Pregled po projektu: Bioaktivne i hlapljive tvari djevičanskih maslinovih ulja u preradi i doradi (MB: MZOS-062-0580696-0284)
Pronađeno 41 radova
-
1.Majetić Germek, Valerija; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar‑Miklavčič, Milena; Conte, Lanfranco S.; Koprivnjak, OliveraPhenols and Volatiles of Istarska Bjelica and Leccino Virgin Olive Oils Produced with Talc, NaCl and KCl as Processing Aids // Journal of the American Oil Chemists' Society, 93 (2016), 10; 1365-1372 doi:10.1007/s11746-016-2893-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, UrškaSodium chloride compared to talc as processing aid has similar impact on volatile compounds but more favourable on ortho-diphenols in virgin olive oil // European journal of lipid science and technology, 118 (2016), 2; 318-324 doi:10.1002/ejlt.201500014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Koprivnjak, Olivera; Kriško, Anita; Valić, Srećko; Carić, Dejana; Krapac, Marin; Poljuha, DanijelaAntioxidants, radical-scavenging and protein carbonylation inhibition capacity of six monocultivar virgin olive oils in Istria (Croatia) // Acta alimentaria, 45 (2016), 3; 427-433 doi:10.1556/AAlim.2015.0018 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Biskupović, ToniUtjecaj talka i soli na učinkovitost procesa proizvodnje, o-difenole i boju djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Oblica i Rosinjola, 2015., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
5.Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, LanfrancoInfluence of malaxation time on phenols and volatile compounds of virgin olive oil obtained from phenol enriched olive paste (Buža cv.) // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (ISBN: 978-953-99725-6-9) / Frece, Jadranka (ur.).
Opatija, 2014. str. 93-98 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Majetić Germek, ValerijaPromjene sastava hlapljivih i fenolnih tvari u procesu proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Kaligari, IrenaUtjecaj CaCO3 u miješenju maslinovog tijesta na antioksidacijski potencijal i boju djevičanskog maslinovog ulja sorte Buža, 2014., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
8.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, OliveraInfluence of Filtration on Composition of Olive Oils // Processing and Impact on Active Components in Food / Victor R. Preedy (ur.).
San Diego (CA): Academic Press ; Elsevier, 2014. str. 259-265 -
9.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Belobrajić, IvanaInfluence of storage temperature on quality parameters, phenols and volatile compounds of Croatian virgin olive oils // Grasas y aceites, 65 (2014), 3; e034-1 doi:10.3989/gya.0222141 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Majetić Germek, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, S. LanfrancoInfluence of Phenols Mass Fraction in Olive (Olea europaea L.) Paste on Volatile Compounds in Buža Cultivar Virgin Olive Oil // Journal of agricultural and food chemistry, 61 (2013), 25; 5921-5927 doi:10.1021/jf400692m (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Vincek, DragoUtjecaj temperature miješenja maslinovog tijesta na neka nutritivna i senzorska svojstva djevičanskog maslinovog ulja Istarske bjelice, 2013., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
12.Koprivnjak, Olivera; Vrhovnik, Irena; Hladnik, Teja; Prgomet, Željko; Hlevnjak, Bernardina; Majetić Germek, ValerijaObilježja prehrambene vrijednosti djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica, Leccino i Rosulja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 172-178 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Predojević, MarkoUtjecaj pomoćnih tvari u operaciji miješenja maslinovog tijesta sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino na prinos ulja, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Poljoprivredni odjel Veleučilišta u Rijeci, Poreč
-
14.Ljubunčić, SamraBioaktivni sastojci i mogućnost isticanja prehrambenih i zdravstvenih tvrdnji kod djevičanskih maslinovih ulja šest istarskih sorti, 2012., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Rijeka
-
15.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajić, IvanaChemical and sensorial changes of Croatian monovarietal olive oils during ripening // European journal of lipid science and technology, 114 (2012), 12; 1400-1408 doi:10.1002/ejlt.201200121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajićš, IvanaUtjecaj roka berbe na sastav i kvalitetu djevičanskih maslinovih ulja sorte Rosinjola // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 9-18 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Koprivnjak, Olivera; Majetić, Valerija; Brkić Bubola, Karolina; Kosić, UrškaVariability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 216-221 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
18.Koprivnjak, Olivera; Vrhovnik, Irena; Hladnik, Teja; Prgomet, Željko; Hlevnjak, BernardinaNutritivna vrijednost maslinovog ulja ovisno o uzgojnim čimbenicima // Zbornik znanstvenih radova s međunarodnog susreta "Novi pristupi istraživanja u maslinarstvu" / Bandelj, Dunja ; Podgornik, Maja ; Arbeiter, Alenka (ur.).
Koper: Univerzitetna založba Annales, 2012. str. 177-185 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Lukić, IgorVolatile compounds and sensory profiles of monovarietal virgin olive oils from Buža, Črna and Rosinjola cultivars in Istria (Croatia) // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 192-198 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, BarbaraInfluence of filtration on volatile compounds and sensory profile of virgin olive oils // Food chemistry, 132 (2012), 1; 98-103 doi:10.1016/j.foodchem.2011.10.038 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Majetić, Valerija; Koprivnjak, Olivera; Butinar, Bojan; Pizzale, Lorena; Bučar-Miklavčič, Milena; Conte, LanfrancoPhenols in Olive Paste as Modulators of Volatiles from LOX Pathway in Virgin Olive Oils from Buža Cultivar // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 298-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Lukić, IgorVolatile compounds and sensory profiles of monovarietal virgin olive oils from Buža, Črna and Rosinjola cultivars in Istria // Book of Abstracts of 7th International Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Volf, HariUtjecaj stupnja zaraženosti plodova maslinovom muhom naa prinos i neke pokazatelje kvalitete ulja, 2011., diplomski rad, Medicinski fakultet, Rijeka
-
24.Brkić Bubola, KarolinaKarakterizacija djevičanskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti na temelju hlapivih tvari i senzorskih svojstava, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Koprivnjak, OliveraPrerada utječe na boju djevičanskih maslinovih ulja, 2011. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).