Pregled po projektu: Sfingolipidi - biološki aktivni spojevi (MB: MZOS-108-0000000-0045)
Pronađeno 20 radova
-
1.Branežac, KatarinaUdio ergosterola i skvalena u mitohondrijima čiste kulture i recikliranog pivskog kvasca, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
2.Škara, JosipUtjecaj recikliranja na sastav fosfolipidnih vrsta mitohondrija pivskog kvasca, 2013., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
3.Čanadi Jurešić Gordana and Blagović BrankaUnusual neutral lipid composition of the plasma membrane and mitochondria of the recycled bottom-fermenting brewer’s yeast as adaptation to growth conditions // Book of Abstracts / P. Hudler, A. Videtić Paska, P. Juvan (ur.).
Ljubljana: Institute of Biochemistry, Faculty of Medicine, University of Ljubljana, 2012. str. 61-61 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Jurada, DeanaSpektroskopsko određivanje antioksidacijskog djelovanja odabranih vrsta čajeva, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
5.Karmelić, Ivana; Ivušić, Franjo; Potočki, Slavica; Mesarić, MarkoInfluence of growth phase and zeolite clinoptilolite on the concentration of sphingoid bases in Saccharomyces uvarum brewer’s yeast // World journal of microbiology & biotechnology, 27 (2011), 12; 2969-2979 doi:10.1007/s11274-011-0780-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, BrankaThe influence of fermentation conditions and recycling on the phospholipid and fatty acid composition of the brewer’s yeast plasma membranes // Folia microbiologica, 56 (2011), 2; 215-224 doi:10.1007/s12223-011-0040-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Popović, Suzana; Blagović, BrankaAlterations in the lipid composition of the mitochondria of the bottom-fermenting brewer’s yeast caused by unfavourable growth conditions // The secret life of biomolecules, 10th Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, Book of Abstracts
Opatija, 2010. str. 92-92 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Zah, Tajana; Majerić-Kogler, Višnja; Mesarić, JasnaA tool to improve clinical recognition and assessment of TRALI // Blood Transfusion / Claudio Velati (ur.).
Milano: SIMTI, 2010. str. s42-s42 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Blagović, BrankaThe Influence of unfavourable conditions on the composition of yeast lipids // Book of Abstracts
Brašov, Rumunjska, 2009. (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
10.Branka BlagovićKvasac kao modelni organizam u izučavanju bioloških membrana (priručnik za seminare i vježbe)
Rijeka: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, 2009 -
11.Blagović, Branka; Mesarić, MarkoChanges in lipid composition during low temperature storage of baker's yeast // 9th Yeast Lipid Conference
Berlin, 2009. str. P3-P3 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Zah, Tajana; Mesarić, Jasna; Majerić-Kogler, VišnjaTransfusion related acute lung injury (TRALI) // Signa Vitae, 4 (2009), 2; 8-11 (međunarodna recenzija, pregledni rad, stručni)
-
13.Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, JasminkaAlterations in Phosphatidylcholine and Phosphatidylethanolamine Content During Fermentative Metabolism in Saccharomyces cerevisiae Brewer's Yeast // Food Technology and Biotechnology, 47 (2009), 3 Special Issue; 246-252 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Ruskaj, AnaUTJECAJ SKLADIŠTENJA NA +4°C NA SADRŽAJ I SASTAV FOSFOLIPIDA PEKARSKOG KVASCA, 2008., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
-
15.Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, JasminkaThe Effect of Environmental Stress Conditions on the Content and Composition of Phosphatidylcholine and Phosphatidylethanolamine of the Brewing Strain of Saccharomyces cerevisiae // Book of Abstracts, HDBMB 2008, Osijek : Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology, 2008. 77-77 / Strelec, Ivica and Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek, 2008. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Čanadi Jurešić, Gordana; Blagović, Branka; Rupčić, JasminkaThe ratio and fatty acid composition of brewer’ s yeast phospholipids change with recycling // Book of Abstracts
Torino, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Ribar, Slavica; Karmelić, Ivana; Mesarić, MarkoSphingoid bases in dairy products // Food research international, 40 (2007), 7; 848-854 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Ribar, Slavica; Mesarić, MarkoSphingolipids in food // Periodicum biologorum, 109 (2007), 3; 123-128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Mesarić, Marko; Sedić, MirelaHow the sphingoid long– chain base research started in Croatia // Periodicum biologorum, 109 (2007), 2; 219-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Ribar, Slavica; Feher-Turković, Lana; Karmelić, Ivana; Mesarić, MarkoSphingoid bases in infant formulas // Food Chemistry, 103 (2007), 1; 173-180 doi:10.1016/j.foodchem.2006.07.069 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)