Pregled po projektu: Veterinarsko javno zdravstvo u proizvodnji zdrave hrane (MB: MZOS-053-0531854-1851)
Pronađeno 95 radova
-
1.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Folia veterinaria, 56 (2012), Supplementum 1; 60-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
2.Zdolec, Nevijo; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Marcincakova, DanaAntimicrobial resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from spontaneously fermented wild boar sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXXIII / Nagy, Jozef ; Popelka, Peter (ur.).
Košice: University of veterinary medicine and pharmacy in Kosice, 2012. str. 283-287 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, Željka; Marić, Aleks; Jankuloski, Dean; Kozačinski, Lidija; Njari, BelaAntimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from fermented sausages and raw cheese // Veterinarski arhiv, 81 (2011), 133-141 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Zdolec, Nevijo; Marić, Aleks; Njari, Bela; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila-Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Fumić, TihanaOsjetljivost na antimikrobne tvari Leuconostoc spp. iz svježeg kravljeg sira // Zbornik sažetaka 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb: Tiskara HLAD, 2010. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Ekert Kabalin, Anamaria; Ćorić-Alagić, GlorijaCharacterisation of horse meat sausage produced in Croatia // Book of Full Papers, 5th Central European Congress on Food
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 50-56 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Trpčić, IvonaMikrobiološka kakvoća i održivost konzumnih jaja, 2010., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
7.Zdolec, NevijoEuropsko zakonodavstvo o hrani - nekad i danas // Mljekarski list, 47 (2010), 3; 12-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Abramović, AdrijanaSelektivnost hranjivih podloga pri izolaciji bakterije Listeria monocytogenes iz usitnjenog mesa, 2009., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
9.Zdolec, NevijoMlijeko i zdravlje - kobilje i magaričino mlijeko // Mljekarski list, 45 (2009), 12; 24-26 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcincak, SlavomirUpgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Zdolec, NevijoDobre bakterije u mliječnim proizvodima // Mljekarski list, 45 (2009), 11; 40-42 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
12.Zdolec, NevijoMikrobiološki kriteriji za mliječne proizvode // Mljekarski list, 45 (2009), 10; 36-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Zdolec, NevijoImaju li antibiotici alternativu // Mljekarski list, 45 (2009), 8; 20-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Zdolec, NevijoPropisi o reziduama u hrani životinjskog podrijetla // Mljekarski list, 45 (2009), 7; 36-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Marić, AleksOtpornost bakterija mliječne kiseline iz hrane prema antibioticima, 2009., diplomski rad, Veterinarski fakultet, Zagreb
-
16.Florijančić, Tihomir; Opačak, Anđelko; Bošković, Ivica; Jelkić, Dinko; Ozimec, Siniša; Bogdanović, Tanja; Listeš, Irena; Škrivanko, Mario; Puškadija, ZlatkoHeavy metal concentrations in the liver of two wild duck species : influence of species and gender // Italian journal of animal science, 8 (2009), S3; 222-224 doi:10.4081/ijas.2009.s3.222 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kuzmanović Grubešić, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Elabjer, Esmat; Zdolec, NevijoInfluence of pre-slaughter resting time on shelf life and ammonia level of young bull meat during the storage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 5; 165-167 doi:10.2376/0003-925X-60-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Zdolec, NevijoOtpornost bakterija na antibiotike // Mljekarski list, 45 (2009), 6; 6-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Njari, BelaAntimikrobna rezistencija bakterija mliječne kiseline iz hrane // Meso, 11 (2009), 2; 130-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kuzmanović, Željka; Mitak, Mario; Samac, DamirThe antimicrobial effect of lactobacilli on some foodborne bacteria // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 3; 115-119 doi:10.2376/0003-925X-60-115 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Njari, BelaKvaliteta mesa lubina tijekom pohrane na ledu // Meso, 11 (2009), 1; 44-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Pinter, Nino; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Mioković, Branimir; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, Ivana; Zdolec, NevijoKakvoća i zdravstvena ispravnost mesnih konzervi // Meso, 11 (2009), 1; 40-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Meso, 11 (2009), 1; 37-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Zdolec, NevijoSljedivost u proizvodnji mlijeka // Mljekarski list, 44 (2008), 9; 41-43 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Zdolec, NevijoTrenutna regulativa o bioreziduama u animalnim namirnicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 4; 245-248 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)