Pregled po projektu: Mikrobiološka ispravnost i održivost namirnica animalnog podrijetla (MB: MZOS-053-0531854-1853)
Pronađeno 177 radova
-
1.Pušić, Ivan; Beer Ljubić, Blanka; Vihnanek Lazarus, Maja; Radin, Lada; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Križek, Ivan; Jurčević, Jakov; Aladrović, JasnaDietary organic selenium supplementations affect oxidative stability of chilled and frozen chicken meat // Journal of food and nutrition research, 57 (2018), 3; 274-283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Cvrtila Fleck, Željka; Žura Žaja, Ivona; Kozačinski, Lidija; Poljičak- Milas, Nina; Shek- Vugrovečki, Ana; Kardum, Matko; Marenčić, Dejan; Brzica, Hrvoje; Maćešić, Nino; Njari, Bela et al.Utjecaj spola i gonadektomije na kakvoću svinjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (2016), 1; 66-73 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
3.Pinter, Nino; Maltar-Strmečki, Nadica; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, ŽeljkaImpact of radiation treatment on chemical, biochemical and sensory properties, and microbiological quality of mackerel // Radiation physics and chemistry (1993), 117 (2015), 23-25 doi:10.1016/j.radphyschem.2015.07.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Miličević, B., Danilović, Bojana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Dobranić, Vesna; Savić, D.Microbiota of the fermented sausages:influence to product quality and safety // Bulgarian journal of agricultural science, 20 (2014), 5; 1061-1078 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Levak, Stefani; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, ŽeljkaKakvoća usoljene srdele (Sardina pilchardus) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 431-434 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomislav; Prukner- Radovčić, Estella; Njari, Bela; Horvatek, Danijela; Zdolec, Nevijo; Lukač, Maja; Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, ŽeljkaBASELINE - challenges and benefits of the FP7 project // Book of abstracts of the 2nd International Scientific Meeting of Anatomy and Physilogy Fundementals of medicine / Vilić, Marinko ; Lucić, Hrvoje (ur.).
Zagreb: Intergrafika, Zagreb, 2014. str. 369-371 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Jagodić, Goran; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Marenčić, Dejan; Cvrtila Fleck, ŽeljkaTHE EFFECT OF FREEZING ON pH VALUE AND ELECTRICAL CONDUCTIVITY OF PORK // Book of abstracts of the 2nd International Scientific Meeting of Anatomy and Physilogy Fundementals of medicine / Vilić, Marinko ; Lucić, Hrvoje (ur.).
Zagreb: Intergrafika, Zagreb, 2014. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Rožić, Jospia; Cvrtila Fleck, Željka; Roštan, Ninoslav; Kozačinski, LidijaKemijski sastav i utjecaj pohrane na rast bakterije L. monocytogenes u kuhanom kravljem siru // Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Kuna Zlatica, 2014. str. 86-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Milinković-Tur, Suzana; Žura Žaja, Ivona; Brzica, Hrvoje; Ljubojević, Marija; Bačić, Goran; Špiranec, Katarina; Šuran, Jelena; Del Vechio, Igor; Matešić, Snježana; Shek- Vugrovečki, Ana et al.Sex differences of antioxidant enzymes activities, lipid metabolism and lipid peroxidation in swine’s slow-twitch muscle (m. psoas major) // Book of abstracts of the 2nd International Scientific Meeting of Anatomy and Physilogy Fundementals of medicine / Vilić, Marinko ; Lucić, Hrvoje (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of veterinary medicine, 2014. str. 46-46 (poster, sažetak, znanstveni) -
10.Marenčić, Dejan; Pušić, Ivan; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Milinković Tur, Suzana; Cvrtila Fleck, ŽeljkaUtjecaj dodatka selena u hrani i smrzavanja na tehnološka svojstva mesa brojlera // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 151-155 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka; Kozačinski, LidijaPRODUCTION OF FOAL DRY-CURED SAUSAGES IN CROATIA // „BEZPEČNOSŤ MÄSA A MÄSOVÝCH VÝROBKOV V DUCHU TRADIČNEJ KVALITY“. HYGIENA ALIMENTORUM XXXV / Prof. MVDr. Peter Turek, PhD., UVLF Košice Doc. MVDr. Peter Popelka, PhD., UVLF Košice (ur.).
