Pregled po projektu: Stresom izazvana raznolikost i evolucija mješovitih bakterijskih kultura (MB: MZOS-058-0583444-3466)
Pronađeno 50 radova
-
1.Huđek Turković, Ana; Matovinović, Martina; Žuna, Kristina; Škara, Lucija; Kazazić, Snježana; Bačun-Družina, Višnja; Durgo, KsenijaAssociation of Vitamins D, B9 and B12 with Obesity-Related Diseases and Oral Microbiota Composition in Obese Women in Croatia // Food technology and biotechnology, 60 (2022), 2; 135-144 doi:10.17113/ftb.60.02.22.7478 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Škara, LucijaPovezanost polimorfizma gena FTO s tjelesnom masom i mikrobiomom usne šupljine u žena Zagrebačke županije, 2016., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
3.Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, DamirCharacterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis // International microbiology, 18 (2015), 3; 117-125 doi:10.2436/20.1501.01.241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Butorac; AnaEVOLUCIJA BAKTERIJE LACTOBACILLUS BREVIS L62 TIJEKOM PRODULJENE STACIONARNE FAZE RASTA, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Bobić, Vedranka; Lovrić, Blanka; Butorac, Ana; Perica, Kristina; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, VišnjaMicrobial contamination of metalworking fluid bio aerosols and health risks to exposed workers // Ninth Croatian Scientific and professional ssembly Air Protection 15 / Doko Jelinić, Jagoda ; Žužul, Silva (ur.).
Zagreb: Hrvatsko udruženje za zaštitu zraka (HUZZ), 2015. str. 86-87 (predavanje, sažetak, ostalo) -
6.Butorac, Ana; Markeš, Marina; Bačun-Družina, Višnja; Cindrić, MarioPeptide de novo sequencing - mutation detection // Biomolecular Complexes and Assemblies
Primošten, Hrvatska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
7.Šikić, MagdalenaIn vitro FUNKCIONALNO DJELOVANJE BAKTERIJE Lactobacillus plantarum 16.4 NA STANICE HEp2, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Smolković, BarbaraEVOLUCIJA BAKTERIJA TIJEKOM STACIONARNE FAZE RASTA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Bačun-Družina, Višnja; Bašić, Martina; Butorac, AnaGenetska podloga debljine // 6. hrvatski kongres o debljini s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka / Štimac, D. (ur.).
Zagreb: Grafičko oblikovanje i tisak, Studio Hrg d.o.o., 2014. str. 18-18 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
10.Rajkovic, Andreja; Grootaert, Charlotte; Butorac, Ana; Cucu, Tatiana; De Meulenaer, Bruno; Van Camp, John; Bracke, Marc; Uyttendaele, Mieke; Bačun-Družina, Višnja; Cindrić, MarioSub-Emetic Toxicity of Bacillus cereus Toxin Cereulide on Cultured Human Enterocyte-Like Caco-2 Cells // Toxins, 6 (2014), 8; 2270-2290 doi:10.3390/toxins6082270 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Butorac, Ana; M. Marić, Mirela; Badanjak Sabolović, Marija; Hruškar, Mirjana; Rimac Brnčić, Suzana; Bačun-Družina, VišnjaAnalitičke metode u forenzici hrane // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 3-4; 90-101 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Butorac, Ana; Marić, Mirela; Badanjak Sabolović, Marija; Hruškar, Mirjana; Rimac Brnčić, Suzana; Bačun Družina; VišnjaAnalitičke metode u forenzici hrane // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 3-4; 90-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
13.Milinović, InesEvolution of bacteria Lactobacillus plantarum strains from Croatian autochthonous fermented products during prolonged stationary phase, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno Biotehnološki Fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
14.Perica, KristinaMehanizam rezistencije bakterije Escherichia coli MFBF 10519 na penicillin G, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Butorac, Ana; Cindrić, Mario; Mrvčić, Jasna; Bačun-Družina; VišnjaEvolution of bacterial population: The metabolic engineering of Lactobacillus brevis // The 2th International Symposium "Vera Johanides" / Kniewald ; Zlatko (ur.).
Zagreb: D.S.M-grafika d.o.o, 2013. str. 122-122 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Bačun-Družina, Višnja; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hock, Karlo; Diminić, Janko; Cindrić, MarioThe effect of starvation stress on Lactobacillus brevis L62 protein profile determined by de novo sequencing in positive and negative mass spectrometry ion mode // RCM. Rapid communications in mass spectrometry, 27 (2013), 9; 1045-1054 doi:10.1002/rcm.6528 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Mrvčić, Jasna; Butorac, Ana; Solić, Ema; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Cindrić, Mario; Stehlik-Tomas, VesnaCharacterization of Lactobacillus brevis L62 strain, highly tolerant to copper ions // World journal of microbiology & biotechnology, 29 (2013), 1; 75-85 doi:10.1007/s11274-012-1160-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Varžić, IvanMolekularna diferencijacija sojeva Lactobacillus plantarum iz hrvatskih autohtonih fermentiranih proizvoda temeljena na numeričkoj analizi makrorestrikcijskih i proteinskih profila, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Milić, MarijaAnaliza dinamike rasta, promjena metabolizma i proteinskog statusa tijekom dugotrajnog uzgoja sojeva bakterije Lactobacillus plantarum, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Grgas, Dijana; Zanoški Hren, Marijana; Ćuk, Jure; Bačun-Družina, Višnja; Landeka Dragičević, TibelaNitrogen Removal under Intermittent Aeration // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: PBF, 2011. str. 22-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Landeka, Irena; Đikić, Domagoj; Radišića, Iva; Teparića, Renata; Bačun-Družina, Višnja; Rogić, DunjaThe effects of olive and pumpkin seed oil on serum lipid concentrations // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 1-2; 63-68 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Bašić, Martina; Zrnec, Dario; Butorac, Ana; Landeka Jurčević, Irena; Đikić, Domagoj; Bačun-Družina, VišnjaŠto je nutrigenomika? // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 1/2; 37-44 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Grandić, MarinaFENOTIPSKA KARAKTERIZACIJA BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE IZ HRVATSKIH AUTOHTONIH PREHRAMBENIH PROIZVODA USPOREDBOM KLASIČNE METODE I METODA SPEKTROMETRIJE MASA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Butorac, Ana; Dodig, Ivana; Cindrić, Mario; Tishbee, Arye; Mrvčić, Jasna; Hok, Karlo; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, VišnjaThe effects of starvation on Lactobacillus brevis L62 evolution // 10th Symposium on lactic acid bacteria: Celebrating 30 years of LAB research / Hugenholtz, Jeroen (ur.).
Egmond aan Zee: Federation of European Microbiological Societies , 2011, 2011. str. A 001-A 001 (poster, sažetak, znanstveni) -
25.Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaThe effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 67-67 (poster, sažetak, znanstveni)