Pregled po projektu: Stabilnost ulja i bioaktivnih spojeva u ulju tijekom prerade i skladištenja (MB: MZOS-058-0580696-0704)
Pronađeno 52 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Odeh, Dyana; Kraljić, Klara; Benussi Skukan, Andrea; Škevin, DubravkaOxidative Stability, Microbial Safety, and Sensory Properties of Flaxseed (Linum usitatissimum L.) Oil Infused with Spices and Herbs // Antioxidants, 10 (2021), 1-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Obranović, Marko; Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Pospišil, Milan; Neđeral, Sandra; Blekić, Monika; Putnik, PredragInfluence of climate, varieties and production process on tocopherols, plastochromanol-8 and pigments in flaxseed oil // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 4; 496-504 doi:10.17113/ftb.53.04.15.4252. (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
3.Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Pospišil, Milan; Obranović, Marko; Neđeral, Sandra; Bosolt, TinaQuality of rapeseed oil produced by conditioning seeds at modest temperatures // Journal of the American Oil Chemists' Society, 90 (2013), 4; 589-599 doi:10.1007/s11746-012-2195-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajić, IvanaChemical and sensorial changes of Croatian monovarietal olive oils during ripening // European journal of lipid science and technology, 114 (2012), 12; 1400-1408 doi:10.1002/ejlt.201200121 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Brkić Bubola, Karolina; Koprivnjak, Olivera; Sladonja, Barbara; Škevin, Dubravka; Belobrajićš, IvanaUtjecaj roka berbe na sastav i kvalitetu djevičanskih maslinovih ulja sorte Rosinjola // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 9-18 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Neđeral, Sandra; Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Obranović, Marko; Papeša, Sunčica; Bataljaku, AntonijaChemical composition and oxidative stability of roasted and cold pressed pumpkin seed oils // JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY, 89 (2012), 9; 1763-1770 doi:10.1007/s11746-012-2076-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Škevin, Dubravka; Domijan, Tomislav; Kraljić, Klara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Neđeral, Sandra; Obranović, MarkoOptimization of Bleaching Parameters for Soybean Oil // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 199-207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Škevin, Dubravka, Kraljić, Klara, Miletić, Lina, Obranović, Marko, Neđeral, Sandra, Petričević, SandraAdulteration of Oblica virgin olive oil with edible sunflower and refined olive pomace oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3-4; 117-122 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Koprivnjak, Olivera; Brkić Bubola, Karolina; Majetić, Valerija; Škevin, DubravkaInfluence of free fatty acids, sterols and phospholipids on volatile compounds in olive oil headspace determined by solid phase microextraction-gas chromatography // European Food Research and Technology, 229 (2009), 3; 539-547 doi:10.1007/s00217-009-1073-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Petričević, Sandra; Brkić Bubola, Karolina; Mokrovčak, ŽeljkoBitterness, odor properties and volatile compounds of virgin olive oil with phospholipids addition // LWT - Food Science and Technology, 42 (2009), 1; 50-55 doi:10.1016/j.lwt.2008.05.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Valić, Srećko; Majetić, Valerija; Petričević, Sandra; Ljubenkov, IvicaThe antioxidant capacity and oxidative stability of virgin olive oil enriched with phospholipids // Food chemistry, 111 (2008), 1; 121-126 doi:10.1016/j.foodchem.2008.03.045 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Petričević, Sandra; Rade, DesankaThe influence of rosemary leaves addition procedure on the properties of virgin olive oil during storage // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Cavtat, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Koprivnjak, Olivera; Škevin, Dubravka; Procida, Giuseppe; Mokrovčak, ŽeljkoEffect of phospholipids addition on volatile compounds of virgin olive oils // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Cavtat, 2008. str. 99-105 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Obranović, Marko; Barišić, Lidija; Neđeral, Sandra; Jurčević, IvanaThe influence of refining process on the polyphenolic compounds of rapeseed oil // 10th Euro Fed Lipid Congress : Fats, Oils and Lipids : from Science and Technology to Health
Kraków, Poljska, 2012. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Škevin, Dubravka; Kraljić, Klara; Obranović, Marko; Miletić, Lina; Petričević, Sandra; Neđeral, SandraAdulteration of Oblica virgin olive oil with edible sunflower and refined olive pomace oil // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritions
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Škevin, Dubravka; Domijan, Tomislav; Gajdoš Kljusurić Jasenka; Kraljić, Klara; Neđeral, Sandra; Obranović, MarkoOptimization of bleaching parameters for soybean oil. // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritions
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Kraljić, Klara; Škevin, Dubravka; Pospišil, Milan; Obranovic, Marko; Neđeral, SandraThe influence of processing conditions on bioactive compounds and antioxidative activity of rapeseed oil. // 8th Euro Fed Lipid Congress "Oils, Fats and Lipids: Health & Nutrition, Chemistry & Energy"
München, Njemačka, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Neđeral, Sandra; Škevin, Dubravka; Kraljić, KlaraThe Influence of Processing Conditions on Fatty Acids and Triacylglycerol Composition and Oxidative Stability of Pumpkin Seed Oil. // 7th EuroFed Lipid Congress ''Lipids, Fats and Oils: From Knowledge to Application"
Graz, Austrija, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
6.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Đurinek, NadaThe influence of rosemary addition on the stability of the sunflower and virgin olive oil // 14th World Congress of Food Science & Technology
Šangaj, Kina, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
1.Barukčić, IrenaOPTIMIRANJE DJELOTVORNOSTI PROCESA MIKROFILTRACIJE I ULTRAFILTRACIJE SIRUTKE PRIMJENOM KERAMIČKIH MEMBRANA, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Kraljić, KlaraUtjecaj parametara proizvodnje na karakteristike repičinoga ulja s područja Republike Hrvatske, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Neđeral, SandraUtjecaj uvjeta prerade koštica buče Cucurbita pepo L. na bioaktivne sastojke i održivost ulja, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Domijan, TomislavOptimiranje procesa bijeljenja sojinog ulja u laboratorijskim uvjetima, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Butković, BrankaUtjecaj rafinacije na kvalitetu suncokretovog ulja, 2010., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Ćurko, MarinaNegliceridni sastojci u djevičanskom, rafiniranom maslinovom ulju i ulju iz maslinove komine, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Crnko, SandraQuality parameters and oxidative stability of virgin olive oils of the Oblica variety, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Japec, MateaKvaliteta ulja uljane repice proizvedenog iz sjemena sorte Remy, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Jurčević, IvanaUtjecaj procesa rafinacije na sastav polifenolnih spojeva ulja uljane repice, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Lipar, VedranUtjecaj procesa rafinacije na sastav i udio bioaktivnih komponenata ulja uljane repice, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Peršurić, ŽeljkaUtjecaj kultivara i načina proizvodnje na fitosterole, skvalen i tokoferole repičinog ulja, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Solar, MateaUtjecaj sorte, područja i roka berbe na udio tokoferola u maslinovom ulju, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Sušić, InaUtjecaj kultivara i načina proizvodnje na sastav masnih kiselina repičinog ulja, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Grčević, ĐanaUtjecaj promjene temperature prešanja na svojstva i kvalitetu lanenog ulja, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Pavleković, MartinaSastav bioaktivnih komponenata nekih nerafiniranih ulja, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Bosolt, TinaUtjecaj kultivara i uvjeta proizvodnje na svojstva repičinog ulja, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Maraš, JelenaUtjecaj kultivara i načina proizvodnje na udio bioaktivnih komponenata ulja uljane repice, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Cota, IvanaUtjecaj načina proizvodnje ulja uljane repice na sastav bioaktivnih komponenata, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Zmaić, MarijaUTJECAJ UVJETA SKLADIŠTENJA NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST MONOSORTNOG DJEVIČANSKOG MASLINOVOG ULJA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Tomić, IvaUtvrđivanje patvorenja djevičanskog maslinovog ulja određivanjem sastava triglicerida, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Šabani, MelindaUTJECAJ UVJETA KONDICIONIRANJA I PREŠANJA NA KVALITETU REPIČINOG ULJA, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Peršurić, ŽeljkaBIOAKTIVNI SPOJEVI U EKSTRA DJEVIČANSKOM MASLINOVOM ULJU, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Cvjetičanin, VladimiraUTJECAJ DODATAKA RUŽMARINA NA ODRŽIVOST I GORČINU MASLINOVOG ULJA TIJEKOM SKLADIŠTENJA, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Vlahović, RenataUsporedna istraživanja bučinog ulja različitog zemljopisnog podrijetla, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Miletić, LinaPatvorenje djevičanskog maslinovog ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Jatić, EmiraUtjecaj dodatka ružmarina na stabilnost suncokretovog i djevičanskog maslinovog ulja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Tafra, PetranaOdređivanje aktivnosti prirodnih antioksidanasa djevičanskih maslinovih ulja iz sorte Oblica i sorte Drobnica, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Lukačin, HelenaUtjecaj dodatka ružmarina na održivost i gorčinu djevičanskog maslinovog ulja tijekom skladištenja, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Kosor, GordanaUtjecaj aktivne zemlje 'Tonsil optimum' na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Stamenković, IvanUtjecaj dodatka maceriranog ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Radosavljević, DanaUtjecaj sorte i načina prerade na sterole u maslinovom ulju, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Obranović, MarkoUtjecaj dodatka listića ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Kraljić, KlaraUtjecaj aktivne zemlje "Supreme" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb