Pregled po projektu: Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (MB: MZOS-011-2160547-2226)
Pronađeno 124 radova
-
1.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Šutalo, MartinaUtjecaja pektolitičkih enzima na ekstrakciju boje tijekom vinifikacije grožđa sorti Babica i Crljenak, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
3.Kulić, IgorUtjecaj pektolitičkih enzima na polifenolni sastav i antioksidacijsku aktivnost tijekom vinifikacije grožđa sorte "crljenak", 2015., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Lončar, RužicaBiološka aktivnost ekstrakata petrovca (Crithmum maritimum L.)u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Mihajlovski, MarijaFenolni profil petrovca (Crithmum maritimum L.) u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
6.Danijela SkrozaUčinak odabranih fenolnih spojeva na antioksidacijsku i antimikrobnu aktivnost resveratrola u binarnim fenolnim smjesama, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Svilović, Sandra; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaInvestigation of the potential synergistic effect of resveratrol with other phenolic compounds : A case of binary phenolic mixtures // Journal of food composition and analysis, 38 (2015), 13-18 doi:10.1016/j.jfca.2014.06.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Knežević, TomislavPromjene fenolnog sastava i biološke aktivnosti smilja tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Mariani, AnjaKadulja (Salvia officinalis L.): promjene u sastavu i svojstvima tijekom jednogodišnjeg ciklusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
11.Vidaić, MarinaUtjecaj sorte na antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća masline, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
12.Pešnjardo, AnitaIdentifikacija i kvantifikacija fenolnih kiselina primjenom visokodjelotvorne tekućinske kromatografije, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
13.Mijačika, TanjaIzravni vazodilatacijski učinci ekstrakta zelenog čaja (Camellia sinensis): kako različite ekstrakcijske metode mijenjaju biološka svojstva, 2014., diplomski rad, diplomski, Medicinski fakultet, Split
-
14.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Generalić Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Proceedings / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2014. str. 255-259 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Jelovčić, IrinaUtjecaj različitih ekstrakcijskih otapala na fenolne spojeve i antioksidacijski kapacitet ekstrakata biljke primorski vrisak (Satureja montana L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
18.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaAcetyl- and butyril- cholinesterase inhibitory activity of Lamiaceae plant extracts // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Bikić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Ristovski, Božidar; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaCharacterisation of anthocyanidins in grape berry skin of Babica, Ljutun and Crljenak varieties by High-Performance Liquid Chromatography - HPLC method // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaIn vitro Antioxidant and Antibacterial Activity of Lamiaceae Phenolic Extracts: A Correlation Study // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 119-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Generalić Mekinić, Ivana; Gotovac, Marko; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaEffect of the extraction solvent on the oleuropein content and antioxidant properties of olive leaf (cv. Oblica, Lastovka and Levantinka) extracts // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 7-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
23.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, DanijelaPostupak priprave ekstrakta zdravca (Geranium robertianum) i njegova uporaba kao prirodnog konzervansa
(2013) -
24.Grga, MiaFenolni profil i antioksidacijska aktivnost cvijeta, lista i stabljike petrovca (Crithmum maritimum L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
25.Bikić, IvanaPostavljanje HPLC metode i određivanje stabilnosti antocijana u ekstraktima pokožica grožđa, 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
26.Skroza, Danijela; Jelović, Josipa; Generalić Mekinić, Ivana; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaThe effect of light and temperature on stability of anthocyanins // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica, - D.D. Fojnica, 2013. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Generalic Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2013. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Generalić Mekinić, Ivana; Katalinić, VišnjaAntioxidant and antimicrobial activity of plant phenolics // Periodicum biologorum / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2013. str. 36-36 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Jelović, JosipaOdređivanje utjecaja temperature i svjetla na stabilnost model otopine antocijana, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
30.Balić, VedranaBiološka aktivnost ekstrakata biljaka iz porodice glavočika, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
31.Balić, Vedrana; Generalić Mekinić, IvanaBiološka aktivnost Asteraceae-a // Bilten 17. međunarodne Tehnologijade, 6-12. svibnja 2013. / Kačunić, Antonija, Barbarić, Joško (ur.).
Split: Grafis d.o.o. , Split, 2013. str. 34-34 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
32.Crmarić, MateaFenolni sastav i antioksidacijska svojstva biljaka iz porodice Lamiaceae, 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
33.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Skroza, Danijela; Kerum, Daniela; Katalinić, VišnjaAntioxidative / Acetylcholinesterase Inhibitory Activity of Some Asteraceae Plants // Natural product communications, 8 (2013), 4; 471-474 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Klančnik, AnjaPhenolic profile, antioxidant capacity and antimicrobial activity of crude leaf extracts of six Vitis vinifera L. varieties // International journal of food properties, 16 (2013), 1; 45-60 doi:10.1080/10942912.2010.526274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Kerum, DanielaBiološka aktivnost ružmarinske kiseline u ekstraktima biljaka iz porodice glavočika, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
36.Gotovac, MarkoUtjecaj ekstrakcijskog otapala na sadržaj oleuropeina i antioksidacijska svojstva ekstrakta lišća masline, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
37.Jelavić-Šako, LucijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta kadulje, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
38.Bralić, DorisLišće citrusa kao izvor biološki aktivnih spojeva, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
39.Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Smole Možina, SonjaCurrent cooperation and results: Illustration of biological activity of plant extracts // 09 Pomen biotehnologije in mikrobiologije za prihodnost: Biotechnology and Microbiology for Knowledge and Benefit / Raspor, Peter ; Smole Možina, Sonja (ur.).
Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za biotehnologijo, mikrobiologijo in varnost živil, 2012. str. 193-202 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
40.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 61-67 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food (CEFood2012) / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Šurjak, Jana; Smole Možina, Sonja; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaSeasonal Variations of Phenolic Compounds and Biological Properties in Sage (Salvia officinalis L.) // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 2; 441-457 doi:10.1002/cbdv.201100219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Modun, Darko; Gunjača, Grgo; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Boban, MladenAntioxidant and vasodilatory effects of blackberry and grape wines // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 315-321 doi:10.1089/jmf.2011.0129 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Klačnik, Anja; Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja;Antioxidant and antimicrobial activity of extracts obtained from rosemary (Rosmarinus officinalis) and vine (Vitis vinifera) leaves // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 1-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Katalinić, VišnjaTemeljno znanje o prehrani, Sveučilišni priručnik / Katalinić, V. (ur.).
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2011 -
46.Laštro, AnitaUsporedba procesa proizvodnje jakih alkoholnih pića podrijetlom iz Hrvatske, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
47.Zaninović, AndrejaPrimjena MTT metode u određivanju antioksidacijske aktivnosti, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
48.Šimičić, HrvojeUtjecaj temperature skladištenja na polifenolni sastav stolnog grožđa, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Generalić, IvanaFenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskoga podneblja, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Ljubenkov , Ivica; Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Konta , Ivana; Čagalj , Željka; Veličković , Valentina; Petričević , Sandra; Katalinić , VišnjaPhysical, chemical and sensory properties of Dalmatian olive oils // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 236-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)