Pregled po projektu: Promjene visokovrijednih sastojaka tijekom prerade odabranih vrsta voća (MB: MZOS-058-0580696-2728)
Pronađeno 134 radova
-
1.Repajić, Maja; Puškar, Boris; Dugalić, Krunoslav; Vahčić, Nada; Srečec, Siniša; Dragović-Uzelac, Verica; Jurković, Zorica; Levaj, BrankaQuality and Sensory Study of Fresh Sour Cherry Juices upon Cultivar, Growing Area and Weather Conditions // Journal of food science, 84 (2019), 11; 3264-3274 doi:10.1111/1750-3841.14822 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Repajić, Maja; Vidrih, Rajko; Hribar, Janez; Puškar, Boris; Dugalić, Krunoslav; Jurković, Zorica; Levaj, BrankaEffect of climate and ripening on sour cherry Maraska and Oblačinska bioactive properties // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 6; 10-20 doi:10.31727/gzb.41.6.2 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Dragović-Uzelac, Verica; Bursać Kovačević, Danijela; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Čošić, Zrinka; Levaj, BrankaBioactive compounds of Marasca sour cherry upon harvesting, processing and storage conditions of concentrated juice // Book of Abstracts - 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Levaj, Branka; Repajić, Maja; Bursać Kovačević, Danijela; Elez Garofulić, Ivona; Kušan, Jasmina; Jauk, Natalija; Shabanaj, Kujtesa; Kodrnja, Ana; Bolanča, Vesna; Dragović-Uzelac, VericaStability of Mandarin Juice upon Various Storage Temperature during 60 Days // Proceedings of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: MGM studio Novel d.o.o., 2018. str. 98-102 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Petrušić, GabrijelaOdređivanje stabilnosti soka mandarine tijekom skladištenja, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Zovko, MirelaUtjecaj termina berbe i područja uzgoja na aromatski profil višnje, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Repajić, MajaUsporedba fizikalnih i kemijskih svojstava višnje Maraske sa svojstvima drugih odabranih sorata i ekotipova višnje te njihovih proizvoda, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Repajić, Maja; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Dragović-Uzelac, Verica; Kušt, Josipa; Čošić, Zrinka; Levaj, BrankaInfluence of Cultivar and Industrial Processing on Polyphenols in Concentrated Sour Cherry (Prunus cerasus L.) Juice // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 215-222 doi:10.17113/ft b.53.02.15.4151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Dragović-Uzelac, Verica; Vahčić, Nada; Skendrović Babojelić, Martina; Branka LevajInfluences of organically and conventionally grown strawberry cultivars on anthocyanins content and color in purees and low-sugar jams // Food chemistry, 181 (2015), 94-100 doi:10.1016/j.foodchem.2015.02.063 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Čugura, Tomislav; Pleština, Marinko; Bursać Kovačević, Danijela; Vahčić, Nada; Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, BrankaInfluence of Storage on Quality and Sensorial Properties of Sports Drink with Lemon Juice and Isomaltulose // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 9 (2014), 3-4; 110-116 (podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopcenje, znanstveni)
-
11.Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Ćošić, Zrinka; Bursać Kovačević, Danijela; Repajić, Maja; Elez Garofulić, Ivona; Pedisić, Sandra; Zorić, Zoran; Lončarić, SanjaVišnja Maraska - vrhunska sirovina za vrhunske proizvode, 2014. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
12.Repajić, Maja; Lacković, Ivana; Levaj, BrankaEffect of cultivar and geographical region on quality parameters of fresh juices from sour cherry and Marasca sour cherry // Book of Abstract, 7th Central European Congress on Food/Food Chain Integration / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Pedisić, Sandra; Levaj, Branka; Zorić, Zoran; Elez Garofulić, Ivona; Dragović-Uzelac, VericaPolyphenol content and antioxidant capacity of two sour cherry cultivars grown in Croatia affected by freezing storage // PROCEEDINGS 8th International Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS / Jadranka Frece (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 105-111 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Veršec, PetraODREĐIVANJE VITAMINA C U RAZLIČITIM SORTAMA JABUKA, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Vukoje, IvonaBOTANIČKA OBILJEŽJA, SORTE TE FIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA ORAHA (Juglans regia L.), 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Studen, AnaUtjecaj sorte i područja uzgoja na parametre kvalitete i senzorska svojstva svježih sokova višnje i višnje maraske, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Jauk, NatalijaFenolni sastav i antioksidacijska aktivnost u jabukama tijekom skladištenja, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Lovreško, ValentinaParametri boje i kvalitete, te senzorska svojstva svježih sokova višnje (i višnje maraske), 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Kušt, JosipaUtjecaj sorte i procesa proizvodnje na parametre kvalitete i biološki aktivne spojeve soka višnje, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Gundak, MatejaUtjecaj sorte i područja uzgoja na sastav antocijana i antioksidacijsku aktivnost svježih sokova višnje i višnje maraske, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Bursać Kovačević, Danijela; Levaj, Branka; Dragović-Uzelac, Verica; Vahčić, Nada; Skendrović Babojelić, MartinaEffect of Jam Processing on Phenolics and Antioxidant Capacity in Strawberry Fruit (Fragaria ananassa × Duch.) // Book of Abstracts - 3rd International ISEKI_Food Conference / Costa, Rui ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena: Cosmosware, 2014. str. 229-229 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, BrankaComparative study of physico-chemical and sensory properties and microbiological quality of berry fruits upon species, cultivar and type of farming during one week storage at 4oC // Book of Abstracts - 3rd International ISEKI_Food Conference / Costa, Rui ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena: Cosmosware, 2014. str. 228-228 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Repajić, Maja; Petrović, Marinko; , Režek Jambrak, Anet; Levaj, BrankaInfluence of Different Extraction Conditions on Sour Cherry Aroma Profile // Book of Abstracts of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 188-188 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Repajić, Maja; Krištić, Tina; Levaj, BrankaQuality Parameters in Orange Juices // Book of Abstracts of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 184-184 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Branka, Levaj; Predrag, Putnik; Danijela, Bursać Kovačević; Korina, Herceg; Božidar, Matijević; Robert, Piskač; Maja, Repajić; Verica, Dragović-Uzelac; Sanja, Lončarić; Zoran, Zorić et al.Minimally processed fruits and vegetables: Current state of “fresh cut” in Croatia // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists), 2014. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)