Pregled po projektu: Primjena inovativnih metoda u praćenju proteolitičkih, lipolitičkih i oksidativnih procesa tijekom proizvodnje pršuta (IM-HQHAM) (MB: IP-2016-06-6793)
Pronađeno 10 radova
-
1.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Majcen, Krešimir; Petričević, Sandra; Medić, HelgaInfluence of processing time on physicochemical parameters, sensory properties, and volatile compounds of smoked dry-cured ham "Dalmatinski pršut" // Book of Abstracts - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Smart Food for a Healthy Planet and Human Prosperity / Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana ; Šeremet, Danijela ; Marković, Ksenija ; Rumora Samarin, Ivana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 127-128 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Kurek, Mia; Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Galić, Kata; Medić, HelgaQuality parameters and shelf-life of smoked Dalmatian dry-cured ham packed in bio-based and plastic bilayer pouches // Journal of stored products research, 94 (2021), 101889, 9 doi:10.1016/j.jspr.2021.101889 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Katavić, Josipa; Medić, HelgaUtjecaj tehnološkog procesa proizvodnje na udio masti, sastav masnih kiselina i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 290-301 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Mora, Leticia; Medić, HelgaInfluence of Muscle Type on Physicochemical Parameters, Lipolysis, Proteolysis, and Volatile Compounds throughout the Processing of Smoked Dry-Cured Ham // Foods, 10(6) (2021), 1228; 1228, 22 doi:10.3390/foods10061228 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
5.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Petričević, Sandra; Karolyi, Danijel; Listeš, Eddy; Medić, HelgaProteolysis and protein oxidation throughout the smoked dry-cured ham process // Food chemistry, 362 (2021), 130207, 11 doi:10.1016/j.foodchem.2021.130207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Poljanec, IvnaProteolitički, lipolitički i oksidacijski procesi tijekom proizvodnje dimljenoga pršuta // Dan doktorata biotehničkog područja 2020. / Beljo Lučić, Ružica ; Ćurić, Duška ; Ivanković, Ante (ur.).
Zagreb: Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 60-61 (poster, sažetak, znanstveni) -
7.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Eddy; Medić, HelgaLipolysis and lipid oxidation during smoked dry- cured ham processing // Book of Abstracts & Conference Program [Elektronski izvor] / XIII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska / Borislav Malinović (ur.).
Banja Luka: University in Banjaluka, Faculty of Technology, 2020. str. 41-41 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
8.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaPolycyclic aromatic hydrocarbons in four different types of Croatian dry-cured hams // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 458-468 (recenziran, članak, znanstveni)
-
9.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in different types of Croatian dry- cured hams // 27th Animal Science Days- Book of Abstracts / Luboš, Vostrý (ur.).
Prag: Czech University of Life Sciences Prague, 2019. str. 59-59 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Petričević, Sandra; Marušić Radovčić, Nives; Lukić, Katarina; Listeš, Eddy; Medić, HelgaDifferentiation of dry-cured hams from different processing methods by means of volatile compounds, physico-chemical and sensory analysis // Meat science, 137 (2018), 217-227 doi:10.1016/j.meatsci.2017.12.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)