Pregled po projektu: Probiotici, prebiotici i funkcionalne starter kulture (MB: MZOS-058-0581990-2007)
Pronađeno 194 radova
-
1.Uroić, Ksenija; Novak, Jasna; Hynönen, Ulla; Pietilä, Taija E.; Leboš Pavunc, Andreja; Kant, Ravi; Kos, Blaženka; Palva, Airi; Šušković, JagodaThe role of S-layer in adhesive and immunomodulating properties of probiotic starter culture Lactobacillus brevis D6 isolated from artisanal smoked fresh cheese // LWT - Food Science and Technology, 69 (2016), 623-632 doi:10.1016/j.lwt.2016.02.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Gačić, Milica; Bilandžić, Nina; Ivanec Šipušić, Đurđica; Petrović, Marinko; Kos, Blaženka; Vahčić, Nada; Šušković, JagodaDegradation of Oxytetracycline, Streptomycin, Sulphathiazole and Chloramphenicol Residues in Different Types of Honey // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 154-162 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Uroić, KsenijaUloga S-proteina u probotičkim bakterijama mliječne kiseline, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaFunctional characterisation of the S-layer surface protein of Lactobacillus brevis D6 // Book of Abstracts VIII INTERNATIONAL CONGRESS OF FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 130-130 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Leboš Pavunc, Andreja; Penava, Lenkica; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Ranilović, Jasmina; Hajduk, Gordana; Šušković, JagodaFunctional properties of the probiotic strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 in processed cereal/rice based product // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 88-88 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Danica BarišićOdređivanje ostataka neomicina u hrani životinjskog podrijetla, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Marija VrebacOdređivanje ostataka flumekina u mlijeku elisa metodom, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Bartulović, KatarinaOdređivanje ostataka gentamicina u hrani životinjskog podrijetla, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Šiftar, SilvijaIspitivanje antibakterijske aktivnosti odabranih probiotičkih bakterija i funkcionalnih starter kultura primjenom različitih mikrobioloških metoda, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Županić, IvonaFunkcionalnost probiotičkih bakterija iz roda Lactobacillus, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Cepanec, MajaFunkcionalna svojstva probiotičkih sojeva Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 i Bifidobacterium longum BB536, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija; Šušković, JagodaS-layer proteins of probiotics as living drugs // European Biotechnology Congress 2014
Lecce, Italija, 2014. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Hynönen, Ulla; Pietilä, Taija E.; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Palva, AiriS-layer as functional surface protein of probiotic strain Lactobacillus brevis D6 // 11th International Symposium on Lactic Acid Bacteria Abstract Book / Kok, Jan (ur.).
Egmond aan Zee, Nizozemska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Hynönen, Ulla; Kant, Ravi; Lähteinen, Tanja; Pietilä, Taija E.; Beganović, Jasna; Smidt, Hauke; Uroić, Ksenija; Åvall-Jääskeläinen, Silja; Palva, AiriFunctional characterization of probiotic surface layer protein-carrying Lactobacillus amylovorus strains // Bmc microbiology, 14 (2014), 199-1 doi:10.1186/1471-2180-14-199 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Uroić, Ksenija; Nikolić, Milica; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Lukić, Jovanka; Jovčić, Branko; Filipić, Brankica; Miljković, Marija; Golić, Nataša et al.Functional and technological properties of probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional white-pickled and fresh soft cheeses // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 2; 232-241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Uroić, Ksenija: Jokić, Mladen; Šušković, JagodaTraditionally produced sauerkraut as source of autochthonous functional starter cultures // Microbiological Research, 169 (2014), 7/8; 623-632 doi:10.1016/j.micres.2013.09.015 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaSelective advantage of S-layer surface proteins presence in Lactobacillus probiotic strains // ANNUAL 2013/2014 OF THE CROATIAN ACADEMY OF ENGINEERING
Zagreb, Hrvatska, 2013. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Bučan, Dora; Šušković, JagodaAntibiotic susceptibility and antimicrobial activity of autochthonous starter cultures as safety parameters for fresh cheese production // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 185-194 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Makovec, SanjaRezidui traciklinskih antibiotika u hrani, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Božanić, Rajka; Hardi, Jovica; Slačanac; VedranUloga i važnost biotehnologije u proizvodnji fermentirane hrane // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 37-37 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Lukinović, ValentinaUtjecaj tehnoloških parametara liofilizacije na preživljavanje probiotičkih sojeva, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Šušković, JagodaProteolytic activity of the functional starter cultures for cheese production // Power of Microbes in Industry and Environment 2013
Primošten, Hrvatska, 2013. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Beganović, Jasna; Uroić, Ksenija; Leboš Pavunc, Andreja; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaUloga S-proteina u probiotičkom djelovanju bakterija iz roda Lactobacillus // The 2nd International Symposium "Vera Johanides" - Biotechnology in Croatia by 2020
Zagreb, Hrvatska, 2013. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaEnhancement of probiotic activity by S-layer protein of Lactobacillus plantarum D6 strain in coculture with L. plantarum D13 // Current Opinion in Biotechnology. Volume 24, Supplement 1, Pages 94 (July 2013) Proceedings of European Biotechnology Congress 2013 / European Biotechnology Congress 2013 ; Current Opinion in Biotechnology / Dundar, Munis ; Magni, Mariapia V. ; Juraj, Krajčovič (ur.). (ur.).
Bratislava: Elsevier, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Golić, Nataša; Čadež, Neža; Terzić-Vidojević, Amarela; Šuranská, Hana; Beganović, Jasna; Lozo, Jelena; Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Raspor, Peter; Topisirović, LjubišaEvaluation of microbial diversity in traditional white-pickled and fresh soft cheeses from mountain regions in Serbia and low laying regions in Croatia // International journal of food microbiology, 166 (2013), 2; 294-300 doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2013.05.032 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Pranklin, AndreaIn vitro adhezija S-proteina Lactobacillus sojeva na ekstracelularni matriks stanica crijevnog epitela, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Marinčić, KarmelaSelekcija Lactobacillus sojeva kao starter kultura za proizvodnju fermentiranih kobasica, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Čiković, InesPreživljavanje sojeva bakterija mliječne kiseline u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Raspović, IvanaThe role of S-layer surface proteins in the functionality of different Lactobacillus strains, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Stojanović, MajaKarakterizacija bakterija iz roda Lactobacillus kao funkcionalnih starter kulturaza proizvodnju fermentiranih istarskih kobasica, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Pilar, KatjaKarakterizacija bakterija mliječne kiseline iz roda Lactobacillus i Bifidobacterium prisutnih u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Bučan, DoraIspitivanje antimikrobnog djelovanja i osjetljivosti autohtonih izolata Lactobacillus fermentum A8 i Enterococcus faecium A7 na antibiotike, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Rodin, AnjaProteolitička aktivnost odabranih funkcionalnih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Perše, MargaretaIspitivanje probiotičke aktivnosti autohtonih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Drobat, EkaterinaFunkcionalnost bakterijskih sojeva u liofiliziranim probiotičkim pripravcima, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Pavić, AnaPrimjena različitih mikrobioloških metoda za ispitivanje antibakterijske aktivnosti odabranih funkcionalnih starter kultura, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Dolenec, MartinaProizvodnja i primjena probiotičkih starter kultura Lactococcus lactis ZG5-9, Lactobacillus pentosus ZG2-25 i Enterococcus faecium ZG1-54, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Canjer, IvanaFunkcionalnost autohtonih starter kultura Enterococcus faecium A7 i Lactobacillus fermentum A8, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš-Pavunc Andreja; Uroić, Ksenija; Džidara, Petra; Šušković, JagodaProteolytic activity of probiotic strain Lactobacillus helveticus M92 // Anaerobe, 20 (2013), 58-64 doi:10.1016/j.anaerobe.2013.02.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Leboš Pavunc, Andreja; Tonković, Katarina; Kos, Blaženka; Uroić, Ksenija; Beganović, Jasna; Golić, Nataša; Čadež, Neža; Topisirović, Ljubiša; Raspor, Petar; Gregurek, Ljerka; Šušković, JagodaSelekcija autohtonih bakterija mliječne kiseline s probiotičkim svojstvima kao funkcionalnih starter kultura za proizvodnju svježeg sira // 40th Croatian Dairy Experts Symposium with international participation,
Lovran, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Dragosavljević, JelenaProizvodnja i primjena autohtonih sojeva bakterija mliječne kiseline kao funkcionalnih starter kultura, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Jelečević, TerezaKarakterizacija autohtonih sojeva bakterija mliječne kiseline u svrhu proizvodnje probiotika liofilizacijom i mikroinkapsulacijom, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Uroić, Ksenija; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Leboš Pavunc, Andreja; Šušković, JagodaBacteriocinogenic activity of probiotic strain L. helveticus M92 // The international scientific conference on bacteriocins and antimicrobial peptides – BAMP2012
Košice, Slovačka, 2012. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
44.Blažić, MarijanaPRIMJENA β-GALAKTOZIDAZE I PROBIOTIČKIH BAKTERIJA U PROIZVODNJI FUNKCIONALNIH FERMENTIRANIH MLIJEČNIH PROIZVODA, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Šakić, AntonijaUpotreba induktivno spregnute plazme u farmaceutskoj industriji, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Sarajlić, LanaZaštitna uloga S-proteina pri liofilizaciji probiotičkih Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Budimir, IrenaUTJECAJ RAZLIČITIH LIOPROTEKTORA NA PREŽIVLJAVANJE FUNKCIONALNIH STARTER KULTURA TIJEKOM LIOFILIZACIJE, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Lozančić, FilipAutoagregacija i koagregacija probiotičkih sojeva, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Pudić, IvaUloga S – proteina u autoagregaciji i koagregaciji Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Poparić, MajaKarakterizacija predstavnika Lactococcus vrsta izoliranih iz tradicionalnog svježeg sira, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Grubač, HelenaOsjetljivost autohtonih izolata bakterija mliječne kiseline na antibiotike i antibiotička rezistencija, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki faklutet, Zagreb
-
52.Povrženić, IvanZaštitna uloga S-proteina kod bakterijskih sojeva vrste Lactobacillus brevis, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki faklutet, Zagreb
-
53.Parat, ZrinkaFunkcionalna uloga S-proteina u probiotičkim svojstvima Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
54.Borovac, SanjaSastav i svojstva autohtone populacije bakterija mliječne kiseline iz tradicionalno proizvedenih sireva u salamuri, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
55.Jasić, SonjaAsimilacija kolesterola i prebiotičkih supstrata s odabranim probiotičkim sojevima Lactobacillus vrsta, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
56.Kanižaj, KristinaUsporedba mogućnosti adaptacije na simulirane stresne uvjete gastrointestinalnog trakta Enterococcus i Lactococcus vrsta bakterija mliječne kiseline, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
57.Leboš Pavunc, AndrejaFenotipska i genotipska karakterizacija sojeva bakterija mliječne kiseline u svrhu proizvodnje probiotika i funkcionalnih starter kultura, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
58.Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Uroić, Ksenija; Blažić, Marijana; Šušković, JagodaCharacterization and Application of Autochthonous Starter Cultures for Fresh Cheese Production // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 141-151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Jurišić, IvonaAsimilacija kolesterola i prebiotičkih supstrata s odabranim probiotičkim sojevima bakterija mliječne kiseline, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
60.Hasanović, AndreaKarakterizacija autohtonih Enterococcus vrsta izoliranih iz tradicionalno proizvedenih sireva, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
61.Bogdan, AnaKarakterizacija autohtono prisutnih bakterija mliječne kiseline u tradicionalno proizvedenim hrvatskim svježim sirevima, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
62.Čiković, IgorUtjecaj različitih lioprotektora na funkcionalna svojstva liofiliziranih probiotičkih bakterija, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
63.Vuger, KarmenUtjecaj dodatka probiotika Lactobacillus helveticus M92 na funkcionalna svojstva crne čokolade, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Horvat, MorenaUtjecaj dodatka probiotika Lactobacillus helveticus M92 na funkcionalna svojstva mliječne čokolade, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
65.Mrduljaš, NikolinaProteolitička aktivnost odabranih bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
66.Pobrić, JelenaKarakterizacija mikrobne populacije bakterija mliječne kiseline iz autohtonih sireva, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
67.Dite, DraženkaFunkcionalna uloga S-layer proteina u probiotičkoj aktivnosti bakterije Lactobacillus helveticus M92, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
68.Zimet, GabrijelaKarakterizacija predstavnika Lactobacillus vrsta izoliranih iz tradicionalno proizvedenog sira, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Hundrić, AnaUtjecaj mikroinkapsulacije stanica na funkcionalna svojstva probiotičkih bakterija, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Radovčić, MateUtjecaj probiotičke kulture Lactobacillus helveticus M92, mliječnih proteina i transglutaminaze na svojstva čvrstog jogurta, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Vrbić, AntonijaBiotehnološka proizvodnja terapijskog proteina filgrastima, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Šiftar, SilvijaIspitivanje probiotičke aktivnosti autohtonih izolata bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Maričić, MajaAdhezija autohtonih izolata bakterija mliječne kiseline na Caco-2 epitelne stanice, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Makovec, SanjaPreživljavanje autohtonih izolata bakterija mliječne kiseline u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Lukinović, ValentinaFunkcionalna uloga S- layer proteina u adheziji Lactobacillus helveticus M92 na Caco-2 epitelne stanice, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Zrnić, KlaraIspitivanje osjetljivosti autohtonih izolata bakterija mliječne kiseline na različite antibiotike, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Pogačić, SandraBioraznolikost mikrobne populacije bakterija mliječne kiseline u autohtonim fermentiranim proizvodima, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Jurišić, AnamarijaUloga S-layer proteina probiotičkog soja Lactobacillus helveticus M92 u kompetitivnoj ekskluziji bakterije Salmonella enterica subsp. Typhimurium FP1, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
79.Gačić, MilicaPrisutnost različitih skupina antibiotika u medu i kinetika njihovog raspadanja pri različitim uvjetima skladištenja, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
80.Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Jurašić, Lina; Švađumović, Martina; Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, Ksenija; Šušković, JagodaCoculture-inducible bacteriocin biosynthesis of different probiotic strains by dairy starter culture Lactococcus lactis // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 273-282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Blažić, Marijana; Kos, Blaženka; Zalazar, Carlos A.; Bernal, Susana; Meinardi, Carlos; Matijević, BojanUtjecaj dodatka probiotičkih kultura na svojstva polutvrdog ovčjeg sira // Mljekarstvo, 61 (2011), 4; 291-300 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Habjanič, Ksenija; Šušković, JagodaCharacterisation and application of the autochthonous lactic acid bacteria as starter cultures for the fresh cheese production // Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, sažetak, znanstveni) -
83.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, Ksenija; Šušković, JagodaCompetitive exclusion and immunomodulation mediated by S-layer protein from Lactobacillus helveticus M92 // 10th Symposium on lactic acid bacteria: Celebrating 30 years of LAB research - Abstract book / Hugenholtz, Jeroen (ur.).
Egmond aan Zee: Federation of European Microbiological Societies, 2011. str. C005-C005 (poster, sažetak, znanstveni) -
84.Mrvić, DanaFunkcionalni i tehnološki aspekti pri odabiru probiotičkih starter kultura, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Šušković, LukaBiotehnološka proizvodnja probiotičkih bakterija: Lactobacillus helveticus M92 i Lactobacillus plantarum L4, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Zarić, EvaIn vitro ispitivanje probiotičkih svojstava autohtonih bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Kozjak, HrvojeProizvodnja svježeg kozjeg sira uz dodatak autohtonih probiotičkih bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Ribarić, LanaKarakterizacija probiotičkih starter kultura iz autohtone populacije bakterija mliječne kiseline, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Beganović, Jasna; Kos, Blaženja; Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, Ksenija; Ogorelec, Mirna; Šušković, JagodaInfluence of freeze-drying and microencapsulation on functionality of probiotic strains in the intestinal tract // Influence of freeze-drying and microencapsulation on functionality of probiotic strains in the intestinal tract Conference Proceedings of International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days
Osijek, 2011. str. 206-218 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
90.Beganović, Jasna; Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, Ksenija; Šušković, JagodaFunctionality of the S-layer protein from the probiotic strain Lactobacillus helveticus M92 // Antonie van leeuwenhoek international journal of general and molecular microbiology, 100 (2011), 1; 43-53 doi:10.1007/s10482-011-9563-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Šamec, Dunja; Piljac Žegarac, Jasenka; Bogović, Mara; Habjanič, Ksenija; Grúz, JiříAntioxidant potency of white (Brassica oleracea L. var. capitata) and Chinese (Brassica rapa L. var. pekinensis Lour.) cabbage: The influence of development stage, cultivar choice and seed selection // Scientia horticulturae, 128 (2011), 2; 78-83 doi:10.1016/j.scienta.2011.01.009 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Leboš Pavunc, Andreja; Gjuračić, Krešimir; Špoljarec, Marina; Šušković, JagodaImproved Sauerkraut Production with Probiotic Strain Lactobacillus plantarum L4 and Leuconostoc mesenteroides LMG 7954 // Journal of food science, 76 (2011), 2; M124-M129 doi:10.1111/j.1750-3841.2010.02030.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Leboš Pavunc, Andreja; Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Buneta, Ana; Beluhan, Sunčica; Šušković, JagodaInfluence of microencapsulation and transglutaminase on viability of probiotic strain Lactobacillus helveticus M92 and consistency of set yoghurt // International journal of dairy technology, 64 (2011), 2; 254-261 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00647.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Šimunić, DanaBiotehnološka proizvodnja cjepiva s različitim serogrupama bakterije Neisseria meningitidis, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
95.Šulj, MarkoAntimikrobno djelovanje Lactobacillus fermentum A8 i Enterococcus faecium A7, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
96.Bujan, MarinaProbiotička aktivnost bakterija mliječne kiseline izoliranih tijekom spontane fermentacije kupusa, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
97.Lonić, VidaAntimikrobna aktivnost probiotičkih sojeva Lactobacillus vrsta, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
98.Přichystalová, Jitka; Kalhotka, Libot; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna, Leboš Pavunc, Andreja; Habjanič, KsenijaPoužití probiotických bakterií při výrobě kvasu // MendelNet 2010
Brno, Češka Republika, 2010. str. 764-769 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
99.Ružić, AnaIzolacija i karakterizacija bakterija mliječne kiseline kao autohtonih starter kultura, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
100.Haramija, ŽeljkaRast acidotermorezistentnih sporotvornih bakterija roda Alicyclobacillus u voćnim sokovima, 2010., magistarski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb