Pregled po projektu: Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (MB: MZOS-113-1130473-0571)
Pronađeno 220 radova
-
1.Roth, AnaSvojstva ekstrudiranih snack proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom posija, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jašić, MidhatProperties of Corn Grits Extrudates with Addition of Chickpea Flour // 7th Central European Congress on Food Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Tanasković, IvanaUtjecaj dodatka zobi na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; jašić, Midhat; Gelemanović, MartaProperties of extrudates based on corn grits with addition of rye // 49th Croatian & 9th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 133-134 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Sakač, Nikola; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetic anhydride and azelaic acid/acetic anhydride mixtures I. Thermophysical and pasting properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 10; 2616-2623 doi:10.1007/s13197-012-0790-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetanhydride and azelaic acid/acetanhydride mixtures II. Chemical and physical properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 8; 1463-1472 doi:10.1007/s13197-012-0642-y (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose on washed chicken meat (WCM) // Journal of food science and technology, 51 (2014), 5; 1006-1010 doi:10.1007/s13197-011-0553-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Čačić, Jasna; Prce, M.The effect of distillation systems on the quality of apple distillates // Technologica acta, 6 (2013), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Franić, Domagoj; Pozderović, Andrija; Šubarić, Drago; Džaja, VladimirProjekt "Vinka" - predstavljanje uspješne suradnje gospodarstva i industrije // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Miličević, Borislav; Stehlik Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Čačić, JAsnaSmjernice razvoja industrijske proizvodnje jakih alkoholnih pića // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 50-51 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šubarić, Drago; Komes, Draženka; Nedić, Ilija; Babić, JurislavRazvoj industrije šećera u RH nakon ulaska u EU // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja Istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 34-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Ačkar, Đurđica; Komes, Draženka; Babić, Jurislav; Vojvodić, Aleksandra; Škrabal SvjetlanaStanje u konditorskoj industriji i trendovi njezina razvoja // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumasrstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske. Sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Osijek: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 32-33 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Jozinović, Antun; Kosović, Indira; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Ugarčić, Žaneta; Mujić, Ibrahim; Jug, Tjaša; Krvavica; MarinaProperties of gluten-free corn pasta enriched with chestnut flour // II. EUROPEAN CONGRESS ON CHESTNUT
Debrecen, Mađarska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Ačkar, Đurđica; Valek Lendić, Kristina; Valek, Marina; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Nedić, IlijaCocoa Polyphenols: Can We Consider Cocoa and Chocolate as Potential Functional Food? // Journal of Chemistry (Hindawi), 2013 (2013), 289392, 7 doi:10.1155/2013/289392 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Hribar, Janez; Piližota, VlastaThermal Behaviour of Strawberry Cream Fillings in Presence of Trehalose Studied by Differential Scanning Calorimetry // Proceeding of 2013 4th International Conference on Food Engineering and Biotechnology / Liu Juan (ur.).
Singapur: IACSIT Press, 2013. str. 99-102 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Džakić, MirelaKontrola higijene pogona prehrambene industrije, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Pušić, MarijaUtjecaj dodatka pira na svojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Gelemanović, MartaSvojstva ekstrudiranih proizvoda na bazi kukuruzne krupice s dodatkom raži, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
19.Šubarić, DragoNetermičke metode konzerviranja hrane // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka
Tuzla: Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. str. 8-8 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jokić, StelaJestivi filmovi i omotači - proizvodnja i primjena // 3. međunarodni simpozij "Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane" Zbornik sažetaka
Tuzla: Tehnološki fakultet Tuzla, 2013. str. 17-17 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, JurislavAcetic Acid in the Food Industry // Acetic Acids, Chemical Properties, Production and Applications / Basile, Angelo (ur.).
New York (NY): Nova Publishers, 2013. str. 163-176 -
22.Aličić, Damir; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Pašalić, HatidžaAntioksidativnost polena // Zbornik sažetaka i radova sa Šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University Colledge, 2013. str. 20-21 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Jašić, MidhatNusproizvodi iz prehrambene industrije kao sirovine u proizvodnji funkcionalne hrane // Zbornik sažetaka i radova sa šestog međunarodnog simpozija Hranom do zdravlja / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University Colledge, 2013. str. 3-3 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, JelkaFizikalno-kemijska svojstva, tekstura i boja konjske salame // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 106 (143)-110 (147) (recenziran, članak, znanstveni)
-
25.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Kosović, Indira; Jozinović, Antun; Jukić, Marko; Ačkar, Đurđica; Koceva Komlenić, Daliborka; Šubarić, DragoQuality parameters of pasta enriched with chestnut flour // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; babić, Jurislav; Valek Lendić, Kristina; Jašić, MidhatProperties of corn grits extrudates with addition of wheat bran // EuroFoodChem XVII Book of abstracts / Koksel, Hamit (ur.).
Istanbul: Hacettepe University, Food Engineering Department, 2013. str. 376-376 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Hodžić, Haris; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, DijanaInfluence of non-extruded and extruded spelt on dough properties and quality of cookies // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Nedić, IlijaStarch modification for food industry application // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 36-36 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Klepić, MartinaHACCP sustav u preradi mlijeka, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
31.Jašić, Midhat; Grujić, Radoslav; Šubarić, Drago; Stuhli, VedranProcjena okolišnih rizika // Održive tehnologije Knjiga 1 / Zavargo, Zoltan (ur.).
Novi Sad: Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2013. str. 109-145 -
32.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; Aličić, DamirPrimjena dodataka na bazi škroba u mesnoj industriji - Application of starch based additives in meat industry // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 209-228 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
33.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Petošić, Emil; Ačkar; Đurđica; Čačić, JasnaPrimjena fermentacije s imobiliziranim stanicama kvasca u proizvodnji vina iz različith sorti grožđa kutjevačkih vinograda // Glasnik zaštite bilja, 36 (2013), 4; 76-85 (recenziran, članak, znanstveni)
-
34.Miljević, DuškaUtjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Lendić, DraženSvojstva želatinizacije i retrogradacije dvostruko modificiranih škrobova pšenice i krumpira, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jašić, MidhatInfluence of black oat and oat flour addition on properties of corn grits extrudates // Third International Symposium on Gluten-Free Cereal Products and Beverages Book of Abstracts
Beč: ICC, 2013. str. 86-86 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Sajdl, MajaUtjecaj različitih antioksidansa i biljnih ekstrakata na stabilnost žitarica za doručak, 2013., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
38.Zeko, JosipUtjecaj granulacije kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Petošić, EmilMogućnost primjene fermentacijskog postupka s imobiliziranim kvascima u proizvodnji vina Rajnski rizling i Chardonnay Kutjevačkog vinogorja, 2013., diplomski rad, diplomski, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
-
40.Vidović, Senka; Šubarić, Drago; Zeković, Zoran; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Ramić, Milica; Vladić, Jelena; Tepić, Aleksandra; Šumić, ZdravkoPotential of herbal waste material from the tea factory for dietetic supplements production // 2nd Middle East Congress of the American Society for Nutrition „Nutrition in Health & Disease“. Book of abstracts
Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Guberac, Vlado; Marić, Sonja; Vračević, RužicaProperties of extrudates produced from semolina // 48. hrvatski i 8. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik sažetaka / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 181-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 2; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Muhamedbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Keran, Husein; Budimlić, A.; Matas, InesModification of potato starch // Technologica acta, 5 (2012), 2; 1-6 (recenziran, članak, znanstveni)
-
45.Šereš I., Zita; Dokić P., Ljubica; Pajin S., Biljana; Šoronja Simović M., Dragana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Fišteš Z., AleksandarInfluence of the operating parameters on the flux during microfiltration of the steepwater in the starch industry // Acta Periodica Technologica, 43 (2012), 225-235 doi:10.2298/APT1243225S (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Keran, Husein; Odobašić, Amra; Ćatić, Sead; Salkić, Mirsad; Šubarić, Drago; Lukić, Tamara; Ahmetović, NihadaMonitoring of heavy metals in tomato grown in greenhouse conditions // 16th International Research/Expert Conference "Trends in the Development of Machinery and Associated Technology" TMT 2012
Dubai, 2012. str. 379-382 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaModificiranje škroba radi proširenja primjene // Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 1 (2012), 247-258 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Prce, MateaUtjecaj sistema za destilaciju na kakvoću destilata od jabuke, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
49.Marinović, Marijana; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunMonitoring of chemical residues in sanitation equipment effluents and wastewater of food industries // EHEDG World Congress on Hygienic Engineering and Design 2012 Book of Abstracts
Valencia: EHEDG, ainia Centro Technologico, 2012. str. 62-62 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of fermentation process with immobilized yeast cells on quality of tangerine distillates // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 5; 60-75 (recenziran, članak, znanstveni)
-
51.Grec, MarijanaSanitacija i biofilmovi, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
52.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective Effect of Maltose on Washed and Frozen Stored Chicken Meat // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 18 (2012), 3; 429-434 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Varžić, AndreaUtjecaj vlažnosti kukuruzne krupice na svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
54.Bojanić, MariaUtjecaj konfiguracije puža na svojstva ekstrudata kukuruzne krupice, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
55.Vračević, RužicaUtjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
56.Panak, JelenaCIP sustav, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
57.Šubarić, Drago; Poljak, Vedran; Ačkar, Đurđica; Vego, D.Aditivi u hrani // Hranom do zdravlja zbornik sažetaka i radova s petog međunarodnog simpozija / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Thenološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Tehnološki fakultet Novi Sad, Tehnološki fakultet Štip, Sor-Trondelag University College, 2012. str. 9-9 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Miličević, Dijana; Selimović, Amel; Oručević, S.; Hadžić, E.; Ačkar, ĐurđicaInfluence of ascorbic acid on quality bread from flour t-500 and wholegrain flour // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
59.Miličević, Dijana; Aljić, Mirna; Ačkar, Đurđica; Selimović, Amel; Iličković, Zoran; Ademović, Zahida; Pešić, DijanaUtjecaj ekstruzije na polifenolne spojeve i boju brašna i keksa // Zbornik sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnoločki fakultet Osijek, 2012. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Pajin, BiljanaInfluence of moisture content and particle size of corn grits on extrudates properties // Knjiga sažetaka Međunarodni znanstveno-stručni skup XIV. Ružičkini dani "Danas znanost - sutra industrija" / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Prehrambeno-tehnoločki fakultet Osijek, 2012. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 455-460 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
62.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
63.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Guberac, Vlado; Jozinović, Antun; Pajin, Biljana; Muhamedbegović, BenjaminCrosslinking and acetylation of wheat and potato starches // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food TEchnology, 2012. str. 294-294 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Pavoković, MarianaUtjecaj parametara ekstruzije kukuruzne krupice na reološka svojstva ekstrudata, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
65.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Kopjar, Mirela; Valek Lendić, KristinaInfluence of buckwheat and chestnut flour addition on properties of corn extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 26-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
66.Vanja RamljakHACCP sustav u preradi voća i povrća, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
67.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, Đurđica; Miličević, DijanaAroma and sensory characteristics of Slavonian plum brandy // Technologica acta, 5 (2012), 1; 1-7 (recenziran, članak, znanstveni)
-
68.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Jozinović, AntunKemijski sastav eteričnih ulja biljke Artemisia vulgaris dobivenih različitim tehnikama ekstrakcije // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 3; 58-64 (recenziran, članak, znanstveni)
-
69.Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota VlastaGlukozinolati: Biodostupnost i utjecaj na zdravlje // Hrana u zdravlju i bolesti, 1 (2012), 1; 22-35 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
70.B. Pajin, D. Šoronj, Simović, D. Šubarić, Lj. Dokić, I. Lončarević, J. Babić, Z. ŠerešCookies enriched with chestnut flours as a source of dietery fibres // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Lahti: ICC, 2012. str. 147-147 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Valek Lendić, KristinaINFLUENCE OF WHEAT STARCH MODIFICATION WITH DICARBOXYLIC ACID/ACETANHYDRIDE MIXTURES ON RESISTANT STARCH CONTENT // Book of Abstracts 5th International Dietary Fibre Conference DF 2012
Lahti: ICC, 2012. str. 139-139 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaHigijena i sanitacija, interna skripta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 -
73.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavStarch for health // Medicinski Glasnik, 9 (2012), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
74.Čolović, BojanaModifikacija škroba izoliranog iz pšenice sorte "Srpanjka" epiklorhidrinom, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
75.Dokić, Lj.; Milašinović, M; Pajin, B.; Šubarić, D.; Babić, J.; Šoronja-Simović, D.Rheological properties of dough for cookies affected by addition of resistant starch // 6th international congress Flour-Bread '11 & 8th Croatian congress of cereal technologists Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 44-44 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šoštarec, Ana; Miličević, DijanaModification of barley starch with mixtures of organic dicarboxylic acids and acetanhydride // Technologica acta, 4 (2011), 2; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
77.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Pichler, AnitaUtjecaj dodataka i skladištenja na kvalitetu, reološka i termofizikalna svojstva paste od maline, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
79.Ljubić Herceg; IvanaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i termofizikalna svojstva škrobnih suspenzija, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
80.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
81.Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Srebrenkoska, VinetaEkološki održive tehnologije i proizvodnja hrane // Zbornik sažetaka Turističko-ugostiteljski i okolišni potencijali BiH / Ahmetbašić, Merima (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 15-15 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
82.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Jašić, Midhat; Miličević, BorislavThermophysical and physical properties of wheat starch modified with mixtures of dicarboxylic acids and acetanhydride // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek, 2011. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
83.Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Pajin, Biljana; Jankulovska, Mirjana; Ljubas, IgorModification of starch from different sorts of rye // 6th International Congress Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Klarić, Ilija; Guberac, VladoInfluence of extrusion process on the properties of mixtures of corn meal with buckwheat and chestnut flour // 6th International Congress Flour-Bread '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-kruh '11 : Book of Abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2011. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, JurislavWheat starch // Wheat: Genetics, Crops and Food Production / Almeida, Maria T. (ur.).
Haupauge (NY): Nova Science Publishers, 2011. str. 253-278 -
86.Selimović, Amel; Miličević, Dijana; Oručević, Sanja; Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavInfluence of buckwheat flour on the dough rheology and sensory properties of wheat bread // Technologica acta, 4 (2011), 1; 33-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
87.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Jašić, MidhatStability of α-thujone and β-thujone in bitter liquer "Pelinkovac" // Technologica acta, 4 (2011), 1; 27-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
88.Muhadbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Sadadinović, Jasminka; Jašić, Midhat, Budmlić, AsmirRezistentni škrob kao komponenta dijetetskih proizvoda // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 24-24 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
89.Mujkanović, Senahid; Hećimović, Enes; Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Klarić, Ilija; Alihodžić, DamirPolifenoli i hidroksimetilfurfurol u pekmezu od autohtonih sorti jabuka // "With food to health" : International seminar under title "Dietetic products in health and disease" : Book of abstracts and papers / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet, 2011. str. 22-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. str. 336-3 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
91.Jozinović, AntunUtjecaj ekstruzije na svojstva smjesa kukuruzne krupice s heljdinim i kestenovim brašnom, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
92.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Ljubas, Igor; Ivanovska, SonjaEffect of galactomannan hydrocolloids on gelatinization and retrogradation of tapioca and corn starch // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 26-31 (recenziran, članak, znanstveni)
-
93.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Lalić, Alojzije; Ačkar, Đurđica; Kopjar, MirelaIsolation and Characterisation of Starch from Different Barley and Oat Varieties // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 4; 354-360 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011 (zbornik)
-
95.Kopjar, Mirela; Šubarić, Drago; Piližota, VlastaGlukozinolati: biodostupnost i utjecaj na zdravlje ljudi // "With food to health" Book of abstracts and papers of international seminar under title: "Dietetic products in health and disease" / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2011. str. 10-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
96.Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, RadoslavUtjecaj mlijeka u prahu i čuvanja na stabilnost čokolada // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 418-430 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
97.Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Drača, Nela; Jankuloski Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, V., Miličević, DijanaKontrola kvalitete tijekom proizvodnje šećera iz šećerne repe i sirovog šećera iz šećerne trske // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 196-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
98.Petrešin, TomislavSvojstva pasti dvostruko modificiranih škrobova izoliranih iz različitih sorti raži, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
99.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Kišmartin, IrenaUvođenje HACCP sustava u proizvodnju svježih krem sireva, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek