Pregled po projektu: Centar za sigurnost i kvalitetu hrane (MB: EK-EFRR-KK.01.1.1.02.0004)
Pronađeno 76 radova
-
1.Mlinar, Zdenko; Kostelac, Deni; Kovaček, Ivančica; Klobučar, Ana; Tešić, Vanja; Prahin, Vedran; Frece, JadrankaInvestigation of SARS-CoV-2 Detection Method Applicability and Virus Occurrence in Food and Food Packaging // Food Technology and Biotechnology, 61 (2023), 2; 250-258 doi:10.17113/ftb.61.02.23.8018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kiš, Marta; Zdolec, Nevijo; Kazazić, Snježana; Vinceković, Marko; Jurić, Slaven; Dobranić, Vesna; Oštarić, Fabijan; Marić, Ivan; Mikulec, NatašaImplementation of Novel Autochthonous Microencapsulated Strains of Lactiplantibacillus plantarum, Lactococcus lactis, and Lamb’s Rennet in the Production of Traditional “Paški Sir” Cheese // Fermentation, 9 (2023), 5; 441, 17 doi:10.3390/fermentation9050441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Krivohlavek, Adela; Mikulec, Nataša; Budeč, Maja; Barušić, Lidija; Bošnir, Jasna; Šikić, Sandra; Jakaša, Ivone; Begović, Tajana; Janda, Rea; Vitale KsenijaMigration of BPA from Food Packaging and Household Products on the Croatian Market // International journal of environmental research and public health, 20 (2023), 4; 2877, 11 doi:.org/10.3390/ijerph20042877 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kos, Ivica; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Vnučec, Ivan; Bedeković, Dalibor; Kiš, Goran; Maturanec, HrvojePhysical and sensory properties of burgers affected by different dry ageing time of beef neck // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 25 (2023), 1; 34-43 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Biondić Fučkar, Vedran; Božić, Angela; Jukić, Anita; Krivohlavek, Adela; Jurak, Gordana; Tot, Ana; Serdar, Sonja; Žuntar, Irena; Režek Jambrak, AnetCoffee Silver Skin—Health Safety, Nutritional Value, and Microwave Extraction of Proteins // Foods, 12 (2023), 3; 518-533 doi:10.3390/foods12030518 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Ivešić, Martina; Krivohlavek, Adela; Bošnir, Jasna; Barbarić, Franka; Lasić, Dario; Šikić, SandraDetermination of stable isotope ratios of 13C/12C in honey samples by LC/EA-IRMS – preliminary results // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 47-47 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Krivohlavek, Adela; Ivešić, Martina; Tolić, Sonja; Šikić, SandraWHAT WE CAN LEARN ABOUT GROUNDWATER BY ANALYTICAL COMPOSITION ANALYSIS // BOOK OF ABSTRACTS 9th International Conference Water for all / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana ; Šuvak-Pirić, Ivana (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 41-42 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Palac Bešlić, Iva; Krivohlavek, Adela; Mandić Andačić, Ivana; Ivešić, Martina; Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, DanijelaDevelopment and optimization of a method for determining the aroma profile of strawberries // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Pećina, Mateja; Bendelja Ljoljić, Darija; Vnučec, Ivan; Mirić, MilijanaThe effect of incubation temperature and duration on the sensory attributes of semi-durable sausages // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 53-53 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Mirić, MilijanaUtjecaj trajanja i temperature inkubacije na fizikalno-kemijska i senzorska svojstva polutrajnih kobasica, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Prelec, KarloKlaonički pokazatelji i kakvoća mesa kopuna, 2022., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Krivohlavek A, Barbarić F, Ivešić M, Šikić S, Bošnir J, Jakaša I, Oštarić F, Mikulec NIsotopic analysis of native cheese samples collected in the Republic of Croatia during 2021-2022 // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada. Zagreb, 2022. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Jurak, Gordana; Tot, Ana; Bošnir, JasnaMonitoring of pesticide residues in honey, olive oil, and soil samples colected as part of project “Center for Food Safety” – preliminary results // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Dubrovnik, Hrvatska, 2022. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Krivohlavek, Adela; Šikić, Sandra; Bošnir, Jasna; Mikulec, Nataša; Jakasa, Ivone; Janda, Rea; Vitale KsenijaMigration of Bisphenol A from new unused plastic packaging and various household products to food simulants // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology (Volume 73/2022, Suppl. 1, 10-18) / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada Ksaverska cesta 2, HR-10001 Zagreb, 2022. str. 36-36 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Šikić, Sandra; Krivohlavek, Adela; Mikulec, Nataša; Bošnir, JasnaStable isotope ratio of native honey and cheese from the Republic of Croatia // Book of Abstracts 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition Imeko Foods - Food on global market / Jakovčić, Mladen ; Šikić, Sandra ; Fernandes-Whaley, Maria (ur.).
Zagreb: IMEKO (TC23), 2022. str. 45-45 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
16.Jagić, Luka; Mlinar, Zdenko; Prahin, Vedran; Vasiljević, Ana; Kovaček, IvančicaExamination of sprouts for the presence of STEC using the polymerase chain reaction method in real-time (real-time PCR) // Abstracts of the 4th International Congress on Food Safety and Quality “One Health”, in Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, Volume 73/2022 – Supplement 1 / Kolarić, Branko ; Krivohlavek, Adela ; Bošnir, Jasna ; Šikić, Sandra (ur.).
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2022. str. 38-38 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
17.Kovaček, Ivančica; Vasiljević, Ana; Findrik, Ksenija; Mlinar, ZdenkoForgotten pathogen // The Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition / Jakovcic, Mladen ; Sikic, Sandra ; Fernandes-Whaley, Maria (ur.).
Dubrovnik, Croatia: IMEKO (TC23). Lajos utca 74-76 Budapest H-1036 HUNGARY & Croatian Metrology Society, Berislavića 8, 10 000 Zagreb, Croatia, 2022. str. 59-59 (poster, sažetak, stručni) -
18.Prđun, Saša; Flanjak, Ivana; Svečnjak, Lidija; Primorac, Ljiljana; Lazarus, Maja; Orct, Tatjana; Bubalo, Dragan; Bilić Rajs, BlankaCharacterization of Rare Himalayan Balsam (Impatiens glandulifera Royle) Honey from Croatia // Foods, 11 (2022), 19; 3025, 14 doi:10.3390/foods11193025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Jurak Gordana, Bošnir Jasna, Krivohlavek Adela, Bešlić P. IvaAnalysis and validation of multiresidue pesticides in honey - followed by GC-MS/MS // 14th European Pesticide Residues Workshop
Bologna, Italija, 2022. str. 176-177 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
20.Vujić, MarioKvaliteta i sigurnost dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda, 2022., doktorska disertacija, Zagreb
-
21.Alispahić, AmraStabilnost i toksični učinci specija arsena u uzorcima voda, 2022., doktorska disertacija, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
22.Kos, Ivica; Širić, Ivan; Vnučec, Ivan; Špehar Dolenčić, Iva; Bedeković, Dalibor; Jüzl, Miroslav; Langová, Radka; Bendelja Ljoljić, Darija; Mioković, AndrijaFizikalne i senzorske promjene svježeg svinjskog karea tijekom zrenja // Zbornik radova s 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 477-482 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kos, Ivica; Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Dergestin Bačun, Lidija; Polak, Tomaž; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Vahčić, NadaSensory profile and likeability of Croatian traditional dry meat products from different regions // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 3; 238-248 doi:10.31727/m.24.3.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Mlinar, Zdenko; Kovaček, Ivančica; Prahin, VedranIspitivanje svježeg porcioniranog pilećeg mesa u maloprodaji na prisutnost Listeria monocytogenes // XIV. Simpozij Peradarski dani 2022. s međunarodnim sudjelovanjem Hrvatska, Poreč, 11.-14. svibnja 2022. / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, 2022. str. 223-229 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Kos, Ivica; Stvorić, Martina; Vnučec, Ivan; Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Jůzl, Miroslav; Langová, Radka; Širić, IvanNitrite from vegetable sources: a promising “clean label” strategy in heat-treated sausages? // Book of the 48th Food Quality and Safety Conference / Piechowiczová, Markéta ; Saláková, Alena ; Jůzl, Miroslav (ur.).
Brno: Mendel University in Brno, 2022. str. 124-131 (pozvano predavanje, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)