Pregled po projektu: Uzroci netipične arome starenja u vinu (MB: MZOS-178-1781845-1985)
Pronađeno 26 radova
-
1.Mihaljević Žulj, Marin; Tomaz, Ivana; Maslov Bandić, Luna; Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana Marija; Jeromel, AnaEfekt dodatka amonijevog sulfata na metabolizam triptofana tijekom alkoholne fermentacije // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mihaljević Žulj, Marin; Jagatić Korenika, Ana Marija; Puhelek, Ivana; Maslov, Luna; Tomaz, Ivana; Jeromel, AnaInfluence of different yeast strain on metabolism of tryptophan and indole-3-acetic acid as the precursors of „untypical aging off- flavour“ (UTA) in wine // International Symposium for Agriculture and Food : book of abstracts
Skopje, 2012. str. 55-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Jagatić Korenika, Ana-Marija; Jeromel, Ana; Mihaljević Žulj, Marin; Puhelek, IvanaUtjecaj hladne maceracije na kemijski sastav vina autohtonih hrvatskih sorti vinove loze // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 4; 78-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Puhelek, Ivana; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević Žulj, Marin; Jeromel, AnaSenzorna svojstva vina proizvedena od klonskih kandidata kultivara Kraljevina // Glasnik zaštite bilja, 5 (2012), 100-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 37-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, TihomirInfluence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 41-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jakobović, SnježanaUtjecaj dozrelosti grožđa Rizlinga Rajnskog na sintezu polifenolnih spojeva i prekursora pojave netipične arome starenja vina, 2012., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavConcentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 157-160 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavIndole-3-acetic acid and tryptophan in Istrian Malvasia grapes and wine // Journal of food agriculture & environment, 9 (2011), 3/4; 29-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Karoglan, Marko; Maslov, Luna; Matić, Ivana; Brodski, Aleksandar; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Mijić, AnteSastav ukupnog i asimilacijskog dušika u grožđu triju sorata vinove loze pod utjecajem dušične gnojidbe vinograda // Journal of central European agriculture, 12 (2011), 2; 267-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Birin, NikolaUtjecaj roka berbe na sastav polifenola u vinu Maraština, 2010., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Karoglan, Marko; Mihaljević, Marin; Maslov, Luna; Osrečak, Mirela; Jeromel, Ana; Kozina, Bernard; Petrić, RikardUtjecaj dušične gnojidbe na kemijski sastav grožđa kultivara Chardonnay, Graševina i Rizling rajnski // Poljoprivreda (Osijek), 16 (2010), 1; 8-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Veseljak, TomislavUtjecaj klonova kultivara Chardonna i Traminac na koncentraciju indol-3-octene kiseline i triptofana u moštu i vinu, 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Čoga, Lepomir; Slunjski, Sanja; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Biško, Ante; Šuste, MarkoRatios Between Leaf Mn Concentration and Mn Concentration in Must and Pomace of GrapeVine (Vitis vinifera L.) // Proceedings of the 10th Conference in the ICOBTE Series / Alarcon H., Ma. Teresa ; Pierzynski, Gary ; Lombi, Enzo (ur.).
Chihuahua: CIMAV (Centro de Investigacion en Materiales Avanzados, S.C.) ; ISTEB (International Society of Trace Element Biogeochemistry), 2009. str. 186-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Kozina, BernardUtjecaj dušične gnojidbe na sastav indol-3-octene kiseline u vinu Graševina // 32nd world congress of vine and wine
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Karoglan, Marko; Kozina, BernardDetermination of indole-3-acetic acid in Malvasia from Istria grape and wine // 4th International Sympoaium on Recent advances in food analysis : abstracts / Jana Hajšlova, Michel Nielen (ur.).
Prag, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- MarijaThe quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 261-261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Karoglan, MarkoUtjecaj dušične gnojidbe na kemijski sastav mošta i vina sorti Graševina, Chardonnay i Rizling rajnski (Vitis vinifera L.), 2009., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Gluhić, David; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Čoga, Lepomir; Slunjski, Sanja; Sinčić, MarijanThe Content of Mg, K and Ca Ions in Vine Leaf under Foliar Application of Magnesium on Calcareous Soils // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 2; 81-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Herjavec, Stanka; Prusina TihomirInfluence of Fermentation Temperature on the Quality of ‘Žilavka’ Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 73 (2008), 2; 127-130 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Jeromel, Ana; Hejravec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Wondra, MojmirChanges on volatile composition of Kraljevina wines by controlled malolactic fermentation // Journal of central European agriculture, 8 (2008), 2; 363-372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, SandiUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 289-296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, LunaCold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Sladonja, BarbaraEffect of Different Maceration Treatments on Free and Bound Varietal Aroma Compounds in Wine of Vitis vinifera L. cv. Malvazija istarska bijela // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 1; 86-92 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi;Influence of basal leaf removal on the chemical composition of Sauvignon Blanc and Riesling wines // Journal of food, agriculture and environment, 6 (2008), 1; 28-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)