Pregled po projektu: Probiotici, prebiotici i funkcionalne starter kulture (MB: MZOS-058-0581990-2007)
Pronađeno 194 radova
-
1.Uroić, Ksenija; Novak, Jasna; Hynönen, Ulla; Pietilä, Taija E.; Leboš Pavunc, Andreja; Kant, Ravi; Kos, Blaženka; Palva, Airi; Šušković, JagodaThe role of S-layer in adhesive and immunomodulating properties of probiotic starter culture Lactobacillus brevis D6 isolated from artisanal smoked fresh cheese // LWT - Food Science and Technology, 69 (2016), 623-632 doi:10.1016/j.lwt.2016.02.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Gačić, Milica; Bilandžić, Nina; Ivanec Šipušić, Đurđica; Petrović, Marinko; Kos, Blaženka; Vahčić, Nada; Šušković, JagodaDegradation of Oxytetracycline, Streptomycin, Sulphathiazole and Chloramphenicol Residues in Different Types of Honey // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 154-162 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Uroić, KsenijaUloga S-proteina u probotičkim bakterijama mliječne kiseline, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaFunctional characterisation of the S-layer surface protein of Lactobacillus brevis D6 // Book of Abstracts VIII INTERNATIONAL CONGRESS OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 130-130 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Leboš Pavunc, Andreja; Penava, Lenkica; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Ranilović, Jasmina; Hajduk, Gordana; Šušković, JagodaFunctional properties of the probiotic strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in processed cereal/rice based product // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 88-88 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Danica BarišićOdređivanje ostataka neomicina u hrani životinjskog podrijetla, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Marija VrebacOdređivanje ostataka flumekina u mlijeku elisa metodom, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Bartulović, KatarinaOdređivanje ostataka gentamicina u hrani životinjskog podrijetla, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Šiftar, SilvijaIspitivanje antibakterijske aktivnosti odabranih probiotičkih bakterija i funkcionalnih starter kultura primjenom različitih mikrobioloških metoda, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Županić, IvonaFunkcionalnost probiotičkih bakterija iz roda Lactobacillus, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Cepanec, MajaFunkcionalna svojstva probiotičkih sojeva Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 i Bifidobacterium longum BB536, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija; Šušković, JagodaS-layer proteins of probiotics as living drugs // European Biotechnology Congress 2014
Lecce, Italija, 2014. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Hynönen, Ulla; Pietilä, Taija E.; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Palva, AiriS-layer as functional surface protein of probiotic strain Lactobacillus brevis D6 // 11th International Symposium on Lactic Acid Bacteria Abstract Book / Kok, Jan (ur.).
Egmond aan Zee, Nizozemska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Hynönen, Ulla; Kant, Ravi; Lähteinen, Tanja; Pietilä, Taija E.; Beganović, Jasna; Smidt, Hauke; Uroić, Ksenija; Åvall-Jääskeläinen, Silja; Palva, AiriFunctional characterization of probiotic surface layer protein-carrying Lactobacillus amylovorus strains // Bmc microbiology, 14 (2014), 199-1 doi:10.1186/1471-2180-14-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Uroić, Ksenija; Nikolić, Milica; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Lukić, Jovanka; Jovčić, Branko; Filipić, Brankica; Miljković, Marija; Golić, Nataša et al.Functional and technological properties of probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional white-pickled and fresh soft cheeses // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 2; 232-241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija: Jokić, Mladen; Šušković, JagodaTraditionally produced sauerkraut as source of autochthonous functional starter cultures // Microbiological Research, 169 (2014), 7/8; 623-632 doi:10.1016/j.micres.2013.09.015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaSelective advantage of S-layer surface proteins presence in Lactobacillus probiotic strains // ANNUAL 2013/2014 OF THE CROATIAN ACADEMY OF ENGINEERING
Zagreb, Hrvatska, 2013. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Bučan, Dora; Šušković, JagodaAntibiotic susceptibility and antimicrobial activity of autochthonous starter cultures as safety parameters for fresh cheese production // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 185-194 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Makovec, SanjaRezidui traciklinskih antibiotika u hrani, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Slačanac; VedranUloga i važnost biotehnologije u proizvodnji fermentirane hrane // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 37-37 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Lukinović, ValentinaUtjecaj tehnoloških parametara liofilizacije na preživljavanje probiotičkih sojeva, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Šušković, JagodaProteolytic activity of the functional starter cultures for cheese production // Power of Microbes in Industry and Environment 2013
Primošten, Hrvatska, 2013. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaUloga S-proteina u probiotičkom djelovanju bakterija iz roda Lactobacillus // The 2nd International Symposium "Vera Johanides" - Biotechnology in Croatia by 2020
Zagreb, Hrvatska, 2013. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaEnhancement of probiotic activity by S-layer protein of Lactobacillus plantarum D6 strain in coculture with L. plantarum D13 // Current Opinion in Biotechnology. Volume 24, Supplement 1, Pages 94 (July 2013) Proceedings of European Biotechnology Congress 2013 / European Biotechnology Congress 2013 ; Current Opinion in Biotechnology / Dundar, Munis ; Magni, Mariapia V. ; Juraj, Krajčovič (ur.). (ur.).
Bratislava: Elsevier, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Golić, Nataša; Čadež, Neža; Terzić-Vidojević, Amarela; Šuranská, Hana; Beganović, Jasna; Lozo, Jelena; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Raspor, Peter; Topisirović, LjubišaEvaluation of microbial diversity in traditional white-pickled and fresh soft cheeses from mountain regions in Serbia and low laying regions in Croatia // International journal of food microbiology, 166 (2013), 2; 294-300 doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2013.05.032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Pranklin, AndreaIn vitro adhezija S-proteina Lactobacillus sojeva na ekstracelularni matriks stanica crijevnog epitela, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Marinčić, KarmelaSelekcija Lactobacillus sojeva kao starter kultura za proizvodnju fermentiranih kobasica, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Čiković, InesPreživljavanje sojeva bakterija mliječne kiseline u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Raspović, IvanaThe role of S-layer surface proteins in the functionality of different Lactobacillus strains, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Stojanović, MajaKarakterizacija bakterija iz roda Lactobacillus kao funkcionalnih starter kulturaza proizvodnju fermentiranih istarskih kobasica, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Pilar, KatjaKarakterizacija bakterija mliječne kiseline iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium prisutnih u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Bučan, DoraIspitivanje antimikrobnog djelovanja i osjetljivosti autohtonih izolata Lactobacillus fermentum A8 i Enterococcus faecium A7 na antibiotike, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Rodin, AnjaProteolitička aktivnost odabranih funkcionalnih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Perše, MargaretaIspitivanje probiotičke aktivnosti autohtonih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Drobat, EkaterinaFunkcionalnost bakterijskih sojeva u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Pavić, AnaPrimjena različitih mikrobioloških metoda za ispitivanje antibakterijske aktivnosti odabranih funkcionalnih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Dolenec, MartinaProizvodnja i primjena probiotičkih starter kultura Lactococcus lactis ZG5-9, Lactobacillus pentosus ZG2-25 i Enterococcus faecium ZG1-54, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Canjer, IvanaFunkcionalnost autohtonih starter kultura Enterococcus faecium A7 i Lactobacillus fermentum A8, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš-Pavunc Andreja; Uroić, Ksenija; Džidara, Petra; Šušković, JagodaProteolytic activity of probiotic strain Lactobacillus helveticus M92 // Anaerobe, 20 (2013), 58-64 doi:10.1016/j.anaerobe.2013.02.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Leboš Pavunc, Andreja; Tonković, Katarina; Kos, Blaženka; Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Golić, Nataša; Čadež, Neža; Topisirović, Ljubiša; Raspor, Petar; Gregurek, Ljerka; Šušković, JagodaSelekcija autohtonih bakterija mliječne kiseline s probiotičkim svojstvima kao funkcionalnih starter kultura za proizvodnju svježeg sira // 40th Croatian Dairy Experts Symposium with international participation,
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Dragosavljević, JelenaProizvodnja i primjena autohtonih sojeva bakterija mliječne kiseline kao funkcionalnih starter kultura, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Jelečević, TerezaKarakterizacija autohtonih sojeva bakterija mliječne kiseline u svrhu proizvodnje probiotika liofilizacijom i mikroinkapsulacijom, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Uroić, Ksenija; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaBacteriocinogenic activity of probiotic strain L. helveticus M92 // The international scientific conference on bacteriocins and antimicrobial peptides – BAMP2012
Košice, Slovačka, 2012. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
44.Blažić, MarijanaPRIMJENA β-GALAKTOZIDAZE I PROBIOTIČKIH BAKTERIJA U PROIZVODNJI FUNKCIONALNIH FERMENTIRANIH MLIJEČNIH PROIZVODA, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Šakić, AntonijaUpotreba induktivno spregnute plazme u farmaceutskoj industriji, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Sarajlić, LanaZaštitna uloga S-proteina pri liofilizaciji probiotičkih Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Budimir, IrenaUTJECAJ RAZLIČITIH LIOPROTEKTORA NA PREŽIVLJAVANJE FUNKCIONALNIH STARTER KULTURA TIJEKOM LIOFILIZACIJE, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Lozančić, FilipAutoagregacija i koagregacija probiotičkih sojeva, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Pudić, IvaUloga S – proteina u autoagregaciji i koagregaciji Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Poparić, MajaKarakterizacija predstavnika Lactococcus vrsta izoliranih iz tradicionalnog svježeg sira, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb