Pregled po projektu: Nedestruktivne metode u procesima proizvodnje i čuvanja hrane (MB: MZOS-113-1130471-0592)
Pronađeno 88 radova
-
1.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific heat and thermal conductivity of the Croatian unleavened dough // International journal of food properties, 18 (2015), 10; 2300-2311 doi:10.1080/10942912.2014.971180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Miljic, GoranRacionalizacija potrošnje rashladne vode u univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnoloski fakultet Osijek, Osijek
-
3.Mastilović, Jasna; Horvat, Daniela; Živančev. Dragan; Torbica, Aleksandra; Kevrešan, Željko; Đukić, Nevena; Magdić, Damir; Šimić, GordanaAnalysis Of Interrelations Between Wheat Protein Fractions Composition And Its Technological Quality With Combined Multivariate And Univariate Statistics // Hemijska industrija, 68 (2014), 3; 321-329 doi:10.2298/HEMIND130313057M (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific Heat of Strawberry and Raspberry Puree // Journal of food processing and preservation, 38 (2014), 6; 2240-2245 doi:10.1111/jfpp.12397 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Magdić, Damir; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Matijević, L., Frketić, D.Analysis of diet optimization models for enabling conditions for hypertrophic muscle enlargement in athletes. // Croatian journal of food science and technology, 5 (2013), 1; 18-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoINFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Lukinac, Jasmina; Velić, Darko; Magdić, Damir; Mujić, Ibrahim; Bilić, Mate; Jokić, StelaAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Acta horticulturae, 989 (2013), 261-270 doi:10.17660/ActaHortic.2013.989.34 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Kurtanjek, Želimir; Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Magdić, DamirPrediction of wheat baking quality based on gliadin fractions and HMW-GS data by chemometric analysis (PLS modelling) // Acta alimentaria, 42 (2013), 4; 609-617 doi:10.1556/AAlim.2013.5555 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Horvat, Daniela; Đukić, Nevena; Magdić, Damir; Mastilović, Jasna; Šimić, Gordana; Torbica, Aleksandra; Živančev, DraganCharacterization of bread wheat cultivars (Triticum aestivum L.) by glutenin proteins // Cereal research communications, 41 (2013), 1; 133-140 doi:10.1556/CRC.2012.0021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.de Caritat, P.; Reinmann, C.; NGSA Project Team; GEMAS Project Team: ... Halamić, J.; Husnjak, S.; ... Šorša, A.; ...Comparing results from two continental geochemical surveys to world soil composition and deriving Predicted Empirical Global Soil (PEGS2) reference values // Earth and planetary science letters, 319-320 (2012), 269-276 doi:10.1016/j.epsl.2011.12.033 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
12.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinApparent and true density of different types of unleavened dough during processing // Proceedings of 6th International Congress FLOUR- BREAD '09 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 221-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Španić, ValentinaEnd-use quality of wheat cultivars in different environments // Sjemenarstvo, 29 (2012), 1-2; 5-11 (recenziran, članak, znanstveni)
-
14.Lončarić, MarinOdređivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Sudar, Rezica; Magdić, Damir; Španić, ValentinaBaking Quality Parameters of Wheat in Relation to Endosperm Storage Proteins // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 19-25 (recenziran, članak, znanstveni)
-
16.Ziberi, RakipPrimjena računalne analize slike u istraživanju promjena šupljina kruha tijekom starenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Lukinac, JasminaMatematičko modeliranje i optimiranje kinetike promjene boje kruha tijekom pečenja, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Lukinac, Jasmina; Mujić, Ibrahim; Velić, Darko; Magdić, Damir; Bilić, Mate; Jokić, Stela; Prgomet, ŽeljkoAntibrowning effects of various pre-treatment methods on dried apple samples // Proceedings of the Southeast Asia Symposium on the Quality Management in Postharvest Systems.
Bangkok, Tajland, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Matijević, LeonardIzrada i analiza jelovnika za bodybuildere primjenom računalnih programa, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Nevena, Đukić; Daniela, Horvat; Gordana, Šimić; J., Knežević; Jasmina, LukinacAMINO ACIDS CONTENTS IN SOME WHEAT GENOTYPES Triticum aestivum L. // 6th International Congress "Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Brašno-Kruh '11. Book of Abstract / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Magdić, Damir; Lukinac, Jasmina; Horvat, Daniela; Ziberi, RakipDigital Image Analysis of Microscopic Images of Bread Stored Under Different Conditions // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Čačić Kenjerić, Frane; Lukinac, Jasmina; Magdić, Damir;Comparison of free and commercial software packages for engineering problem solving and education // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011. str. 247-253 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Mikičić, FabijanOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od malina, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
24.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinPRIVIDNA I PRAVA GUSTOĆA RAZLIČITIH TIPOVA BESKVASNIH TIJESTA TIJEKOM PROCESIRANJA // 6th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR-BREAD'11 AND 8th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS BRAŠNO-KRUH'11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Španić, Valentina; Dvojković, Krešimir; Magdić, Damir; Nevistić, Ante; Lukinac, Jasmina; Šimić, Gordana; Sudar, RezicaDegradation of wheat quality under Fusarium infection // 6th International Congress "Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Brašno-Kruh '11. Book of Abstract / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)