Pregled po projektu: Trehaloza: poboljšanje kvalitete proizvoda na bazi voća (TrehaMovement) (MB: HRZZ-UIP-2013-11-6949)
Pronađeno 39 radova
-
1.Stjepanović, Marija; Velić, Natalija; Galić, Antonela; Jakovljević, Tamara; Kosović, Indira; Habuda-Stanić, MirnaFrom Waste to Biosorbent: Removal of Congo Red from Water by Waste Wood Biomass // Water, 13 (2021), 3; 279, 17 doi:10.3390/w13030279 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Živić, AnaUtjecaj šećera i hidrokoloida na termofizička svojstva punila od višnje, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Novak, LorenaTermofizička svojstva modelnih sustava hidrokoloida i šećera, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Nedić Tiban, Nela; Novak, Lorena; Kopjar, MirelaThermophysical properties of model systems of hydrocolloids and sugars // International Conference 17th Ružička Days “Today Science - Tomorrow Industry” Book of Abstracts / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2018. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaVolatile compounds profile of microwave treated tart cherry purees with addition of sugars during storage // International conference on new kowledge on chemical reactions during food processing and storage CHEMICAL REACTIONS IN FOODS VIII
Prag, Češka Republika, 2017. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Kopjar, Mirela; Pichler, AnitaTextural properties of model systems of hydrocolloids and sugars // International conference on new kowledge on chemical reactions during food processing and storage CHEMICAL REACTIONS IN FOODS VIII
Prag, Češka Republika, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Pichler, Anita; Ivić, Ivana; Kopjar, MirelaTexture and aroma profile of sour cherry fillings // International conference on new kowledge on chemical reactions during food processing and storage CHEMICAL REACTIONS IN FOODS VIII
Prag, Češka Republika, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Pichler, Anita; Kerekeš, Anita; Pinkle, Tijana; Kopjar, MirelaAromatic profile of raspberry cream fillings with sugars, modified starches and hydrocolloids // International conference on new kowledge on chemical reactions during food processing and storage CHEMICAL REACTIONS IN FOODS VIII
Prag, Češka Republika, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Kopjar, MirelaInfluence of disaccharides and pectin addition on antioxidant activity of phenolics // 4th International Food Safety, Quality, & Policy” (Food Quality-2016)
Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, 2016. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kopjar, Mirela; Pichler, Anita; Turi, Josipa; Piližota, VlastaInfluence of trehalose addition on antioxidant activity, colour and texture of orange jelly during storage // International journal of food science & technology, 51 (2016), 12; 2640-2646 doi:10.1111/ijfs.13250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Pehar, MartinaAntioksidativna aktivnost modelnih sustava fenola, šećera i pektina, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar (BiH)
-
12.Pehar, RužicaUtjecaj temperature na antioksidativnu aktivnost modelnih otopina fenola i šećera, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
13.Kopjar, Mirela; Lončarić, Ante; Mikulinjak, Mateja; Šrajbek, Žaklina; Šrajbek, Mihaela; Pichler, AnitaEvaluation of antioxidant interactions of combined model systems of phenolics in the presence of sugars // Natural product communications, 11 (2016), 10; 1445-1448 doi:10.1177/1934578X1601101008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pinkle, TijanaUtjecaj dodatka šećera i modificiranih škrobova na tvari boje i arome pasta od maline, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Leko, AnaUtjecaj temperature na udio antocijana i antioksidativnu aktivnost u soku od šipka s dodatkom šecera, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
16.Ćorić, NikolinaPromjena udjela antocijana i antioksidativne aktivnosti u soku od šipka tijekom skladištenja, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
17.Karamatić, IvanaUtjecaj mikrovalova na udio antocijana i antioksidativnu aktivnost u kaši od višnje s dodatkom šećera, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
18.Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Trtinjak, Ivona; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPhenolics and antioxidant activity of freeze-dried sour cherry puree with addition of disaccharides // LWT - Food Science and Technology, 73 (2016), 391-396 doi:10.1016/j.lwt.2016.06.040 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Kopjar, Mirela; Lončarić, Ante; Pichler, AnitaSynergistic Effect of Sugars and Phenolics on Antioxidant Activity of Pomegranate Juice // IFT 16, Annual meeting and Food expo
Chicago (IL), Sjedinjene Američke Države, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Vranić, KristinaSvojstva trehaloze i njena primjena u prehrambenoj industriji, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
21.Mikulinjak, MatejaAntioksidativna aktivnost modelnih otopina fenolnih tvari, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
22.Barbarić, BernardicaUtjecaj dodatka glukoze i saharoze na udio fenola i antocijana u soku višnje, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Fotez, AnaUtjecaj dodatka trehaloze i maltoze na udio fenola i antocijana u soku višnje, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Trtinjak, IvonaUtjecaj dodatka disaharida na udio fenola i antocijana u liofiliziranim kašama višnje, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
25.Bušnja, MonikaUtjecaj različitih šećera na temperaturu staklastog prijelaza osmotski dehidratirane kore naranče, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek