Pregled po projektu: Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (MB: MZOS-113-1130475-2722)
Pronađeno 185 radova
-
1.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik)
-
2.Petrović, ManjaPromjene kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna nakon skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
3.Ivić, IvanaModeliranje promjene boje čajnog peciva tijekom pečenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Jurić, TenaSorte pšenica Bc-instituta priznate od 2010. do 2014. godine, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Kopić, IvanaPostupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
6.Jurić, DinoUtjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs // Proceedings of the 7^th International Congress FLOUR-BREAD'13, 9^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 218-223 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kosović, Indira; Tkalec, Davor; Kuleš, AnđaInfluence of the degree of starch damage on the amylographic evaluation of wheat flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. str. 145-145 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Kosović, Indira; Jukić, Marko; Lončarić, Ante; Piližota, Vlasta; Koceva Komlenić, DaliborkaEFFECT OF APPLE BY-PRODUCT AS A SUPPLEMENT ON ANTIOXIDANT ACTIVITY AND QUALITY PARAMETERS OF THE SPELT PASTA // Book of Abstracts 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje, 2014. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Strelec, Ivica; Šarkanj, Bojan; Mrša, Vladimir; Ugarčić-Hardi, ŽanetaChemical Composition, Quality Parameters, Exopeptidase and Oxidoreductase Activity Changes During Temporal Development of Wheat Grain Infestation by Sitophilus granarius // Journal of food biochemistry, 38 (2014), 2; 175-183 doi:10.1111/jfbc.12036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
13.Kožul, ŽeljkoPraćenje temperature i kvalitativnih svojstava čajnog peciva od pšeničnog brašna tijekom pečenja, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
14.Grgić, IlijaKvarenje pekarskih proizvoda uzrokovano plijesnima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
15.Sermek-Marčec, IvanUpotreba šećera u pekarstvu, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
16.Jonjić, MajaAmilografsko ispitivanje pšeničnog brašna, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Rukavina, MatejPrimjena enzimskih preparata u pekarstvu, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Lucić, MartinaProizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Kerekeš, AnitaIspitivanje kvalitete proteina pšenice u laboratoriju Poljoprivrednog instituta Osijek, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; MarinaProperties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // II. EUROPEAN CONGRESS ON CHESTNUT
Debrecen, Mađarska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
22.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQUALITY INSPECTION OF COOKIES USING COMPUTER VISION // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Tkalec, DavorUtjecaj stupnja oštećenosti škroba na amilografsko ispitivanje pšeničnog brašna, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoINFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Kajić, DraganaSDS-PAGE albumina i globulina sorti ječma, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Kolaković, AnitaUtjecaj različitih otapala na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Torbica, Aleksandra; Tomić, Jelena; Strelec, Ivica; Popović, Ljiljanja; Vaštag, Žužana; Živančev, Dragan; Pojić, MilicaWheat enzymes status influenced by climate changes // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, 2013. str. 24-24 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
29.Strelec, Ivica; Kovač, Tihomir; Kučko, LucijaFree amino group distribution between barley albumin and globulin protein and non-protein fractions // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 101-101 (poster, sažetak, znanstveni) -
30.Kučko, Lucija; Molnar, Maja; Čačić, Milan; Kovač, Tihomir; Strelec, IvicaAntioxidant activity, protein, peptide and polyphenol content of barley as affected by extraction pH // Book of abstracts of 7th International congress "Flour-Bread '13" and 9th Croatian congress of cereal technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 93-93 (poster, sažetak, znanstveni) -
31.Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, DragoQuality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Lončarić, Ante; Kosović, Indira; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Piližota, VlastaEffect of apple by-product as a supplement on antioxidant activity and quality parameters of the pasta // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Škoro, Vedrana; Kosović, Indira; Lončarić, AnteUnos soli prehranom kod studentske populacije Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku // 4. međunarodni studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija, Zbornik sažetaka
Rijeka, Hrvatska, 2013. str. 48-49 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Koceva Komlenić, Daliborka; Slačanac, Vedran; Jukić, MarkoInfluence of acidification on dough rheological properties // Rheology / Vicente, Juan De (ur.).
Rijeka: IntechOpen, 2012. str. 265-292 doi:10.5772/35829 -
35.Ratkajec, DaliaUpotreba aditiva u pekarskoj industriji, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Matić, MatejaKvarenje kruha i zaštita od kvarenja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
37.Balentović, MartinaPogreške pri proizvodnji tjestenine, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Bjelobrk, KristinaObogaćivanje brašna u mlinarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Stanković, JelenaMasnoće u pekarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
40.Torčić, IvanaPrimjena kiselog tijesta u pekarstvu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
41.Kuzmanović, MelitaIspitivanje reoloških svojstava tijesta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
42.Petrović, ManjaVrste transporta u mlinu, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
43.Krnić, JosipaUtjecaj vremena miješanja i udjela vode u zamjesu na kvalitetu tjestenine, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
44.Kovačević, MarijaUtjecaj udjela proteina i vlažnog glutena na pecivna svojstva brašna pšenice s osječkog područja uroda 2010. i 2011. godine, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
45.Čakarun, JosipaIspitivanje amilolitičke aktivnosti pšeničnog brašna mikro visko-amilografom, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
46.Mlinar, MirelaKvalitativna i senzorska svojstva čokoladiranog čajnog peciva, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
47.Vujeva, DražanaOdređivanje kvalitete i senzorskih svojstava različitih vrsta napolitanki, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Vuçitërna, FehimOdređivanje teksturalnih i senzorskih svojstava različitih vrsta funkcionalnih kruhova, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
49.Jocić, VlatkaMetode pripreme uzoraka žitarica i uljarica za ispitivanje vlagomjera u zakonskom mjeriteljstvu, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
50.Ugarčić, Žaneta; Jukić, Marko; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Kosović, IndiraFunkcionalni proizvodi na bazi žitarica // Hrana kao temelj zdravlja i dugovječnosti
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, neobjavljeni rad, znanstveni)