Vysoké Tatry: Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky, 2014. str. 237-242 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Roštan, NinoslavKemijski sastav i kakvoća kuhanog sira, 2014., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
13.Bratulić, MarioUtjecaj čimbenika zrenja na zdravstvenu ispravnsot tradicionalne istarske kobasice, 2013., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
14.Pinter, Nino; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Maltar-Strmečki, Nadica; Cvrtila Fleck, ŽeljkaUtjecaj doze zračenja na kakvoću i zdravstvenu ispravnost skuše // Veterinarski dani 2013. : zbornik radova / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, Veterinarski fakultet Zagreb, 2013. str. 67-73 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Pušić, Ivan; Beer Ljubić, Blanka; Janječić, Zlatko; Bedeković, Dalibor; Aladrović, JasnaOksidacijska stabilnost ohlađenog i duboko smrznutog mesa pilića // Peradarski dani 2013. zbornik / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Crescat, Zagreb, 2013. str. 28-34 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Pinter, Nino; Cvrtila Fleck, Željka; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Čož-Rakovac, Rozelinda; Topić Popović, NatalijaProcjena rizika od unosa hranom ostataka teških metala iz konzervi sardina (Sardina pilchardus Walbaum, 1792) koji se koristi za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 1; 58-65 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Pinter, NinoKakvoća i zdravstvena ispravnost plave morske ribe nakon konzerviranja gama zračenjem, 2013., doktorska disertacija, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
18.Antunović, Boris; Kozić, Ivan; Njari, Bela; Kralik, Gordana; Kozačinski, Lidija; Ostović, Mario; Pavičić, Željko; Baban, Mirjana; Bunčić, SavaNove smjernice u sustavu inspekcije mesa svinja prema preporukama EU // 20. međunarodno savjetovanje Krmiva 2013 : Zbornik sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2013. str. 14-15 (plenarno, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
19.Petek, Maja Jelena; Gršković, Branka; Popović, Maja; Špoljarić, Igor; Šimpraga, Borka; Sokolović, Marijana; Balenović, Mirta; Kozačinski, Lidija; Špoljarić, Daniel; Mihelić, Damir et al.Monitoring the number of Lactobacillus spp. in chickens fed with Agaricus bisporus // Peradarski dani 2013. ZBORNIK / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Croatian veterinary institute, Poultry centre, 2013. str. 124-128 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck Željka; Dobranić, VesnaVeterinarsko javno zdravstvo // Veterinarski priručnik. 6 izdanje / Herak-Perković, Vlasta ; Grabarević, Željko ; Kos, Josip (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2012. str. 493-638 -
21.Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Pavičić, Željko; Tofant, Alenka; Vučemilo, Marija; Stojčević, Dagny; Srebočan, Emil et al.Veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane / Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Cvrtila Fleck, Željka (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012 -
22.Mališa, AdrijanaNalaz bakterije L. monocytogenes u svježem kravljem siru., 2012., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
23.Mijatović, Davorin; Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka; Kozačinski, Lidija; Mesić, ŽeljkaMišljenje potrošača o utjecaju dobrobiti životinja pri klaoničkoj obradi na kvalitetu mesa // Meso, 14 (2012), 4; 328-332 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
24.Horvat Marković, Romana; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Mihaljević, Željko; Marković, FranoUčestalost onečišćenja svinjskih i goveđih polovica enterobakterijama (Escherichia coli i Salmonella spp.) u postupku klaoničke obrade // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 5; 433-437 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Gregurović, FilipUtjecaj temperature pohrane na kakvoću svježeg sira, 2012., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
26.Kozačinski, Lidija; Mikuš, Tomsilav; Trevisani, M.; Serraino, A.; Duffy, G.; Rivas, L.; Tiwari, U.; Hernandez, M.; Rodríguez-Lázaro, D.Comparision of current sampling schemes fro milk and dairy products in EU // Mljekarski dani 2012
Lovran, Hrvatska, 2012. str. 33-33 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Popović, Renato; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka; Fleck, AlanKakvoća komarči iz uzgoja i slobodnog mora // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 14 (2012), 6; 466-471 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Ribarić, Bruno; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, ŽeljkaToksini školjkaša // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 2 (2012), 145-151 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Cvrtila Fleck, Željka; Savić, Vladimir; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaIdentification of lactic acid bacteria isolated from dry fermented sausages // Vet arhiv, 82 (2012), 3; 265-272 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Mikuš, Tomislav; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Ostović, MarioUtjecaj dobrobiti na kvalitetu mesa riba // Zbornik radova / Ivica Harapin (ur.).
Zagreb, 2012. str. 91-98 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
31.Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, Željka; Kozačinski, Lidijafizikalno-kemijski i mikrobiološki parametri zrenja tradicionalnog hrvatskog proizvoda - sira iz mišine // Zbornik radova, 5. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb: a Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska veterinarska komora, 2012. str. 77-83 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Filipović, IvanaKontrola kakvoće i higijenske ispravnosti hrane // Veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane / Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Cvrtila Fleck, Željka (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 77-109 -
33.Cukon, Nenad; Tomičić, Lovorka; Bratulić, Mario; Kozačinski, Lidija; Njari, BelaSlužbene kontrole veterinarske inspekcije na farmi koza // Zbornik sažetaka 40. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 24-24 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, NevijoVeterinarsko zakonodavstvo i nadzor sigurnosti hrane // Veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane / Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Cvrtila Fleck, Željka (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 64-75 -
35.Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, NevijoHigijena i tehnologija hrane // Veterinarsko javno zdravstvo i sigurnost hrane / Kozačinski, Lidija ; Njari, Bela ; Cvrtila Fleck, Željka (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012. str. 2-35 -
36.Zdolec, NevijoPrimjena bakteriocina u stočarstvu – utjecaj na sigurnost hrane // Mljekarski list, 49 (2012), 9; 48-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
37.Zdolec, NevijoLactobacilli - functional starter cultures for meat applications // Lactobacillus: Classification, Uses and Health Implications / Peres Campos, Alba I. ; Mena, Arturo Leon (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2012. str. 273-289 -
38.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Folia veterinaria, 56 (2012), Supplementum 1; 60-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
39.Bratulić, Mario; Cukon, Nenad; Kozačinski, Lidija; Ćustić, Milena; Hafner, SilvijaResearch on sustainability of fresh turkey meat packed in modified atmosphere // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXXIII Slovakia / Nagy, Jozef ; Popelka, Peter (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Košice, 2012. str. 176-181 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
40.Bratulić, Mario; Cukon, Nenad; Modrić, Zlata; Mikuš, Tomislav; Kozačinski, LidijaAplication of halal standard in turkey slaughtering process // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXXIII Slovakia / Nagy, Jozef ; Popelka, Peter (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Košice, 2012. str. 171-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Cukon, Nenad; Cvrtila Fleck, Željka; Bratulić, Mario; Kozačinski, Lidija; Njari, BelaMeat quality of Istrian cattle // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. 2 (2012), 178-183 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
42.Filipović, Ivana; Cenci Goga, Beniamino; Njari, Bela; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, LidijaSafety and quality of traditional Croatian product „meat from tiblica“ // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. ; Nedović, V. ; Ilić, N. ; Tumbas, V. ; Kalušević, A. (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1325-1330 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXXIII / Nagy, Jozef ; Popelka, Peter (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Kosice, 2012. str. 283-287 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Grizelj, Juraj; Vince, Silvijo; Ževrnja, Branimira; Dovenski, Toni; Kozačinski, Lidija; Lazarević, Miša; Theodosiadou, Ekaterini; Samartzi, FoteiniINDI_SHEEP TRADI_CHEESE, europski istraživački projekt: održiva proizvodnja tradicionalnih sireva od mlijeka lokalnih pasmina ovaca u regiji: 1. poboljšanje reproduktivnog managementa populacija autohtonih pasmina ovaca, 2. osiguranje higijene i kakvoće sira // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 2; 183-187 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Dobranić, Vesna; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Mikuš, TomislavZahtjevi dobrobiti i kakvoća mesa // Meso, 14 (2012), 1; 58-60 (podatak o recenziji nije dostupan, priopćenje sa skupa, stručni)
-
46.Zdolec, NevijoMeso iz epruvete - ne, hvala! // Mljekarski list, 49 (2012), 41-42 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
47.Topić Popovic, Natalija; Benussi Skukan, Andrea; Džidara, Petra; Čož-Rakovac, Rozelinda; Strunjak-Perović, Ivančica; Kozačinski, Lidija; Jadan, Margita; Brlek-Gorski, DianaMikrobiološki pokazatelji kontaminacije proizvoda ribarstva // Proceedings/Book of Abstracts. 47 Croatian and 7 International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Luna Grafika, 2012. str. 180-181 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Kozačinski, Zvonimir; Filipović, Ivana; Mitak, Mario; Bratulić, Mario; Mikuš, TomislavEvaluation of shelf life of pre-packed cut poultry meat // Veterinarski arhiv, 82 (2012), 1; 47-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Topić Popović, Natalija; Kozačinski, Lidija; Strunjak-Perović, Ivančica; Čož-Rakovac, Rozelinda; Jadan, Margita; Cvrtila Fleck, Željka; Barišić, JosipFatty acid and proximate composition of bluefin tuna (Thunnus thynnus) muscle with regard to plasma lipids // Aquaculture research, 43 (2012), 5; 722-729 doi:001-0013077-0845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Mijatović, DavorinMišljenje potrošača o utjecaju dobrobiti životinja pri klaoničkoj obradi na kvalitetu mesa, 2011., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb