Pregled po projektu: Mikrobiološka kontrola kvalitete autohonih mekih i tvrdih ovčijih sireva (MB: MZOS-178-1782128-2123)
Pronađeno 49 radova
-
1.Tudor Kalit, Milna; Buntić, Ivan; Morone, Giuseppe; Delaš, Ivančica; Kalit, SamirThe content of free fatty acids in relation to electronic nose sensors responses and sensory evaluation of cheese in a lamb skin sack (Sir iz mišine) throughout ripening // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 26-33 doi:10.15567/mljekarstvo.2016.0103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Orlović, JelenaTehnološki i probiotički potencijal sojeva E. faecium izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Jospi KaićTehnološki i probiotički potencijal sojeva roda Lactococcus izoliranih iz Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Đurić, ŽeljkicaGenotipska i fenotipska karakterizacija sojeva E. faecalis i E. feacium izoliranih iz mlijeka i mladog Istarskog sira, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Stanić, AnjaPOPULACIJSKA DINAMIKA SOJEVA RODA ENTEROCOCCUS U SIRU IZ MIŠINE, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Strizić, DoraRaznolikost prirodne populacije enterokoka u Siru iz mišine, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Mrkonjić Fuka, Mirna; Mutak, Višnja; Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanProcjena antibiotičke rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine // Zbornik radova/Proceedings / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Josip Juraj Strossmayer Zagreb, 2013. str. 770-774 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Mrkonjić Fuka, Mirna; Engel, Marion; Skelin, Andrea; Bogovič Matijašić, Bojana; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelIndependent Quantitative Approach to Monitoring the Dynamics of Bacterial Population During Istrian Cheese Ripening // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 414-421 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
9.Tanuwidjaja, IrinaGENOTIPSKA I FENOTIPSKA KARAKTERIZACIJA AUTOHTONE POPULACIJE LAKTOKOKA IZOLIRANE IZ TRADICIONALNOG ISTARSKOG SIR, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Marić, VedranaKarakterizacija bakterija roda Lactococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Mutak, VišnjaProcjena antibiotske rezistencije kod bakterija rodova Lactococcus i Enterococcus izoliranih iz Sira iz mišine, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Redžepovic, Sulejman; Schloter, MichaelAntibiotic resistance pattern among the cheese related enterococci // 4th Central European Symposium on Antimicrobials and Antimicrobial Resistance (CESAR), Book of Abstracts / Maravić Vlahoviček, Gordana ; Šegvić Klarić, Maja ; Abram, Maja (ur.).
Zagreb: Recedo, 2012. str. 51-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Mrkonjic Fuka, Mirna; Engel, Marion; Wallisch, Stefanie; Skelin, Andrea; Redžepović, Sulejman; Schloter, MichaelMicrobial diversity pattern during the cheese ripening: study on traditional Croatian cheeses // Abstract Book, Isme14
Kopenhagen, Danska, 2012. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Redžepović, Sulejman; Čanžek Majhenič, AndrejaCharacterisation of cultivable community of Non-Starter Lactic Acid Bacteria from traditional Istrian ewe's cheese // 5th Croatian Congress of Microbiology with International Paticipation / Černi, S., Šeruga Musić, M., Škorić, D. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2012. str. 47-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Tudić, Alma; Huić-Babić, Katarina; Redžepović, SulejmanRemoval of aflatoxin M1 from artificially contaminated yoghurt by using of new synthesized dehydroacetic acid analogues // Mljekarstvo, 62 (2012), 3; 179-191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Delaš, Frane; Huić-Babić, KatarinaSchiff base: A high affinity chemical agent to decrease the concentration of aflatoxin M1 in raw milk contaminated artificially // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 24-34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanAssessment of aflatoxin M1 levels in ewe’s raw milk used for the production of Istrian cheese // Mljekarstvo, 62 (2012), 1; 14-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kaić, Dubravka; Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Redžepović, SulejmanPrirodna mikrobna populacija u Siru iz mišine // Zbornik radova / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 697-700 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Duraković, Lejla; Mrkonjić-Fuka, Mirna; Skelin-Vujić, Andrea; Duraković, Senadin; Redžepović, SulejmanIncidence of aflatoxin M1 in milk used for the production of Istrian cheese // Proceedings of the 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture, SA 2012. / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 679-683 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Čanžek Majhenič, Andreja; Redžepović, Sulejman; Samaržija, Dubravka; Bogovič Matijašić, BojanaPhenotypic and genotypic characterization of indigenous Lactobacillus community from traditional Istrian ewe's cheese // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 362-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Mrkonjić Fuka, Mirna; Radl, Viviane; Bogovič Matijašić, Bojana; Schloter, MichaelEvaluation of a molecular fingerprinting method based on the diversity of the ribosomal 16S rRNA gene to describe the dynamic of bacterial communities in Istrian cheese // African journal of biotechnology, 11 (2012), 101; 16650-16654 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Filipović, ZrinkaRAZNOLIKOST AUTOHTONIH SOJEVA ENTEROKOKA IZOLIRANIH IZ SIRA IZ MIŠINE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
23.Agović, AlmaGenetička karakterizacija prirodne populacije enterokoka izolirane iz sira iz mišine, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagrebu
-
24.Maksimović Žgomba, AnaIzolacija i karakterizacija autohtone populacije enterokoka iz Sira iz misine, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
25.Dulikravić, MirelaFenotipska i genotipska karakterizacija enterokoka u Istraskom siru, 2011., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb