Pregled po projektu: Biotehnološki parametri proizvodnje vrhunskog dalmatinskog desertnog vina-prošek (MB: MZOS-091-0910468-0452)
Pronađeno 45 radova
-
1.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Vrhovsek, UrskaDifferentiation between Croatian dessert wine Prošek and dry wines based on phenolic composition // Journal of food composition and analysis, 62 (2017), 211-216 doi:10.1016/j.jfca.2017.05.015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Budimir, AnaKemijski sastav i senzorska svojstva Prošeka, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni prediplomski studij Mediteranska poljoprivreda, Split
-
3.Pokrajčić, MaraKemijski sastav rakije komovice, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda, Split
-
4.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Humar, Iva; Mucalo, Ana; Vrhovšek, UrškaPhenolic composition of traditional Croatian dessert and table wines // In Vino Analytica Scientia, Book of Abstracts IVAS 2015 / Mattivi, Fulvio, Robatscher Peter (ur.).
Lavis: Elsevier, 2015. str. 107-107 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Zlatić, EmilVolatile Compounds in Prošek Dessert Wines Produced from White and Red Grapes // Czech journal of food sciences, 33 (2015), 4; 354-360 doi:10.17221/28/2015-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Zdunić, Goran; Zlatić, Emil; Hribar, Janez, Lovrić, TomislavAromatske komponenete Prošeka // Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU, Sažeci radova/Book of Summaries / Jelčić, Dubravko, Jakobović, Snježana (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 56-57 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
7.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Hribar, Janez, Zlatić, EmilEffect of drying methods on volatile compounds and quality of sweet musts from Maraština cv. grapes // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 167-167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Crnčević, NikolaVazodilatacijski i antioksidacijski učinci crnog vina, bijelog vina i prošeka, 2014., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Split
-
9.Budić-Leto, Irena; Zdunic, Goran; Tomic-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety ‘Dobricic’ (Vitis vinifera L.) // Acta Horticulturae, 1046 (2014), 463-469 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Zdunić, Goran; Šimon, Silvio; Malenica, Nenad; Budić-Leto, Irena; Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Pejić, IvanIntravarietal variability of ‘Crljenak kastelanski’ and its relationship with ‘Zinfandel’ and ‘Primitivo’ selections // Acta Horticulturae, 1046 (2014), 573-580 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Tomić-Potrebuješ, IvaUtjecaj prosušivanja grožđa, vinifikacije i dozrijevanja na aromu desertnoga vina prošek sorte Plavac mali, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavThe influence of the off-vine drying of grapes on the aromatic compounds in the must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 295-301 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Vrhovsek, Urska; Tomić-Potrebuješ, Iva; Maletić, EdiAmpelographic and oenological characterization of the ancient grapevine cv. Dobričić grown in the coastal region of Croatia // Journal international des sciences de la vigne et du vin, 46 (2012), 4; 263-273 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Zdunić, Goran; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavInfluence of the off-vine drying of grape on the aromatic compounds in must from Plavac mali cv. // Danas znanost - sutra industrija : knjiga sažetaka / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno tehnološki fakultet, 2012. str. 23-23 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Zanchi, DraženPolyphenol extracts from Croatian autochthonous grape varieties Plavac mali and Babić:Physical properties and anti-amyloid activity // 6th ISANH Congress on Polyphenols Applications / Edeas, Marvin (ur.).
Pariz: International Society of Antioxidants in Nutrition and Health, 2012. str. 49-49 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavPrediction of some oenological characteristics of wine Prošek using near infrared spectroscopy // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 1376-1380 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Budić-Leto, Irena; Zlatić, Emil; Tomić-Potrebuješ, Iva; Hribar, Janez; Lovrić, TomislavChanges in the aromatic composition during off-vine drying of Plavac mali grapes // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 502-502 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pezo, Ivan; Lovrić, TomislavComparison of the descriptive sensory attributes of taste and chemical parameters of Croatian dessert wine Prošek using multivariate analysis // Journal of food agriculture & environment, 10 (2012), 1; 132-136 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Pejić, Ivan; Maletić, EdiPrimary study of viticultural and oenological characteristics of ‘Plavac Mali Sivi’ and its comparison with ‘Pošip’ and ‘Grk’ in the Central Dalmatia // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 1; 11-14 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Djaković, Senka; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, LovrićUse of chemometric analysis of NIRS data and antioxidant capacity during the production of dessert wine Prošek from cv. Pošip // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 138-143 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, Mara; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavUsefulness of near infrared spectroscopy and chemometrics in screening of the quality of dessert wine Prošek // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 9-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, IvaPrva istraživanja tehnoloških karakteristika ‘Plavca malog sivog’ i usporedba sa ‘Pošipom’ i ‘Grkom’ u uvjetima srednje Dalmacije // Book of Abstracts / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011. str. 266-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 240-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Budić-Leto, Irena; Zdunić Goran; Tomić-Potrebuješ, IvaPolyphenolic potential of the rare Croatian variety Dobricic (Vitis vinifera L) // Abstracts of the 10th International Conference on Grapevine Breeding and Genetics / Owens, Chris ; Garris, Amanda ; Reish, Bruce (ur.).
Ženeva: Cornell University, 2010. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Banović, Mara; Kovačević-Ganić; Karin; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavFermentative Aroma Compounds and Sensory Descriptors of Traditional Croatian Dessert Wine Prošek from Plavac Mali cv. // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 4; 530-537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Lovrić, TomislavEffect of physicochemical variables on descriptive sensory attributes of the taste of Prošek wine // 13th Ružička days Today science-Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osjek, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2010. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // Presentation summaries of 32nd World Congress of Vine and Wine, 32nd World Congress of Vine and Wine / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Ivić, Stipe; Herjavec, Stanka; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, IrenaInfluence of Cold Maceration on Chemical and Sensory Properties of Vugava // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, Goran; Ćurko, Natka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Banović, MaraVolatile compounds in the production process of Croatian traditional sweet wine Prošek // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : radovi = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, Hrvatska, 2009. str. 1-5 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Zdunić, Goran; Maletić, Edi; Vokurka, Aleš; Karoglan Kontić, Jasminka; Pezo, Ivan; Pejić, IvanIntravarietal Variability of the Cultivar Plavac Mali (Vitis vinifera L.) // Acta Horticulturae, 827 (2009), 1; 203-206 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Budić-Leto, Irena; Mešin, Nela; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Bralić, MarijaComparative Study of the Total Acidity Determination in Wine by Potentiometric and Volumetric Titration // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 1; 61-65 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
32.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, Irena; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavRegresijski modeli predviđanja antioksidacijske aktivnosti desertnog vina Prošek // XXI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : Knjiga sažetaka = Book of abstracts / Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 124-124 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Pezo, IvanFizikalno-kemijske karakteristike pjenušavog vina cv. Pinot sivi proizvedenog sekundarnom alkoholnom fermentacijom u boci // Poljoprivreda (Osijek), 15 (2009), 1; 19-22 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Budić-Leto, Irena; Brkljača, Mia; Zdunić, Goran; Lovrić, TomislavKvantifikacija mikroelemenata u procesu proizvodnje desertnog (slatkog) vina Prošek od prosušenog grožđa // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of abstracts / Novak, Predrag ; Pičuljan, Katarina ; Smolec, Sonja (ur.).
Trogir: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2009. str. 219-219 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Budić-Leto, Irena; Vrhovšek, Urška; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Lovrić, TomislavAnthocyanin pattern of skin extracts from Babić and Plavac mali grapes and anthocyanin pattern of produced wine // Acta Alimentaria, 38 (2009), 1; 67-75 doi:10.1556/AAlim.2008.0029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Budić-Leto, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đaković, Senka; Tomić-Potrebuješ, Iva; Kurtanjek, Želimir; Lovrić, TomislavAntioxidant activity of sweet wine Prošek using Briggs-Rauscher reaction // Food Production Nutrition Healthy Consumers
Ljubljana, Slovenija: Elsevier, 2008. str. P 218-P 218 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Budić-Leto, Irena; Gracin, Leo; Lovrić, Tomislav; Vrhovšek, UrškaEffects of maceration conditions on the polyphenolic composition of red wine Plavac mali // Vitis, 47 (2008), 4; 245-250 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Tomić-Potrebuješ, Iva; Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Lovrić, Tomislav; Banović, MaraInfluence of yeasts on high sugar must fermentation of cv. Plavac mali in production of traditional sweet wine Prošek // XII. Ružičkini dani, Zbornik radova i sažetaka Znanost i tehnologije u razvoju gospodarstva, Vukovar 2008 / Tomas, Srećko (ur.).
Osijek: HDKI, PTF Osijek, 2008. str. 119-119 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Bućan, Lovre; Pezo, IvanAmpelographic characterization and sanitary status of grapevine cultivar ‘ Prč bijeli’ (Vitis vinifera L.) // Agriculturae Conspectus Scientificus, 73 (2008), 2; 85-88 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Zdunić, Goran; Budić-Leto, Irena; Tomić-Potrebuješ, Iva; Protega, Ivan; Pezo, IvanIdentifikacija i valorizacija autohtonih sorata vinove loze na otoku Šolti // Knjiga sažetaka Trećeg hrvatskog oplemenjivačkog i sjemenarskog kongresa / Kolak, Ivan ; Perica, Slavko ; Šatović, Zlatko ; Strikić, Frane (ur.).
Split: Hrvatsko oplemenjivačko, sjemenarsko i rasadničarsko društvo, Zagreb i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 2008. str. 97-100 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavCorrelation between Polyphenolic Composition and Sensory Evaluation of Red Wine Babić // Proceedings, Volume 2, The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 37-43 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
42.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Pezo, Ivan; Alpeza, Ivana; Lovrić, TomislavEffects of polyphenolic composition on sensory perception of Croatian red wine Babić // Journal of Food, Agriculture & Environment, 6 (2008), 3-4; 138-142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Iva Tomić-PotrebuješPraćenje procesa fermentacije u proizvodnji desertnog vina "prošek", 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki, Zagreb
-
44.Zdunić, Goran; Hančević, Katarina; Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Hartl-Musinov, Danijela; Budić-Leto, Irena; Pezo, IvanAmpelographic characterization and sanitary status of Croatian autochthonous cultivar Prč bijeli (Vitis vinifera L.) // Comptes rendus Proceedings XV International Symposium GESCO 2007 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 1107-1114 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Budić-Leto, Irena; Pezo, Ivan; Zdunić, GoranHPLC UV-DAD determination of (+)-catechins and (-)-epicatechins in grape seeds of the Babić and Plavac mali varieties // XX. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka, Book of Abstracts / Vasić-Rački, Đurđa (ur.).
Zagreb: HDKI/Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2007. str. 173-173 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)