Pregled po projektu: Utjecaj prehrambenih vlakana na bioraspoloživost polifenola istraživanjem adsorpcije i simuliranih probavnih procesa, in vitro (BIO-POLIFENOL) (MB: HRZZ-IP-2016-06-6777)
Pronađeno 86 radova
-
1.Matić, Petra; Ukić, Šime; Jakobek, LidijaThe study of adsorption kinetics of flavan-3-ols, dihydrochalcones and anthocyanins onto barley β-glucan // Croatica chemica acta, 95 (2022), 1; 7-13 doi:10.5562/cca3900 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Nedić Tiban, Nela; Šimović, Mirela; Polović, Martina; Šarić, Antonija; Tomac, Ivana; Matić, Petra; Jakobek, LidijaThe Effect of High Voltage Electrical Discharge on the Physicochemical Properties and the Microbiological Safety of Rose Hip Nectars // Foods, 11 (2022), 5; 651, 15 doi:10.3390/foods11050651 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Jakobek, Lidija; Ištuk, Jozo; Tomac, Ivana; Matić, Petraβ-Glucan and Aronia (Aronia melanocarpa) Phenolics: interactions During In Vitro Simulated Gastrointestinal Digestion and Adsorption // Polish journal of food and nutrition sciences, 72 (2022), 4; 371-380 doi:10.31883/pjfns/155281 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Jakobek, Lidija; Strelec, Ivica; Kenjerić, Daniela; Šoher, Lidija; Tomac, Ivana; Matić, PetraSimulated Gastric and Intestinal Fluid Electrolyte Solutions as an Environment for the Adsorption of Apple Polyphenols onto β-Glucan // Molecules, 27 (2022), 19; 6683, 14 doi:10.3390/molecules27196683 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Ištuk, JozoUtjecaj β-glukana na bioraspoloživost polifenola voća ispitivanjem kinetičkih modela simuliranih probavnih procesa, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Ištuk, Jozo; Jakobek, Lidija; Strelec IvicaInhibition of α-glucosidase by polyphenols present in traditional apples varieties // 18th Ružička Days 2020 "TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY" – Proceedings / Jukić, Ante ; Ocelić, Bulatović, Vesna ; Kučić, Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 94-103 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Ištuk, Jozo; Jakobek LidijaDetermination of polyphenol bioaccessibility by in vitro gastrointestinal digestion of apple peel // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 45-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Skendrović Babojelić, Martina; Fruk, Goran; Vrtodušić, Rea; Antolković, Ana-Marija; Šarkanj, Bojan; Kovač, Tihomir; Gotal, Ana-Marija; Jakobek, Lidija; Lončarić, AnteUtjecaj klimatskih promjena na uzgoj voćaka i kakvoću plodova voća // Book of abstracts of 1st international conference: Food & Climate Change / Šamec, Dunja ; Šarkanj, Bojan ; Ines, Sviličić Petrić (ur.).
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2021. str. 42-42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Ištuk, Jozo; Matić, Petra; Tomac, Ivana; Strelec, Ivica; Jakobek, Lidija;Inhibition of α-amylase by polyphenols present in the peel of traditional, indigenous apple varieties // Book of abstract of 56th Croatian and 16th International Symposium on Agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 295-295 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Popijač, AnaElektrokinetički (zeta) potencijal polifenola i prehrambenih vlakana, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Ištuk, Jozo; Jakobek, LidijaDetermination of polyphenols bioaccessibility by in vitro gastrointestinal digestion of apple peel // Book of abstract of the 13th International Scientific and Professional Conference With Food to Health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2021. str. 117-117 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tomac, ValentinaElektrokinetički potencijal, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
13.Gjerek, AnelaOdređivanje stabilnosti modela klorogenska kiselina- β-glukan primjenom cikličke i pravokutnovalne voltametrije, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Glavina, PaulaElektrokemijsko istraživanje stabilnosti modela rutin—β-glukan, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Poc, KristinaKvalitativna i kvantitativna analiza katehina UV-Vis spektrofotometrijom, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Beljan, KristinaAdsorpcija antocijanina na ß-glukan, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Prskalo, MajaIstraživanje zeta potencijala modela klorogenska kiselina - ß-glukan, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Matić, Petra; Ukić, Šime; Jakobek, LidijaInteractions of phenolic acids and β-glucan: Studies of adsorption isotherms and thermodynamics // Chemical and biochemical engineering quarterly, 35 (2021), 2; 177-187 doi:10.15255/CABEQ.2020.1902 (recenziran, članak, znanstveni)
-
19.Matić, Petra; Jakobek, LidijaSpectrophotometric Folin-Ciocalteu and Aluminum chloride method validation for determination of phenolic acid, flavan-3-ol, flavonol and anthocyanin content // Croatian journal of food science and technology, 13 (2021), 2; 176-183 doi:10.17508/CJFST.2021.13.2.06 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Matić, PetraRavnotežna i kinetička istraživanja adsorpcije polifenolnih spojeva na β-glukanu, 2021., doktorska disertacija, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Zagreb
-
21.Jakobek, Lidija; Ištuk, Jozo; Matić, Petra; Skendrović Babojelić, Martina;Interactions of Polyphenols from Traditional Apple Varieties ’Bobovac ’, ’Ljepocvjetka ’ and ’Crvenka ’ with b-Glucan during in Vitro Simulated Digestion // Food chemistry, 363 (2021), 130283, 12 doi:10.1016/j.foodchem.2021.130283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Jakobek, Lidija; Matić, Petra; Ištuk, Jozo; Barron, AndrewStudy of Interactions Between Individual Phenolics of Aronia with Barley b-Glucan // Polish journal of food and nutrition sciences, 71 (2021), 2; 187-196 doi:10.31883/pjfns/136051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Jakobek, LidijaPapirna i kartonska ambalaža // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 104-106 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
24.Tomac, Ivana; Matić, Petra; Ištuk, Jozo; Jakobek, LidijaZeta potential of some hydroxycinnamic acids // Book of Abstract 1 st Greenering International Conference / Ludovic, Gremaud ; Brito, Paulo (ur.).
Costa da Caparica, 2021. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Ištuk, Jozo; Jakobek, Lidija; Strelec, IvicaInhibition of α-glucosidase by polyphenols present in traditional apples varieties // Proceedings of the 18 Ružička days Today Science - Tomorrow Industry / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana ; (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 94-103 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)