygiene and toxicology / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Krivohlavek, Adela; Žuntar, Irena; Mandić Andačić, Ivana; Palac Bešlić, Iva; Ivešić, Martina; Šikić, Sandra; Bursać Kovačević, DanijelaMonitoring of dithiocarbamate pesticides in fruits on the Croatian market by a validated GC- MS method // Abstracts of the 3rd International Congress on Food Safety and Quality “Food, Health and Climate Changes” / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2020. str. 47-47 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
52.Kos, Ivica; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Janječić, Zlatko; Šprem, NikicaContent and variability of minerals in dry-cured ham // Archives of industrial hygiene and toxicology / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2020. str. 43-43 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Jurak, Gordana; Krivohlavek, Adela; Bošnir, JasnaMonitoring the impact of analytical procedures on the formation of p,p '-dichlorobenzophenone (DCBP)-Dicofol degradation product // 13 th European pesticide workshop
Granada, Španjolska, 2020. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Lasić, Dario; Vasiljev, Vanja; Benić, Marijan; Prskalo, Ivana; Kuharić, Željka; Vujnović, FilipAnaliza sadržaja soli u kruhu i pecivu nakon primjene novoga nacionalnog pravilnika o žitaricama i proizvodima od žitarica // Journal of applied health sciences, 6 (2020), 1; 117-127 doi:10.24141/1/6/1/11 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
55.Tot, Ana; Gavran, Magdalena; Mandić Andačić, Ivana; Palac Bešlić, Iva; Ivešić, Martina; Krivohlavek, AdelaValidation of multiresidue method for determination of multiclass pesticides in ground, surface and drinking water // 13 th European Pesticide Residue Workshop
Granada, Španjolska, 2020. str. 1-1 (poster, recenziran, sažetak, ostalo) -
56.Mandić Andačić, Ivana; Tot, Ana; Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak Sabolović, Marija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Thirumbdas, Rohit; J. Barba, FranciscoExposure of the Croatian adult population to acrylamide through bread and bakery products // Food chemistry, 322 (2020), 126771, 8 doi:10.1016/j.foodchem.2020.126771 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Kos, Ivica; Mijač, Ivana; Janječić, Zlatko; Sinčić Pulić, Blanka; Musulin, Marko; Langová, Radka; Luković, Zoran; Širić, Ivan; Bedeković, DaliborUtjecaj dodatka mikroalgi u hranu kokoši nesilica na senzorska svojstva jaja // 55. Croatian and 15. International Symposium on Agriculture - Proceedings / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 434-439 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Mijač, IvanaUtjecaj dodatka mikroalgi u hranu kokoši nesilica na senzorna svojstva jaja, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
59.Kocek, MateaTehnološka karakterizacija i senzorska svojstva trajnih kobasica s dodatkom ovčjeg mesa, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
60.Lasić, Dario; Bošnir, Jasna; Stjepanović, Barbara; Prskalo, Ivana; Krivohlavek, AdelaLabeling of honey and honeybee mixtures, restrictions and dangers of addition of some ingredients // Book of Abstracts: “Challenges and Public Health Interventions”
Novi Sad, 2019. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
61.Lasić, Dario; Bošnir, Jasna; Racz, AleksandarExcessive salt intake and prevention on hypertension – A Croatian experience // Current Research: Cardiology, 06 (2019), 14-14 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
62.Kos, Ivica; Sinčić Pulić, Blanka; Gorup, Domagoj; Kaić, AnaSensory profiles of artisanal smoked dry-cured ham as affected by production season // Journal of Central European agriculture, 20 (2019), 4; 1089-1098 doi:10.5513/JCEA01/20.4.2431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Krivohlavek, Adela; Kosić Vukšić, Josipa; Ivešić, Martina; Žuntar, Irena; Šikić, SandraANALYSIS OF UNDECLARED SYNTHETIC PHOSPHODIESTERASE-5 INHIBITORS IN DIETARY SUPPLEMENTS AND HERBAL MATRICES BY LC–ESI–MS/MS AND BY LC-TOF ON MARKET IN PERIOD 2012-2019 // 9th International Symposium on. RECENT ADVANCES IN FOOD ANALYSIS. / Pulkrabová, Jana ; Tomaniová, Monika ; Nielen, Michel ; Hajšlová, Jana (ur.).
Prag: University of Chemistry and Technology, Prague, 2019. str. 281-281 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Broz, Marija; Šikić, SandraOPTIMIZATION OF SAMPLE PREPARATION METHOD FOR DETERMINATION ATROPINE AND SCOPOLAMINE BY LIQUID CHROMATOGRAPHY TANDEM MASS SPECTROMETRY IN CEREALS AND CEREAL BASED FOODS // 9th International Symposium on RAFA (book of abstracts) / Pulkrabová, Jana ; Tomaniová, Monika ; Nielen, Michel ; Hajšlová, Jana (ur.).
Prag: University of Chemistry and Technology, Prague, 2019. str. 522-522 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Kos, Ivica; Bedekovic, Dalibor; Zoric, Vjera; Vnucec, Ivan; Janjecic, ZlatkoEffect of pumpkin seed meal on physicochemical and sensory traits of broiler meat // XVIII European Symposium on the Quality of Eggs and Egss Products and XIV European Symposium on the Quality of Poultry Meat: Abstract Book / Akbay, Rűveyde (ur.).
Ankara, 2019. str. 182-182 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Kos, Ivica; Gorup, Domagoj; Sinčić Pulić, Blanka; Kaić, AnaSenzorni profili dimljenih pršuta iz pet proizvodnih sezona // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma - zbornik sažetaka / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 184-185 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
67.Kos, Ivica; Bedeković, Dalibor; Crnčec, Tomislav; Janječić, ZlatkoUtjecaj smanjenja udjela pigmenata u krmnim smjesama na prinos i kakvoću mesa brojlera // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma - zbornik sažetaka / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 180-181 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Gorup, DomagojUtjecaj proizvodne sezone na senzorni profil dimljenih pršuta, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
69.Banović, MarkoSenzorne i fizikalne karakteristike slavonskih kobasica iz tradicijske i industrijske proizvodnje, 2018., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
70.Šabarić, Jasenka; Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Krivohlavek, Adela; Ivešić, MartinaDetermination of total and inorganic arsenic in food // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 31-31 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Krivohlavek, Adela; Šikić, Sandra; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Petrović, Marinko; Šostar, ZvonimirApplication of stable isotope ratio analysis for olive oil and honey // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 18-18 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Ivešić, Martina; Ladiš, Ana-Marija; Krivohlavek, Adela; Šikić, SandraDevelopment of analytical method for LC-MS/MS determination of DON, 3-AcDON AND 15-AcDON in food // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Ladiš, Ana- Marija; Šikić, SandraMonitoring recommendations for non-regulated mycotoxins - contributions to food safety // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, Suppl. 1 / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institute For Medical Research and Occupational Health, 2018. str. 26-26 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Stjepanović, Barbara; Hrga, Ivana; Večenaj, Ana; Krivohlavek, Adela; Lasić, Dario; Prskalo, IvanaFamily farming Robinia honey // Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality "Food Life Cycle" / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 60-60 (poster, domaća recenzija, kratko priopćenje, stručni) -
75.Čulig, Borna; Ban, Božica; Peić, Ana; Momirović, Aleksandar; Jelaković, BojanCitrinin in endemic nephropathy // Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality “Food Life Cycle” / Šostar, Zvonimir ; Šikić, Sandra ; Krivohlavek, Adela (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
76.Kos, Ivica; Janječić, Zlatko; Širić, Ivan; Musulin, Marko; Bedeković, DaliborUtjecaj dodatka algi u hranu kokoši nesilica na senzorna svojstva jaja // Zbornik sažetaka 25. međunarodnog savjetovanja Krmiva 2018 / Modrić, Mario ; Matin, Ana (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2018. str. 69-70 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)