Pregled po projektu: Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (MB: MZOS-113-1130471-0451)
Pronađeno 105 radova
-
1.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific heat and thermal conductivity of the Croatian unleavened dough // International journal of food properties, 18 (2015), 10; 2300-2311 doi:10.1080/10942912.2014.971180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Miljic, GoranRacionalizacija potrošnje rashladne vode u univerzalnom uređaju za ekstrakciju B-811 LSV, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnoloski fakultet Osijek, Osijek
-
3.Vuković, DraganaPakiranje u kontroliranoj i modificiranoj atmosferi, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
4.Mastilović, Jasna; Horvat, Daniela; Živančev. Dragan; Torbica, Aleksandra; Kevrešan, Željko; Đukić, Nevena; Magdić, Damir; Šimić, GordanaAnalysis Of Interrelations Between Wheat Protein Fractions Composition And Its Technological Quality With Combined Multivariate And Univariate Statistics // Hemijska industrija, 68 (2014), 3; 321-329 doi:10.2298/HEMIND130313057M (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Budžaki, Sandra; Šeruga, BernardaSpecific Heat of Strawberry and Raspberry Puree // Journal of food processing and preservation, 38 (2014), 6; 2240-2245 doi:10.1111/jfpp.12397 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQUALITY INSPECTION OF COOKIES USING COMPUTER VISION // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, Daliborka; Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Jukić, Marko; Kožul, ŽeljkoINFLUENCE OF COOKIES COMPOSITION ON TEMPERATURE CHANGE DURING BAKING // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Petrina, IvanJestiva ambalaža bazirana na proteinima životinjskog podrijetla, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
10.Kovač, MarijaUtjecaj uvjeta ekstrakcije na ekstraktibilnost fenolnih spojeva iz aronije (Aronia melanocarpa), 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
11.Doko, IvanaAseptično pakiranje, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
12.Jakobek, Lidija; García-Villalba, Rocio; Tomás- Barberán, Francisco A.Polyphenolic characterization of old local apple varieties from south East European region // Journal of food composition and analysis, 31 (2013), 2; 199-211 doi:10.1016/j.jfca.2013.05.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Josipa OstojićEkološki prihvatljiva ambalaža, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
14.de Caritat, P.; Reinmann, C.; NGSA Project Team; GEMAS Project Team: ... Halamić, J.; Husnjak, S.; ... Šorša, A.; ...Comparing results from two continental geochemical surveys to world soil composition and deriving Predicted Empirical Global Soil (PEGS2) reference values // Earth and planetary science letters, 319-320 (2012), 269-276 doi:10.1016/j.epsl.2011.12.033 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinApparent and true density of different types of unleavened dough during processing // Proceedings of 6th International Congress FLOUR- BREAD '09 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2012. str. 221-226 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Lončarić, MarinOdređivanje prividne i stvarne gustoće beskvasnih tijesta u ovisnosti o temperaturi pečenja, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
17.Zastavniković, JasminaUtjecaj vrste pakiranja na antiradikalnu aktivnost, polifenolne antioksidanse i vitamin C u voćnim sokovima, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
18.Andrea OdakUpotreba staklene ambalaže u pakiranju voćnih sokova, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Mostar, Mostar
-
19.Leko, InesVišeslojni materijali i njihova upotreba u pakiranju voćnih sokova, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet u Mostaru, Mostar
-
20.Jakobek, Lidija; Drenjančević, Mato; Jukić, Vladimir; Šeruga, MarijanPhenolic acids, flavonols, anthocyanins and antiradical activity of „Nero“, „Viking“, „Galicianka“ and wild chokeberries // Scientia horticulturae, 147 (2012), 56-63 doi:10.1016/j.scienta.2012.09.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Jakobek, Lidija; Drenjančević, Mato; Jukić, Vladimir; Šeruga, Marijan; Milić, MarioPolyphenols, anthocyanins and antiradical activity of chokeberries // Electronic journal of environmental, agricultural and food chemistry, 11 (2012), 2; 76-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Nikolina JugUtjecaj vrste pakiranja i temperature skladištenja na sadržaj polifenolnih spojeva i organskih kiselina u voćnim sokovima, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
23.Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanInfluence of anthocyanins, flavonols and phenolic acids on the antiradical activity of berries and small fruits // International journal of food properties, 15 (2012), 1; 122-133 doi:10.1080/10942911003754684 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Magdić, Damir; Lukinac, Jasmina; Horvat, Daniela; Ziberi, RakipDigital Image Analysis of Microscopic Images of Bread Stored Under Different Conditions // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Mikičić, FabijanOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od malina, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
26.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Lončarić, MarinPRIVIDNA I PRAVA GUSTOĆA RAZLIČITIH TIPOVA BESKVASNIH TIJESTA TIJEKOM PROCESIRANJA // 6th INTERNATIONAL CONGRESS FLOUR-BREAD'11 AND 8th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGISTS BRAŠNO-KRUH'11 / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 51-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Španić, Valentina; Dvojković, Krešimir; Magdić, Damir; Nevistić, Ante; Lukinac, Jasmina; Šimić, Gordana; Sudar, RezicaDegradation of wheat quality under Fusarium infection // 6th International Congress "Flour-Bread '11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Brašno-Kruh '11. Book of Abstract / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Lukinac, Jasmina; Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Koceva Komlenić, Daliborka; Jokić, Stela; Tadić, VjekoslavOptimization of bread quality properties applying response surface methodology // 6th international congress Flour-Bread '2011" & 8th Croatian Congress of Cereal Technologists "Brašno–Kruh '2011." Book of abstracts / Daliborka Koceva Komlenić (ur.).
Osijek, 2011. str. 59-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Krivak, PetraThe influence of interactions among phenolic compounds on the antiradical activity of chokeberries (Aronia melanocarpa) // International journal of food sciences and nutrition, 62 (2011), 4; 345-352 doi:10.3109/09637486.2010.534438 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Šeruga, Marijan; Novak, Ivana; Jakobek, LidijaDetermination of polyphenols content and antioxidant activity of some red wines by differential pulse voltammetry, HPLC and spectrophotometric methods // Food chemistry, 124 (2011), 3; 1208-1216 doi:10.1016/j.foodchem.2010.07.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Krivak, PetraThe influence of interactions among phenolic compounds from chokeberry on the antiradical activity of chokeberry // Book of abstract of International scientific and professional conference 13th Ružička days "Today Science - Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Magdić, DamirPrimjeri primjene metode linearnog programiranja - dio II
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
33.Magdić, DamirOsnove primjene metode linearnog programiranja - dio I
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 -
34.Batinić, NikolaAnaliza utjecaja položaja i osvijetljenosti kriške kruha na rezultate računalane analize slike, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
35.Škoro, VedranaOptimiranje prehrane za osobu s hipertenzijom, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
36.Čačić Kenjerić, Frane; Lukinac, Jasmina; Magdić, Damir;Comparison of free and commercial software packages for engineering problem solving and education // XIII. Ružičkini dani, "Danas znanost-sutra industrija" / Šubarć, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Mikičić, FabijanDETERMINATION OF SPECIFIC HEAT CAPACITY OF RASPBERRIES PUREE // International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: TIPO Osijek, 2010. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Jakiša, AnitaOdređivanje specifičnog toplinskog kapaciteta kaše od jagoda, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
39.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination and prediction of specific heat of unleavened dough during processing // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 562-568 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
40.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Krivak, PetraThe influence of interactions among phenolic compounds from chokeberry on the antiradical activity of chokeberry // Proceedings of International scientific and professional conference 13th Ružička days "Today science - Tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, European Federation of Food Science and Technology, 2010. str. 302-310 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Lukinac, Jasmina; Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Čačić, Milan; Šubarić, Drago; Magdić, Damir; Molnar, MajaAntibrowning effect of novel coumarin derivatives on apples (var. Idared) // 13. Ružičkini dani Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka = 13th Ružička days Today science - tomorrw industry : abstracts / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Hasenay, Sanda ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek, 2010. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Molnar, Maja; Lukinac, Jasmina; Šarkanj, Bojan; Strelec, Ivica; Čačić, Milan; Šubarić, Drago; Magdić, Damir; Jokić, StelaAntibrowning effect of some thiosemicarbazide and 1, 3-thiazolidine-4-one derivatives on apples (var. Idared) // XXI. naučno-stručna konferencija poljoprivrede i prehrambene industrije : knjiga sažetaka
Sarajevo: Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, 2010. str. 132-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Zastavniković, JasminaPakiranje voća i povrća, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
44.Tomić, AleksandraPakiranje vina, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
45.Krivak, PetraUtjecaj različitih skupina polifenolnih spojeva prisutnih u aroniji na njezinu antiradikalnu aktivnost, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki, Osijek
-
46.Jakobek, LidijaAktivno i inteligentno pakiranje hrane // Godišnja skupština Društva kemičara i tehnologa
Osijek, Hrvatska, 2010. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
47.Mikić, KataOptimiranje tjednog jelovnika za osobe s oboljelom gušteračom, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
48.Karakaš, MartinaPakiranje mlijeka, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
49.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Dvojković, Krešimir; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Nevistić, Ante; Đukić, NevenaAssociation between gliadin components and quality attributes of wheat // Proceedings of 5th International Congress "Flour- Bread '09", 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, October 21.-23., 2009., Opatija, Croatia. / Žaneta Ugarčić Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, Department of Cereal Processing Technologies, 2010. str. 288-292 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Lukinac Jasmina; Čačić Kenjerić Frane; Magdić Damir; Nevistić Ante;Quality control of industrial bread using non- destructive method - image analysis // Abstract book, 5th International congress Flour- Bread '09, 7th Croatian congress of cereal technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek, University of Osijek, Croatia, 2009. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
51.Jakobek, Lidija; Novak, IvanaInstrumentalne metode analize-obrasci izvješća s vježbi
Osijek: Prahrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2009 -
52.Bota, Mircea; Judeu, V.M.; Magdić, Damir; Lukinac, JasminaFuture contracts : the mean of protection against the risks on the cereals market // 5th International Congress Flour (Bread ’09) and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists : abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Osijek, Department of Cereal Processing Technologies, 2009. str. 131-131 (poster, sažetak, znanstveni) -
53.Budžaki, SandraČuvanje hrane primjenom niskih temperatura. Konzerviranje hlađenjem. // Centar za rashladne sustave. Primjena rashladnih sustava 2009 / Škoro, Branko (ur.).
Osijek, 2009. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
54.Previšić, IvanaPraćenje kvalitete različitih vrsta industrijskog kruha računalnom analizom slike, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
55.Lukić, AnaOptimiranje tjednog jelovnika za adolescente s poliartritisom, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
56.Jocić, VlatkaMetode određivanja gustoće za potrebe ispitivanja pretpakovina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
57.Nol, LukaOptimiranje tjednog jelovnika za adolescente sa šećernom bolesti, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
58.Jovičić, AndrejPraćenje kvalitete bijelog i polubijelog industrijskog kruha računalnom analizom slike, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
59.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination of specific heat of unleavened dough during processing by differential scanning calorimetry // 5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh'09. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of osijek, Croatia, 2009. str. 132-132 (poster, sažetak, znanstveni) -
60.Magdić, Damir; Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Čačić Kenjerić, Frane; Bilić, Mate; Velić, DarkoImpact analysis of different chemical pre- treatments on colour of apple discs during drying process // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 1; 31-35 (recenziran, članak, znanstveni)
-
61.Krajačić, MarijanaPakiranje voćnih sokova, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
62.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Voća, Sandra; Šindrak, Zoran; Dobričević, NadicaFlavonol and Phenolic Acid Composition of Sweet Cherries (cv. Lapins) Produced on Six Different Vegetative Rootstocks // Scientia Horticulturae, 123 (2009), 1; 23-28 doi:10.1016/j.scienta.2009.07.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Čačić, Frane; Magdić, Damir; Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, SrećkoApplying of image analysis for determination of visual features change at "Gold Rush" dried apple discs // XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts
Trogir, Hrvatska, 2009. str. 230-230 (poster, sažetak, znanstveni) -
64.Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Lukinac, Jasmina; Planinić, Mirela; Bucić-Kojić, AnaInfluence of process parameters and pre-treatments on quality and drying kinetics of organic apple samples // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : knjiga sažetaka = XXI. Croatian meeting of chemists and chemical engineers : Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 225-225 (poster, sažetak, znanstveni) -
65.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Magdić, Damir; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Lukinac, JasminaEffect of an oxidizing improver on dough rheological properties and bread crumb structure in winter wheat cultivars (Triticum aestivum L.) with different gluten strength // Romanian Agricultural Research, 26 (2009), 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Budžaki, SandraOdređivanje i predviđanje toplinskih svojstava beskvasnih tijesta tijekom procesiranja, 2009., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
67.Jasmina Lukinac; Stela Jokić; Damir Magdić; Mirela Planinić; Darko Velić; Mate Bilić; Srećko Tomas; Ana Bucić-KojićAn Application of Image Analysis and Colorimetric Methods on Color Change of Dehydrated Asparagus (Asparagus maritimus L.) // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 74 (2009), 3; 233-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Šeruga, Bernarda; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, MartinaPhenolic compound composition and antioxidant activity of Rubus and Prunus species from Croatia // International journal of food science & technology, 44 (2009), 4; 860-868 doi:1111/j.1365-2621.2009.01920.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Bucić-Kojić, Ana; Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Jakobek, Lidija; Šeruga, MarijanInfluence of Solvent and Temperature on Extraction of Phenolic Compounds from Grape Seed, Antioxidant Activity and Colour of Extract // International Journal of Food Science and Technology, 44 (2009), 12; 2394-2400 doi:10.1111/j.1365-2621.2008.01876.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Horvat, Daniela; Kurtanjek, Želimir; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Magdić, DamirEffect of HMM Glutenin Subunits on Wheat Quality Attributes // Food Technology and Biotechnology, 47 (2009), 3; 253-259 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Tosenberger, MihaelaMetode umjeravanja i mjerenje mase i količine punjenja predpakovina, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
72.Lukinac, Jasmina; Jokić, Stela; Magdić, Damir; Planinić, Mirela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Bucić-Kojić, AnaAn application of image analysis and colorimetry methods on colour change on dried asparagus (Asparagus maritimus L.) // Zrnko : 20th Croatian and 3rd International Congress of Technologists for Post-harvest Technology : Book of Abstracts = Zrnko : 20. hrvatski i 3. međunarodni kongres tehnologa za posliježetvenu tehnologiju : knjiga sažetaka / Plijestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju, skladištenje i transport, 2008. str. 110-111 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Radić, DorotejaOdređivanje koeficijenta toplinske vodljivosti beskvasnog slatkog tijesta za Kroštule, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
74.Lukinac, Jasmina; Čačić, Frane; Magdić, Damir; Jokić, Stela; Nagy MedeaOdređivanje poroznosti sredine kruha računalnom analizom slike // XII. Ružičkini dani Zbornik radova i sažetaka / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijke, 2008. str. 122-122 (poster, sažetak, znanstveni) -
75.Planinić, Mirela; Jokić, Stela; Velić, Darko; Bilić, Mate; Bucić-Kojić, Ana; Tomas, Srećko; Lukinac, Jasmina; Magdić, DamirThe effect of drying temperatures on the color, rehydration and chlorophyll content of asparagus (Asparagus maritimus L.) // Book of Abstracts International Congress of Technologists for Post-harvest Technology Zrnko / Pliestić, S (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zavod za poljoprivrednu tehnologiju skladištenje i transport, 2008. str. 108-109 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
76.Šeruga, Bernarda; Budžaki, SandraOdređivanje poroznosti različitih vrsta beskvasnih tijesta tijekom procesa pečenja // International Congress of Technologists for Post-harvest Technology / Pliestić, Stjepan (ur.).
Zagreb: Mijograf d.o.o., 2008. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
77.Magdić, Damir; Jakić, Mato; Horvat, Daniela; Lukinac, Jasmina; Brođanac, MarkoVariability of crumb grain in bread from industrial production // Proceedings of 4thInternational Congress "Flour-Bread '07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2008. str. 325-330 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
78.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Magdić, Damir; Dvojković, Krešimir; Brođanac, Marko; Lukinac, JasminaThe effect of improver on dough rheology and bread properties // Proceedings of the 4rd International Congress Flour-Bread'07 and 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technology, 2008. str. 37-42 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
79.Šeruga, Marijan; Nemet, Ivana; Laslavić, BelitaHeavy metals content of some Croatian wines // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 104 (2008), 11/12; 46-54 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, Martina; Šeruga, BernardaDPPH radical inhibition kinetic and antiradical activity of polyphenols from chokeberry and elderberry fruits // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 14 (2008), 2; 101-118 (recenziran, članak, znanstveni)
-
81.Bodiš, VlatkaUtjecaj kemijske strukture na antioksidacijsku aktivnost nekih polifenolnih spojeva, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
82.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan;Polyphenols from chokeberry and elderberry and their antiradical activity // Book of Abstracts of 20th Croatian and 3rd International Congress of Technologists for Post-harvest Technology / Pliestić, S (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 42-43 (poster, sažetak, znanstveni) -
83.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, MartinaAntioxidant activity of berries, content of some polyphenols and their antioxidant activity // Proceedings of The 2008 Join Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Ćurić D. (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 359-366 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
84.Jakobek, Lidija; Šeruga, Marijan; Novak, Ivana; Medvidović-Kosanović, Martina; Lukačević, IvanaAntioksidacijska aktivnost polifenola iz borovnice i jagode // Pomologia Croatica : glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 14 (2008), 1; 13-26 (recenziran, članak, znanstveni)
-
85.Čani, MarkoOptimiranje proizvodnje "Čokolina", 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
86.Kojundžić, IvanaOptimiranje proizvodnje piva, 2008., diplomski rad, PRehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
87.Pastor, KatarinaOptimiranje iskorištenja sirovina u proizvodnji piva, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
88.Horvat, Daniela; Drezner, Georg; Šimić, Gordana; Mijić, Anto; Magdić, DamirQuality of wheat cultivars created at the Agricultural institute Osijek in relation to high molecular weight glutenin subunits (HMW-GS) composition // Periodicum biologorum, 110 (2008), 3; 263-268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Perl Pirički, Antonija; Magdić, Damir; Adam Perl, Marija; Žihlavski, IrenaDiet optimization for overweight cardiovascular patients by Simplex algorithm // Proceedings of Central European Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 383-390 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Dobričević, Nadica; Voća, Sandra; Pliestić, Stjepan; Magdić, DamirUtjecaj sorte jabuke na kvalitetu suhog proizvoda // Pomologia Croatica, 14 (2008), 1; 27-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
91.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDetermination of density of different type of unleavened dough during baking // Proceedings of 4th International Congress FLOUR-BREAD '07 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, Croatia, Department of Cereal Processing Technologies, 2008. str. 345-348 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
92.Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Šimić, Gordana; Dvojković, Krešimir; Drezner, GeorgThe relation between dough rheology and bread crumb properties in winter wheat cultivars // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 73 (2008), 1; 9-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Punda, ZrinkaOvisnost poroznosti tijesta o sastavu i temperaturi pečenja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
94.Kiščinal, AleksandarOvisnost gustoće tijesta o temperaturi i sastavu, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
95.Kurtanjek, Želimir; Horvat, Daniela; Magdić, Damir; Drezner GeorgFactor Analysis and Modelling for Rapid Quality Assessment of Croatian Wheat Cultivars with Different Gluten Characteristics // Food technology and biotechnology, 46 (2008), 3; 270-277 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
96.Magdić, Damir; Dobričević, NadicaStatistical Evaluation of Dynamic Changes of "Idared" Apples Colour During Storage // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 72 (2007), 4; 311-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Jakić, MatoPraćenje promjena udjela šupljina u kruhu iz industrijske proizvodnje metodom računalne analize slike, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
98.Gajski, AnaModeliranje i optimiranje proizvodnje vučenog tijesta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
99.Fališevac, MajaOptimiranje primjene margarina u proizvodnji štrudli od kvasno-lisnatog tijesta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
100.Šeruga, Bernarda; Budžaki, Sandra; Kiščinal, AleksandarDensity Determination of Different Types of Unleavened Dough During Baking // ABSTRACT BOOK, 4 th International Congress FLOUR-BREAD'07 6 th Croatian Congress of Cereal Technologists Opatija, October 24-27, 2007. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: TIM PUBLIC d.o.o., 2007. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)