Pregled po projektu: Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (MB: MZOS-011-2160547-2226)
Pronađeno 124 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Katalinić, VišnjaTehnologija mediteranskog voća i povrća - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
2.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, VišnjaPrerada grožđa - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
1.Katalinić, VišnjaTemeljno znanje o prehrani, Sveučilišni priručnik / Katalinić, V. (ur.).
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2011 -
1.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Svilović, Sandra; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaInvestigation of the potential synergistic effect of resveratrol with other phenolic compounds : A case of binary phenolic mixtures // Journal of food composition and analysis, 38 (2015), 13-18 doi:10.1016/j.jfca.2014.06.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaIn vitro Antioxidant and Antibacterial Activity of Lamiaceae Phenolic Extracts: A Correlation Study // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 119-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Generalić Mekinić, Ivana; Gotovac, Marko; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaEffect of the extraction solvent on the oleuropein content and antioxidant properties of olive leaf (cv. Oblica, Lastovka and Levantinka) extracts // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 7-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Skroza, Danijela; Kerum, Daniela; Katalinić, VišnjaAntioxidative / Acetylcholinesterase Inhibitory Activity of Some Asteraceae Plants // Natural product communications, 8 (2013), 4; 471-474 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Klančnik, AnjaPhenolic profile, antioxidant capacity and antimicrobial activity of crude leaf extracts of six Vitis vinifera L. varieties // International journal of food properties, 16 (2013), 1; 45-60 doi:10.1080/10942912.2010.526274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Šurjak, Jana; Smole Možina, Sonja; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaSeasonal Variations of Phenolic Compounds and Biological Properties in Sage (Salvia officinalis L.) // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 2; 441-457 doi:10.1002/cbdv.201100219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Modun, Darko; Gunjača, Grgo; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Boban, MladenAntioxidant and vasodilatory effects of blackberry and grape wines // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 315-321 doi:10.1089/jmf.2011.0129 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Klačnik, Anja; Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja;Antioxidant and antimicrobial activity of extracts obtained from rosemary (Rosmarinus officinalis) and vine (Vitis vinifera) leaves // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 1-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
12.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Jajić, Ivan; Boban, Nataša; Sutlović, Davorka; Jerončić, Ana; Boban, MladenThermally Treated Wine Retains Vasodilatory Activity in Rat and Guinea Pig Aorta // Journal of cardiovascular pharmacology, 57 (2011), 6; 707-711 doi:10.1097/FJC.0b013e3182192247 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaInfluence of the phenophase on the phenolic profile and antioxidant properties of Dalmatian sage // Food chemistry, 127 (2011), 2; 427-433 doi:10.1016/j.foodchem.2011.01.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Mudnić, Ivana; Modun, Darko; Rastija, Vesna; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivan; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Medić-Šarić, Marica; Boban, MladenAntioxidative and vasodilatory effects of phenolic acids in wine // Food chemistry, 119 (2010), 3; 1205-1210 doi:10.1016/j.foodchem.2009.08.038 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Abramovič, Helena; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Piskernik, Saša; Pezo, Ivan; Terpinc, Petra; Boban, MladenPolyphenolic profile, antioxidant properties and antimicrobial activity of grape skin extracts of 14 Vitis vinifera varieties grown in Dalmatia (Croatia). // Food Chemistry, 119 (2010), 2; 715-723 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza Danijela; Ljubenkov, Ivica; Teskera, Ana; Konta, Ivana; Boban, MladenInsight in the phenolic composition and antioxidative properties of Vitis vinifera leaves extracst // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 7-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Smole Možina, Sonja; Kurinčić, Marija; Kramar, Ana; Uršič, Simona; Katalinić, VišnjaPrevalence and resistance against different antimicrobial compounds of Campylobacter spp.in/from retial poultry meat // Tehnologija mesa, 50 (2009), 1/2; 112-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Brizić, Ivica; Modun, Darko; Vuković Jonatan; Budimir, Danijela; Katalinić, Višnja; Boban, MladenDifferences in Vasodilatory Response to Red Wine in Rat and Guinea Pig Aorta // Journal of Cardiovascular Pharmacology, 53 (2009), 2; 116-120 doi:10.1097/FJC.0b013e31819715aa (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Mudnić, Ivana; Modun, Darko; Brizić, Ivica; Vuković, Jonatan; Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Bilušić, Tea; Ljubenkov , Ivica; Boban, MladenCardiovascular effects in vitro of aqueous extract of wild strawberry (Fragaria vesca, L.) leaves // Phytomedicine, 16 (2009), 462-469 doi:10.1016/j.phymed.2008.11.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kulišić-Bilušić, Tea; Katalinić, Višnja; Dragović-Uzelac, Verica; Ljubenkov, Ivica; Kriško, Anita; Dejanović, Branka; Jukić, Mila; Politeo, Olivera; Pifat, Greta; Miloš, MladenAntioxidant and Acetylcholinesterase Inhibiting Activity of Several Aqueous Tea Infusions in vitro // Food technology and biotechnology, 46 (2008), 4; 368-375 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Pezo, Ivan; Generalić, Ivana; Stričević, Olivera; Miloš, Mladen; Modun, Darko; Boban, Mladen;Free Resveratrol Monomers in Varietal Red and White Wines from Dalmatia (Croatia) // Periodicum biologorum, 110 (2008), 1; 77-83 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Modun, Darko; Musić, Ivana; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Obad, Ante; Palada, Ivan; Dujić, Željko; Boban, MladenThe increase in human plasma antioxidant capacity after red wine consumption is due to both plasma urate and wine polyphenols // Atherosclerosis, 197 (2008), 1; 250-256 doi:10.1016/j.atherosclerosis.2007.04.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Pažanin, Senijo; Mulić, Rosanda; Milišić, Marija; Ropac, DarkoThe Antioxidant Power and Level of Lipid Peroxidation Products in the Sera of Apparently Healthy Adult Males // Collegium antropologicum, 31 (2007), 1; 165-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Marić, Stanislava; Jukić, Mila; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenComparison of Chemical Composition and Free Radical Scavenging Ability of Glycosidically Bound and Free Volatiles from Bosnian Pine (Pinus heldreichii Christ. var. leucodermis) // Molecules, 12 (2007), 3; 283-289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Generalić Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Proceedings / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2014. str. 255-259 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 61-67 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 253-257 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 75-80 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Katalinić, VišnjaSalviae officinalis L. as source of stilbene derivatives: Influence of the extraction mode // Proceedings of the Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of food technologists, biotechnologist, and nutritionists (CEFood2008), 15-17 May 2008 Cavtat, Croatia ; Proceedings 2008, Vol. I ; ISBN 978-953-6207- 87-9 / Čurić, Duška (ur.).
Zagreb: PBF-zagreb, 2008. str. 403-410 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of maceration time (skin contact) on resveratrol concentration during wine fermentation // Proceedings of the Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of food technologists, biotechnologist, and nutritionists (CEFood2008), 15-17 May 2008 Cavtat, Croatia / Čurić, Duška (ur.).
Zagreb: PBF Zagreb, 2008. str. 351-357 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Smole Možina, SonjaCurrent cooperation and results: Illustration of biological activity of plant extracts // 09 Pomen biotehnologije in mikrobiologije za prihodnost: Biotechnology and Microbiology for Knowledge and Benefit / Raspor, Peter ; Smole Možina, Sonja (ur.).
Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za biotehnologijo, mikrobiologijo in varnost živil, 2012. str. 193-202 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaAcetyl- and butyril- cholinesterase inhibitory activity of Lamiaceae plant extracts // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Bikić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Ristovski, Božidar; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaCharacterisation of anthocyanidins in grape berry skin of Babica, Ljutun and Crljenak varieties by High-Performance Liquid Chromatography - HPLC method // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Skroza, Danijela; Jelović, Josipa; Generalić Mekinić, Ivana; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaThe effect of light and temperature on stability of anthocyanins // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica, - D.D. Fojnica, 2013. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Generalic Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2013. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Generalić Mekinić, Ivana; Katalinić, VišnjaAntioxidant and antimicrobial activity of plant phenolics // Periodicum biologorum / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2013. str. 36-36 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Balić, Vedrana; Generalić Mekinić, IvanaBiološka aktivnost Asteraceae-a // Bilten 17. međunarodne Tehnologijade, 6-12. svibnja 2013. / Kačunić, Antonija, Barbarić, Joško (ur.).
Split: Grafis d.o.o. , Split, 2013. str. 34-34 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
9.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food (CEFood2012) / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Ljubenkov , Ivica; Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Konta , Ivana; Čagalj , Željka; Veličković , Valentina; Petričević , Sandra; Katalinić , VišnjaPhysical, chemical and sensory properties of Dalmatian olive oils // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 236-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Skroza , Danijela; Šimičić , Hrvoje; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Banović , Mara; Katalinić , VišnjaThe effect of cold storage on the phenolic composition and antioxidant capacity of table grapes of cv. Vittoria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaInteraction between resveratrol and other phenolic compounds: Its effect effect on their antioxidant activity // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Generalić , Ivana; Šurjak , Jana; Skroza , Danijela; Katalinić , Ana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaPhenolics and related biological properties of Dalmatian sage collected in different phenophases // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Generalić, Ivana; Agić , Petar; Skroza , Danijela; Ljubenkov, Ivica; Matek Sarić , Marijana; Režić Dereani, VesnaAntioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, IvicaPolyphenolic profile and biological properties of Vitis vinifera leaf extracts // Periodicum biologorum, Vol 112, Suppl 1 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2010. str. 53-53 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food, 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 178-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic, Book of Abstract
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 73-73 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Carev, Ivana; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Burčul, Franko; Muštra, JelenaAntioksidacijski profil galne kiseline // VII. susret mladih kemijskih inženjera 2010, Knjiga sažetaka / Bolf, Nenad ; Šoljić Jerbić, Ivana (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebuu, 2010. str. 22-22 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Ljubenkov, IvicaOlive oil: Technology, Chemistry and Health // The 24th International Course & Conference on the Interfaces among Mathematics, Chemistry & Computer Sciences, Book of Abstracts / Graovac, Ante (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska, 2009. str. 48-48 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
20.Katalinić, Višnja; Generalić, IvanaNatural sources of resveratrol and its derivatives // 29th International Conference on Science & Technology (/ICST)) : Abstracts of Papers
Prag, Čehoslovačka, 2009. str. 8-8 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaLišće Vitis vinifera L. kao bogat izvor stilbena // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 126-126 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Miloš, Mladen; Mudnić, Ivana; Šimičić, HrvojeInfluence of pectolytic enzymes on the level of flavonoid and nonflavonoid polyphenols in red wine // World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV, June 28th – July 3rd 2009 / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: FotoSoft (FS), 2009. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Ljubenkov, IvicaMedicinal plant extracts with good antioxidant properties as a source of resveratrol derivatives // Book of Abstracts of 14th World Congress of Food Science& Technology. Shanghai, China / David R. Lineback (ur.).
Shanghai: IUFOST and Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. str. 678-678 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Pezo, Ivan; Miloš, Mladen; Boban, MladenPolyphenolic profile of white and red grape skin extracts // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaEfficiency of stilbene extraction- comparison of the conventional and ultrasonic assisted extraction // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Šormaz, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Generalić, Ivana; Jukić, Mato; Katalinić, VišnjaNutritive value, phenolic composition and antioxidant properties of small berry fruits from Vranica Mountain (Bosnia and Herzegovina) // CEFood2008 Book of Abstracts ; The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO V.A.L., 2008. str. 64-64 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaSalviae officinalis L. as a source of stilbene derivatives: influence of the extraction mode // CEFood2008 Book of Abstracts ; The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of maceration time (skin contact) on resveratrol concentration during wine fermentation // Book of Abstracts of The 2008 Joint Central European Congress : 4th Central European Congress on Food (CEFood2008) and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 222-222 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of pectolytic enzymes on the level of resveratrol in case of short maceration // WAC2008 International Symposium on Wine Active Compounds, Colloque International, 27-29 mars 2008, Beaune, France, p56. Book of Abstracts 2008 / Beaune (ur.).
Lahti, 2008. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Kovačević, Danijela; Generalić, Ivana;Ispitivanje fenolnog sastava antioksidacijskih svojstava sokova i ekstrakata maline i kupine // Bilten XI. Međunarodne tehnologijade / Žepić, Mario (ur.).
Rovinj: Organizacijski odbor XI. Međunarodne tehnologijade, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
31.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as sources of resveratrol and its derivatives // 38th International Symposium on Essential Oils (ISEO) : Book of Abstracts / Novak, Johannes ; Franz Chlodwig (ur.).
Graz: Institute for Applied Botany and Pharmacognosy University of Veterinary Medicine Vienna and Institute of Pharmaceutical Sciences Karl-Franzens-University Graz, 2007. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Katalinić, VišnjaRole of medicinal plants in sustainable development // 2nd International Symposium on Environmental Management : SEM2007 : Book of Abstracts / Koprivanac, Natalija ; Kušić, Hrvoje (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Modun, Darko; Musić, Ivana; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Bilušić, Tea; Boban, MladenAntioxidative capacity and vasodilatatory activity of strawberry leaves extract // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Musić, Ivana; Modun, Darko; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Boban, MladenAntioxidative and vasodilatatory effects of phenolic acids from wine // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Vuković, Jonatan; Musić, Ivana; Brizić, Ivica; Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Maslov, Luna; Boban, MladenModification of red wine vinification process: addition of white grape seeds, skins and ethanol causes changes in biochemical properties and vasodilatatory activity in vitro // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Katalinić, VišnjaNatural sources and chemistry of resveratrol // 5th Croatian Congress of Pharmacology and 2nd Congress of Croatian Phydiological Society with International Participation ; Periodicum Biologorum 109 (2007) (Suppl. 2) 1-182 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2007. str. 53-53 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, stručni) -
1.Danijela SkrozaUčinak odabranih fenolnih spojeva na antioksidacijsku i antimikrobnu aktivnost resveratrola u binarnim fenolnim smjesama, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Generalić, IvanaFenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskoga podneblja, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Šimičić, HrvojeUtjecaj temperature skladištenja na polifenolni sastav stolnog grožđa, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Šutalo, MartinaUtjecaja pektolitičkih enzima na ekstrakciju boje tijekom vinifikacije grožđa sorti Babica i Crljenak, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
2.Kulić, IgorUtjecaj pektolitičkih enzima na polifenolni sastav i antioksidacijsku aktivnost tijekom vinifikacije grožđa sorte "crljenak", 2015., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
3.Lončar, RužicaBiološka aktivnost ekstrakata petrovca (Crithmum maritimum L.)u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Mihajlovski, MarijaFenolni profil petrovca (Crithmum maritimum L.) u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Knežević, TomislavPromjene fenolnog sastava i biološke aktivnosti smilja tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
6.Mariani, AnjaKadulja (Salvia officinalis L.): promjene u sastavu i svojstvima tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
7.Vidaić, MarinaUtjecaj sorte na antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća masline, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
8.Pešnjardo, AnitaIdentifikacija i kvantifikacija fenolnih kiselina primjenom visokodjelotvorne tekućinske kromatografije, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Mijačika, TanjaIzravni vazodilatacijski učinci ekstrakta zelenog čaja (Camellia sinensis): kako različite ekstrakcijske metode mijenjaju biološka svojstva, 2014., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Split
-
10.Jelovčić, IrinaUtjecaj različitih ekstrakcijskih otapala na fenolne spojeve i antioksidacijski kapacitet ekstrakata biljke primorski vrisak (Satureja montana L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
11.Grga, MiaFenolni profil i antioksidacijska aktivnost cvijeta, lista i stabljike petrovca (Crithmum maritimum L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
12.Bikić, IvanaPostavljanje HPLC metode i određivanje stabilnosti antocijana u ekstraktima pokožica grožđa, 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
13.Jelović, JosipaOdređivanje utjecaja temperature i svjetla na stabilnost model otopine antocijana, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
14.Balić, VedranaBiološka aktivnost ekstrakata biljaka iz porodice glavočika, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
15.Crmarić, MateaFenolni sastav i antioksidacijska svojstva biljaka iz porodice Lamiaceae, 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
16.Kerum, DanielaBiološka aktivnost ružmarinske kiseline u ekstraktima biljaka iz porodice glavočika, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
17.Gotovac, MarkoUtjecaj ekstrakcijskog otapala na sadržaj oleuropeina i antioksidacijska svojstva ekstrakta lišća masline, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
18.Jelavić-Šako, LucijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta kadulje, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
19.Bralić, DorisLišće citrusa kao izvor biološki aktivnih spojeva, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
20.Laštro, AnitaUsporedba procesa proizvodnje jakih alkoholnih pića podrijetlom iz Hrvatske, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
21.Zaninović, AndrejaPrimjena MTT metode u određivanju antioksidacijske aktivnosti, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Stričević, OliveraSustav sigurnosti u proizvodnji kruha i krušnih proizvoda, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
23.Agić, PetarUtjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
24.Tokić, MarijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta ružmarina, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
25.Bošnjak, PetraUsporedba procesa proizvodnje suhe i svježe tjestenine, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
26.Kolak, SlavaUvid u prehrambene navike studenata KTF-a, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
27.Trivunović, SmiljanaUtjecaj sorte i fenofaze na antioksidacijski kapacitet ekstrakata lišća Vitis vinifera L. određen metodom FRAP, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
28.Šurjak, JanaUtjecaj fenofaze na fenolni profil i antioksidacijska svojstva dalmatinske kadulje, 2010., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
29.Brnić, IvanaUtjecaj sorte i fenofaze na udio fenolnih spojeva u ekstraktima lišća Vitis vinifera L., 2010., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
30.Šustić, IvanaPrehrana štićenika Centra za rehabilitaciju Samaritanac u Splitu, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
31.Mršić, BlankaAlergeni u hrani, 2010., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
32.Martinović, BlankaToksini u hrani, 2010., diplomski rad, Madicinski fakultet, Split
-
33.Filipin, IvanPraćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica'', 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
34.Čipčić, HrvojePrehrana u dječjim vrtićima u Splitu, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
35.Martinović, SanjaUvid u polifenolni sastav i redukcijsku snagu pokožica grožđa, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
36.Bosančić, MarijaFenolni profil i antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća Vitis vinifera L, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
37.Ljubetić, KatijaUvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
38.Korda, DenisTehnologija uzgoja tuna Thunnus Thynnus (Linnaeus, 1758) u kaveznim sustavima., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
39.Vuica, AnaLjekovito bilje kao izvor resveratrola, 2009., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
40.Kata DorbićTehnologija i kemijski sastav vrhunskih vina “ Babić” i “ Babić Sur Lie”, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
41.Lovrić, SrđanŽuti i crveni grejpfrut kao izvor antioksidansa, 2008., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
42.Natalija LjubičićEnergetske potrebe i prehrambene navike učenika osmih razreda osnovne škole u Splitu, 2008., diplomski rad, Medicinski fakultet u Splitu, Split
-
43.Marija NovokmetOdređivanje svježine ribe primjenom TVB-N metode, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
44.Raič, IrenaUtjecaj načina ekstrakcije na polifenolni sastav i antioksidacijski kapacitet ekstrakta lišća Salviae officinalis L., 2008., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
45.Hadžiosmanović, AdiAntioksidacijska snaga ljudskog seruma, 2007., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
46.Kovačević, DanijelaNutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
47.Politeo, JuricaTehnološki proces proizvodnje kruha produljene svježine “ Moj kornbrot”, 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
48.Šormaz, IvanaNutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova brusnice (Vitis idaei fructus) i borovnice (Myrtilli fructus L), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
1.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, DanijelaPostupak priprave ekstrakta zdravca (Geranium robertianum) i njegova uporaba kao prirodnog konzervansa
(2013)