Pregled po projektu: Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske (MB: MZOS-058-0582184-0432)
Pronađeno 231 radova
-
1.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaInactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation // Food control, 54 (2015), 79-85 doi:10.1016/j.foodcont.2015.01.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 244-247 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneWhite, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-179 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pugelnik, JelenaPLEMENITA PLIJESAN Penicillium nalgiovense KAO MOGUĆI PRODUCENT AFLATOKSINA B1 I OKRATOKSINA A, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Stipetić, TenaGama zračenje kao fizikalna metoda za spriječavanje rasta plijesni i biosinteze alflatoksina B1, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pudić, IvaUtjecaj gama zračenja na rast i biosintezu aflatoksina B1 plijesni Aspergillus niger 388, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Mikulin, AnaSASTAV MIKROBNE POPULACIJE „SIRA IZ MIŠINE“, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, JelkaIn situ reduction of aflatoxin B1 level by gamma irradiation // Book of abstracts / Ristić, Goran (ur.).
Niš, 2014. str. 172-172 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.Reduction of aflatoxin B1 in naturaly contaminated corn samples by gamma irradiation // Proceedings RAD 2014, The Second International Conference on Radiation and Dosimetry in Various Fields of Research / Ristić, Goran (ur.).
Niš: University of Niš, Faculty of Electronic Engineering, 2014. str. 151-155 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Rysha, A., Markov, K., Frece, J., Čvek, D., Delaš, F.A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 277-282 doi:10.1111/1471-0307.12080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Ćubela, DubravkaPojavnost okratoksina a u uzorcima bijelih, crnih i desertnih vina, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Merkaš Poslončec, GordanaMikrobiološki pokazatelji ispravnosti i kakvoće vode na izvorištima u Krapinsko-zagorskoj županiji, 2014., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Sečen, MarinaANTIMIKROBNO DJELOVANJE PRIRODNE MIKROBNE POPULACIJE IZ KRČKOG SIRA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Šimović, MirelaUtjecaj karvakrola i eugenola na odabrane plijesni, kontaminante voća, 2013., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kovačević, Dragan; Frece, JadrankaApplication of autochthonous starter cultures for improving production technology of "Slavonski kulen" // Power of Microbes in industry and environment 2013, Book of Abstracts / Teparić, R. ; Frece, J. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 62-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, FraneInactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 67-67 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneGame meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. str. 117-118 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Tudor Kalit Milna; Delaš, Ivančica; Kalit Samir; Havranek, JasminaConsumers' sensory assessment in relation to free fatty acids content throughout ripening of cheese in a sack // Days of veterinary medicine 2013 / Mitrov, D., Pendovski, L., Percinic, F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine, University, 2013. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, JadrankaMikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači // Veterinarska stanica, 44 (2013), 3; 177-186 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Longo, KsenijaZDRAVSTVENA ISPRAVNOST TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA DOSTUPNIH NA TRŽNICAMA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb